Nikon p500 ή Sony HX100v

απλα τωρα που ειναι στα ιδια χρηματα οι καλες compact με τις εισαγωγικες slr καλο ειναι να ξερεις τι προσφερει η μια και η αλλη για να κανεις μια σωστη επιλογη

Την epl-1 με 2 φακούς 14-42 και 40-150 την παίρνεις με 350 (τόσο την πήρα πριν από 20 ημέρες).
Την epl-1 με 1 φακό 14-150 την παίρνεις με 450 .
Αν σε ενδιαφέρει πες το και θα σου πω-πουν από που και πως θα την πάρεις.
To 14-150 σε zoom πόσο αντιστοιχεί?Εννοώ 5χ,10χ κλπ

να εκφρασω μια απορια? γιατι σωνει και καλα ο ανθρωπος να παρει μια dslr? προσωπικα τον καταλαβαινω απολυτα-φωτογραφιζει σπανια και την θελει για τις διακοπες του-πρεπει δλδ να κουβαλει τσαντα με φακους? το λεω χωρις καμμια κακια , απλα οταν το δαπανουμενο ποσο ξεπερνα τα 300 ευρω, ο υποψηφιος αγοραστης μιας compact αισθανεται σαν να παει να κανει την πατατια της ζωης του
ααα και για να μην εχω καμμια επιθεση , απλα το λεω σαν ψιλομουρμουροπαραπονο και οχι σαν υποδειξη.Το τελευταιο πραγμα που θελω στην ζωη μου , ειναι να τσακωθω για φωτογραφικη μηχανη :p
Η αλήθεια είναι ότι φωτογραφίζω μόνο σε κοινωνικές στιγμές(γάμους βαφτίσια,γιορτές κλπ) και ταξίδια.Δεν είναι το χόμπυ μου η φωτογραφία.Θέλω βέβαια να έχω καποια ποιότητα.
Το zoom το μεγάλο το θέλω για τα ταξίδια όταν βλέπω κάτι πολύ μακριά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάω πιο κοντά(π.χ.θάλασσα,βουνο κλπ)έτσι ώστε να βγάλω μια φωτο και ας μην είναι η καλύτερη.Η ανάμνηση μετράει...
Μέχρι το πολύ 500 ευρώ διαθέτω γι αυτό και δεν κοιτάω κάποιες πιο καλές.

Last edited:
150 /14 ~ 11x
Πιστεύεις ότι το 11χ της Epl1 έχει καλύτερη ποιότητα από 11χ στη Sony?
Kαι ποια είναι πιο καλή αγορά.Η Epl 1 με τους δύο φακούς ή με τον ένα?

Πιστεύεις ότι το 11χ της Epl1 έχει καλύτερη ποιότητα από 11χ στη Sony?
Kαι ποια είναι πιο καλή αγορά.Η Epl 1 με τους δύο φακούς ή με τον ένα?

Κοίτα, η ποιότητα έχει να κάνει αφενός με τον αισθητήρα αφετέρου με το φακό.

Ο αισθητήρας της Sony είναι ο μισός από ενα νόμισμα του 1 λεπτού (ναι, για το χάλκινο λέω) ενώ ο αισθητήρας της Ολυ είναι στο μέγεθος ενός 20λέπτου.

Στο φακό έχουν επίσης τεράστια διαφορά, αν και στην περίπτωση που δε σου αρέσει ο φακός της Oly μπορείς απλά να τον αλλάξεις με κάτι καλύτερο ή πιο κοντά στις ανάγκες σου.

Γενικά ο κανόνας λέει ότι όσο λιγότερο "zoom" ή αν θες εύρος στο εστιακό μήκος έχει ένας φακός, τόσο καλύτερη ποιότητα προσφέρει. Οπότε καταλαβαίνεις ότι το σετάκι με τους 14-42 και 40-150 έχει καλύτερη οπτική απόδοση από τον 14-150, με τον 14-42 να θεωρείται από τους καλύτερους κιτ φακούς.

Επίσης η ολυ δεν είναι dSlr, δηλαδή δεν έχει σκόπευτρο με το οποίο βλέπεις μέσα από το φακό με τη βοήθεια ενός καθρέπτη :)

Ακόμα τα πάει πολύ καλύτερα στα ISO λόγω μεγέθους αισθητήρα.

Και τέλος για να μη σε κουράζω άλλο, αν ποτέ πάρεις ένα σταθερό φακό (χωρίς ζοομ δηλαδή καθόλου) απλά θα πάθεις πλάκα με την ποιότητα της φωτογραφίας :)

Και τέλος για να μη σε κουράζω άλλο, αν ποτέ πάρεις ένα σταθερό φακό (χωρίς ζοομ δηλαδή καθόλου) απλά θα πάθεις πλάκα με την ποιότητα της φωτογραφίας :)
Και τι κάνουμε με τα μακρινά τοπία?Οι zoom φακοί πανάκριβοι είναι.
Θα το σκεφτώ το όλο θέμα γιατί μόλις είδα ότι υπάρχει και Οlympus E-pl2 με 550 ευρώ.
Σ´ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Δεν κάνουν όλοι οι φακοί για όλες τις δουλειές :) Αλλά με λίγα λεφτά μπορούν να σου ανοιχτούν δυνατότητες που δε σου δίνουν οι zoom, πχ να βγάλεις φώτος σε ένα σπίτι χωρίς φλας, ή πορτραίτα φίλων και παιδιών σε άλλη ποιότητα. Τέλος πάντων ελπίζω να σε βοήθησα και να μη σε μπέρδεψα παραπάνω :)

Θα το σκεφτώ το όλο θέμα γιατί μόλις είδα ότι υπάρχει και Οlympus E-pl2 με 550 ευρώ.

