No batteries available

Νομίζω εδώ είναι σαφές αυτό που είπα παραπάνω :

http://support.apple.com/kb/HT2332

August 01, 2008

Summary

MacBook and MacBook Pro: Mac reduces processor speed when battery is removed while operating from an A/C adaptor
Products Affected

MacBook Pro, MacBook

If the battery is removed from a MacBook or MacBook Pro, the computer will automatically reduce the processor speed. This prevents the computer from shutting down if it demands more power than the A/C adaptor alone can provide.
Additional Information

Important: It is strongly recommended that you do not use your MacBook or MacBook Pro while the battery is removed. Accidently bumping the A/C adaptor could disconnect power and shutdown the computer. Any information that was not saved on your computer would be lost.

Και καλά η λογική της Apple είναι, απ’ ότι καταλαβαίνω, να σε σώσει (με το ζόρι βέβαια – κατά την συνήθη πρακτική της) από μία διακοπή ρεύματος και να μην χάσεις πχ δεδομένα.

Ως εδώ ας πούμε ότι έχει μια λογική το πράγμα (με ότι μείον προανέφερα – πχ διάρκεια ζωής της μπαταρίας).

Αλλά γιατί να ρίχνει την απόδοση όταν είσαι μόνο με ρεύμα; Γιατί λέει μπορεί το τροφοδοτικό (που υποθέτω σου δίνουν μαζί με το μηχάνημα) μπορεί να μην καλύπτει τις απαιτήσεις του μηχανήματος σε ρεύμα;

Sorry ρε παιδιά αλλά μου φαίνονται ελαφρώς παρανοϊκά τα παραπάνω (αλλά δεν μου κάνουν και τρελή εντύπωση – συνάδουν με το πνεύμα της Apple ‛Θα τα κάνετε όλα όπως θέλω εγώ – λογικά ή μη’ – βλ. itunes etc).

ΥΓ Τα παραπάνω είναι φυσικές απορίες και όχι ‛σπόντες’ ή κάτι άλλο. Οπότε παρακαλώ μην αρχίσουμε τις γνωστές κουβέντες αλλά ας παραμείνουμε στα πλαίσια της κοινής λογικής.

Ποτέ δεν αμφισβήτησα την ευφυΐα της Apple στο documentation, packaging και pricing.

(πλάκα κάνω, μη μου αρπάξετε :p)

Επιπλέον, αν ισχύει αυτό / κατάλαβα καλά, δεν έχεις την δυνατότητα (χωρίς απώλειες απόοδοσης) να αποφεύγεις την φθορά της μπαταρίας (αφαιρώντας την) όταν δουλεύεις με ρεύμα (κάτι που καλό είναι να γίνεται με φορητά που δουλεύουν κατά βάση στο ρεύμα και όπου η μπαταρία καλό είναι να συνδέεται, να αποφορτίζεται κατά ~75% και να επαναφορτίζεται πλήρως περίπου μια φορά τον μήνα).

Εμένα μου ακούγεται σαν ένα κλασικό εκβιαστικό μέτρο της Apple το οποίο ωφελεί ουσιαστικά μόνο την τσέπη της.

Τα περιθώρια κέρδους από τις μπαταρίες είναι τεράστια..

Απάντηση: Re: No batteries available

Εμένα μου ακούγεται σαν ένα κλασικό εκβιαστικό μέτρο της Apple το οποίο ωφελεί ουσιαστικά μόνο την τσέπη της.

Δεν έχεις κ άδικο Δημήτρη....
Όταν έχεις το καρπούζι, έχεις κ το μαχαίρι.

Βέβαια, οι μπαταρίες κρατάνε πολύ καιρό κ είναι κ σχετικά φθηνές !

Αν ήταν έτσι δεν θα έμπαινε στον κόπο να φτιάξει το σύστημα διαχείρησης ενέργειας έτσι ώστε ακόμη και αν δουλεύεις συνέχεια με ρεύμα να μην φθίρεται η μπαταρία.Δηλ. απλά δεν υπάρχει λόγος να αφαιρείς την μπαταρία από φόβο μήν χαλάσει.Mια πλήρη αποφόρτηση τον μήνα και είσαι οκ.
Τώρα αν παραδώσει πνεύμα η μπαταρία και πάλι καλό είναι να μένει πάνω μέχρι να αγοραστεί καινούργια, αλλά όχι να αφαιρείται.

Φαίνεται λοιπόν στοιχίζει λιγότερο στην Apple να φτιάχνει super-duper συστήματα διαχείρησης ενέργειας παρά να δίνει τροφοδοτικά ικανά να στηρίξουν τα μηχανάκια της :p

Χμ... Αλήθεια, τι γίνεται αν τρέξεις κάποια απαιτητική εφαρμογή (π.χ. rendering) και ενώ τρέχει τελειώσει η μπαταρία; Χάνεις τις μισές επιδόσεις;
Tι εννοείς ;
Αν είσαι με μπαταρία κ τελειώσει, τότε κλείνει.
Αν είσαι με μπαταρία + ρεύμα, τότε αυτή απλά υπάρχει...δεν δουλεύει, παρά μόνο λειτουργεί σαν δικλίδα ασφαλείας για να καλύψει το ενδεχόμενο να μείνεις από ρεύμα.

Μα, δεν είπαμε ότι το τροφοδοτικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις απαιτήσεις του μηχανήματος σε full load? Και για αυτό το λόγο πρέπει να έχουμε πάνω την μπαταρία;

Δηλαδή η μπαταρία "βοηθάει" το τροφοδοτικό στα δύσκολα..

Αν τα "δύσκολα" διαρκούν μερικές ώρες, με αποτέλεσμα να τελειώσει η μπαταρία ενώ είναι πάνω στο μηχάνημα, τι γίνεται;

Δημήτρη, αυτά κάνεις και τους δίνεις έτοιμο φαί :p

Υποθέτω Δημήτρη ότι άπαξ και είναι στο ρεύμα και έχει μπαταρία πάνω, πάντα τραβάει από την μπαταρία.

Αλλα δεν βάζω και το χερι μου στη φωτια. Apple ειναι αυτή. :p

Και μιας και μιλαμε για μπαταριες: http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=596

Last edited:
Μάλλον λάθος τα έγραψα, άλλα ήθελα να πω κ άλλα έδωσα να καταλάβετε...
Η μπαταρία δεν συμμετέχει στην λειτουργία του υπολογιστή, όταν είναι επάνω στο φορητό + είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα. Είναι εκεί για λόγους ασφαλείας, αν τυχόν χρειαστεί.
Αυτό φαίνεται κιόλας που δεν την φορτίζει το φορητό όταν είναι μπαταρία επάνω του + στο ρεύμα.
Με αυτόν τον τρόπο το φορητό λειτουργεί συνέχεια στο 100% της ισχύς του.
Αν την βγάλουμε κ είναι στο ρεύμα, τότε λειτουργεί στα μισά.

υγ: αγαπητέ spcav θα σε παρακαλούσα να μην χαλάς συνέχεια την συζήτηση...

Re: Απάντηση: No batteries available

Η μπαταρία δεν συμμετέχει στην λειτουργία του υπολογιστή, όταν είναι επάνω στο φορητό + είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα. Είναι εκεί για λόγους ασφαλείας, αν τυχόν χρειαστεί.
Σε αυτά που έκανες copy paste από την Apple αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το τροφοδοτικό μπορεί να είναι ανεπαρκές για την ισχύ του μηχανήματος.

υγ: αγαπητέ spcav θα σε παρακαλούσα να μην χαλάς συνέχεια την συζήτηση...
Ελπίζω να κάνεις πλάκα….

Ξαναλέω, όταν το φορητό έχει την μπαταρία επάνω του + είναι και στο ρεύμα, η μπαταρία δεν συμμετέχει πουθενά, μόνο αν δεν έχει ρεύμα από την πρίζα, για λόγους ασφαλείας δλδ.

Αν η τάση πέσει τόσο πολύ από την πρίζα ρεύματος ή δεν έχει ρεύμα από την πρίζα, τότε συμμετέχει κ η μπαταρία, για να καλύψει τις ανάγκες του φορητού.

Δεν συμμετέχει δλδ η μπαταρία όταν όλα βαίνουν καλώς.

Ότι δλδ γράψατε κ εσείς κ έκανα κ εγώ αντιγραφή από την Apple. :a0210:

Τεσπα, αντε να διαβάσεις τώρα ανάμεσα στις γραμμές της Apple.

Γιατί και πως το κάνει, λίγη σημασία έχει ίσως.

Το θέμα είναι ότι σου απαγορεύει να δουλέψεις σε πλήρη ισχύ χωρίς μπαταρία.

-bye-

Έχεις αίμα από το αγκίστρι.... :flipout:

Indeed (αλλά εσάς τους Appleακηδες σας αντιμετωπίζω εκ των προτέρων με καχυποψία – ίσως φταίει και το γεγονός της προσθήκης του τελευταίου μέλους της παρέας σας…) :p

Τεσπα, αντε να διαβάσεις τώρα ανάμεσα στις γραμμές της Apple.

Γιατί και πως το κάνει, λίγη σημασία έχει ίσως.

Το θέμα είναι ότι σου απαγορεύει να δουλέψεις σε πλήρη ισχύ χωρίς μπαταρία.

Indeed (αλλά εσάς τους Appleακηδες σας αντιμετωπίζω εκ των προτέρων με καχυποψία – ίσως φταίει και το γεγονός της προσθήκης του τελευταίου μέλους της παρέας σας…) :p

Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι πρέπει να έχεις την μπαταρία πάνω στο φορητό όταν το χρησιμοποιείς με ρεύμα, πρόβλημα δεν υπάρχει.

Υπάρχει συγκεκριμένο λογισμικό που φορτίζει την μπαταρία μόνο όταν αυτή το έχει ανάγκη, είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό του.

Δεν είναι όπως στα άλλα φορητά, που αν η μπαταρία είναι επάνω τους, αυτή δέχεται συνέχεια ρεύμα.

Το γεγονός ότι όλο κ περισσότεροι γυρνούν από windows σε apple, κάτι λέει φίλε μου !!!! :a0210: :BDGBDGB53: :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: No batteries available

Ξαναλέω, όταν το φορητό έχει την μπαταρία επάνω του + είναι και στο ρεύμα, η μπαταρία δεν συμμετέχει πουθενά, μόνο αν δεν έχει ρεύμα από την πρίζα, για λόγους ασφαλείας δλδ.

Αν η τάση πέσει τόσο πολύ από την πρίζα ρεύματος ή δεν έχει ρεύμα από την πρίζα, τότε συμμετέχει κ η μπαταρία, για να καλύψει τις ανάγκες του φορητού.

Δεν συμμετέχει δλδ η μπαταρία όταν όλα βαίνουν καλώς.

Ότι δλδ γράψατε κ εσείς κ έκανα κ εγώ αντιγραφή από την Apple. :a0210:

Εγώ καταλαβαίνω διαφορετικά την απάντηση της Apple, αλλά δεν πειράζει. Δεν θα τα χαλάσουμε και για το support της Apple.. :flipout: