Note 3 ή Iphone 5?

Απάντηση: Re: Note 3 ή Iphone 5?

Είμαι και εγώ με iPhone 4,4s και 5. Είχα εντυπωσιαστεί με το 2, ήμουν στο παρά πέντε να το πάρω αλλά δεν το έκανα. Όταν είδα το 3 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση :)
Επίσης έχω MacBook Pro και iPad mini οπότε δεν θα μου λείψει η apple :)

Mια χαρά λοιπόν! :)
Το ξέρω, είναι δύσκολη η απόφαση. Για εμένα είναι και λίγο η δουλειά μου που με κάνει πιο ''ευέλικτο''
Δεν ξέρω αν έχεις αποφασίσει το χρώμα αλλά θα σου πρότεινα να πάρεις το μαύρο.

Το αγόρασα για φίλο και μπορώ να σου πω ότι ζήλεψα.
Όπως θα κατάλαβες έχω το λευκό.
 
Last edited:
Τώρα με προβληματίζεις, ποτέ δεν είχα λευκό κινητό ( δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα). Το note όμως σε λευκό το είδα και έπαθα. Εσύ γιατί λες καλύτερα μαύρο;
 
Βασικα το λευκο ενω ειναι πιο ... ομορφο , το δειχνει πολύ μεγαλύτερο.
Και εγω το μαύρο θα αγόραζα... (με σκούρα/μαύρη θηκη)
 
Απάντηση: Re: Note 3 ή Iphone 5?

Τώρα με προβληματίζεις, ποτέ δεν είχα λευκό κινητό ( δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα). Το note όμως σε λευκό το είδα και έπαθα. Εσύ γιατί λες καλύτερα μαύρο;

Φυσικά να πάρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο, όμως μέσα από την διαδικασία του να τα δεις/πιάσεις και τα δυο.
Διάβαζα ότι το μαύρο έχει καλύτερο πιάσιμο και δεν το πίστευα μέχρι να το πιάσω στα χέρια μου. Το back cover είναι πολύ καλύτερο
Βέβαια όπως λέει και ο vadergr, το λευκό είναι πιο όμορφο και δείχνει μεγαλύτερο.
Η απόφαση φυσικά δική σου.
Καλημέρα!
 
Τί προβληματίζομαι; Θα πάρω και τα δύο!!
Αχαχαχαχαχ. Καλημέρα.
ΥΓ. Το λευκό το έχω δει θα ψάξω να βρω και ένα μαύρο και θα διαλέξω. Έχεις δίκιο.
 
Απάντηση: Re: Note 3 ή Iphone 5?

Τί προβληματίζομαι; Θα πάρω και τα δύο!!
Αχαχαχαχαχ. Καλημέρα.
ΥΓ. Το λευκό το έχω δει θα ψάξω να βρω και ένα μαύρο και θα διαλέξω. Έχεις δίκιο.

https://www.dropbox.com/sh/75in8g84in8n7t4/JDXjGrGwcd
H τελευταία φωτο είναι το λευκό με back cover black


edit:
Οπωσδηποτε αγορα bluetooth, ενα καλωδιακι OTG για μεταφορα αρχειων usb flsh stick και προαιρετικα μια micro SD 32GB για να πεφτουν εκει οι φωτογραφιες και η μουσικη.
Μην ξεχναμε βεβαια οτι η συσκευη ειναι 32GB.
Θηκες εγω δεν χρησιμοποιω, αλλα αν εσυ παρεις να ξερεις οτι ακομα υπαρχουν στην αγορα ελαχιστες για να διαλεξεις.
 
Last edited:
Να πω και εγώ την γνώμη μου. Να ξεκαθαρίσω πρώτα από όλα ότι είμαι hater του οικοσυστήματος της apple, όπως ξέρουν οι περισσότεροι στο forum. Δεν είμαι hater όμως των προϊόντων της. Τα θεωρώ μεν υποδεέστερα και ευνουχισμένα αλλά σε καμία περίπτωση να υπολείπονται τρομακτικά άλλων λύσεων.
Έχοντας πει τα παραπάνω, δική μου γνώμη, είναι να μείνεις με το 5. Από την στιγμή που είσαι εδώ και χρόνια στο οικοσύστημα της apple, το οποίο δουλεύει τέλεια μεταξύ των συσκευών της, θα παιδευτείς πολύ να ανακαλύψεις τους καινούργιους τρόπους για να δουλεύεις.
Ο κυριότερος λόγος που το λέω αυτό, είναι γιατί είπες ότι δουλεύεις με macbook. Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν θα μπορέσεις να παραγάγεις την συμβατότητα και ευκολία σύνδεσης και συγχρονισμού που έχεις τώρα.
Το OSX είναι παντελώς unfriendly σε οτιδήποτε μη-apple. Δουλεύει αλλά όχι όπως θα έπρεπε.
Έτσι λοιπόν, άποψη μου είναι, εκτός εάν υπάρχει κάποια σημαντική καθημερινή λειτουργία του Note 3 που σου χρειάζεται οπωσδήποτε, μην αλλάξεις και χαλάσεις το οικοσύστημα που έχεις μάθει και συνηθίσει.
 