Ο αισθητήρας m4/3 των Olympus, είναι περίπου όσο δύο εικοσάλεπτα, και τα pixel μεγαλύτερα. Μπορείς λοιπόν να κροπάρεις (να κόψεις ένα κομάτι) της φωτογραφίας που σε ενδιαφέρει, διατηρώντας καλύτερη ποιότητα από την ολόκληρη που τραβάς με την super zoom. Η e-pl2 δεν συμφέρει οικονομικά αυτή την στιγμή, είναι "νέο" μοντέλο, προτίμησε μια e-pl1 με τα μισά σχεδόν λεφτά...

Όλα αυτά βέβαια αν σκέπτεσαι να ασχοληθείς κάπως με την φωτογραφία! Αν μείνεις στην περιστασιακή ενασχόληση τύπου διακοπές, εκδρομές, κοινωνικές εκδηλώσεις, οικογένεια, πάρε μια compact.

εισαι πολυ γρηγορος σε ευχαριστω.
το focus της στις φωτο ειναι οκ? η ευκρινεια της δεν με ενθουσιασε.
απο θορυβο εχω καιρο να δω compact αλλα απο dslr στα ιδια χρηματα νομιζω οτι ειναι αρκετα πιο κατω

Τωρα ειδα πως εχεις μεγαλες εκθεσεις. προφανως ειναι κουνημενες

όλες οι λήψεις έγιναν με τρίποδο.Έχει πολλή καλή ευκρίνεια σε σύγκριση με άλλες bridge που με το ζουμ τέρμα δεν μπορούν να εστιάσουν καθόλου, σκεφτόμουν για dslr αλλά είδα πως υστερούσαν σε πολλά.

όλες οι λήψεις έγιναν με τρίποδο.Έχει πολλή καλή ευκρίνεια σε σύγκριση με άλλες bridge που με το ζουμ τέρμα δεν μπορούν να εστιάσουν καθόλου, σκεφτόμουν για dslr αλλά είδα πως υστερούσαν σε πολλά.

Επειδή είμαι αναποφάσιστος...σε τι υστερούσαν οι dslr?

Επειδή είμαι αναποφάσιστος...σε τι υστερούσαν οι dslr?

Βασικά σε τι υπερτερεί η bridge με 450 ευρώ τιμή και βάρος 525 γρμ;

καμία από άλλες εταιρίες δεν είχε 1080/50p βίντεο ούτε sweep panorama και ειδικά σε αυτά τα λεφτά.

φωτογραφικα καθαρα ομως υπερτερουν οι dslrs.
πρεπει να σκεφτεις τι θελεις να κανεις πιο καλα για να αποφασισεις πια σου ταιριαζει

φωτογραφικα καθαρα ομως υπερτερουν οι dslrs.
πρεπει να σκεφτεις τι θελεις να κανεις πιο καλα για να αποφασισεις πια σου ταιριαζει
θα πάρω και dslr, όχι όμως ακόμα.Δεν τη χρειάζομαι προς το παρόν και είμαι ικανοποιημένος με την hx100.Η προηγούμενη που είχα είναι η H20 την οποία έλιωσα , σχεδόν 4000 λήψεις σε ένα χρόνο

θα πάρω και dslr, όχι όμως ακόμα.Δεν τη χρειάζομαι προς το παρόν και είμαι ικανοποιημένος με την hx100.Η προηγούμενη που είχα είναι η H20 την οποία έλιωσα , σχεδόν 4000 λήψεις σε ένα χρόνο

αν αυτό είναι λιώσιμο, τότε εμείς τις εξαερώνουμε τις μηχανές μας :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Την epl-1 με 2 φακούς 14-42 και 40-150 την παίρνεις με 350 (τόσο την πήρα πριν από 20 ημέρες).
Την epl-1 με 1 φακό 14-150 την παίρνεις με 450 .
Αν σε ενδιαφέρει πες το και θα σου πω-πουν από που και πως θα την πάρεις.
Δώσε μου αν θέλεις τις κατάλληλες πληροφορίες!

Τον τελευταίο καιρό, ψάχνω και εγώ για νέα φωτογραφική, είχα μια Canon IXUS 860 και έχω καταλήξει ανάμεσα σε Sony HX9V & HX100V. Ούτε εγώ θέλω dSLR με ένα σωρό φακούς, απλά κάτι καλύτερο από μια απλή IXUS και ένα καλό φακό με ZOOM ικανοποιητικό !!

Αντε να δούμε που θα καταλήξουμε τελικά!!!