NIKON J1

simi

Established Member
15 October 2007
236
ΞΑΝΘΗ
Γεια σας,
Δεν θελω να σας κουρασω και γιαυτο θα ειμαι συντομος, θα ηθελα να παρω μια φωτογραφικη δωρο στην ανηψια μου για το πανεπιστημιο και ειδα την Nikon j1 στα 199 ευρο, αξιζει τα λεφτα της η με 50 ευρο παραπανω παιρνω καποια αλλη "καλυτερη" ????

Κάθε 50 ή 100 ευρώ που θα ενβαίνεις θα υπάρχουν και καλύτερες μηχανές, όχι τόσο στο θέμα της οπτικής απόδοσης, όσο στη χρηστικότητα, φορητότητα, κλπ . Αν το όριό σου είναι αυτό, πρόκειται για καλή περίπτωση.

Αν η ανιψιά σου είναι άτομο που θέλει τα πάντα να τα κάνει από το κινητό της, μάλλον πρέπει να ξανασκεφθείς το είδος του δώρου. Αν το παλεύει και με άλλες συσκευές, τόσο go for it.

Οχι η ανιψια μου δεν ειναι ατομο που θα κανει τα παντα στο κινητο, λεει οτι οι DSLR (χωρις να ξερει οτι λεγονται ετσι) ειναι καλυτερες απο τις compact.
Γιαυτο ειπα να παρω μια σαν την nikon j1, αν ανεβαζα το οριο στα ~250 με 280 ευρο τι θα προτεινατε???

Αν σκοπεύει να ασχοληθεί με την φωτογραφία, τότε αξίζει γιατί μπορεί να ξεκινήσει να χτίζει σύστημα με την Olympus.

Μια main stream επιλογή είναι ο m.Zuiko 40-150, φθηνός και πολύ καλός. Εκτός αν βρείς εξ αρχής πακέτο με τους δύο φακούς, συνήθως γλυτώνεις αρκετά ευρώ...

edit: 280 με τον 14-42 και 380 με τους δυο, συμφέρει πολύ, και καλύπτεις ουσιαστκά το 90% του εστιακού φάσματος που θα χρειασθεί ένας "κανονικός" χρήστης.

Last edited:
Φιλοι μου σας ευχαριστο πολυ, αν δεν ειχα παρει την ZX1 περισυ θα πηγαινα για την olympus pm1, παντως για την ανιψια μου θα παω στην νικον j1 φαινεται τιμια προταση και ισως την καταλληλη για να ξεκινηση ενα νεο παιδι.
Σας ευχαριστο.

Πάντως για μια κοπέλα θεωρώ ότι η ji είναι πιο κατάλληλη μηχανή. Πιο μικρή πιο ελαφριά, πιο κόμπακτ δηλαδή και με σαφώς πιο εύκολο σύστημα στα μενού σε σχέση με τον Oly epm1. Για panasonic δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω το ίδιο, καθώς τα μενού της που φαίνονται πιο κοντά στη δική μου λογική ή τέλος πάντων σε αυτό που έχουμε συνηθίσει με τα μενού και όχι τα γραφικά. Μπαίνει πιο εύκολα στην τσάντα, κλπ. κλπ. ενώ είναι και γρήγορη στο af. και 70 ευρώ πιο φθηνή ή αλλιώς 30%.

μια σύγκριση μεγέθους ....http://camerasize.com/compact/#124.41,163.92,ha,t και http://camerasize.com/compare/#124,163

Last edited:
Και οι δύο περιπτώσεις είναι εξαιρετικές πιστεύω. Η Nikon ακόμα και ως "μια κι έξω" δηλαδή αντί για compact ποιότητας που ξεκινάνε στα 250 + και είναι σαφώς χειρότερες, η Oly τα ίδια + την δυνατότητα να ξεκινήσεις χτίσιμο συστήματος. Νομίζω ότι ο φίλος μας αποφάσισε, οπότε να ευχηθούμε στην τυχερή μεγειές, και περιμένουμε να την κάνεις μέλος! :ernaehrung004: