No Country for Old Men BluRay

Re: Απάντηση: No Country for Old Men BluRay

Με μπλέξατε τώρα....
Ούτε εγώ έχω δεί το Zodiac γιατί κάτι μου λέει οτι θα είναι παπαράτζα... Έτσι από ένστικτο...
Βεβαίως το ίδιο έλεγα και για το "The Fountain" κι αποδείχτηκε ταινιάρα...

αμα λοιπον το fountain ηταν καλη ταινια πιστεψε με ασε το zodiac και δες τιποτα αλλο...

Εκτος αν πασχεις απο αυπνιες οποτε βουρ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: No Country for Old Men BluRay

αμα λοιπον το fountain ηταν καλη ταινια πιστεψε με ασε το zodiac και δες τιποτα αλλο...

Εκτος αν πασχεις απο αυπνιες οποτε βουρ.

Γιά γίνε λίγο πιό σαφής.... Μη μου βάζεις δύσκολα μεσημεριάτικα...
icon12.gif

Τι εννοείς; Το fountain σου άρεσε ή δεν σου άρεσε, μπερδεύτηκα.

Την άποψή μου για το "No Country for Old Men" την έγραψα στο αντίστοιχο θέμα. Πολύ δυνατή ταινία αλλά μόνο κατά τα 3/4... Το τέλος λίγο με ξενέρωσε... Επίσης πιστεύω οτι ο Tommy Lee Jones θα μπορούσε να μην είχε εμφανιστεί καν σ' αυτή την ταινία... Αμφιβάλω αν θα άλλαζε κάτι, εκτός ίσως από τον τίτλο της.

Last edited:
Για εμενα το Fountain παραηταν "χασιμο".. το εγκατελειψα στο πρωτο τεταρτο εκει που ο τυπος εξυνε ενα δεντρο και κατι του ελεγε ψιθυριστά..

.... καλά ΟΚ .... το Fountain είναι μακράν από τις πιο ψαγμένες ταινίες
των τελευταίων ετών:grinning-smiley-043

Τι να λέμε τώρα .
Ένα νέογουέστερν εργόχειρο απ τα επιδέξια χέρια των Κοεν . Μακάρι να βλέπαμε ποιο συχνά τέτοιες ταινίες . Για τον Χαβιέ να μην τα ξανά λέω .
Κυκλοφόρησε σε BR στην Αμερική και το αγοράσατε όλοι σας βρε? . Μπράβο:SFGSFGSF:

Για να είμαι ειλικρινείς κι εγώ σε (ρώσικο) BR το είδα . Όχι παίζουμε . :flipout:

Απάντηση: Re: No Country for Old Men BluRay

To fountain ηταν ελεεινη πατατα...

Το είδες όλο;
icon10.gif

Είναι περίεργη ταινία πάντως... Ή τη λατρεύεεις ή τη μισείς... Μέση λύση δύσκολα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: No Country for Old Men BluRay

Γιά γίνε λίγο πιό σαφής.... Μη μου βάζεις δύσκολα μεσημεριάτικα...
icon12.gif

Τι εννοείς; Το fountain σου άρεσε ή δεν σου άρεσε, μπερδεύτηκα.

Εγω το θεωρω σαν μια απο τις 3 καλυτερες ταινιες που ειδα περσι.

ΥΓ
Μου αρεσει που ρωτας.
Ξεχασες ρε οτι εγω σε επεισα να το δεις?

Για εμενα το Fountain παραηταν "χασιμο".. το εγκατελειψα στο πρωτο τεταρτο εκει που ο τυπος εξυνε ενα δεντρο και κατι του ελεγε ψιθυριστά..

Eσυ ετσι να κανεις...

Να παρατας τις ταινιες στην αρχη και μετα να τις σχολιαζεις:damnyou:

ΥΓ
Μου αρεσει που ρωτας.

Όλους εσύ μας έπεισες :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: No Country for Old Men BluRay

Eσυ ετσι να κανεις...

Να παρατας τις ταινιες στην αρχη και μετα να τις σχολιαζεις:damnyou:

Ναι ρε, δεν μπορουσα να αφησω το "ξυσιμο" ασχολιαστο! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: No Country for Old Men BluRay

ΥΓ
Μου αρεσει που ρωτας.

:bang:... έχεις δίκιο... Το μαμημένο το Αλτσχάϊμερ... θερίζει...
icon10.gif

Ναι ρε, δεν μπορουσα να αφησω το "ξυσιμο" ασχολιαστο! :flipout:

Ξερω τι θα σου κανω

Θα σε δεσουμε και θα σε βαλουμε μαζι με τον Συριο να δεις οτι ταινια εχεις παρατησει στη μεση για να μαθεις να σεβεσαι τσι καλλιτεχναι.

