ΝΙΚΟΝ S10 superzoom

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Τελείως τυχαία έπεσε στα χέρια μου η συγκεκριμένη μηχανή. Δηλ. την είδα στα χέρια κάποιου και έμοιαζε με την πολύ παλιά μου σπαστή ΝΙΚΟΝ 995.

Τρελάθηκα!!

Δεν περίμενα ότι υπάρχει μηχανή πλακέ, με σπαστό σώμα, με φακό 38-380 με οπτικό σταθεροποιητή (VR) και τιμή στα 250 ευρώ περίπου.

Το κυριότερο είναι ότι έχει αυτό που δεν έχουν οι περισσότερες superzoom, δηλ. φακό με οξύτητα. Δείτε στο
http://www.imaging-resource.com/PRODS/CPS10/CPS10A.HTM για να καταλάβετε. Δυστυχώς ο ιδιοκτήτηες της ήταν πολύ .... και αφού τις επεξεργάστηκα τις φωτο στο ΗΥ, μετά μου ζήτησε να τις σβήσω (και από τον τενεκέ) ή αλλιώς ήθελε 100 ευρώ. Τις έσβησα....

Για περισσότερα στο http://www.europe-nikon.com/product/el_GR/products/broad/1108/overview.html

Συστήνεται επιλεκτικά για όσους δεν χρειάζονται το ευρυγώνιο άκρο.

Ειλικρινά τη συγκεκριμένη μηχανή την αγνοούσα πλήρως. Απλώς είδα ξαφνικά στα χέρια ενός γνωστού ένα γνώριμο σχήμα και τη ζήτησα.

Από τα λίγα καρέ που τράβηξα αυτές ήταν οι εντυπώσεις μου. Εύκολα την κουβαλάς, γνώριμη αίσθηση για όσους είχαν παίξει με τις σπαστές ΝΙΚΟΝ, φακός με σταθεροποίηση και πολύ πολύ οξύς. Βλέπετε από περιέργεια πήρα κι εγώ στα χέρια μου μια OLYMPUS 550 SP για να δω αν έχει ικανοποιητικό φακό, έτσι ώστε μετά να δουλέψει το PS. Όμως μετά τα 300 ισοδύναμο είναι εντελώς soft σχεδόν φλου.

Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για την καλύτερη σούπερζουμ. Όμως για τα 220-250 ευρώ που έχει με ένα φακό οξύ (το ξαναλέω) και με τα χρώματα της ΝΙΚΟΝ (δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποια εταιρεία μπορεί να χαλάσει το χρωματικό προφίλ της) θεωρώ ότι είναι πολύ καλή περίπτωση.

Για το πως συγκρίνεται με τις CANON S3, S5, FUJI 9600, FZ8 δεν ξέρω. Από την Oly 550 πάντως είναι καλύτερη στο ίδιο εστιακό μήκος.

Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για την καλύτερη σούπερζουμ. Όμως για τα 220-250 ευρώ που έχει με ένα φακό οξύ (το ξαναλέω)

και όμως Βλάση, σύμφωνα με τα τεστ η μηχανή είναι στη μέση της κατηγορίας των 6mp. Πιάνει 1200 γραμμές ανάλυση στο dpreview. Μήπως έπεσες σε εξαιρετικό δείγμα?

φιλε την εχω απο το πασχα που μας περασε , με βολευει διοτι σπαει και γυρναει και ετσι μπορω με την γυναικα μου μπορουμε και βγαζουμε φωτο μονοι μας σε διαφορα ταξιδια στο εξωτερικο

εγω την βλεπω πολυ καλη ( αν και δεν εχω εμπειρια μεγαλη )

το μονο μειον που εχει ειναι παρολο που εχει καλο και μεγαλο φακο δεν δεχεται wide