Nikon D90.

Ειτε θεμα κακου υπολογισμου προσφορας/ζητησης απο την αντιπροσωπεία η (και εκεί παει το διεστραμμενο μου μυαλό) απλά "κρατάνε" τα κομμάτια για να τα βγαλουν μετα από 10 μερες με το "νέο" ΦΠΑ....

Ρε παιδιά, μετά συγχωρήσεως, τι χαζομάρες κάθεστε και γράφετε;

Γνωρίζετε πως λειτουργεί ο ΦΠΑ; Αν π.χ. ένα αντικείμενο τιμολογείται προ ΦΠΑ 100 Ευρώ, αν πουληθεί σήμερα θα τιμολογηθεί 119 Ευρώ, ενώ αν πουληθεί από 15/3 θα τιμολογηθεί 121 Ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση ο έμπορος θα αποδώσει στην εφορία 19 Ευρώ, ενώ στη δεύτερη 21 Ευρώ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ στην τσέπη του θα μείνουν 100 Ευρώ.
 
Καλησπέρα,

σκέφτομαι την αγορά της D90, αλλά δεν έχω αποφασίσει ποιό φακό να πάρω για all around χρήση. Είμαι μεταξύ του 18-105 και του 16-85 και ήδη έχω τον 18-55 ( όχι vr ) και τον 55-200 vr. Το σκεπτικό είναι να πουληθούν ο 18-55 και ο 55-200 και να αποκτηθούν ο 18-105 ή ακόμη καλύτερα ο 16-85 και αργότερα ο 70-300. Εσείς ποιόν προτείνετε ως καλύτερο ποιοτικά?

Σε μια βόλτα που έκανα σήμερα στο κέντρο, οι τιμές που βρήκα για το κιτ με τον 18-105 ήταν 850 ευρώ και για το σώμα με τον 16-85, 1240 ευρώ. Το σώμα 789 ευρώ. Δεν βρήκα χαμηλότερη τιμή για μηχανή της επίσημης αντιπροσωπείας. Επίσης, κανείς δεν κάνει κάποια έκπτωση για αγορά με μετρητά και το μόνο που κάνουν, είναι άτοκες δόσεις. Μετά μιλάνε για έλλειψη ρευστότητας....

Κάθε βοήθεια και αντιπρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Υ.Γ. Δεν ήθελα να ανοίξω άλλο θέμα, ελπίζω να μη δημιουργώ κάποιο πρόβλημα.
 
Μου κανει εντυπωση αυτό που λες οτι κανεις δεν κάνει εκπτωση για αγορά μετρητοίς.. Η εμπειρία μεχρι τώρα των περισσοτέρων μας ειναι διαφορετική και ελπιζω να παραμεινει ετσι ....

Μεταξυ των 2 φακων ο 16-85 θεωρειται καλύτερος οπτικά και (ελαφρώς) κατασκευαστικά, π.χ εχει μεταλλική μοντούρα ενω ο 18-105 πλαστική. Βεβαια σαν value/money νομιζω οτι ο 18-105 ειναι αριστος.. Διαλέγεις και παιρνεις

Μια πιθανα καλή έως πολύ καλή επιλογή ειναι ο νεος Sigma 17-70 f2-8-4 OS HSM , το κακο ειναι οτι παρουσιάστηκε πρόσφατα και δεν υπαρχει ακομα πλήρη εικονα για την απόδοσή του. Ο προγενέστερος 17-70 της Sigma ήταν παντως μια πολύ τιμια πρόταση σε άριστη τιμή..
 
Έχοντας διαβάσει σε διάφορα ποστς για εκπτώσεις, δοκίμασα και εγώ, αλλά στην ερώτηση μου για το αν γίνεται καλύτερη τιμή για πληρωμή άμεσα με μετρητά, όλοι μίλησαν για " δώρα " τσάντες ή κάρτες μνήμης ή άτοκες δόσεις.
Αυτό είναι περίεργο γιατί θα μπορούσαν το ποσοστό που τους παρακρατά η τράπεζα για τις άτοκες δόσεις με πιστωτικές, να το προσφέρουν στον πελάτη ως έκπτωση. Πιθανόν να φταίει το γεγονός πως τους έλεγα ότι - φυσικά - θέλω απόδειξη. Τέλος πάντων, αργά ή γρήγορα η αγορά θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ελπίζω ( είμαι αισιόδοξο άτομο ) προς όφελος των καταναλωτών.

