Nikon Z6 II - Z7 II Φωτογραφία

Και πολύ καλά έκανες ! (y)

ΥΣ
μην ξεχνάς Γιώργο όταν περνάς τις φωτό μέσα να πατάς και το insert μετά ώστε να τις βλέπουμε στο post μεγάλες και όχι ως attachments

• Like
Reactions: cacau and gkpapad
Θα αγοράζατε σήμερα Ζ6 για επαγγελματική χρήση;
Εχει τεράστια διαφορά το AF της σε σχέση με της Ζ6ii; (Δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο σε διάφορα συγκριτικά που είδα, αλλά θέλω να μου πουν και άνθρωποι που τις δοκίμασαν)
Η Ζ6 έχει μεταχειρισμένη κάπου 800-1000 ευρώ και συνήθως με καμιά καρτούλα δωράκι (και είναι ακριβές αυτές) ή δεύτερη μπαταρία ή και άλλα τζάντζαλα-μάντζαλα.
Η Ζ6ii έχει 1600 ευρώ καινούρια, με δέλεαρ το οτι θα παρθεί με τιμολόγιο. Αλλά κατα τα άλλα, σκέτη.
Ή να μην τις σκεφτώ καν και να περιμένω την Ζ6iii;

Υ.Γ Δεν δίνω την Ζ5. Απλά χρειάζομαι δεύτερο σώμα τώρα που έφυγε το άλλο μου σύστημα, και να έχει και καλές δυνατότητες βίντεο.
Υ.Γ 2 . Βασικά με ενδιαφέρει κυρίως η Ζ7ii αλλά εκεί πάει μακριά η βαλίτσα...

εγω την εχω τωρα στα χερια μου την z6 ii, αν την βρει κανεις στο χιλιαρικο ειναι παντως vfm σωμα... η εικονα της ειναι απθανη , το σωμα εργονομικο, και το SAF καλο και αξιοπιστο... στο caf ειναι λιγο πισω απο τις μεγαλες αδελφες της... η νεωτερη ποου αναμενεται φετος ισως αλλαξει τα πραγματα.

απο περσυ που ειχα παλι την Z6 II , εψαχνα εναν φωτεινο τηλεφακο... ειχα τοτε τον tamron 70-210 f4 αλλα δεν μου εφτανε το εστιακο μηκος.
Ιδανικα ηθελα εναν 300mm f4 και φετος τον βρηκα , ολοι πια παρατανε τις dslr , ετσι βρισκεις τρομερους φακους σε τιμη ευκαιρειας.

Φυσικα Z mount φακος δεν υπαρχει καν σ αυτο το μηκος και διαφραγμα, και η μονη λυση ηταν να παω στον 70-200 f2.8 + tele converter... αλλα με κοστος κοντα στα 3000 ευρω!
Δεν ειμαι επαγγελματιας φυσικα οποτε τετοια κοστη ειναι απαγορευτικα...και ειδικα με την οικονομικη δυσχερεια που εχουμε στην Ελλαδα.

Οποτε η λυση των dslr φακων f mount ηταν μονοδρομος.... και μολις τον παρελαβα !

Σε πολυ καλη εξωτερικη κατασταση, καθαρα κρυσταλα, αλλα κανει καποιον θορυβο οταν εστιαζει λιγο ενοχλητικο... (οχι αυτον της εστιασης, μιας και ειναι afs silentwave).
Eιναι γρηγορος στην εστιαση, εχει af/mf focus override , μπορεις δηλ. ανα πασα στιγμη να πας απο mf σε af , χωρις τη χρηση του διακοπτη.

Εχει focus limiter , και ενσωματωμενο hood.

Σ αυτα τα χρηματα (350 ευρω περιπου με τα μεταφορικα) ηταν μονοδρομος για μενα, μιας και το επομενο μοντελο που βγηκε πριν 10 χρονια περιπου, ο AF-P 300mm f4 εχει τριπλασια τιμη μεταχ/νος (καινουργιος κοντα στα 2000 ευρω).

