Nokia N1

είναι ακριβώς στην λογική των συσκευών που γουστάρω (και αγοράζω), όπως παλιά ήταν και τα νέξους... top specs & καλή τιμή... Νομίζω ότι άνετα θα μπορούσα να πάρω αυτό, αφού το Ν9 απορρίφθηκε...

θα γίνω κακός;

"The industrial design for the N1 came from Nokia, but the company is no longer in the manufacturing business and has licensed that design β€” along with its Z Launcher and various intellectual property β€” to Chinese manufacturer Foxconn, which rather interestingly will handle distribution and sales and customer care, and will even be responsible for liabilities and warranty costs."

αν όλα τα στάδια τα φτιάχνει άλλος και η ΝΟΚΙΑ μόνο όνομα και λίγο software θα γίνω πολύ κακός αν πω ότι μου θυμίζει λίγο MLS ; προσοχή δεν μιλάω για διαφορά ποιότητας αλλά για τρόπο σκέψης και ονομασίας συσκευής μια που η foxconn πήρε το δικαίωμα να βάλει το ΝΟΚΙΑ στην συσκευή της.
Είναι πια πραγματικό ΝΟΚΙΑ;

ποιος ειπε οτι θα ερθει στα 200 ευρω.... ?
Ολα τα προιοντα στην Ελλαδα ερχονται σε αναλογια 1:1 με το δολλαριο kai πανω, αρα μιλαμε για 250-280 ευρω περιπου (σχεδον οσο εχει το Ipad mini retina.)

Το λογικό αυτό είναι
Καμιά φορά οι ευρωπαϊκές εταιρίες, κάτι καλύτερο κάνουν για Ευρώπη, αλλά μιας και ξεκίνα πωλήσεις από κίνα δε φαντάζομαι.
το θέμα είναι και να μην αργήσει
Γιατί άλλο 250 σήμερα, άλλο σε 3 μήνες άλλο σε 9
Κατ τα αλλά, δε νομίζω να έχει να ζηλέψει και πολλά από το μίνι.

Εντωμεταξύ, πλακά θα έχει το πρώτο firmware to unlock phone capabilities :p
Στις ‛ψεύτικες’ εικόνες μας δείχνουν, έχει το εικονίδιο του gsm-signal πάνω δεξιά, και όχι wifi-signal
Δε βλέπω καν 3g στην παραπάνω ανακοίνωση, επίτηδες να φανταστώ
Μπορεί να βγει και 3g/4g αργότερα άραγε ?
Γιατί μετά θα μπορούσε κάποιος να το λέει ‛κινητό’ , νταξ όχι Phablet , tablet-phone
Και να έχει να λέει αγόρασα καινούριο κινητό Νοκια :D

Όσο για τον Atom … των βλέπω να καίει πολύ ρεύμα σε σχέση με τις επιδώσεις του, με ότι συνεπάγεται για την αυτονομία.
Τέλος όσο για έκδοση με windows, γιατί βλέπουμε πολλούς κατασκευαστές να το παίζουν δίπορτο με ίδια πάνω κάτω tablets adroid vs win,
Δε φαντάζομαι να θέλει να ξανά ακούσει για windows η nokia, ποτέ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

θα γίνω κακός;

"The industrial design for the N1 came from Nokia, but the company is no longer in the manufacturing business and has licensed that design β€” along with its Z Launcher and various intellectual property β€” to Chinese manufacturer Foxconn, which rather interestingly will handle distribution and sales and customer care, and will even be responsible for liabilities and warranty costs."

αν όλα τα στάδια τα φτιάχνει άλλος και η ΝΟΚΙΑ μόνο όνομα και λίγο software θα γίνω πολύ κακός αν πω ότι μου θυμίζει λίγο MLS ; προσοχή δεν μιλάω για διαφορά ποιότητας αλλά για τρόπο σκέψης και ονομασίας συσκευής μια που η foxconn πήρε το δικαίωμα να βάλει το ΝΟΚΙΑ στην συσκευή της.

Στην άλλη όχθη, σκέψου τις συβάσεις της apple με τρίτους, και πόσο ‛αποικιοκρατικές’ είναι.

Παρεμπιπτόντως, άσχετα αν δε θα αγόραζα ποτέ, η MLS έχει το κοινό της, και φαίνεται πραγματικά να έχει ιδρώσει για κάτι εξτραδάκια κατά τον εξελληνισμό των λύσεων της.

