Nikon p500 ή Sony HX100v

Kogan

New member
22 June 2011
31
Γεια σας.Επειδή δεν μπορώ να πληρώσω τα επιπλέον που χρειάζεται μια dSLR(φακούς,φίλτρα κλπ)αποφάσισα να πάρω "μία για όλα" για να κάνω τη δουλειά μου απλά και γρήγορα.Θέλω να αγοράσω μία εκ των Sony CyberShot DSC-HX100V και Nikon P500.Επειδή έχουν διαφορά στην τιμή,αξίζουν τα περισσότερα χρήματα που κοστίζει η Sony?
Tην μηχανή την θέλω για να την χρησιμοποιώ σε ταξίδια και γι αυτό μ´ενδιαφέρει και το μεγάλο zoom.

udt71 άριστες οι προτάσεις σου αλλά χρειάζομαι μεγάλο zoom και ας μην έχει την απαιτούμενη ποιότητα.

Για ποιο λόγο χρειάζεσαι μεγάλο zoom; Αν όντως το χρειάζεσαι, πας για DSLR με έναν καλό τηλεφακό.

Η Sony είναι καλύτερη επιλογή - αν πρέπει ντε και καλά να πάρεις κάτι τέτοιο... θα σου πρότεινα να εξετάσεις και κάτι σαν αυτό: http://cgi.ebay.de/OLYMPUS-PEN-E-PL1-14-150-mm-Objektiv-EPL-1-/220793051395?pt=DE_Foto_Camcorder_Digitalkameras&hash=item33684a9903

Όλα σε ένα, 28-300, ποιοτικά πολύ ανώτερη, και εξελίξιμη - στα ίδια περίπου λεφτά...

Η Sony είναι καλύτερη επιλογή - αν πρέπει ντε και καλά να πάρεις κάτι τέτοιο... θα σου πρότεινα να εξετάσεις και κάτι σαν αυτό: http://cgi.ebay.de/OLYMPUS-PEN-E-PL..._Camcorder_Digitalkameras&hash=item33684a9903

Όλα σε ένα, 28-300, ποιοτικά πολύ ανώτερη, και εξελίξιμη - στα ίδια περίπου λεφτά...

Για ποιο λόγο χρειάζεσαι μεγάλο zoom; Αν όντως το χρειάζεσαι, πας για DSLR με έναν καλό τηλεφακό.

Σωστά αλλά δεν διαθέτω τόσα χρήματα.

η hx100v είναι κλάσης ανώτερη.Μπορείς από εδώ να δεις διάφορες δοκιμές
http://dimaresis.wordpress.com/?s=hx100v&submit=Αναζήτηση
Ευχαριστώ αλλά από που προκύπτει ότι είναι κλάσεις ανώτερη η sony από την Nikon?

Ευχαριστώ αλλά από που προκύπτει ότι είναι κλάσεις ανώτερη η sony από την Nikon?

περισσότερα megapixels, 3D λειτουργίες, πανοραμική λειτουργία, intelligent plus λειτουργία, 1080p βίντεο με κώδικα AVCHD στα 50p και καλύτερος επεξεργαστής εικόνας

Βρε την Sony.Και νόμιζα ότι η Nikon είναι καλύτερη.(λόγω ονόματος)

Βρε την Sony.Και νόμιζα ότι η Nikon είναι καλύτερη.(λόγω ονόματος)

η nikon έχει πολύ καλούς φακούς, αλλά να ξέρεις πως σε αυτές τις κατηγορίες κάμερας (bridge) , πολλές δεν εκμεταλλεύονται σωστά το ζουμ τους.Σε κάποιες φλιπάρει η εικόνα στη φωτό ή και στο βίντεο αν το πας τέρμα.Στην hx100v που έχω μία βδομάδα τώρα, μετά από 350 λήψεις δεν είδα ποτέ κάτι τέτοιο.Έχει και πολλές λειτουργίες ενσωματωμένες και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία dslr της δικής της κλάσης χρημάτων.

Την έχεις?Ε τότε η γνώμη σου έχει ιδιαίτερη σημασία.Θα πάω να την αγοράσω αύριο.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Την έχεις?Ε τότε η γνώμη σου έχει ιδιαίτερη σημασία.Θα πάω να την αγοράσω αύριο.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

δε ξέρω αν θα τη βρεις γιατί υπάρχει πρόβλημα με τις διανομές σε όλα τα προϊόντα της sony.Εγώ την παράγγειλα πρώτο δεκαήμερο Μαίου και μου ήρθε τώρα πριν 6 μέρες.

Εντάξει.Θα την παραγγείλω και όποτε έρθει.Για τον Αύγουστο τη χρειάζομαι.Ελπίζω ναρθει μέχρι τότε!

Εντάξει.Θα την παραγγείλω και όποτε έρθει.Για τον Αύγουστο τη χρειάζομαι.Ελπίζω ναρθει μέχρι τότε!

δοκίμασε , αν δεν έρθει σου προτείνω την HX1 που είναι το προηγούμενο μοντέλο με 9.1mp και το έχουν διαθέσιμο παντού.

http://www.skroutz.gr/s/72575/Sony-Cyber-shot-DSC-HX1.html

η nikon έχει πολύ καλούς φακούς, αλλά να ξέρεις πως σε αυτές τις κατηγορίες κάμερας (bridge) , πολλές δεν εκμεταλλεύονται σωστά το ζουμ τους.Σε κάποιες φλιπάρει η εικόνα στη φωτό ή και στο βίντεο αν το πας τέρμα.Στην hx100v που έχω μία βδομάδα τώρα, μετά από 350 λήψεις δεν είδα ποτέ κάτι τέτοιο.Έχει και πολλές λειτουργίες ενσωματωμένες και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία dslr της δικής της κλάσης χρημάτων.

μπορεις να ανεβασεις στο blog σου φωτο με διαφορα iso?
οι διαφορετικες αναλυσεις δεν εχουν και τοσο ενδιαφερον. στον θορυβο πως τα παει;

εισαι πολυ γρηγορος σε ευχαριστω.
το focus της στις φωτο ειναι οκ? η ευκρινεια της δεν με ενθουσιασε.
απο θορυβο εχω καιρο να δω compact αλλα απο dslr στα ιδια χρηματα νομιζω οτι ειναι αρκετα πιο κατω

Τωρα ειδα πως εχεις μεγαλες εκθεσεις. προφανως ειναι κουνημενες

Την epl-1 με 2 φακούς 14-42 και 40-150 την παίρνεις με 350 (τόσο την πήρα πριν από 20 ημέρες).
Την epl-1 με 1 φακό 14-150 την παίρνεις με 450 .
Αν σε ενδιαφέρει πες το και θα σου πω-πουν από που και πως θα την πάρεις.

να εκφρασω μια απορια? γιατι σωνει και καλα ο ανθρωπος να παρει μια dslr? προσωπικα τον καταλαβαινω απολυτα-φωτογραφιζει σπανια και την θελει για τις διακοπες του-πρεπει δλδ να κουβαλει τσαντα με φακους? το λεω χωρις καμμια κακια , απλα οταν το δαπανουμενο ποσο ξεπερνα τα 300 ευρω, ο υποψηφιος αγοραστης μιας compact αισθανεται σαν να παει να κανει την πατατια της ζωης του
ααα και για να μην εχω καμμια επιθεση , απλα το λεω σαν ψιλομουρμουροπαραπονο και οχι σαν υποδειξη.Το τελευταιο πραγμα που θελω στην ζωη μου , ειναι να τσακωθω για φωτογραφικη μηχανη :p