Nikon D90.

Οι φακοί AF, AFD, AFS κάνουν AF σε όλα τα ψηφιακά σώματα της ΝΙΚΟΝ (εξαιρούνται οι NIKON D40/D40X/D60) και σε όλα τα σώματα AF της ΝΙΚΟΝ με φιλμ (εξαιρούνται οι NIKON F55, 65, 60).

To ίδιο συμβαίνει και με τους ίδιους περιορισμούς με τους AF φακούς της SIGMA, TAMRON, TOKINA.

Οι φακοί της NIKON AFS έχουν ενσωματωμένο μοτέρ αυτόματης εστίασης και κάνουν AF και στις NIKON D40/D40X/D60. To ίδιο συμβαίνει με τους φακούς της SIGMA με το χαρακτηριστικό HSM (για μοντούρα ΝΙΚΟΝ).

Ηρθε η ώρα των φακών :BDGBGDB55:

Παρήγγειλα τον Tamron 17-50 2.8 (μετά τα τόσα καλά σχόλια που εχω δεί γύρω γύρω). Ελπιζω να ειναι ΟΚ. Θα τον παραλάβω το Σάββατο (από το κατάστημα)

Αν μου κάνει την παλαιά τιμή θα πάρω και τον Sigma 70-200 2.8

νομιζω οτι αυτοί 2 δυο φακοι μαζι με τον 50άρη Nikon θα με καλύψουν για πάρα πολύ καιρό

Αν υπάρχουν αντιρρήσεις ή αντιπροτάσεις πείτε μου άμεσα..

Δες και τον Ταμρον 70-200. Είναι (σημαντικά έως πολύ) ανώτερος οπτικά. Κοίτα πώς σου κάθεται το AF, μπορεί να μην είναι αρκετά αθόρυβο ή ακαριαίο για τα γούστα σου. Είναι πραγματικά φακός για να τον παίζεις ανοικτό.

Δες και τον Ταμρον 70-200. Είναι (σημαντικά έως πολύ) ανώτερος οπτικά. Κοίτα πώς σου κάθεται το AF, μπορεί να μην είναι αρκετά αθόρυβο ή ακαριαίο για τα γούστα σου. Είναι πραγματικά φακός για να τον παίζεις ανοικτό.

Τασο έχω δει τα άριστα σχόλια που έχει παρει ο Tamron 70-200 (και το δικο σου review) . O μόνος λόγος που κοιτάζω τον Sigma ειναι η ταχύτερη εστίαση του λογω HSM, που πιστεύω θα με βοηθήσει στις λήψεις που θελω να κανω με τον τηλεφακό (παιδικές παραστάσεις και γυμναστικές επιδείξεις που απαιτουν γρήγορο και σαφές AF. )

Τους εχω δοκιμασει λιγο και τους 2 και το μονο που με ενοχλησε στον Tamron ήταν αυτό. Kατά τα άλλα ειναι διαμαντάκι και φτηνότερος από τον Sigma (που φαινεται ελαφτά καλύτερα φτιαγμένος )

Εδώ τα ψέλνω λιγο και στην Nikon :violent-smiley-030: : Γιατι κυριοι δεν βγάζετε έναν 70-200 f4 οπως η Canon ? Με μια λογική τιμή και καλή ποιότητα θα πουλουσε σαν ζεστά ψωμάκια ..

Τασο έχω δει τα άριστα σχόλια που έχει παρει ο Tamron 70-200 (και το δικο σου review) . O μόνος λόγος που κοιτάζω τον Sigma ειναι η ταχύτερη εστίαση του λογω HSM, που πιστεύω θα με βοηθήσει στις λήψεις που θελω να κανω με τον τηλεφακό (παιδικές παραστάσεις και γυμναστικές επιδείξεις που απαιτουν γρήγορο και σαφές AF. )

Τους εχω δοκιμασει λιγο και τους 2 και το μονο που με ενοχλησε στον Tamron ήταν αυτό. Kατά τα άλλα ειναι διαμαντάκι και φτηνότερος από τον Sigma (που φαινεται ελαφτά καλύτερα φτιαγμένος )

Εδώ τα ψέλνω λιγο και στην Nikon :violent-smiley-030: : Γιατι κυριοι δεν βγάζετε έναν 70-200 f4 οπως η Canon ? Με μια λογική τιμή και καλή ποιότητα θα πουλουσε σαν ζεστά ψωμάκια ..

