νομοθεσια για φιμε τζαμια

Μη βαλεις καθολου:p

Και η δικαιολογια περι ασυλου που διαβασα τι ηταν? Τι ειναι αυτο που δε θες να δουν οι αλλοι μεσα στο αυτοκινητο?

Ποιός ο λόγος να έχεις κανείς φιμέ τζάμια? Τι θέλει κάποιος να κρύψει? Στις αραβικές χώρες τα πίσω παράθυρα είναι φιμέ διότι εκεί κάθονται οι γυναίκες και δεν θέλουν οι άνδρες να βλέπουν τις γυναίκες τους (συζηγοι, κόρες, μητέρες, γιαγιάδες) ο υπόλοιπος κόσμος.

Εδώ για πιό λόγο τόσο ιδιωτικότητα?

* Κάνει κανείς ακόμα σέξ στο αυτοκίνητο?
* Για να κάνεις μπάφο?..
* Για να ξύνεις τη μύτη σου?
* Για να οδηγείς γυμνός?

Απ´ όσο γνωρίζω απαγορεύεται στα τζάμια οδηγού - συνοδηγού ,παρπρίζ. Όχι μόνο εδώ αλλά και στις περισσότερες χώρες.

ΥΓ Καλά θα ήταν να τοποθετηθούν μεβράνες στις μπαλκονόπορτες των σπιτιών!

Σου δινουν βεβαιωση οτι οι μεμβρανες εχουν τις τεχνικες προδιαγραφες για να μπουν στο αμαξι,δλδ τεχνικα ειναι οκ και δεν επηρεαζουν τη λειτουργια του οχηματος η αλλιώνουν την αποδοση των τζαμιων.Με αυτο το περνας ΚΤΕΟ.
Τωρα για να μη σε γραψει η αστυνομια ενα χαρτι φωτο αλλεργιας ειναι οκ,αρκει να ειναι απο δημοσιο νοσοκομειο.Ετσι την εκανα και γω τη δουλεια...Βεβαια εχω 210 αλογα λιγοτερα....

όταν πήρα το αυτοκίνητο μου προτείναν διάφορα δωράκια από την αντιπροσωπεία , μεταξύ αυτών ήταν η τοποθέτηση μεμβρανών (από εξουσιοδοτημένο γνωστό κατάστημα του χώρου),

μου έβαλαν λοιπόν σκούρες πίσω (όχι τις πιο σκούρες αλλά τι αμέσως επόμενες), το επόμενο σε οδηγό-συνοδηγό και το τελείως ανοικτό μπροστά .... με διαβεβαίωσαν δε οτι είναι απολύτως νόμιμο ....

Last edited:
Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσουμε.
Ο νόμος επιτρέπει να τοποθετησεις μεμβράνες οποιασδήποτε σκουρότητας μόνο στα πίσω τζάμια των συνεπιβατών αλλά και το πίσω παμπρίζ.
Η αστυνομία με αυτη την ''σύνθεση'' ας το πούμε δεν μπορεί να σε γραψει.
Ετσι περνάς και ΚΤΕΟ.
Απαγορεύεται δια ροπάλου στο μπροστινο παμπρίζ (νομίζω ότι είναι αυτονόητο γιατί)
Μέχρι πρίν ένα μήνα -και λέω ενα μήνα γιατί συζητιόταν πολύ εντονα να αλλάξει απο το Υπουργείο- απαγορευόταν να τοποθετησεις οποιαδήποτε είδος μεμβράνης στα τζάμια οδηγού και συνοδηγού οποιασδήποτε σκουρότητας.
Ο λόγος ήταν - κυρίως απο την μεριά της αστυνομίας - η τρομοκρατία.
Οταν θα πάτε να τοποθετησετε μεμβρανες προσέξτε να είναι εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ζητήστε πιστοποιητικό αλλά και εγγύηση τόσο για την μεμβράνη αλλά και για την τοποθέτηση.
Αυτα τα περί ασύλου είναι για τον Καρβέλα κια την Πάνια- δεν ισχύουν.
Αυτά.......

Απάντηση: Re: νομοθεσια για φιμε τζαμια

και τα 4 και πολλα αλλα.
διαβασε καλητερα
Ποιός ο λόγος να έχεις κανείς φιμέ τζάμια? Τι θέλει κάποιος να κρύψει? Στις αραβικές χώρες τα πίσω παράθυρα είναι φιμέ διότι εκεί κάθονται οι γυναίκες και δεν θέλουν οι άνδρες να βλέπουν τις γυναίκες τους (συζηγοι, κόρες, μητέρες, γιαγιάδες) ο υπόλοιπος κόσμος.

Εδώ για πιό λόγο τόσο ιδιωτικότητα?

* Κάνει κανείς ακόμα σέξ στο αυτοκίνητο?
* Για να κάνεις μπάφο?..
* Για να ξύνεις τη μύτη σου?
* Για να οδηγείς γυμνός?

Απ´ όσο γνωρίζω απαγορεύεται στα τζάμια οδηγού - συνοδηγού ,παρπρίζ. Όχι μόνο εδώ αλλά και στις περισσότερες χώρες.

ΥΓ Καλά θα ήταν να τοποθετηθούν μεβράνες στις μπαλκονόπορτες των σπιτιών!

