Για τα δεδομένα μου μια χαρά ήταν και η πρώτη Ζ5, τώρα με την Ζ5ii έδωσαν και μπόλικα έχτρα καλούδια με την ανάλογη αύξηση της τιμής δυστυχώς....άλλα αυτό που με ενοχλούσε εν τέλη στην Ζ5 δεν ήταν οι επιδόσεις της άλλα το βάρος και ο όγκος..πολύ θα ήθελα μια πιο μαζεμένη Ζ3, πιο οικονομική και ας έκοβαν και μερικά πραγματάκια...not great not terrible
μια χαρα ειναι , για εμας τους amateurs ειναι υπεραρκετη. εγω θα ηθελα να βγαζανε πιο μικρο/ελαφρυ σωμα καμια Ζ3 μηπως
Βασικά δεν βρίσκω κάτι άσχημο για την κατηγορία της, βάλανε ότι έπρεπε να βάλουν για μια πλήρη μηχανή FF.....προσωπικά με χάλασε που ανέβασαν την αρχική τιμή 1.700$ στην Αμερική και εδώ αρχικά θα έρθει εύκολα κανένα 1.900αρι ....ε δεν την λες πλέον και φτηνή....Α και ξέχασα... επιτέλους φουλ σπαστή οθόνη που έπρεπε να πας ZF / Z6III σε FF Mirrorless Nikon για να βρεις.
Βασικά δεν βρίσκω κάτι άσχημο για την κατηγορία της, βάλανε ότι έπρεπε να βάλουν για μια πλήρη μηχανή FF.....προσωπικά με χάλασε που ανέβασαν την αρχική τιμή 1.700$ στην Αμερική και εδώ αρχικά θα έρθει εύκολα κανένα 1.900αρι ....ε δεν την λες πλέον και φτηνή....
Αυτό το λες και μειονέκτημα ανάλογα το τι βολεύει...Α και ξέχασα... επιτέλους φουλ σπαστή οθόνη που έπρεπε να πας ZF / Z6III σε FF Mirrorless Nikon για να βρεις.
Ισχύει αυτό που λες, η Nikon είναι η μόνη φωτογραφική εταιρία στην Ελλάδα που κάνει τέτοιο σκότωμα τιμών σε περιόδους εκπτώσεων, καλύτερες εκπτώσεις από όλη την Ευρώπη....σίγουρα θα έχει σημαντική πτώση τιμής στην Black Friday.Το μόνο που δεν θα πρέπει να απασχολεί τους εν Ελλάδι υποψήφιους αγοραστές σωμάτων Νίκον, είναι οι τιμές.
Τέτοιο σκότωμα που κάνει η Νίκον Ελλάς δεν υπάρχει πουθενά σε ΕΕ.
Επίσημα ή από παράγκες.
Τέλη του χρόνο θα είναι χαλαρά στα -20%.
Κατά τα άλλα είναι πολύ τίμια μηχανή, ίσως όχι για διχίλιαρο.
Αυτό το λες και μειονέκτημα ανάλογα το τι βολεύει...
Ναι ισχύει. Εγώ πάντως καημό το έχω να έχω τέτοια οθόνη για τα χαμηλά μάκρο και για τα κάθετα .Το μόνο που δεν θα πρέπει να απασχολεί τους εν Ελλάδι υποψήφιους αγοραστές σωμάτων Νίκον, είναι οι τιμές.
Τέτοιο σκότωμα που κάνει η Νίκον Ελλάς δεν υπάρχει πουθενά σε ΕΕ.
Επίσημα ή από παράγκες.
Τέλη του χρόνο θα είναι χαλαρά στα -20%.
Κατά τα άλλα είναι πολύ τίμια μηχανή, ίσως όχι για διχίλιαρο.
Αυτό το λες και μειονέκτημα ανάλογα το τι βολεύει...
Πάντα έτσι ήταν. Ο φακός είναι διαχρονικός, το σώμα αναλώσιμο..Πλέκετε το εγκώμιο της Νικον για τις τιμές στα σώματα (και σωστά) αλλά υπάρχουν και οι φακοί.
Εκεί έχουμε να δούμε σοβαρη έκπτωση απο...και ΄γω δεν ξέρω πότε.
Επίσης η ποικιλία φακών (παρότι πρόκειται θεωρητικά για ανοικτό σύστημα) είναι αρκετά περιορισμένη. Και εκεί που υπάρχουν φακοί τρίτων κατασκευαστων (πχ Tamron) είναι ακριβότεροι απο τους ίδιους φακούς για άλλες εταιρίες (όπως Sony).
Καλά τα σώματα, αλλά ας κάνουν και κατι για τους φακούς.
Δε θα έπρεπε να λέγεται Ζ5ii. Δε μπορεί μία μηχανή χαμηλοτερου νούμερου στη σειρά να είναι ανώτερη πχ από την Ζ6ιι.