Νikon Z8

Κοντός ψαλμός μήπως στην έκθεση τα καταφέρουμε με εφάμιλλους φακούς

πλαι πλαι δυσκολο να γινει .

κοιταξες καθολου διαδικτυο αν εχει κανεις καποια τετοια συγκριση ?

Η Z8 έχει απίστευτη απόδοση στα βραδυνά. ISO 12800 !!! που είναι ο θόρυβος .. οέο ?!

Αναρωτιέμαι πραγματικά τι θα κατέγραφε σε μια βραδυνή λήψη με χαμηλό 3ψήφιο ISO, μεσαίο διάφραγμα και υπερέκθεση ?
-f5 iso 800
-f5 iso 12.800 Denoise
-f5 iso 12.800
-f7,1 iso 800
f7,1 iso 640

Attachments

• 20240409-ZD8_0988.jpg
    20240409-ZD8_0988.jpg
    2.2 MB · Views: 38
  • 20240409-ZD8_0989-Enhanced-NR.jpg
    20240409-ZD8_0989-Enhanced-NR.jpg
    2.1 MB · Views: 37
  • 20240409-ZD8_0989.jpg
    20240409-ZD8_0989.jpg
    2.6 MB · Views: 32
  • 20240409-ZD8_0990.jpg
    20240409-ZD8_0990.jpg
    2.2 MB · Views: 28
  • 20240409-ZD8_0992.jpg
    20240409-ZD8_0992.jpg
    2.2 MB · Views: 28
Σ ευχαριστώ που μου έκανες το χατήρι. Από ότι βλέπω στο 100% σκοτώνει ενώ ο οξύτητα είναι πάρα πολύ καλή. Ισως την 3η λήψη μονο θα έβγαζα εκτός. Κατά τα άλλα έχει γίνει σε όλες η την νύκτα μέρα. Να υποθέσω ότι και με τα μαύρα θα τα πηγαίνει καλά

Σ ευχαριστώ που μου έκανες το χατήρι. Από ότι βλέπω στο 100% σκοτώνει ενώ ο οξύτητα είναι πάρα πολύ καλή. Ισως την 3η λήψη μονο θα έβγαζα εκτός. Κατά τα άλλα έχει γίνει σε όλες η την νύκτα μέρα. Να υποθέσω ότι και με τα μαύρα θα τα πηγαίνει καλά
Σε ολα τα πηγαινει καλα.Εκει που δεν παιζεται ειναι στο AF συγκρινομενη με τις προηγουμενες μηχανες μου απλως ειναι κορυφη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Honest thoughts on the Nikon Z8 for filmmaking (and RED's future)​

Zach Mayfield

Last edited:
Μερικές ρυθμίσεις των τελευταίων Νίκον που τραβούν raw βίντεο για βέλτιστο αποτέλεσμα:

• Like
Reactions: Kosh
1749629745440.png

Did Nikon Just Make the Z8 the Best Camera of 2025?​

Bobby Tonelli

• Video view assist
  • HSFC image quality
  • In-body focus limiter
  • Flexible colour picture controls
  • Maximum aperture live view
  • Autofocus improvements
  • Pixel shift

Πολύ καλή αναβάθμιση!
Ταμάμ για product photography & macro το pixel shift & focus bracketing & stacking in camera όπως και τα καλούδια για το βίντεο.

• Like
Reactions: Kosh
Καιρός ήταν να τα βάλουν. Κανονικά έπρεπε να ήταν εξαρχής ενσωματωμένα σε ένα τέτοιο σώμα.

Τα έχει η S1R μου εδώ και 5 χρόνια

• Like
Reactions: evanfotis
Μεγάλη αναβάθμιση σε μια κάμερα που μετράει παραπάνω από δύο χρόνια.
Πολύ καλό για τη Ζ8 μου, νιώθω ότι ακόμη την υποστηρίζουν 150% και είναι πραγματικά flagship.

Άλλοι φωνάζουν και καυχιόνται για kaizen και άλλοι το κάνουν πραγματικά.
Μακάρι να το δούμε και από τους άλλους.

Καιρός ήταν να τα βάλουν. Κανονικά έπρεπε να ήταν εξαρχής ενσωματωμένα σε ένα τέτοιο σώμα.

Τα έχει η S1R μου εδώ και 5 χρόνια
Pixel Shift & focus bracketing ταυτόχρονα δεν έχει η S1R, το είχαμε δει τότε.
Ή το ένα ή το άλλο..
H Z8 τώρα το κάνει πακέτο hyper-resolution pixel shift & focus bracketing.

Ή το ένα ή το άλλο..
Φίλε να ξεφεύγουμε λίγο από το marketing και να πούμε τι κάνει από αυτά που διάβασα και κατάλαβα εγώ τουλάχιστον , αν έχω καταλάβει λάθος με διορθώνεις

αν καταλαβαινω καλά το τελικό merge το κάνει με το ΝΧ studio δηλ μετά παίρνει το αρχείο 180Mpx hires από την μίξη που έχει κάνει στην μηχανή μαζί με την πληροφορία των διαφορετικών focus shift είτε των hires- bracketing αρχείων με 2 στοπ διαφορά και τα ενώνει στον υπολογιστή . Και πάντα μιλάμε για τρίποδο

Αν είναι να το κάνω με πρόγραμμα δες τι μπορώ να κάνω με την S1R έτσι πρόχειρα που στο γράφω.

με την S1R μπορώ να τραβήξω απευθείας 3-5 -7 καρέ ή όσα θέλω hires αρχεία απευθείας το καθένα σε RAW όχι jpeg και σε ποιότητα των 180Mpx (δηλ. όχι ένα hires που παράγει η Ζ8) όπου το καθένα hires θα έχει διαφορά όσα stop θέλω από το πρώτο, απλά κάνω τη ρύθμιση της έκθεσης χειροκίνητα πριν ξεκινήσω το κάθε καρέ δηλ με διαφορά 1 -2 - 3 κλπ. EV και μετά με πρόγραμμα τα μιξαρω σε ένα αρχείο HDR με την ίδια μέθοδο που κάνει η Ζ8 αλλά με πολύ μεγαλύτερη πληροφορία αφού το κάθε αρχείο μου με διαφορετικό EV θα είναι hires.

Ετσι φτιάχνω τελικό γιγάντιο αρχείο HDR και όχι μόνο 180Mpx

Επίσης στην παμπάλαια S1R τα παραπάνω τα κάνω και στο χέρι , όχι σε τρίποδο , όχι με την ίδια ποιότητα βέβαια. Στις πιο νέες Πανυ τα κάνεις σαφώς με καλύτερη ποιότητα

Ή το ένα ή το άλλο..

Το τρελλο ειναι οτι τα κανει μετα απο δυο χρονια.

Δεν σου λεει οπως ολοι οι αλλοι εξυπνοι παρε το επομενο μοντελο που θα τα εχω ενσωματωσει.

Σεβεται τον πελατη και τα δινει απο τωρα. Αν δεν ειμουν χρονια χρηστης Canon σιγουρα θα διαλεγα την Nikon πλεον.

Φίλε να ξεφεύγουμε λίγο από το marketing και να πούμε τι κάνει από αυτά που διάβασα και κατάλαβα εγώ τουλάχιστον , αν έχω καταλάβει λάθος με διορθώνεις

αν καταλαβαινω καλά το τελικό merge το κάνει με το ΝΧ studio δηλ μετά παίρνει το αρχείο 180Mpx hires από την μίξη που έχει κάνει στην μηχανή μαζί με την πληροφορία των διαφορετικών focus shift είτε των hires- bracketing αρχείων με 2 στοπ διαφορά και τα ενώνει στον υπολογιστή . Και πάντα μιλάμε για τρίποδο

Αν είναι να το κάνω με πρόγραμμα δες τι μπορώ να κάνω με την S1R έτσι πρόχειρα που στο γράφω.

με την S1R μπορώ να τραβήξω απευθείας 3-5 -7 καρέ ή όσα θέλω hires αρχεία απευθείας το καθένα σε RAW όχι jpeg και σε ποιότητα των 180Mpx (δηλ. όχι ένα hires που παράγει η Ζ8) όπου το καθένα hires θα έχει διαφορά όσα stop θέλω από το πρώτο, απλά κάνω τη ρύθμιση της έκθεσης χειροκίνητα πριν ξεκινήσω το κάθε καρέ δηλ με διαφορά 1 -2 - 3 κλπ. EV και μετά με πρόγραμμα τα μιξαρω σε ένα αρχείο HDR με την ίδια μέθοδο που κάνει η Ζ8 αλλά με πολύ μεγαλύτερη πληροφορία αφού το κάθε αρχείο μου με διαφορετικό EV θα είναι hires.

