Nissan GT-R επίσημα...

http://www.auto24.gr/html/ent/913/ent.35913.asp

Το αυτοκίνητο έρχεται τον Μάρτη του 2009 στην Ελλάδα, με τιμή περίπου τις 120.000 ευρώ, ποσό απλησίαστο θα έλεγα, αλλά από την άλλη όλα τα κομμάτια που έρχονται Ελλάδα εντός του 2009 έχουν σχεδόν όλα ήδη πουληθεί !

" Τον Μάρτη η αντιπροσωπεία (ΝΙΚ. Ι. Θεοχαράκης) θα παραλάβει 7 κομμάτια, τα οποία έχουν ήδη πουληθεί. Τον Μάη, με την δεύτερη παρτίδα, θα φθάσουν στην Ελλάδα άλλα 38 κομμάτια (συνολικά 45) εκ των οποίων τα 35 έχουν κι αυτά «κλεισθεί» ήδη. Επομένως θα μείνουν (αν μένουν βεβαίως μέχρι τότε, αφού στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε μπορεί να έχουν ήδη πουληθεί) 2-3 GT-R για όσους ενδιαφέρονται να τα αγοράσουν. "

"Τι είναι το GT-R;

Ένα super car, το οποίο κοιτά στα μάτια τον ανταγωνισμό όπως αυτός ορίζεται από μοντέλα όπως η Porsche Carrera Turbo, η ΒΜW M6, το Audi R8 αλλά ακόμη και ορισμένα αυτοκίνητα leader στην κατηγορία όπως είναι τα Ferrari και Lamborghini.

Το Nissan GT-R είναι ένα τετραθέσιο (2+2) κουπέ. Διαθέτει κίνηση και τους τέσσερις τροχούς ενώ η μετάδοση της κίνησης γίνεται με ένα 6τάχυτο αυτοματοποιημένο κιβώτιο, στο οποίο οι σχέσεις αλλάζουν πιο γρήγορα και από την … σκέψη, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρίας.

Ο κινητήρας που κινεί το GT-R είναι ένας V6, 24βάλβιδος, με twin turbo, που αποδίδει 480 ίππους στις 6.400 στροφές ανά λεπτό. Η μέγιστη ροπή του κινητήρα είναι 60 Kgm και εμφανίζεται σε μια ευρεία γκάμα στροφών, από τις 3.200 έως τις 5.200 σαλ.

Αν και από την Nissan δεν έχει ανακοινωθεί η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα, οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για μια τιμή στα 3,6 δευτερόλεπτα. Ενώ σε ό,τι αφορά την τελική ταχύτητα, ξεπερνάει τα 300 χλμ./ ώρα και σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις φθάνει τα 308 χλμ./ ώρα.
Αυτές οι επιδόσεις φέρνουν το γιαπωνέζικο κουπέ στην κορυφή του συναγωνισμού και το κάνουν σε απόλυτες τιμές, πιο γρήγορο ακόμη και από την Porsche Carrera Turbo!

Οι σχεδιαστικές γραμμές που έχουν υιοθετηθεί στο Nissan GT-R παραπέμπουν ευθέως στα πρωτότυπα Nissan GT-R Proto και Nissan GT-R Concept. Το αυτοκίνητο διακρίνεται για την μυώδη και επιθετική του εμφάνιση καθώς και το εξαιρετικά αεροδυναμικό στιλ που διαθέτει. Μια σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα και αεροτομές βοηθούν συμβάλουν τα μέγιστα στα καλύτερα πατήματα του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα, ενώ συγχρόνως βοηθούν για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, τουτ τούρμπο αλλά και των φρένων (της Brembo). Παράλληλα όμως προσφέρουν στην τόνωση της προσωπικότητας του μοντέλου.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο σπορτιβ χαρακτήρας, που συνυπάρχει με την όμορφη και σπορ αισθητική, τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας αλλά και την διάχυτη πολυτέλεια.
"

