no hdmi ηχος σε 4870

druuna

Senior Member
20 August 2006
504
AΘΗΝΑ
την συνδεω σε μεγαλη lcd σαλονιου μεσω hdmi και δεν εχω ηχο.μονο απο την πισω εξοδο=πρασινη καταφερνω με καλωδιο σε ενισχυτη να παρω ηχο.τι πρεπει να γινει για να εχω ηχο μεσω hdmi?

την συνδεω σε μεγαλη lcd σαλονιου μεσω hdmi και δεν εχω ηχο.μονο απο την πισω εξοδο=πρασινη καταφερνω με καλωδιο σε ενισχυτη να παρω ηχο.τι πρεπει να γινει για να εχω ηχο μεσω hdmi?
Πρέπει καταρχήν να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις τους τελευταίους catalyst, ελπίζω να μην έχεις αυτούς από το cd του κουτιού...
Στη συνέχεια θα πρέπει να μπεις στο catalyst control center και να ψάξεις κάπου στο μενού υπάρχει η επιλογή για ήχο μέσω hdmi.
Επίσης, ανάλογα και το player που χρησιμοποιείς (συστήνω το vlc στην τελευταία έκδοσή του, είναι φανταστικό) πρέπει και από το μενού του να τικάρεις την επιλογή για ήχο από spdif.
Τέλος, δεν ξέρω αν χρησιμοποιείς ξεχωριστή κάρτα ήχου ή αυτήν της μητρικής (να υποθέσω της μητρικής,ε;) ίσως πρέπει να μπεις και στις ιδιότητες της κάρτας ήχου και να επιλέξεις και από εκεί την ψηφιακή έξοδο.

ξεκιναω με τους catalyst γιατι εχω βαλει αυτους απο το cd της καρτας:tdown:
ευχαριστω συννονοματε:2thumb22sup:

Druuna, οπως εγραψα και σε συναφες thread στην κατηγορια, δοκιμασε τα παρακατω:

1. Μπες Control Panel -> Sounds and Audio devices (ειμαι σε XP στη δουλεια - το αντιστοιχο των Vista καπως ετσι λεγεται). Δες εαν εμφανιζεται HDMI Audio και επελεξε το σαν default. Τοτε πρεπει να παιζει χωρις περεταιρω ιστοριες (τουλαχιστον Stereo). Δεν εχει να κανει με το onboard audio ή την καρτα ηχου σου. Ειναι ενα ξεχωριστο, νεο audio output που αναγνωριζουν τα vista πανω στην καρτα video.

2. [αν το 1 δεν λειτουργησει] πρεπει να κατεβασεις drivers απο την εταιρια Realtek (ασχετο, αλλα η ATI δεν εχει drivers):
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3

Υποτιθεται οτι ετσι θα ειχα και 5.1, αλλα...δεν... Το ιδιο (stereo) μου εβγαζε. Στο Control Panel -> Sounds and Audio devices, δεν εβλεπε 5.1 output αλλα μονο stereo. Ορισμενοι στο web ισχυριζονται οτι δουλεψε...

Αλλοι λενε οτι εξαρταται απο τι HDMI Version ειναι οι καρτες VGA (1.1, 1.2, 1.3). Κολοκυθια, δηλαδη, δε μπορω να ασχοληθω και με αυτο... αντε να βγαλουμε ακρη!!!

Καλη τυχη, ειναι μαλλον νωρις ακομα για HDMI audio... :beatnik2:

εχω xp
1= δεν υπαρχει hdmi
2=ποιους drivers κατεβαζω?windows xp?κατεβασα απο realtek τους ati hdmi audio device και δεν μου τους περναει
3=ευχαριστω
4=μηπως θα ηταν καλυτερα να εγκαταστησω τους drivers 8.11 απο 8.5 που εχω τωρα ,της 4870 ενοω

"την συνδεω σε μεγαλη lcd σαλονιου μεσω hdmi και δεν εχω ηχο."
και
"1= δεν υπαρχει hdmi"

Κατι δεν καταλαβαινω με το setup που παμε να κοιταξουμε. Εχεις HDMI ή οχι και τι συνδεεις?

Στα XP δε γνωριζω πως και τι γινεται...

1= δεν υπαρχει hdmi
ενοω οτι Control Panel -> Sounds and Audio devices (ειμαι σε XP στη δουλεια - το αντιστοιχο των Vista καπως ετσι λεγεται). Δες εαν εμφανιζεται HDMI Audio και επελεξε το σαν default.εκει δεν υπαρχει ενδειξη hdmi πουθενα.
hdmi καλωδιο υπαρχει συνδεμενο

Ok, Druuna, τωρα καταλαβα. Οπως (ελπιζω) προανεφερα , τρεχω vista. Ειχα την εντυπωση οτι στα XP δεν επαιζε HDMI audio. Απο περιεργεια, το εψαξα λιγο και βρηκα αυτο:

http://www.sapphiretech.com/us/productfiles/Catalogue_HDMI_Sound_output.pdf

Δες τη 2η σελιδα του PDF. Επεξηγει τι και πως για XP (στην πρωτη σελιδα εχουμε vista για αλλους ενδιαφερομενους).

Ισως αξιζει η δοκιμη με τα Realtek drivers.... καλο ψαξιμο -bye-

Καπου πηρε το ματι μου στο web οτι προς ωρας, οι διαθεσιμες στην αγορα καρτες εχουν πανω τους HDMI 1.2 (και οχι 1.3 που απαιτειται για τα νεα formats).

Ομως, και στην 4550 που εβαλα πανω στο HTPC μου, δεν εναφαρεται πουθενα τι version ειναι... περιεργο...

Αν ξερει κανενας βρε παιδια καμια καρτουλα με 1.3 καλο θα ηταν να μας το ελεγε για να ακουσουμε επιτελους και κανα true hd η dts hd :operator: