Νομίζω πως τελικά κατάλαβα!!

kgian

Senior Member
5 June 2008
442
Αποφάσισα και εγώ να ασχοληθώ με το home cinema. Στην αρχή ήμουν εντελώς άσχετος. Πως γίνεσαι σχετικός; Ξεκίνησα να διαβάζω στα forum και μετά άρχισα τις βόλτες στα μαγαζιά. Σκεφτόμουν σύστημα 1000, 1200 άντε πολύ βαριά 1500Ε. Για λίγη μουσική, λίγες ταινίες, όχι πολύ ψαγμένα πράγματα αλλά να έχει μια ικανοποιητική ποιότητα.

Πάω στο πρώτο μαγαζί, μου δείχνουν έναν ενισχυτή onkyo και το σετάκι με τα Bose. Μου βάζουν ένα cd να ακούσω αλλά τι να πω, μου ακούστηκε πολύ χάλια. Εγώ έψαχνα για hifi σύστημα και αυτό δεν είχε και πολλή διαφορά απο τα ηχειάκια creative του pc, μόνο στην ένταση.

Πάω σε άλλο μαγαζί, μου βάζουν πάλι ενισχυτή Onkyo με bose. Πάλι μου ακουγόταν πολύ ξενέρωτο. Άσε που το πακέτο έκανε και 1500Ε. Εκεί είχα μάλιστα δικό μου cd pου το ήξερα πολύ καλά πως παίζει.

Στο τρίτο μαγαζί μου ξαναβάζουν Onkyo με bose. Εκεί μάλιστα το κοστολογούσαν γύρω στα 1800Ε το σύστημα. Βάζω και εγώ το cd μου, χάλια ο ήχος.

Στην συνέχεια, αφού είχα σχεδόν απογοητευτεί, βάζω το δισκάκι μου σε ένα φτηνιάρικο πακέτο Philips των 240Ε και ως εκ θαύματος έπαιζε πολύ καλύτερα! Τουλάχιστον ξεχώριζαν τα μπάσα πλεόν!
Λέω στον υπάλληλο, βάλε το και σε ένα καλό μηχάνημα. Το βάζει λοιπόν στο σύστημα roister HT 4000 και είδα το φως μου. Ξεχώρισαν τα μπάσα, τα πρίμα, τα μεσαία και κατάλαβα τι θα πει hi fi!

Ξαναγύρισα και συνέχισα το διάβασμα. Διάβασα τα διάφορα που κυκλοφορούν στο δίκτυο για τα bose και ευτυχώς κατάλαβα πως είναι κατα βάση φρου φρου και αρώματα. Και πως δεν έφταιγαν οι onkyo για τον χάλια ήχο.

Αποφάσισα λοιπόν τα εξής:

Ενισχυτή θα πάρω απο γερμανία. Πιστεύω πως θα πάρω τον onkyo 607. Βγαίνει γύρω στα 400Ε μαζί με τα μεταφορικά. Μια και ο χώρος μου δεν επιτρέπει την τέλεια τοποθέτηση των ηχείων (και τα οικονομικά μου επίσης) και δεν σκοπευω να παώ σε σύστημα Thx υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να προτιμήσω τον 707 που είναι και 200Ε ακριβότερος; Ή μήπως και αυτός είναι υπερβολή και θα μπορούσα να πάω στον 507;
Επίσης κάποιος ενισχυτής yamaha, HK ή denon προσφέρει κάτι αρκετά καλύτερο σε παρόμοια τιμή και θα έπρεπε να τον προτιμήσω απο τον onkyo; Είδα όμως πως γενικώς τα μοντέλα της onkyo πουλάνε πολύ.

Πάμε τώρα στα ηχεία. Έχω ελαφρό πρόβλημα χώρου. Γενικώς δεν μπορώ να βάλω πολύ ογκώδη ηχεία γιατί πέφτει παντόφλα και είναι και σχετικά στην είσοδο του σπιτιού. Το sub δεν με ενοχλεί σαν μέγεθος. Τα bose βέβαια μου φάνηκαν άθλια και δεν θέλω ούτε να τα βλεπω, πόσο μάλλον να τα ακούω.
Μπροστινά μπορώ να βάλω στήλες σχετικά λεπτές, αλλά πίσω πρέπει να βάλω τοίχου μια και έχω καλώδια ψηλά. Άρα τα roister που μου φάνηκαν πολύ καλά απο ήχο και μέγεθος (τα μπροστινά) αποκλείονται γιατί πίσω κολόνες γιοκ.
Κάνοντας την έρευνά μου βρήκα τα teufel concept s και συγκεκριμένα τα Concept S"Set 3" που μπροστά είναι κολώνες και πίσω τοίχου. Μου κάνουν σαν κατηγορία, σαν τιμή και σαν εμφάνιση. http://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-S.cfm?show=order
Θα είναι αντίστοιχα σε ποιότητα με τα roister ή υπάρχει περίπτωση να είναι τέτοια χάλια σαν τα bose; Έχει φοβηθεί το μάτι μου! Κάτι άλλο παρόμοιο ή καλύτερο σε αντίστοιχα χρήματα; Είδα και τα crystal audio plasma (δεν τα άκουσα) αλλά πάλι δεν μου κάνουν γιατί είναι κολώνες πίσω.

Τα ηχεία βγαίνουν στα 460Ε με τα μεταφορικά κομπλέ. Και άλλα 400Ε ο 607 με μεταφορικά μας κάνουν 860, βάλε και κάτι καλώδια, κατι μερεμετάκια με τον ηλεκτρολόγο πάει γύρω στα 1000Ε για πρώτο σύστημα που πιστεύω θα είναι αρκετά ποιοτικό.