Τώρα, η καλύτερη οπτικά ποιότητα του 16-85 δικαιολογεί την υπερδιπλάσια τιμή του ή να προτιμήσω τον 18-105 και με την διαφορά να πάρω κάτι άλλο;
 
Last edited:
οι τιμές που βρήκα για το κιτ με τον 18-105 ήταν 850 ευρώ και για το σώμα με τον 16-85, 1240 ευρώ. Το σώμα 789 ευρώ.

Δεν ξερω το επιπεδο σου η τις απαιτησεις σου απο ενα φακο, αλλα η διαφορα τιμης τους, μου φαινεται τεραστια για να αντικατοπτριζει την ποιοτικη διαφορα τους.

Απο την αλλη δε νομιζω -ποιοτικα- ο 18-105 να ειναι και τοσο καλυτερος απο τον 18-55 που εχεις ηδη... ωστοσο η τιμη του ως μερος του κιτ και το ευρος του, μαλλον δικαιολογουν την αποκτηση του σε σχεση με το σκετο σωμα.
 
Όπως έγραψα πιο πάνω ο 18-55 είναι χωρίς VR και η μέχρι τώρα εμπειρία μου - μικρή - με αυτόν στη D60 με κάνει να πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον μέτριος.

Από την άλλη, σίγουρα η τιμή του κιτ με τον 18-105, είναι πολύ καλή σε σύγκριση με την τιμή για το σώμα μόνο.( Αλήθεια, πως σε μία τιμή 789 ε προσθέτεις άλλα 229 ε και το άθροισμα γίνεται 860 ε ενώ γιά το καθένα ξεχωριστά η τιμή παραμένει ίδια? . Θέλω να πω ότι η τιμή για το σώμα μόνο θα έπρεπε να είναι χαμηλότερη ).

Όμως, αν η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο φακών, είναι τέτοια που να δικαιολογεί την διαφορά τιμής, νομίζω ότι αξίζει να "επενδύσει" κάποιος προσβλέποντας σε μελλοντική αναβάθμιση σώματος. Εδώ θα βοηθούσε περισσότερο κάτοχος και των δύο που έχει ήδη την εμπειρία χρήσης τους.

Φυσικά οι απόψεις όλων σας με βοηθούν να έχω πιο σφαιρική ενημέρωση και είναι παραπάνω απο επιθυμητές και καλοδεχούμενες.
 
Αν ως αναβαθμιση εννοεις σε FF, ο 16-85 ειναι "αχρηστος" καθως μπαινει μονο σε κροπ σωματα. Αν εννοεις οτι σε 2-3 χρονια τα κροπ σωματα θα εχουν εξελιχθει τοσο ωστε να απαιτουν καλυτερους φακους, η πρακτικη εχει δειξει οτι δεν ειναι και τοσο μεγαλη η εξελιξη που να ακυρωνει ακομα και παλιοτερους φακους. Πχ καποιοι ακομα τραβανε με D40 και δεν εχουν προβλημα με τον αισθητηρα η τον συνδυασμο του με οποιοδηποτε φακο.

Απο κει και περα, τα "κουκια" ειναι μετρημενα... οπως εχει αναφερθει πολλες φορες και εδω και σε αλλα φορα, για το ευρος που ψαχνεις, οι "καλοι" φακοι ειναι ο νικον 24-70, ο σιγμα 24-70, ο νικον 17-55 που ειναι ομως ακριβοτερος απο τον ισαξιο εως και καλυτερο ταμρον 17-50, ο νικον 16-85 που κοιτας, ο σιγμα 17-70 που νομιζω αναφερθηκε ηδη, και ο 18-55 VR που θεωρειται "αρκετα" καλυτερος απο τον απλο που ηδη εχεις.

