NIKON - ΕΠΙΛΟΓΗ

Πήρε το μάτι μου, ότι τα Multirama στον Πειραιά, έχουν σε bazaar την D40 στα €299 μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Εμένα πήρε το μάτι μου στα ΜΜ στην Λάρισα την d40 kit με 399...

Φιλικά Πασχάλης

σύμφωνα με τα τεστ του dpreview η D40 δεν είναι καλύτερη στα 1600 και 3200 iso από την κομπακτ fuji F31....

Re: Απάντηση: NIKON - ΕΠΙΛΟΓΗ

nikon d40 η pentax k100d?

κανω copy paste απο ποστ μου σε διπλανο νημα.

Eπειδη ο καιρος παιρνα και μερικα πραγματα ξεχνιουνται θα σας πω το εξης. Ημουν κατοχος της d40 για ενα περιπου χρονο και τραβηξα πολλες (3000 μονο στην Αφρικη σε σαφαρι), παρα πολλες φωτογραφιες. Πριν την παρω ειχα ξεσκονισει ολο το ιντερνετ. Και κατα γενικη παραδοχη (στην εποχη της) ηταν οριακα ή καθαρα η καλυτερη entry level της αγορας.
Δεν εχει νοημα να ψαξουμε ολα τα τοτε reviews. Ενδεικτικα μιας και ο λογος για την pentax κ100 ξεσκαψα απο το dpreview

"Just over two weeks ago I was quite happy to proclaim the Pentax K100D as having the best image quality of any six megapixel, well looking at this comparison I may have to say that the D40 has just edged (εσπρωξε) the K100D off its throne. In each crop we can see the D40 has a slight edge in detail along with a complete lack of artifacts (there are a few jaggies in the K100D image).

και αν τα λογια ειναι περιττα κοιταξε τις εικονες
http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/page20.asp

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι στα ιδια χρηματα και οι δυο.....διαλεγω d40....δεν βρισκω d40....τοτε παιρνω K100D και εχω κανει επισης μια αριστη επιλογη.

Αυτα για την ιστορια.

κανω copy paste απο ποστ μου σε διπλανο νημα.

Eπειδη ο καιρος παιρνα και μερικα πραγματα ξεχνιουνται θα σας πω το εξης. Ημουν κατοχος της d40 για ενα περιπου χρονο και τραβηξα πολλες (3000 μονο στην Αφρικη σε σαφαρι), παρα πολλες φωτογραφιες. Πριν την παρω ειχα ξεσκονισει ολο το ιντερνετ. Και κατα γενικη παραδοχη (στην εποχη της) ηταν οριακα ή καθαρα η καλυτερη entry level της αγορας.
Δεν εχει νοημα να ψαξουμε ολα τα τοτε reviews. Ενδεικτικα μιας και ο λογος για την pentax κ100 ξεσκαψα απο το dpreview

"Just over two weeks ago I was quite happy to proclaim the Pentax K100D as having the best image quality of any six megapixel, well looking at this comparison I may have to say that the D40 has just edged (εσπρωξε) the K100D off its throne. In each crop we can see the D40 has a slight edge in detail along with a complete lack of artifacts (there are a few jaggies in the K100D image).

και αν τα λογια ειναι περιττα κοιταξε τις εικονες
http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/page20.asp

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι στα ιδια χρηματα και οι δυο.....διαλεγω d40....δεν βρισκω d40....τοτε παιρνω K100D και εχω κανει επισης μια αριστη επιλογη.

Αυτα για την ιστορια.

Νίκο, κάτι τέτοια λέμε και κάποιοι μας έβγαλαν Don Νικονιόνε...:ADFADF1:

Δεν νομίζω να έχουμε άδικο. Το κυριότερο προσόν της D40 είναι το σύστημα Nikon που υπάρχει από πίσω. Και πάλι, θέλει φακούς με δικό τους μοτέρ εστίασης.

Σταθεροποίηση στο σώμα, καλύτερο σκόπευτρο, καλύτερη απόδοση σε ψηλά iso (όχι τόσο καλός μετατροπέας jpeg, οπότε για τον αρχάριο που δεν τραβάει σε raw, δεν λέω, είναι κάποιο μειονέκτημα). Συμβατότητα με όλους τους φακούς Pentax, ακόμη και τους βιδωτούς.

Γιατί λοιπόν να επέλεγα την D40 έναντι της K100D? Χώρια που την Pentax την βλέπω ως ίσως ακόμη πιο ιστορικό όνομα στο χώρο των slr.

Δεν νομίζω να έχουμε άδικο. Το κυριότερο προσόν της D40 είναι το σύστημα Nikon που υπάρχει από πίσω. Και πάλι, θέλει φακούς με δικό τους μοτέρ εστίασης.

Σταθεροποίηση στο σώμα, καλύτερο σκόπευτρο, καλύτερη απόδοση σε ψηλά iso (όχι τόσο καλός μετατροπέας jpeg, οπότε για τον αρχάριο που δεν τραβάει σε raw, δεν λέω, είναι κάποιο μειονέκτημα). Συμβατότητα με όλους τους φακούς Pentax, ακόμη και τους βιδωτούς.