Στη θέση σου θα έπαιρνα ασυζητί τους δυο TAMRON έτσι ώστε να έχω ακριβώς τα ίδια χρώματα από τους δυο φακούς. Διότι, έστω κι ελαφρώς, άλλη τίντα χρωμάτων έχει η ΝΙΚΟΝ, άλλη η SIGMA, άλλη η TAMRON.

Συμφωνω και εγω, ο tamron αξιζει 'μια δευτερη' σκεψη.....δεν ειναι βεβαια ΝΙΚΟΝ αλλα ειναι πολυ καλος-καλυτερος του sigma οπτικα κατα την γνωμη μου

Με γειές Γιώργο.

Το HSM είναι όντως ισχυρός παράγοντας για γρήγορες εστιάσεις. Θα είναι όμως πολύ πιο αποτελεσματικό στα μεγάλα μήκη (150-200mm) που τον θέλεις?

Λέω να παρεις τη μηχανή μαζί σου, να τον φορέσεις και να βγεις στο πεζοδρόμιο να το τσεκάρεις μιας και είναι αυτός ο κυριότερος λόγος.

Κατ' αρχάς, τον είδες τον σίγμα στα 200mm?
Για δες εδώ, σύγκριση σε κροπ 100%, μεταξύ Tamron και Sigma, πάνω σε Canon EOS 1Ds MkIII (21mp ff).
Εάν θέλεις να χρησιμοποιείς τον φακό κατά κύριο λόγο στο τέλε άκρο του και στο 2.8, ο Sigma δεν νομίζω να σε ενθουσιάσει σε απόδοση.

Τώρα δες εδώ και την ίδια σύγκριση, με τον EF 70-200/2.8L is, ο οποίος είναι φορεμένος στο (μικρότερων απαιτήσεων) σώμα της 1Ds mkII (16mp).

Αυτά είδα εγώ και κατέληξα στην αγορά μου, και δεν το έχω μετανοιώσει. Μόνες επιφυλάξεις μου είναι όχι στην ταχύτητα, αλλά στην ακρίβεια της εστίασης σε οριακές καταστάσεις (ανοικτός και με θέματα χαμηλού κόντραστ)). Ίσως υπάρχει μία ελαφρά τάση για front focusing, δεν έχω καταλήξει. Αλλά η D90 έχει μικρορυθμίσεις εστίασης, σωστά?

Τάσο τα σχόλια σου (σε συνδυασμο με μια πολύ καλή τιμή που βρήκα ) με έπεισαν και τελικά παρήγγειλα τον Tamron. Πιστεύω οτι θα κανω την δουλειά μου αρκετά καλά ... :grandpa:

Θα παραλάβω σε 10 μέρες (ο φακος θα έρθει σε 2-3 μέρες αλλα εγώ θα λειψω λιγο λογω υποχρεώσεων) και θα τα ξαναπούμε..

Ειδα και μερικές τσαντουλες αλλά δεν ψώνισα , θελω πρώτα να διαβασω το σχετικο θεμα εδώ πριν αποφασίσω..

Τωρα πρέπει να βρώ κατι να παρω στην γυναίκα για να μην φωνάζει :flipout:

Κάτοχος και εγώ εδώ και μερικές μέρες μιας D90, στο kit με τον 18-105VR.
Θέλω έναν τηλεφακό, το αγαπημένο μου μέρος είναι το Αττικό πάρκο, αλλά το budget είναι σφιχτό. Υποψήφιοι είναι:
Nikkor 70-300 4-5.6G. Πιθανότατα σε μεταχειρισμένο.
Sigma 70-300 4-5.6 APO.
Sigma ή Tamron 70-200/2.8 αν τον έβρισκα σε καλή τιμή μεταχειρισμένο.

Ποιά η γνώμη σας; Φυσικά κάθε άλλη πρόταση, ευπρόσδεκτη.

Θέλω έναν τηλεφακό, το αγαπημένο μου μέρος είναι το Αττικό πάρκο, αλλά το budget είναι σφιχτό. Υποψήφιοι είναι:
Sigma 70-300 4-5.6 APO.

