Λοιπόν μετά απο δύο βδομάδες περίπου συνεχης μελέτης και αναζήτησης μπορώ να πώ πως το σύστημά μου έκλεισε σε πρώτη φάση. Σίγουρα με την περαιτέρω ενασχόληση και απόκτηση εμπειρίας αναμένω αυτό να μεταβληθεί ανάλογα με τις νέες ανάγκες αλλα για αρχή πιστέυω οτι καλύπτομαι.
Έκανα λοιπον τις παρακάτω αγορες:
Nikon F90x body
Nikkor 50mm f1.8 AIS (είχε και φίλτρο UV Hoya μαζι)
Nikkor AF 28-70mm f3.5-4.5D
Nikkor AF 70-210mm f4-5.6
Τον 70-210 αρχικά τον πήρα διότι ήθελε η μητέρα μου έναν φτηνό τελε-ζουμ, αλλα δεν τον χρειάζεται τελικά και θα τον κρατήσω εγώ. Μικτές κριτικές διάβασα, δοκιμάζοντας και βλέποντας. Θα έχω πάντα το νού μου για καμιά ευκαιρία σίγουρα. Αν έχει κάποιος εμπειρία με αυτον ας την μοιραστεί.
Τον 28-70 μου τον είχε προτείνει ο Βλάσης και γενικά δίαβασα κάλες κριτικές απο πολλές πηγές. Πρώτη μου αναζήτηση ήταν ο 35-70 2.8 AFD αλλά δεν κατάφερα να βρώ ακόμα καλη τιμή. Αυτός έχει και το 28mm μήκος στο εύρος του που εξυπηρετει αρκετά και ήταν και σε πολύ χαμηλή τιμή. Ξανά αν καποιος τον έχει χρησιμοποιήσει θα ήθελα να μου πεί την εμπειρία του.
Για τον 50mm δεν χρειάζεται να πώ κάτι. Όλοι λένε οτι είναι απο τους καλύτερους φακούς που έκανε η Nikon. Είναι manual αλλα δεν με πειράζει καθόλου...
Σειρά τώρα έχει πάρει το φλας. Έχω βάλει στο μάτι ένα SB-25 ή ένα SB-28 αν κλείσει σε τιμές γύρω στα 50Ε θα το πάρω. Τα καινούργια που είδα είναι πολύ ακριβα οπότε πάλι ebay...
Τρίποδο και τσάντα υπάρχουν τα κατατοπιστικά stickys και με την μηχανή στο χέρι θα πάρω σβάρνα τα καταστήματα της πόλης... (Αν και στις τσάντες, αυτή η National Geographic πολύ μου άρεσε... Να ήταν και φτηνη...:Banane0
Να σημειώσω οτι για όλα αυτά έδωσα περίπου γύρω στα 250.