να πω την αλήθεια δεν μπορώ να νιώσω αυτό το τάμπλετ σαν ΝΟΚΙΑ, από την στιγμή που άλλος το φτιάχνει και αγόρασε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα ΝΟΚΙΑ (τουλάχιστον αυτό ακούγεται) άρχισε η εποχή των "φασόν" ΝΟΚΙΑ; ειδικά όταν αργότερα η foxconn θα θελήσει να αλλάξει λίγο το hardware, το design κλπ κλπ. Δεν είναι η ίδια περίπτωση με την apple όπου εκεί η foxconn αναπαράγει σχεδιασμούς της apple. Σκέψου σε λίγο καιρό "ΝΟΚΙΑ" by foxconn και από την άλλη αν σε 2 χρόνια θελήσει η ΝΟΚΙΑ να βγάλει "καταδικές" της συσκευές θα λέει "αυτά είναι τα πραγματικά ΝΟΚΙΑ"; Αν και πια πιστεύω ότι η ΝΟΚΙΑ θα δίνει το όνομα της μόνο, γιατί εργοστάσια πια δεν υπάρχουν και άντε να φτιάξεις άλλα! Από την εποχή της Microsoft στην εποχή της Foxconn! :nounder::chinscratch:

να πω την αλήθεια δεν μπορώ να νιώσω αυτό το τάμπλετ σαν ΝΟΚΙΑ, από την στιγμή που άλλος το φτιάχνει και αγόρασε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα ΝΟΚΙΑ (τουλάχιστον αυτό ακούγεται) άρχισε η εποχή των "φασόν" ΝΟΚΙΑ; ειδικά όταν αργότερα η foxconn θα θελήσει να αλλάξει λίγο το hardware, το design κλπ κλπ. Δεν είναι η ίδια περίπτωση με την apple όπου εκεί η foxconn αναπαράγει σχεδιασμούς της apple. Σκέψου σε λίγο καιρό "ΝΟΚΙΑ" by foxconn και από την άλλη αν σε 2 χρόνια θελήσει η ΝΟΚΙΑ να βγάλει "καταδικές" της συσκευές θα λέει "αυτά είναι τα πραγματικά ΝΟΚΙΑ"; Αν και πια πιστεύω ότι η ΝΟΚΙΑ θα δίνει το όνομα της μόνο, γιατί εργοστάσια πια δεν υπάρχουν και άντε να φτιάξεις άλλα! Από την εποχή της Microsoft στην εποχή της Foxconn! :nounder::chinscratch:

Το design λένε ότι είναι νοκια
Κατά τα άλλα πάσο
Εμένα δε με χαλάει λ.χ. ότι η Lenovo δεν είναι ευρωπαϊκή, όσο ακόμα βγάζει καλά προϊόντα.
Και δε ξέρω και τι εργοστάσια είχε η nokia
Όλα τα nokia Που κυκλοφορόν εκεί έξω με τη στάμπα της MS σε ιδιόκτητα αποκλειστικά εργοστάσια φτιάχνονταν ?
Δε ξέρω, ρωτάω καθαρά, αλλά δε φαντάζομαι να ήταν μόνο σε δικά τους εργοστάσια, φαντάζομαι ότι και πάλι κολοσσοί σαν τη foxcon συνεργάζονταν με την nokia.

για την Lenono ούτε εμένα με χαλάει :flipout:

για τα κινητά ΝΟΚΙΑ , ακόμα και τα wp, νομίζω ότι βγαίναν από τα εργοστάσια της ΝΟΚΙΑ με τελευταίο αυτό της Ουγγαρίας (το οποίο έκλεισε). Αν κάνω λάθος, λόγω λάθος πληροφόρησης, συγγνώμη

...αν όλα τα στάδια τα φτιάχνει άλλος και η ΝΟΚΙΑ μόνο όνομα και λίγο software θα γίνω πολύ κακός αν πω ότι μου θυμίζει λίγο MLS ; προσοχή δεν μιλάω για διαφορά ποιότητας αλλά για τρόπο σκέψης και ονομασίας συσκευής μια που η foxconn πήρε το δικαίωμα να βάλει το ΝΟΚΙΑ στην συσκευή της.
Είναι πια πραγματικό ΝΟΚΙΑ;

Και η MLS Αμερικής (Apple) το ίδιο ακριβώς δεν κάνει? Ίδια γραμμή παραγωγής είναι μάλιστα (Hon Hai Precision aka Foxconn). Αλλά εφόσον είναι καλό σαν προϊόν είναι αδιάφορο ποιος το κατασκευάζει.

Απάντηση: Re: Nokia N1

...αρνητικο το οτι δεν εχει play store.

τελικά μάλλον δεν ισχύει...

http://www.androidpolice.com/2014/1...ntel-processor-reversible-microusb-connector/

Update #1: According to Gigaom and an Intel representative we reached out to, the N1 will indeed ship with Google apps, such as the Play Store. This is great news for everyone who started to reconsider getting this tablet just because it may not have gapps.

Update #2: John Kneeland, a Nokia PM, says the tablet's hardware and software were designed and implemented by Nokia, with manufacturing being handled by Foxconn. This fact should silence the critics who were quick to accuse the N1 of not being a "true" Nokia device but rather a rebranded variant of some other tablet.