Δεν ψάχνω την τελειότητα γιατί απο ότι είδα τα 1000Ε είναι μόλις η αρχή αλλά θέλω να κάνω ένα ικανοποιητικό ξεκίνημα, να έχω κάτι που να μου δίνει αξιοπρεπή ήχο.

Θα ήθελα τα σχόλια, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας πάνω στα όσα έγραψα.

Πριν κλείσω μια τελευταία ερώτηση. Πειράζει πολύ αν τα πίσω ηχεία τα βάλω οριζόντια αντί για κάθετα;

Από τους ενισχυτές που λες, θα έπαιρνα αυτόν με το περισσότερο ρεύμα και μέσα στο budget μου. Ούτε τα καλούδια του καθενός, ούτε η φάτσα του, ούτε η μάρκα θα έχει διαφορά στο τελικό άκουσμα. Οι ONKYO είναι αρκετά δίκαιοι ενισχυτές και με δυνατά τροφοδοτικά. Θα τους προτιμούσα. Ο μόνος ουσιαστικός λόγος που βρίσκω να πας στον 707 είναι η έξοδος για τελικό (μιας και σε βλέπω να έχεις όρεξη για συνέχεια αργότερα).

Αν έχεις ιδιαίτερο λόγο να βάλεις οριζόντια τα πίσω, βάλτα, δε θα έχει καμιά τρομακτική διαφορά (ίσως ούτε και αισθητή)..

Ο μόνος ουσιαστικός λόγος που βρίσκω να πας στον 707 είναι η έξοδος για τελικό (μιας και σε βλέπω να έχεις όρεξη για συνέχεια αργότερα).

Τι είναι η έξοδος για τελικό;:bang:

Επειδη ειμαι στην ακριβως ιδια κατασταση εχω να σου πω παρε τα!!!!!!
Πριν 2 βδομαδες περιπου μου ηρθε ο onkyo 507 απο γερμανια και την προηγουμενη τεταρτη τα concept s (set 1 ολα κολωνες).
Η χρηση τους ειναι αποκλειστικα για Home cinema (blu ray και .mkv) και λιγο gaming (ps3).Μεχρις στιγμης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος (για τα 850euro) που εδωσα συνολο!!!

Re: Απάντηση: Re: Νομίζω πως τελικά κατάλαβα!!

οτι μπορεις να συνδεσεις εναν δυνατοτερο ενυσχητη τελικο αν δεν σου φτανει η ισχης του !

Μπά, αποκλείεται αυτό! Θα με διώξει η γυναίκα απο το σπίτι!

Επειδη ειμαι στην ακριβως ιδια κατασταση εχω να σου πω παρε τα!!!!!!
Πριν 2 βδομαδες περιπου μου ηρθε ο onkyo 507 απο γερμανια και την προηγουμενη τεταρτη τα concept s (set 1 ολα κολωνες).
Η χρηση τους ειναι αποκλειστικα για Home cinema (blu ray και .mkv) και λιγο gaming (ps3).Μεχρις στιγμης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος (για τα 850euro) που εδωσα συνολο!!!

Δοκίμασες κανένα μουσικό cd; Οχι ότι σχούμαι ιδιαίτερα, αλλά αυτα τα bose μου έκατσαν τραγικά άσχημα και έχω φοβηθεί. Ξεχωρίζει το μπάσο; Χτυπάει δυνατά; Ακούς ωραία πρίμα; Ο ήχος σε γεμίζει;:idea:

Καλημέρα!
Μου ήρθε ο Onkyo 607 από την Ουγγαρία (!!!) την προηγούμενη εβδομάδα και μου κόστισε ακριβώς 402 μαζί με τα έξοδα αποστολής. Τον aγόρασα από το HiFiGlobe και τον παρέλαβα σε 6 εργάσιμες.
Προτίμησα τον 607 αντί για τον 507 βασικά γιατί εκτός από τη μεγαλύτερη ισχύ, τις δυο επιπλέον HDMI εισόδους, (και τη μπροστινή HDMI), ενσωματώνει και αναλογικό -ψηφιακό μετατροπέα στο σήμα video εκτός από τον ήχο οπότε μπορεί και βγάζει όλες τις πηγές video που θα τον τροφοδοτήσεις στην έξοδο HDMI οπότε πρακτικά συνδέεις τον ενισχυτή με την τηλεόραση ΜΟΝΟ με ένα καλώδιο HDMI. Έβαλα πάνω λοιπόν το PS3, το XBOX360 και ένα PopcornHour A110 που έχω σε τρεις εισόδους HDMI, ένα VHS video και το δορυφορικό δέκτη σε δυο Composite, καθώς και ένα παλιό Deck. Ηχεία δεν πήρα ακόμη, έχω συνδέσει δυοο παλιά της Yamaha. Άκουσα όμως τα B&W M1 με το 20αρι της B&W και μου φάνηκαν μια χαρά, σε ένα κατάστημα εδώ κοντά. Ακριβούτσικη λύση βέβαια - για τα μέτρα τα δικά μου - αφού κοστίζουν περί τα 1300 . Είναι όμως αρκετά συμμαζεμένα για τον ήχο που βγάζουν. Καμμιά άλλη πρόταση κανείς;

Last edited:
Ουγγαρία??? Γιατί? Ισπανικό δεν είναι το κατάστημα?
ΝΑι, ισπανικό είναι το κατάστημα, μάλιστα "εδρεύει" κάπου στα Κανάρια Νησιά. Ο ενισχυτής όμως ήρθε από Ουγγαρία.

kgian τελικά παρήγγειλες κάποιο teufel?αν ναι πες μας τη γνώμη σου, ευχαριστώ