Δεν είναι δύσκολη η επιλογή. Ο πρώτος είναι ο Vr? Αν όχι, τον απορρίπτεις εν τη γεννέση του.
Ο δεύτερος συμπαθητικός, αλλά καμία απολύτως σχέση με τους τρίτους που θα αναδείξουν τη μηχανή σου.

Υπάρχουν τεστ εδώ μέσα. Για ρίξε μια ματιά και θα δεις....-bye-

Τι λέει ο 18-105? Αν έχει καλό καιρό θα τον δοκιμάσω το άλλο ΣΚ που μου τον δάνεισε ένας φίλος.

Sigma 70-300 4-5.6 APO.

Aν τον θελεις για χρήση σε εξωτερικους χώρους (οπου δεν εχουμε συνήθως προβλήματα με φωτισμο) νομιζω οτι ολοι οι φακοι θα σε καλύψουν. Προσωπικα για τετοια χρήση θα πήγαινα στον Nikon 70-300 4.5-5.6 AF-S ED VR. (εστω και σε μεταχειρισμένο). Πολύ καλη απόδοση, γρήγορη εστιαση και απο τα καλύτερα value/money σε φακους Nikon.

Ο Νikon που αναφέρεις (G) ειναι παλαιότερο μοντέλο, προσωπικά δεν τον εχω δει και δεν εχω άποψη.

Ο Sigma ΑPO ειναι αρκετά προσιτός και σχετικα ικανοποιητικος. Αν καταλήξεις εδώ βεβαιώσου οτι θα παρεις τον APO γιατί υπάρχει και απλή εκδοση που ειναι μετριοτατη (για να το πώ ευγενικά)

Οι αλλοι 2 Sigma/Tamron ειναι πολύ καλές προτάσεις εαν σου ειναι απαραίτητο το f2.8

O 18-105 μου φάνηκε πολύ ικανοποιητικός, δεδομένης της τιμής του. Είναι καλά κατασκευασμένος, με απλά ικανοποιητική ταχύτητα στην εστίαση (σε σχέση με τους γρήγορους ultrasonic της Canon που είχα πριν). Τα τελείως ανοικτά διαφράγματα δεν είναι το φόρτε του (και σε ποιόν φακό είναι; ), με πολύ ζωντανά χρώματα. Το τελευταίο βέβαια δεν γνωρίζω αν είναι θέμα φακού ή του νέου σώματος.

O 18-105 μου φάνηκε πολύ ικανοποιητικός, δεδομένης της τιμής του. Είναι καλά κατασκευασμένος, με απλά ικανοποιητική ταχύτητα στην εστίαση (σε σχέση με τους γρήγορους ultrasonic της Canon που είχα πριν). Τα τελείως ανοικτά διαφράγματα δεν είναι το φόρτε του (και σε ποιόν φακό είναι; ), με πολύ ζωντανά χρώματα. Το τελευταίο βέβαια δεν γνωρίζω αν είναι θέμα φακού ή του νέου σώματος.

Thanks..:a0210:

Ανυπομονώ να τον δοκιμάσω.

Επειδή μου βγήκαν άλλα στη μέση, με βλέπω με τον Sigma 70-300ΑPO...
Στην Canon είχα τον EF 100-300 . Πώς είναι ο Sigma σε σχέση με αυτόν;
Παράξενη, ίσως, ερώτηση, αλλά για να ξέρω τι με περιμένει...

Επειδή μου βγήκαν άλλα στη μέση, με βλέπω με τον Sigma 70-300ΑPO...
Στην Canon είχα τον EF 100-300 . Πώς είναι ο Sigma σε σχέση με αυτόν;
Παράξενη, ίσως, ερώτηση, αλλά για να ξέρω τι με περιμένει...

Τον Canon δεν τον ξέρω, αλλά, ο Sigma που πήρες είναι αξιοπρεπέστατος...

Με γειές φίλε μου. Περιμένουμε τα πρώτα δείγματα.

Σκέφτομαι να πάρω... Δεν τον πήρα...

Αν τον έπαιρνα δεν θα ρώταγα, θα σας έλεγα! -bye-