Ειναι σχετικα μεγαλος και βαρυς (1,4 Kgr), μεταλικη κατασκευη εξ ολοκληρου, οχι τοσο ομως οσο περιμενα... και για 300mm f4 full frame , δεν ειναι υπερβολικο το βαρος και ο ογκος.
Ετσι κι αλλιως δεν ειναι για καθε μερα, μονο για ειδικους σκοπους... κυριως για καποιες εκδηλωσεις και αθλητικα γεγονοτα , σε ανοιχτους αλλα κυριως σε κλειστους χωρους.
Οτιδηποτε σε f2.8 απο 300 και πανω ειναι φυσικα αδιανοητο... μιλαμε για κοστη οσο ενα αμαξι και ογκος/βαρος οσο ενα μπαζουκα! :p

Το ΙΒΙS της Z6 vII δουλευει καλα, και η εστιαση επισης μεσω του FTZ adapter.

Δουλευουν επισης και τα eye/face tracking κλπ, ολα οπως πρεπει (μετα απο αναβαθμιση του ftz που μου ζητηθηκε απο τη μηχανη!)

Περισσοτερα οταν τον δοκιμασω στη πραξη...

ΥΓ ... O συγκεκριμενος θεωρειται ενας απο τους καλυτερους φακους του ειδους , εδω θα δειτε καποια review.

9Be4cZG.jpg

IMG_1080.jpgIMG_1083 (1).jpg

Red-Fox-Kit1.jpg

Great-Blue-Heron-1536x960.jpg

_0000671.jpg

Nikon-AF-S-NIKKOR-300mm-f-4D-IF-ED_02.jpg

Nikon-AF-S-NIKKOR-300mm-f-4D-IF-ED_07.jpg

απο περσυ που ειχα παλι την Z6 II , εψαχνα εναν φωτεινο τηλεφακο... ειχα τοτε τον tamron 70-210 f4 αλλα δεν μου εφτανε το εστιακο μηκος.
Ιδανικα ηθελα εναν 300mm f4 και φετος τον βρηκα , ολοι πια παρατανε τις dslr , ετσι βρισκεις τρομερους φακους σε τιμη ευκαιρειας.

Φυσικα Z mount φακος δεν υπαρχει καν σ αυτο το μηκος και διαφραγμα, και η μονη λυση ηταν να παω στον 70-200 f2.8 + tele converter... αλλα με κοστος κοντα στα 3000 ευρω!
Δεν ειμαι επαγγελματιας φυσικα οποτε τετοια κοστη ειναι απαγορευτικα...και ειδικα με την οικονομικη δυσχερεια που εχουμε στην Ελλαδα.

Οποτε η λυση των dslr φακων f mount ηταν μονοδρομος.... και μολις τον παρελαβα !

Σε πολυ καλη εξωτερικη κατασταση, καθαρα κρυσταλα, αλλα κανει καποιον θορυβο οταν εστιαζει λιγο ενοχλητικο... (οχι αυτον της εστιασης, μιας και ειναι afs silentwave).
Eιναι γρηγορος στην εστιαση, εχει af/mf focus override , μπορεις δηλ. ανα πασα στιγμη να πας απο mf σε af , χωρις τη χρηση του διακοπτη.

Εχει focus limiter , και ενσωματωμενο hood.

Σ αυτα τα χρηματα (350 ευρω περιπου με τα μεταφορικα) ηταν μονοδρομος για μενα, μιας και το επομενο μοντελο που βγηκε πριν 10 χρονια περιπου, ο AF-P 300mm f4 εχει τριπλασια τιμη μεταχ/νος (καινουργιος κοντα στα 2000 ευρω).

Ειναι σχετικα μεγαλος και βαρυς (1,4 Kgr), μεταλικη κατασκευη εξ ολοκληρου, οχι τοσο ομως οσο περιμενα... και για 300mm f4 full frame , δεν ειναι υπερβολικο το βαρος και ο ογκος.
Ετσι κι αλλιως δεν ειναι για καθε μερα, μονο για ειδικους σκοπους... κυριως για καποιες εκδηλωσεις και αθλητικα γεγονοτα , σε ανοιχτους αλλα κυριως σε κλειστους χωρους.
Οτιδηποτε σε f2.8 απο 300 και πανω ειναι φυσικα αδιανοητο... μιλαμε για κοστη οσο ενα αμαξι και ογκος/βαρος οσο ενα μπαζουκα! :p

Το ΙΒΙS της Z6 vII δουλευι καλα, και η εστιαση επισης μεσω του FTZ adapter.
Δουλευουν επισης και τα eye/face tracking κλπ, ολα οπως πρεπει (μετα απο αναβαθμιση του ftz που μου ζητηθηκε απο τη μηχανη!)

Περισσοτερα οταν τον δοκιμασω στη πραξη...