nissan_gtr_2008_01_b.jpg

nissan_gtr_2008_02_b.jpg

nissan_gtr_2008_03_b.jpg

nissan_gtr_2008_06_b.jpg

nissan_gtr_2008_08_b.jpg

nissan_gtr_2008_10_b.jpg

nissan_gtr_2008_11_b.jpg

nissan_gtr_2008_12_b.jpg

nissan_gtr_2008_13_b.jpg

nissan_gtr_2008_15_b.jpg

Είδα τη δοκιμή που του έκανε ο Clarkson για το φετινό του dvd με τίτλο thriller. Έψαχνε να βρει πιο αυτοκίνητο μπορεί να ανεβάσει την αδρεναλίνη και να κάνει τον οδηγό του να έχει ένα μεγάλο χαμόγελο χαραγμένο στα χείλια του.
Λοιπόν όπως λέει και ο ίδιος αρχικά ο σχεδιασμός έλεγε πως το GT-R θα ήταν αυτό το αυτοκίνητο, όμως καταλήγει πως είναι το απόλυτο αυτοκίνητο για να γράψεις τους καλύτερους χρόνους στην πίστα...χωρίς να είναι η οδήγησή σου αυτή που έπαιξε το βασικότερο ρόλο. Ακόμα και με το κουμπάκι των ηλεκτρονικών για την πρόσφυση απενεργοποιημένο το αυτοκίνητο παραμένει τρένο όσο και αν προσπαθείς να "παίξεις" μαζί του. Πολύ απλά γιατί τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα διαφορικά δεν απενεργοποιούνται με κανένα τρόπο.
Αυτό το αυτοκίνητο είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, είναι ένα αυτοκίνητο που η καρδιά του είναι ένας εξελιγμένος υπολογιστής με τρελό λογισμικό. Είχαμε πάρει μια γεύση και από το προηγούμενο (βλέπε Skyline) αλλά εδώ το πακέτο είναι ολοκληρωμένο. Είναι ένα αυτοκίνητο που έκανε την Porsche να βγάζει τη μία ανακοίνωση πίσω από την άλλη για τους χρόνους στο Nurburgring. Μπορεί όντως να είναι πιο αργό από τις 911 turbo, είναι όμως φθηνότερο, πιο πρακτικό και ταυτόχρονα όπως θα έλεγε και ο Clarkson και η γιαγιά μου θα έκανε τρομερό χρόνο στην πίστα οδηγώντας αυτό.
Σε λίγα χρόνια αντίστοιχο λογισμικό το πιο πιθανό να τρέχει και στα 1400ρια όλων των εταιριών, αυξάνοντας κατακόρυφα την ενεργητική ασφάλεια των αυτοκινήτων σε σχέση με τα σημερινά...
Αλλά στο τέλος της ημέρας αν θα το έπαιρνα ακόμα και αν είχα τα χρήματα? Μάλλον όχι...γιατί πολύ απλά δεν είναι παιχνιδιάρικο...

μόνο εμένα μου θυμίζει το fiat coupe? :4603:

πάντως το αυτοκίνητο διαθέτει τρομερή τεχνολογία αλλά η τιμή είναι απλησίαστη.

Σύμφωνα με φίλο που εργάζεται με Nissan το νούμερο που μου είπε ήταν σοκαριστικό. Εξήντα έχουν πωληθεί στη χώρα μας μέχρι σήμερα.

Οι μηχανικοι της Porsche αμφισβητουν τους χρονους απο το Nissan παραγωγης. Ισχυριζονται οτι το Nissan που εκανε τους εξωφρενικους χρονους "βγαζει" τουλαχιστον 600 αλογα. Πιστευω οτι εχουν δικιο.

γιατί εμένα το ταχύμετρο αρχίζει εκεί που γράφει 100 του παλιονισάν;

οι χρόνοι ίσως να μην δέχονται αμφισβήτησης... το set up του GTR όμως ??

τέλος πάντων. ατέρμονη συζήτηση θα έλεγα..

ο walter rohrl -αν και δοκιμαστής της Porsche- πάντως, αμφισβητεί τους χρόνους του GTR και διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως οτι μιλάμε για το γνήσιο set up του αυτοκινήτου !

Συγκεκριμένα σε μια συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο καιρό, είπε οτι μια μέρα ενώ δοκίμαζε μια Ferrari, ένα GTR τον πέρασε σαν σταματημένο ενώ εκείνος πήγαινε τέρμα με την Ferrari πράγμα που όπως τόνισε, δεν στέκει δεν είναι δυνατόν να γίνεται με το "μανίσιο" set up !

Ασχετα με τα set-up παντως παιδια, πηγαινε ενα μπροστα μου προχθες το βραδυ στο Μικρολιμανο και σε ... τρομαζε και μονο που το βλεπες. Ασε που ειναι τοσο φαρδυ που επιανε μιαμιση λωριδα στο δρομο και εγινε το ... αδιαχωρητο:BDGBDGB53::flipout::flipout:

Σύμφωνα με φίλο που εργάζεται με Nissan το νούμερο που μου είπε ήταν σοκαριστικό. Εξήντα έχουν πωληθεί στη χώρα μας μέχρι σήμερα.

Ο αριθμός είναι λίγο παραπάνω, μιας και το έχω ψάξει προσωπικά.-bye-