Nikon ViewNX-i

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Καλησπέρα σας

Από σήμερα το πρωί έχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα Nikon View NX-i.

Έκανα μία πρόχειρη αναζήτηση στο φόρουμ και δεν βρήκα κάποιο σχετικό νήμα οπότε και σκέφτηκα να ανοίξω το παρόν.
Τα τελευταία 2 1/2 χρόνια χρησιμοποιούσα το View NX2 και ήμουν πολύ ικανοποιημένος μέχρι την στιγμή που πήρα την D7200. Το View NX2 μπορούσε να φορτώσει τα αρχεία της 7200 μόνο σε preview mode και φυσικά δεν μπορούσα να τα επεξεργαστώ. Παρόλο που με βόλευε πολύ σε μικροδιορθώσεις στο παρελθόν με την D90, από τότε που την έδωσα το χρησιμοποιώ μόνο σαν viewer.

Μετά από μια τυχαία αναζήτηση σήμερα το πρωί βρήκα στο Site της Nikon το View NX-i. Μέχρι στιγμής και από το λίγο που το δούλεψα μου αρέσει πολύ σαν interface αλλά αργεί να φορτώσει τα RAW αρχεία μόλις τα μεγεθύνω παρόλο που έχω δυνατό PC που δεν έχει ζοριστεί ποτέ μέχρι τώρα ακόμα και με αρχεία HDR σε TIFF μορφή που ξεπερνούν τα 100mb.

Σίγουρα θα το έχετε δοκιμάσει κάποιοι από εσάς. Πως σας φαίνεται;

Βέβαια όταν πρόκειται να επεξεργαστώ μία εικόνα χρησιμοποιώ το ACR αλλά και View NX-i, καλό είναι για καμιά πιο απλή λήψη - φωτογραφία.

Xμμμ...μήπως να δοκίμαζες καλύτερα το Νikon Capture NX-D ?
Χωρίς να διαθέτει το καλύτερο interface έχει περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας NEF αρχείων από το View NX-i
Είναι και δωρεάν.

Re: Απάντηση: Nikon ViewNX-i

Xμμμ...μήπως να δοκίμαζες καλύτερα το Νikon Capture NX-D ?
Χωρίς να διαθέτει το καλύτερο interface έχει περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας NEF αρχείων από το View NX-i
Είναι και δωρεάν.

Το έχω το Capture NX-D και είναι ακριβώς όπως το περιέγραψες. Δεν έχει και το καλύτερο interface αλλά έχει περισσότερες δυνατότητες.

Όμως το view nx με βολεύει περισσότερο από θέμα περιήγησης στους φακέλους Κάντις φωτογραφίες μου. Το nx2 το είχα στήσει να μπορώ να ανοίξω όλες τις εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας (DXO Photoshop Photomatix pro κλπ) με δεξί κλικ.
Το ίδιο βέβαια θα κάνω και με το NX-I.

Last edited:
Όλα καλά κι όλα ωραία. Αν φόρτωνε και τα αρχειά raw πιο γρήγορα θα ήταν πάρα πολύ καλό.

Θα ήθελα να δοκιμάσω και το lightroom της adobe.

Θέλει εκμάθηση το Lightroom αλλά είναι πολύ ανώτερο σε δυνατότητες και κυρίως στην ποιότητα εικόνας.

Δες και τα capture one, DxO optics pro. Το πρώτο κορυφαίο για τα γούστα μου, το δεύτερο τίγκα σε καλούς αυτοματισμούς με έτοιμα προφίλ συνδυασμών σωμάτων-φακών - η χαρά όποιου βαριέται να πολυασχολείται...

Δες και τα capture one, DxO optics pro. Το πρώτο κορυφαίο για τα γούστα μου, το δεύτερο τίγκα σε καλούς αυτοματισμούς με έτοιμα προφίλ συνδυασμών σωμάτων-φακών - η χαρά όποιου βαριέται να πολυασχολείται...

Καλησπέρα Δημήτρη. Το DXO OPTICS pro μου το είχες προτείνει παλαιότερα, το δοκίμασα και από τότε δεν το αποχωρίζομαι. Το χρησιμοποιώ πάντα πριν κάνω οποιαδήποτε επεξεργασία. Η διόρθωση που κάνει στα θέματα του φακού είναι εξαιρετική!

Έχω και το capture nx της Nikon.

Χρησιμοποιώ σαν browser, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο, το view nx. Κάποιοι περιορισμοί του με οδήγησαν στο να κατεβάσω το viewnxi μιας και το viewnx δεν μπορούσε να φορτώσει τα raw της D7200 παρά μόνο σε preview mode....

Τώρα όσον αφορά το nxi με ενοχλεί που είναι αργό στο να φορτώσει ρα αρχεία raw την στιγμή που με τα άλλα προγράμματα που έχω εγκατεστημένα δεν υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το εγκατέστησα πριν λίγες ημέρες και συμφωνώ.