Το ΚΤΕΟ σε περνάει ακόμα κ αν έχεις βάλει πρώτου βαθμού στου οδηγού κ συνοδηγού.
Βέβαια ο αστυνόμος μπορεί άνετα να σου κόψει κλήση για τα φιμέ στα μπροστά παράθυρα ακόμα κ αν του δείξεις όλες τις πιστοποιήσεις(ακόμα κ αυτες του ΚΤΕΟ)..

άρα εφόσον δεν μεταβάλεται ο συντελεστής μετάδοσης φωτός πέρα από τα επιτρεπόμενα όρια όλες οι μεμβράνες είναι καθόλα νόμιμες ....

το ΦΕΚ είναι φρέσκο .... Ιούνιος /2008

Ακριβώς αυτο λέω.
Τό έχει εγκρίνει το κράτος αλλα η αστυνομία άλλα κάνει.
Αν θέλουν να σε γράψουν ακόμα κ αντίγραφο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως να έχεις κ να τους την δείξεις θα γελάσουν..

αυτό μου θυμίζει ένα περιστατικό πολλά χρόνια πριν καλοκαίρι σε νησί..

το δίπλωμα γράφει - οδήγηση με γυαλιά

ο οδηγός φοράει φακούς επαφής ...

ο αστυνομικός δεν ήξερε !!!! τι είναι οι φακοί επαφής ....

κρίμα που δεν είχα κάμερα μαζί μου ......

ατάκα : '' ΡΕ τι είναι αυτά που μου λες ??? έχεις γυαλιά μέσα στα μάτια σου ??? θα σε πάω μέσα ...." ..................

Δυστυχώς ο νόμος είναι ΑΔΙΚΟΣ για τον κοινό λαό.
Επειδή ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΣΕ ΑΥΤΌ θα ήθελα να με ακούσετε προσεκτικά.
Πριν από πολλά χρόνια έβαλα φιμέ μεμβράνη στα τζάμια του αμαξιού μου ΣΚΟΥΡΑ!!! Κάποια στιγμή με σταματήσανε και συγκεκριμένα έξω από τα διόδια των Αφίφνών τροχαία για ένα απλό ελενχο και φυσικά μου έκαναν μόνο σύσταση ότι κακώς έχω βάλει τα τζάμια σκούρα μαύρα. Ήταν πολύ σωστοί οι αστυνομικοί, ευγενικοί και καθόλου τσαμπουκάδες. Φυσικά εγώ ΔΕΝ τα έβγαλα και συνέχυσα τις διαδρομές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Μια φίλη αστυνομικός που είχα μου είπε και αυτή ότι κακώς έχω σκούρα τζάμια μπροστά γιατί δεν υπάρχει ορατότητα από τον αστυνομικό που θα έρθει να σου κάνει το συνηθισμένο ελενχο. γιατί δεν ξέρει από πίσω τι επικρατεί αν έχω όπλο, αν είμαι καταζητούμενος κλπ Συνέχισα όμως κανονικά τις διαδρομές μου γιατί το ξηλώσω την μεμβράνη και μπελάς ήταν αλλά και μεγάλο κόστος που θα πήγαινε χαμένο όταν τις έβαζα.
Αποτέλεσμα όταν πέρασα από Κτεο, ΕΒΑΛΑ ΜΕΣΟΝ για να μην με κόψουν, όταν πήγα να περάσω μετά από χρόνια πάλι ΚΤΕΟ με ΕΚΟΨΑΝ για τα τζάμια!!!!! παρά τις ενστάσεις μου δεν κατάφερα τίποτα.... Να έπαιρνα το αμάξι μου και να το πέρναγα σε άλλο Κτεο όχι τόσο σκληρό για αυτά τα θέματα::::......το σκέφτηκα αλλά δεν άξιζε το κόπο. Έτσι μπήκα στην διαδικασία ΝΑ ΤΑ ΞΗΛΏΣΩ (την μεμβράνη στα μπροστινά παράθυρα και από τότε ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.
Πιστεύω ότι στα πίσω καθίσματα δεν υπάρχει πρόβλημα ΆΛΛΑ στα μπροστινά πρέπει να είναι αρκετά διαυγή τα τζάμια......
Μια πολύ απαλή μεμβράνη μπορεί να τοποθετηθεί στα μπροστινά ΑΛΛΑ και πάλι ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.......
Τώρα αν έισαι πολιτικός ή μεγάλο σημαντικό πρόσωπο, εκεί επιτρέπεται.......
Για μας τους πάρα πολλούς.......ΟΧΙ!!!!!
Άλλωστε πριν από μέρες η εκπομπή με το Παπαδακη το πρωί είχε βγάλει ρεπορτάζ για αυτά που κάποιον τον είχαν πιάσει και εκτός από το πρόστιμο του πήραν της πινακίδες και την άδεια για μεγάλο διάστημα......

στο ΦΕΚ λέει τι πρέπει να κάνουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων με μεμβράνες που είχαν τοποθετηθεί παλιότερα ... εάν όμως δεν πληρούν αυτά που ισχύουν τώρα θα πρέπει να αφαιρεθούν .....

εδώ - άρθρο 5
http://www.et.gr/view_publication/2008/2/1069/svg/5?form.submitted=True

φωτοαλλεργια ?
γιατί βρε φίλε βρυκόλακας είσαι ?
Το αυτοκίνητο του Νανόπουλου νομίζω έχει φιμέ ακόμα και στον εσωτερικό καθρέπτη του οδηγού (εννοείται και στους πλαινούς). :p