ΥΓ ... O συγκεκριμενος θεωρειται ενας απο τους καλυτερους φακους του ειδους , εδω θα δειτε καποια review.

9Be4cZG.jpg

View attachment 226409View attachment 226410

Red-Fox-Kit1.jpg

Great-Blue-Heron-1536x960.jpg

_0000671.jpg

Nikon-AF-S-NIKKOR-300mm-f-4D-IF-ED_02.jpg

Nikon-AF-S-NIKKOR-300mm-f-4D-IF-ED_07.jpg
Μια χαρά λύση!

Το όλο ζήτημα με τέτοιες προσαρμογές σε παλιους φακούς δεν είναι το IQ αλλά η ταχύτητα εστίασης σε CAF.

και δευτερευόντως αν φρεναρει - κλείνοντας το διάφραγμα 1-2 στοπ - η ταχύτητα ριπής της μηχανής σε συνεχή εστίαση (λόγω αργού μηχανισμού λεπίδων) σε συνδιασμό και με την ανανέωση εικονας στο ηλεκτρονικό σκόπευτρο ώστε να μην χάνεις το στόχο

Εαν είναι ικανοποιητικα αυτα τα δυο σε κινούμενα αντικείμενα μια χαρά λύση είναι με εξαιρεση το βάρος που το καταπίνεις αναγκαστικά (δεν είναι και δράμα το 1.5 κιλό για ποιοτικό φωτεινό FF φακό).

Εγω πάντως που είχα τον LUMIX S pro 70-200/4 L mount με TC 1.4X δεν το άντεξα το συνολικό βάρος γύρω στα 1.3 κιλό και τον σκότωσα , θεωρώ τα 300mm πολύ οριακά για αυτά που θέλω οπότε για τηλεφακό χρησιμοποιώ το m43 σύστημα

Είναι γνωστή η αγάπη μου για το bokeh και τη δυνατότητα ξεφονταρισματος , δεν με ικανοποιεί κάτι άλλο δυστυχώς…το ff για μένα είναι μονόδρομος.

Δε νομίζω ότι θα έχει θέμα με το caf, υπρχουν πολλοί που τον δοκίμασαν με ανταπτορα και είπαν ότι αντέχει, ειδικά σε ριπές με 8 έως 10 fps .
Άλλωστε ακόμα και με ένα 50% επιτυχία έχεις πολλές φωτό να διαλέξεις.

Επίσης, τα θέματα που τραβάω , που είναι κυρίως άνθρωποι και όχι πουλιά, ειναι πολύ προβλέψιμα και μεγάλοι στόχοι, όποτε η δουλειά είναι πιο εύκολη από το bif.

Όταν τον δοκιμάσω θα πω εντυπώσεις.

Ψάχνω επίσης και για έναν tele converter, μάλλον 1.4x για ακόμα μεγαλύτερο εστιακό μήκος, αν χρειαστεί.

Τα reviews λένε ότι με αυτόν δεν έχεις απώλειες, όχι ορατές τουλάχιστον, ειδικά σε καλούς prime όπως αυτός.

• Like
Reactions: toupia
δυστυχως, οπως ειπα και πριν, ειχε εξ αρχης ενα θεμα ο φακος με το γνωστο squeeking των Nikon πρωτης γενιας κυριως με AF-S (silent wave motors).

Περιμενα οτι με τη χρηση θα λυθει (οπως λενε πολλοι στα φορουμ ειναι απο την "αχρηστια") , αλλα τον δοκιμασα το ΣΚ και δεν βελτιωθηκε.

Ζητησα αμμεσα refund απο το MPB και περιμενω απαντηση... ευτυχως ειναι τυπικοι σ αυτα.
Απλα ειναι ταλαιπωρια τωρα να περιμενεις κλπ....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Sad
Reactions: karamela
Ω κρίμα Γιάννη, δεν πειράζει, στο MPB είναι εξαιρετικοί πάντως και δεν θα έχεις πρόβλημα, είχα θέμα με φακό που είχα πάρει απο αυτούς και μια χαρά τον πήραν πίσω και μου έστειλαν άλλο και μάλιστα η όλη διαδικασία δεν πήρε πάνω από 10 μέρες.

Ναι ειναι κρίμα γιατί τον πήρα σε εξαιρετική τιμή!
Περιμένω να δω πρώτα και βλέπουμε…

Το κακό ενιαία ότι δεν επιστρέφουν τα μεταφορικά… τεσπα τι να κάνουμε!