Πολύ δυνατή ταινία αλλά μόνο κατά τα 3/4... Το τέλος λίγο με ξενέρωσε... Επίσης πιστεύω οτι ο Tommy Lee Jones θα μπορούσε να μην είχε εμφανιστεί καν σ' αυτή την ταινία... Αμφιβάλω αν θα άλλαζε κάτι, εκτός ίσως από τον τίτλο της.
Να σου πω την αλήθεια, εκ πρώτοις ίσως κι εγώ να έλεγα το ίδιο.

Έχω όμως μία υπολανθάνουσα αίσθηση ότι ο ποιητής ήθελε να πει κάτι παραπάνω από το προφανές με την παρουσία του Jones και γενικότερα το τελευταίο μέρος της ταινίας (ή απλώς ήθελε να μεταφέρει μία διαφορετική ‘αίσθηση’).

Λοιπόν... εγώ αναγκαστικά θα πρέπει να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και να χωρίσω την ταινία σε 2 κομμάτια. Τα πρώτα 3/4 (ως το σημείο που φτάνει ο Τομυ Λη στο ξενοδοχείο όπου έχει γίνει χαμός, και το τελευταίο 1/4.

Το πρώτο κομμάτι θεωρώ ότι είναι αριστουργηματικό, είναι η πρώτη φορά αλλωστε που συμφωνώ με κριτική από το Αθηνόραμα το οποίο συγκεκριμένα λέει "ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ, ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ, ΚΩΜΩΔΙΑ, ROAD MOVIE ΚΑΙ ΘΡΙΛΕΡ, Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ."

Το δεύτερο μέρος, αναλώνεται πάρα πολύ σε συμβολισμούς, σκέψεις, χάνει τελείως σε ρυθμό, είναι υποτονικό, είναι τελικά σαν μια άλλη ταινία. Θα μπορούσαν ίσως αυτό το δεύτερο μέρος να το "σπείρουν" σε μικρές δόσεις σαν αλατοπίπερο μέσα στο πρώτο. Τότε θα ήταν -για μενα- η ταινία της χρονιάς.

Θα μπορούσαν ίσως αυτό το δεύτερο μέρος να το "σπείρουν" σε μικρές δόσεις σαν αλατοπίπερο μέσα στο πρώτο. Τότε θα ήταν -για μενα- η ταινία της χρονιάς.
Σε αυτό θα συμφωνήσω!

Σκεφτόμουν πριν να μιλήσω για μοντάζ (για αυτό ακριβώς το θέμα) – αν και δεν ξέρω αν τεχνικά είναι αυτή η σωστή αναφορά.

Θέλαν να βασιστούν στο βιβλίο όσο το δυνατόν περισσότερο εξ ού και το τελευταίο τέταρτο με το "αλλού" φινάλε.

Υπάρχει ειδικό site για όσους έχουν δεί την ταινία που εξηγεί όσο μπορεί,τα τι και τα πώς που αφήνει η ταινία στο τέλος.

Κατά τα άλλα με ενθουσίασε πολύ περισσότερο απο τον Jesse James (αφόρητη πλήξη),όπως και απ το Zodiac (σορυ αλλά συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και κακώς συμμετέχω) αλλά λιγότερο απ το τραίνο για τη Γιούμα (επίσης διαφορετικό).
Αριστος ο Μπαρδεμ αλλά η κόμμωση ήταν τα "λεφτά" του παρανοϊκού.
Τέλος -για να μην υπερβάλλουμε-υπήρξαν πολλοί εξίσου και καλύτεροι "κακοί" στην Ιστορία του Σινεμά.

Απλά οι Κοέν ζωγράφισαν για άλλη μια φορά.Φάργκο και Νο μαν'ς Λαντ ,μακράν τα αγαπημένα μου !!:grinning-smiley-043

Αριστος ο Μπαρδεμ αλλά η κόμμωση ήταν τα "λεφτά" του παρανοϊκού.
Τέλος -για να μην υπερβάλλουμε-υπήρξαν πολλοί εξίσου και καλύτεροι "κακοί" στην Ιστορία του Σινεμά.

Απλά οι Κοέν ζωγράφισαν για άλλη μια φορά.Φάργκο και Νο μαν'ς Λαντ ,μακράν τα αγαπημένα μου !!:grinning-smiley-043

Αν αυτος ηταν κακος που θα θυμομαστε για παντα ο Χανιμπαλ τι ηταν?
Ακομα και ο Νταρθ σε εκανε να τρεμεις περισσοτερο.

Για μενα παραεγινε ντορος για αυτην την ταινια.

Αν θελετε να δειτε γουεστερν με αναλογο υφος και πολυ περισσοτερο ταινια απο αυτην ( αν μπορει να γινει υποκειμενικη συγκριση ) δειτε το The Three Burials of Melquiades Estrada που επαιζε και σκηνοθετουσε ο Τομυ.