Η Ζ9 σκοτώνει σχεδόν στα πάντα.
Αν το autofocus της ήταν αυτό το 5% που της λείπει σε σχέση με την D850/D6 θα ήταν το απόλυτο VfM machine αφού βγάζει εξαιρετικά την δουλειά σε οποιαδήποτε κατηγορία φωτογράφισης.
Είδα το πρώτο ποστ σου και νόμιζα ότι έκανες λάθος και εννοούσες κάποια Ζ6/7. Και μετά ήρθε και η επιβεβαίωση της μαχαιριάςΥστερεί λίγο στο AutoFocus (photography), που για μένα είναι λίγο deal breaker (για αυτό και δεν έχω κάνει κίνηση και μένω με D850).
Αν έβγαζαν πάλι μεγάλη DSLR με ουσία στις αλλαγές (περίσσοτερα MP για μένα λόγω μεγάλων prints, και καλύτερο dynamic range & ISO) θα έπαιρνα πάλι την DSLR.
Κάτσε γιατί υπάρχουν και μερικοί που χρησιμοποιούν μόνο το κεντρικό σημείο εστίασης (παραβλέποντας τα 50-150-950 υπόλοιπα.....)Χα χα μου αρέσουν οι παραδοσιακοί χρήστες όπως εσυ Βασίλη , δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη και καλά κάνουν , αν κάτι λειτουργεί σωστά γιατί να το αλλάξουν
ωχ μπηκε ο δεινόσαυρος αντε να ξεμπλεξω τωραΚάτσε γιατί υπάρχουν και μερικοί που χρησιμοποιούν μόνο το κεντρικό σημείο εστίασης (παραβλέποντας τα 50-150-950 υπόλοιπα.....)![]()
Μια καλή ιδέα λοιπόν να ανοίξουμε νέο νήμα για το πως θα θέλαμε την "ιδανική κάμερα", για τον καθένα μας.ωχ μπηκε ο δεινόσαυρος αντε να ξεμπλεξω τωρα
ακομα καλύτερα βρε και εγώ μαζί σου ειμαι ....
αρκεί βεβαια να μπορεις να το μετακινήσεις εως και τα ακρα του αισθητηρα στα 950 υπόλοιπα ωστε να έχεις ακριβεια και εκθεση κλειδωμένη εκει χωρίς να κανεις recompose και ο ευρυγώνιος να σε στειλει αδιάβαστο απο field curvature
ή να επιλεγεις αλλού να εστιάζεις και αλλου να εκθετεις με ενα touch στην οθόνη αφης![]()
Χα χα μου αρέσουν οι παραδοσιακοί χρήστες όπως εσυ Βασίλη , δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη και καλά κάνουν , αν κάτι λειτουργεί σωστά γιατί να το αλλάξουν
H Z9 συνδιάζει δυο κόσμους , την ανάλυση της D850 στην ταχύτητα της D6 και επιπλέον με το νέο firmware ένα σκασμό καλούδια ακόμα και στο φωτογραφικό τομέα (prefocus κλπ) που δεν υπάρχουν στις Dslr , ριπές μεγαλυτερες με ανάλυση φουλ , ακρίβεια στην εστίαση που δεν εξαρτάται από BF /FF κλπ.
Δεν έχει καμια σχέση με την Ζ6/Z7ΙΙ σε εστίαση όπως και στα περισσότερα specs , μήπως και δουλεύεις τις ακάθρεπτες με παλιους φακούς και ανταπτορα ? Υπάρχει διαφορα στην ταχύτητα εστίασησ, για να δεις τα καλούδια των ακάθρεπτων στο έπακρο πρέπει να συνδυαστούν με τους νέους φακούς
αν την είχαν βγάλει στα λ7 που λες θα διέλυαν την αγορά. Άλλωστε να ρεφάρουν θέλουν τώρα με ένα καλό προϊόν που επιτέλους έβγαλαν , γιατί να σκοτώσουν τιμή στην ναυαρχιδα τους σαν να ψωμολυσσάνε ? Η τιμή μια χαρά είναι γιαυτα που προσφέρει
ΥΣ
η διάρκεια μπαταρίας σημαντική μεν αλλά με μια μπαταρία στην τσέπη δεν εχεις πρόβλημα, σου κακοφαίνεται στην αρχή όταν έρχεσαι από τις Dslr μετά το συνηθίζεις.
Ανοίγω και εγώ την Ε1 μου μετά από ένα εξάμηνο και δουλεύει μια χαρά στην ντουλάπα![]()
Δεν έχω αμφιβολίες για την Z 9, το θέμα είναι πως βρίσκεις δανεική μαζί με 3 καλούς Z mount φακούς για 25-30 μέρες που θέλει για να την ξεζουμίσεις![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.