Ετσι οπως τα λες, μαλλον πρεπει να πας τελικα στον 16-85 γιατι η διαφορα τιμης απο τον ταμρον ειναι σχετικα μικρη αλλα το ευρος του πολυ καλυτερο.
 
Εάν, σε τέτοια οικονομική κατάσταση όπως η σημερινή, κάποιοι έμποροι δεν είναι διατεθειμένοι να μειώσουν, έστω και κατ' ελάχιστο ποσοστό, τα υπέρογκα κέρδη τους, τότε ευχαρίστως θα δώσω τα χρήματα μου στο πρώτο υπερκατάστημα που θα μειώσει την τιμή έστω και ένα ευρώ. Η εποχή των κορόιδων πέρασε και κάποιοι οφείλουν να το καταλάβουν.

'Οσο για τον φακό μάλλον θα πάω για τον 18-105 και αργότερα βλέπουμε. Σκέφτομαι να περιμένω ακόμη λίγες βδομάδες, μήπως μετά το Πάσχα, κάποιοι έμποροι λογικευθούν.

Ευχαριστώ.-bye-
 
.....
.....

Τώρα, η καλύτερη οπτικά ποιότητα του 16-85 δικαιολογεί την υπερδιπλάσια τιμή του ή να προτιμήσω τον 18-105 και με την διαφορά να πάρω κάτι άλλο;


Αν εισαι στα πρώτα σου βήματα στην φωτογραφία πιστεύω οτι θα σε βοηθησει περισσότερο να πάρεις τον 18-105 και με την διαφορά (από τον 16-85) να παρεις ενα φλας SB-600 που εαν ασχοληθεις μπορεί σου ανοιξει νεα πεδια δημιουργικότητας...

Στην πορεια θα δεις τις αναγκες σου και ενδεχομενως θα στραφεις σε καλυτερους - ποιοτικοτερους - ακριβοτερους - γρηγορότερους φακούς αλλά ο 18-105 θα μπορει να ειναι παντα μαζί σου σε ενα π.χ γρηγορο ταξιδι ή μια βολτα που δεν θα θελεις να κουβαλας 2-3 φακους μαζι σου..
 
Κάτι ανάλογο σκέφτηκα κι εγώ και μάλλον προς τα εκεί βαδίζω.

Ανέκαθεν μου άρεσε η φωτογραφία και πριν είκοσι χρόνια (1989-1992) είχα ξεκινήσει εξορμήσεις με φίλους για εκδρομές και φωτογράφηση, αλλά μετά ήρθε ο γάμος, οι υποχρεώσεις, η δουλειά, η κόρη μου και έτσι στράφηκα περισσότερο στην άλλη μου αγαπημένη ασχολία, την μουσική και απομακρύνθηκα. Ποτέ δεν σταμάτησα να φωτογραφίζω, αλλά δεν ήταν όπως παλιά.
Τώρα στα ...γεράματα θέλω να ξαναρχίσω να βλέπω τον κόσμο μέσα απ' τον φακό, και ότι βγεί.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
 
Re: Απάντηση: Nikon D90.

Κάτι ανάλογο σκέφτηκα κι εγώ και μάλλον προς τα εκεί βαδίζω.

Ανέκαθεν μου άρεσε η φωτογραφία και πριν είκοσι χρόνια (1989-1992) είχα ξεκινήσει εξορμήσεις με φίλους για εκδρομές και φωτογράφηση, αλλά μετά ήρθε ο γάμος, οι υποχρεώσεις, η δουλειά, η κόρη μου και έτσι στράφηκα περισσότερο στην άλλη μου αγαπημένη ασχολία, την μουσική και απομακρύνθηκα. Ποτέ δεν σταμάτησα να φωτογραφίζω, αλλά δεν ήταν όπως παλιά.
Τώρα στα ...γεράματα θέλω να ξαναρχίσω να βλέπω τον κόσμο μέσα απ' τον φακό, και ότι βγεί.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Ιδιο περιπου σενάριο με το δικό μου.. Δεν πειράζει όμως, καλιο αργά παρά ποτέ.. Το μονο πρόβλημα ειναι να βρισκουμε χρόνο γιατι το ατιμο το χομπυ θελει και διαβασμα αλλά και πολλή εξάσκηση -bye-