Αυτο ειδικά με την οθόνη που αναφέρεις πραγματικά τραγικό, ήταν ένας από τους λόγους που έδωσα και την Olympus em5iii. Και ποσό χαίρομαι τώρα στην Nikon Z5 την κλασική οθόνη που πάει απλά πάνω και κάτω. Πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτονται οι εταιρίες και βάζουν αυτή την τραγική περιστρεφομενη οθόνη σε μηχανές που δεν απευθύνονται σε βιντεαδες.ειναι καλη αλλα ημιτελης προσπαθεια της Νικον...
Δεν επιτρεπεται αρχικα να εχεις περιστρεφομενη οθονη σε μηχανη που απευθυνεται κυριως σε φωτογραφους, και οχι βιντεαδες
Δεν εχει φακους με δαχτυλιδι διαφραγματος οντως, αυτο ειναι ενα θεμα με τετοια μηχανη.
Και δεν εχει αμμεσο επιλογεα ISO , οπως ολες οι μηχανες της Νικον δυστυχως.
Και φυσικα το πιασιμο με μεγαλους φακους, αλλα αυτο διορθωνεται καπως με το grip που δινει η Νικον.
Δεν επιτρεπεται αρχικα να εχεις περιστρεφομενη οθονη σε μηχανη που απευθυνεται κυριως σε φωτογραφους, και οχι βιντεαδες
Τι να σας πω, βρε παιδιά... Εμένα με εξυπηρετεί πάρα πολύ η fully articulated οθόνη σε street portrait κάδρα και ενίοτε σε macro.Αυτο ειδικά με την οθόνη που αναφέρεις πραγματικά τραγικό, ήταν ένας από τους λόγους που έδωσα και την Olympus em5iii. Και ποσό χαίρομαι τώρα στην Nikon Z5 την κλασική οθόνη που πάει απλά πάνω και κάτω. Πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτονται οι εταιρίες και βάζουν αυτή την τραγική περιστρεφομενη οθόνη σε μηχανές που δεν απευθύνονται σε βιντεαδες.
Προφανώς παίζει ρόλο και το θέμα που φωτογραφίζει κάποιος. Π.χ. Προσωπικα δεν μου αρέσει καθόλου η street φωτογράφιση , ενώ και macro κανω πολύ σπάνια, τραβάω πολύ ας πούμε τα παιδιά απο χαμηλό ύψος όπου εκεί απλά ανοίγοντας την οθόνη λίγο γίνεται εύκολα η δουλειά, ενώ άντε τώρα να την βγάλω από την θέση της να την γυρίσω κλπ. στις περιστρεφόμενες. Επίσης τραβάω και πολλές φωτός από ψηλα που και εκει με ένα απλό τράβηγμα βλέπω το τραβάω από την οθόνη. Γενικά δεν με βολεύει καθόλου η περιστρεφόμενη οθόνη αλλά τι να κάνουμε που οι περισσότερες μηχανές είναι έτσι πλέον….βεβαια περι Ορέξεως!Τι να σας πω, βρε παιδιά... Εμένα με εξυπηρετεί πάρα πολύ η fully articulated οθόνη σε street portrait κάδρα και ενίοτε σε macro.
Οι απλές οθόνες είναι πράγματι καλύτερες σε landscape λήψεις, αλλά είναι σαν να μην υπάρχουν σε portrait κάδρα.Προφανώς παίζει ρόλο και το θέμα που φωτογραφίζει κάποιος. Π.χ. Προσωπικα δεν μου αρέσει καθόλου η street φωτογράφιση , ενώ και macro κανω πολύ σπάνια, τραβάω πολύ ας πούμε τα παιδιά απο χαμηλό ύψος όπου εκεί απλά ανοίγοντας την οθόνη λίγο γίνεται εύκολα η δουλειά, ενώ άντε τώρα να την βγάλω από την θέση της να την γυρίσω κλπ. στις περιστρεφόμενες. Επίσης τραβάω και πολλές φωτός από ψηλα που και εκει με ένα απλό τράβηγμα βλέπω το τραβάω από την οθόνη. Γενικά δεν με βολεύει καθόλου η περιστρεφόμενη οθόνη αλλά τι να κάνουμε που οι περισσότερες μηχανές είναι έτσι πλέον….βεβαια περι Ορέξεως!
Με σχεδόν 2.500 ευρώ Γιάννη για μηχανή που απευθύνεται καθαρά σε ερασιτέχνες δύσκολα θα βρεις πολύ κόσμο να την πάρει. Όλοι την λιγουρευόμαστε αλλά όλοι περιμενουμε να την βρούμε κάποια στιγμή σε καμία προσφορά.Την έχει πάρει κανεις εδώ να μας πει εντυπώσεις;
Ειδικά για το auto focus… εκεί χωλαίνει η z6/z7 και θα μ ενδιέφερε κάποια γνώμη ενός πραγματικού χρήστη και όχι reviewer μόνο.
Την έχω δοκιμάσει αρκετές φορές σε κεντρικό μαγαζί, τη τελευταία φορά με τον 40αρηΦ2.0, πριν με το "κιτ-κρυφό αστέρι" 24-70φ4.Την έχει πάρει κανεις εδώ να μας πει εντυπώσεις;
Ειδικά για το auto focus… εκεί χωλαίνει η z6/z7 και θα μ ενδιέφερε κάποια γνώμη ενός πραγματικού χρήστη και όχι reviewer μόνο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.