Γιατί λοιπόν να επέλεγα την D40 έναντι της K100D? Χώρια που την Pentax την βλέπω ως ίσως ακόμη πιο ιστορικό όνομα στο χώρο των slr.

Άδικο? Καθόλου. Κάποια έχει αρνητικά, κάποια θετικά. Στα 299 και οι δύο είναι Value for money!

Το 299 βέβαια της pentax πια είναι καθαρά φιλολογικό γεγονός...
Προσφορά ήταν και πάει και όσοι την προλάβαμε το κάναμε. Αν δεν είχα ήδη πάρει την K100D και έβρισκα την D40 στα 299 θα την έπαιρνα χωρίς δευτερη σκέψη, όπως πληρα και αυτήν που πήρα.
Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο ειναι καταπληκτικές μηχανές για κάποιον που σκέφτεται για την πρώτη του DSLR. Οι διαφόρες στην επίδοση τους είναι τόσο μικρές που για να τις αντιλαμβάνετε κάποιος εντονά μάλλον πρέπει να κοιτάξει το επόμενο επίπεδο DLSR και όχι το entry level. Θεωρώ οτι για όλους εμάς που είναι η πρώτη μας dSLR η μία η άλλη δεν θα έχει μεγάλη διαφορά...
Η διαθεσιμότητα τους ειναι πιό σημαντική. Αν βρεις κάποια πάρτην γιατί μετά δεν θα βρίσκεις καμία...

Last edited:
Προσφορά ήταν και πάει και όσοι την προλάβαμε το κάναμε. Αν δεν είχα ήδη πάρει την K100D και έβρισκα την D40 στα 299 θα την έπαιρνα χωρίς δευτερη σκέψη, όπως πληρα και αυτήν που πήρα.
Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο ειναι καταπληκτικές μηχανές για κάποιον που σκέφτεται για την πρώτη του DSLR. Οι διαφόρες στην επίδοση τους είναι τόσο μικρές που για να τις αντιλαμβάνετε κάποιος εντονά μάλλον πρέπει να κοιτάξει το επόμενο επίπεδο DLSR και όχι το entry level. Θεωρώ οτι για όλους εμάς που είναι η πρώτη μας dSLR η μία η άλλη δεν θα έχει μεγάλη διαφορά...
Η διαθεσιμότητα τους ειναι πιό σημαντική. Αν βρεις κάποια πάρτην γιατί μετά δεν θα βρίσκεις καμία...

ετσι.....

σύμφωνα με τα τεστ του dpreview η D40 δεν είναι καλύτερη στα 1600 και 3200 iso από την κομπακτ fuji F31....

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Γιατί επιμένουμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα?

Είμαι σίγουρος ότι η Fuji θα είναι πολύ καλύτερη της Nikon αλλά και οποιασδήποτε DSLR σε:

Μέγεθος

Ευχρηστία

Αυτό είναι το ζητούμενο?

Για κάποιον που θέλει να πάρει μια entry level DSLR άσχημο μηχανάκι είναι? Όταν εγώ πήρα την πρώτη Compact Canon S1iS έσταξα μια 700άρα ενώ με τα μισά λεφτά σήμερα αγόραζα εργαλείο σε σχέση με αυτό που πήρα τότε.

Φιλικά Πασχάλης

Χρησιμοποιώ τη D80 σε αντικατάσταση της F4 που έχω.
Σε σύγκριση με την F4, είμαι ικανοποιημένος πέραν του αναμενομένου (καθ' υποκειμενική κρίση) απο τη D80.

Δέν μετανόησα για την αγορά της, ούτε μου λείπει κάτι σημαντικό απ' όσα είχα μέχρι σήμερα.

Απάντηση: Re: NIKON - ΕΠΙΛΟΓΗ

δε διαφωνων καθολου...αλλα μολις ειδα την k100d κολλησα! και οταν κολλαω με κατι, ολα τα αλλα, και ολοιδια να ειναι, δε μαρεσουν:p ειπα συγγενη στο riyadh να ψαξει να τη βρει. εκει ειναι πιο φτηνες!

