† Νίκος Καλογερόπουλος [1952~2026]

gpapjohn

Moderator
Staff member
27 May 2022
4,575
Ιωάννινα

Ο Νίκος Καλογερόπουλος πέθανε σε ηλικία 74 ετών. Ήταν ένας από τους χαρακτηριστικούς εκπροσώπους του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Αξέχαστος για τις ερμηνείες του στις ταινίες "μάθε παιδί μου γράμματα", και "λούφα και παραλλαγή".

Συλλυπητήρια στους ανθρώπους του.

Η μορφη του και η ερμηνεια του εχουν αποτυπωθει στις νεανικες μου αναμνησεις.
Σε σημαδιακα πονηματα του θεαματος που κατεργασαν την αισθητικη μου στα ελληνικα θεματα του κινηματογραφου και της τηλεορασης.

Μας εδωσε σαν ανθρωπος της τεχνης της υποκριτικης και μας αφησε υπογραφη.

Θα ελεγα "τοσο νεος" αλλα δεν θα το πω καθοτι η νεανικοτητα ειναι θεμα αιωνιοτητας.
Ο Θεος ας τον αναπαυσει.

Ήταν, αυθεντικός με την παλιά σημασία, καθόλου "δήθεν" και μιλούσε ντόμπρα και σταράτα...

Στο 'Τρενοτεχνείο', στο παλιό "σταθυμό" (όπως λέγεται ντόπια) της Κυπαρισσίας, όταν κάποια καλοκαίρια συναντιόμαστε, μιλάγαμε περί ανέμων και υδάτων.

Ένας λαϊκός πνευματικός άνθρωπος, με την παραπανίσια ευαισθησία που καταλήγει ασύμβατη και 'παιδευτική' όταν αντιμετωπίζει τη στυγνή πραγματικότητα.

Νίκο, καλό ταξίδι!

Ήταν, αυθεντικός με την παλιά σημασία, καθόλου "δήθεν" και μιλούσε ντόμπρα και σταράτα...

Ένας λαϊκός πνευματικός άνθρωπος, με την παραπανίσια ευαισθησία που καταλήγει ασύμβατη και 'παιδευτική' όταν αντιμετωπίζει τη στυγνή πραγματικότητα.

Αυτα ακριβώς!

Και προσθετω τα λόγια της Ραντου:

«Καλό ταξίδι Νικόλα!
Ξεκληρίζεται σιγά σιγά όχι μια γενιά, αλλά ένα είδος ανθρώπων που είχαν τόση ανιδιοτέλεια στους αγώνες τους, τόσο ταλέντο , τόση ψυχή , τόση ετοιμότητα να καούν από τις αγάπες τους. Σ αυτούς τους μίζερους , σωστά υπολογισμένους καιρούς μας, δεν χώραγες.
Ευγνώμων που σε γνώρισα»

Μας χάρισε μοναδικές αναμνήσεις....

• Like
Reactions: Pleo