Ετσι φτιάχνω τελικό γιγάντιο αρχείο HDR και όχι μόνο 180Mpx

Επίσης στην παμπάλαια S1R τα παραπάνω τα κάνω και στο χέρι , όχι σε τρίποδο , όχι με την ίδια ποιότητα βέβαια. Στις πιο νέες Πανυ τα κάνεις σαφώς με καλύτερη ποιότητα
Θυμάμαι με την S1R δεν μπορούσα να κάνω pixel shift high res σε focus bracketing mode.
Δεν υπήρχε η δυνατότητα ταυτόχρονα.
Απο ότι λένε τώρα με το νέο firmware στη Z8 αυτό γίνεται αν κατάλαβα σωστά.
Άλλα λέω να ρωτήσουμε τον φίλο Τάσο, που την έχει τη μηχανή, τι γίνεται στη πράξη;

Και αν θέλετε να οργανώσουμε μια συνάντηση σε εμένα να δοκιμάσουμε & να συγκρίνουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία που με ενδιαφέρει κιόλας, και ανεβάζουμε και συγκριτικό.

Η S1R δεν σου είπα ότι κάνει αυτόματα bracketing και hires , καλά θυμάσαι . Αλλά τραβάς hires αρχείο με κεντραρισμενη την έκθεση. Μετα δεύτερο αρχείο hires με έκθεση π.χ. -1 ΕV (ή ότι άλλο βήμα θες) που το βάζεις εσύ χειροκίνητα , τρίτο με +1 και συνεχίζεις. Μετα τα διαφορετικά σε έκθεση hires αρχεία τα κάνεις merge σε πισι, αυτό είναι το σωστό bracketing με αρχεία hires που έχουν την πληροφορία της έκθεσης σε κάθε EV καταγεγραμμένη με την μεγάλη ανάλυση

Η Ζ8 τραβάει μόνο ένα hires από σύνθεση αρχείων και μετά τραβάει και 2 απλά αρχεία για να πάρει την πληροφορία φωτεινών σκοτεινών για bracketing , νομίζω αρχεία αυτόματα μόνο σε -2EV και +2EV και σε στέλνει μετά στο πισι να τα ματσαρεις και μόνο με το πρόγραμμα της Nikon , δεν σου δίνει στη μηχανή αυτόματα το αρχείο HDR

Τα κάνει αυτόματα στη μηχανή σαν λήψη όλων των προς σύνθεση αρχείων (hires + bracketing) αλλά το merge θέλει υπολογιστή , εγώ αυτό κατάλαβα. Αν τα κάνει όλα merge στην μηχανή ναι είναι κάτι που δεν γίνεται σε καμία άλλη μηχανή αλλά δεν κατάλαβα αυτό.

Last edited:
Καλα τωρα δεν μπορουμε να συγκρινουμε την S1R με την Z8 μετα απο αυτο το firmware.

Το μονο κοινο τους ειναι η αναλυση.

Στο AF ειναι η μερα με την νυχτα.

Κάνουμε σύγκριση μόνο σε μια συγκεκριμένη λειτουργία που την προμοτάρουν ότι γίνεται μόνο στην Ζ8 σε σύγκριση με όλα τα μοντέλα της αγοράς.

Είναι όμως μια λειτουργία που δεν ολοκληρώνεται στην μηχανή. Αυτό εξήγησα στο Evan.

Στη θέση της S1R μπορείς να βάλεις μια οποιαδήποτε άλλη πιο σύγχρονη FF μηχανή με 47 Mpx που τραβάει hires σε τρίποδο.

Η S1R τράβα εδώ και 5-6 χρόνια και hires στο χέρι σε RAW μέσα στην μηχανή σε mode 2 , κάτι που ακόμα και τώρα δεν το δίνουν άλλες εταιρίες στο FF και στο crop , οπότε συμφωνώ ότι δύσκολα μπορεί να συγκριθεί κάτι μαζί της ακόμα και σήμερα στον τομέα αυτό