Χαιρετώ την εκλεκτή ομήγυρη!
Θέλοντας να εισέλθω κι εγώ στο θαυμαστό κόσμο των DSLR, μετά από μακρά περίοδο χρήσης διαφόρων compact (ixus, coolpix, pentax), και τρέφοντας μία ελαφρά συμπάθεια προς το σύστημα Nikon (δεν ξέρω γιατί, αλλά μου βγαίνει αυθόρμητα... να το κοιτάξω γιατρέ? :chinscratch: ), αμφιταλαντευόμουν μεταξύ των D60 και D80.
Ωστόσο μετά από εκτεταμένη έρευνα στο διαδίκτυο (συμπεραλαμβανομένου και του avclub), καθώς και την επί τόπου δοκιμή των δύο μηχανών (η D80 "κάθεται" καλύτερα στο χέρι μου), αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά της D80.
Το θέμα είναι ότι δεν θα ήθελα να τη συνδυάσω με φακούς που προσφέρονται ως kit, αλλά να πάω σε κάτι καλύτερο ποιοτικά. Τα δεδομένα είναι τα εξής:

1) Θα φωτογραφίζω κυρίως πορτραίτα και τοπία, οπότε προς το παρόν δεν θα είναι απαραίτητη η αγορά κάποιου φακού με μεγάλο zoom (π.χ. ο 18-200 VR ή 70-300, κ.ο.κ).
2) Το budget οριακά αγγίζει τα 1.000 ευρώ, οπότε με το σώμα στα 549, απομένουν 450 για φακό (-ούς).

Έχω προεπιλέξει τους ακόλουθους:

1) Sigma 17-70 F2.8/4.5 DC Macro ---> 319 ευρώ
2) Sigma 18-50 F2.8 EX HSM Macro ---> 459 ευρώ
3) Nikon AF-S DX 18-70mm f/3.5-4.5G ---> 319 ευρώ
4) SIGMA 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM ---> 479 ευρώ
5) Tamron SP 17-50/2.8 DI II Nikon ---> 365 ευρώ

Ενδεχομένως με την επιλογή κάποιου εκ των φθηνότερων, να μείνει κάποιο ποσό και για τον Nikon AF 50mm f/1.8 στα 124 ευρώ.
Λοιπόν? Τι λέτε?

Α, και κάτι τελευταίο... γνωρίζετε αν η Photoagora δίνει εγγύηση Δαμκαλίδη?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας! -bye-

Φίλε μου καλώς ήρθες!!

Η D80 είναι εξαιρετική μηχανή, θα δουλέψεις και θ 'ανακαλύψεις πράγματα μαζί της

Πολύ σωστή η επιλογή ν' αποφύγεις τους φακούς κιτ.Η ταπεινή μου γνώμη είναι η εξής:

Για τους αντίστοιχους αριθμούς:

1) Εξαιρετικός ,ιδανικός και για τοπία και για πορτρέτα
2)Καλός φακός,αλλά η χρήση macro μάλλον αποτρεπτική είναι...
3)Πολύ καλός φακός της nikon, μέχρι εκεί όμως
4)Καλός για τοπία, από κει και πέρα δεν έχω ακούσει ή διαβάσει κάτι...
5)Το 2.8 (και στους προηγούμενους) τον κάνει εξαιρετικό...

Υπάρχει βέβαια και αυτός:

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=257_65&products_id=739

Ο οποίος είναι άριστος για τοπία(θα σου πει ο nilo περισσότερα) αλλά ακριβός...

και αυτός:
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Nikon-AF-...ryZ30070QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

για τον οποίο έχω ακούσει μόνο καλά λόγια, αλλά δεν φτάνει το 2.8 των άλλων...

Τον 50mm αγόρασε τον, ίσως αποδειχτεί η καλύτερη αγορά, τέλειος για πορτρέτα...

Last edited:
αν θες ενα φακο η αποψη μου ειναι ο 16-85 της νικον.

αν θες 2 φακους παιρνεις
1. εναν all around τον sigma 17-70
2. αν θα βγαζεις πιο πολυ πορτρετο τον νικον 85mm 1.8. Aλλιως τον 50αρι 1.8.

Υπερ ευρυγωνιους καλους στα 200-300 ευρω δεν γνωριζω αλλα με τον sigma σε πρωτη φαση θα καλυφθεις.

Ο νικον 12-24 που λεει ο ncups ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες αλλα αρκετα ακριβοτερος.

Ενδεχομένως με την επιλογή κάποιου εκ των φθηνότερων, να μείνει κάποιο ποσό και για

Κανένα speedlight για τα πορτραίτα? :idea:

Εγώ πάντως είμαι υπέρ του zoom για φωτογράφιση τοπίων και μάλιστα δυνατού. Μερικά θέματα είναι πάρα πολύ μακριά ενώ κερδίζουμε πολλά στο καδράρισμα. Καλό το cropάρισμα αλλά ένα μικρό σε μέγεθος αντικείμενο που βρίσκεται σε κάποια απόσταση πόσο να το zoomάρουμε στο PS χωρίς να χάσει σε ποιότητα?

Φιλικά Πασχάλης

Με μεγάλα εστιακά μήκη αυτό που βγάζεις δεν είναι ακριβώς "τοπίο".
Είναι για να απομονώσεις κάτι όταν δεν έχεις πρόσβαση για να το βγάλεις από κοντά (διαφορετικά υπάρχουν τα ποδαράκια μας, αλλιώς είναι μία κακή νομίζω δικαιολογία για την "τεμπελιά" μας) ή όταν θέλεις ακριβώς τη συμπίεση της προοπτικής που σου δίνει ο τηλεφακός.