Ότι είναι διαφορετικό, ναι, αλλά δεν ισχύει πια σε καμία περίπτωση η δυσκολία με το OS X
H μόνη διαφορά είναι στο αυτοματοποιημένο backup που σου παρέχει το iCloud + iTunes
Βέβαια με λίγα περισσότερα κλικ επιτυγχάνεις το ίδιο και εδώ.
Και φυσικά όλα αυτά που συζητάμε εδώ δεν έχουν να κάνουν με funboys και haters αλλά το πως μπορείς να δουλέψεις με μια συσκευή Note και ειδικά αν εχεις Mac υπολογιστή.
 
Δεν διαφωνώ ότι η "επικοινωνία" και ο συγχρονισμός μεταξύ MacBook Pro, iPad & iPhone 5 είναι κάτι παραπάνω από απλός και γρήγορος. Γνωρίζω ότι μια android συσκευή "σπάει" την αλυσίδα υπό μια έννοια. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μπορώ να έχω ένα back up του τηλεφώνου για παν ενδεχόμενο. Τις φωτογραφίες για παράδειγμα θα τις περνάω με άλλη διαδικασία και θα ξεχάσω την πλήρως αυτοματοποιημένη του iPhoto.
 
Για να μην ξεχάσω καλό θα ήταν κάποιες (free) εφαρμογές που έχω στο iPhone να υπάρχουν και στο play store το οποίο δεν το έχω δουλέψει καθόλου γιατί πραγματικά με έχουν βολέψει πολύ.
 
Απάντηση: Re: Note 3 ή Iphone 5?

Δεν διαφωνώ ότι η "επικοινωνία" και ο συγχρονισμός μεταξύ MacBook Pro, iPad & iPhone 5 είναι κάτι παραπάνω από απλός και γρήγορος. Γνωρίζω ότι μια android συσκευή "σπάει" την αλυσίδα υπό μια έννοια. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μπορώ να έχω ένα back up του τηλεφώνου για παν ενδεχόμενο. Τις φωτογραφίες για παράδειγμα θα τις περνάω με άλλη διαδικασία και θα ξεχάσω την πλήρως αυτοματοποιημένη του iPhoto.
Για τις φωτογραφίες χρησιμοποιώ αυτοματοποιημένα το Dropbox. Mε την αγορά της συσκευής σου δίνονται free 50GB για δυο χρόνια.
Για backup δουλεύω το Helium. Χρειάζεται περίπου 15' για να επαναφέρει την συσκευή ακριβώς όπως την άφησες. Το backup το κάνει στην micro SD η στο Dropbox
To σύστημα που έχει η Samsung, τύπου iTunes, το KIES, το ξεχνάς γιατί είναι για γέλια.

Για να μην ξεχάσω καλό θα ήταν κάποιες (free) εφαρμογές που έχω στο iPhone να υπάρχουν και στο play store το οποίο δεν το έχω δουλέψει καθόλου γιατί πραγματικά με έχουν βολέψει πολύ.
Από τις εφαρμογές που δουλεύω πολύ, τις μοναδικές ίδιες που δεν βρήκα είναι το 1password και το Awesome note
 
Αν δεν χρειαζεσαι το πενακι, δεν υπαρχει λογος να προτιμησεις το νοτε απο ενα αλλο αντροιντ, πχ το optimus g2
 
γι αυτο ρε ρωτησα αν δουλευεις σε mac....

Ειχα κι εγω τις ιδιες δυσκολιες με το macbook και το htc one x -one ,και με τα android tablet (pipo -kai nexus 7).
Ποτε δε κταφερα να τα δουλεψω σωστα, το android file transfer πχ μου κανει συνεχως νερα, κολλαει και θελει restart λαπτοπ και tablet.

Εχω επισης πολλα θεματα με το πως διαχειριζεται τα δεδομενα το κινητο- ταβλετ , εχω συνηθισει με εντελως διαφορετικη φιλοσοφια (itunes - iphoto - imovie κλπ)
Επισης, αν εχεις κανει ¨επενδυση" σε εφαρμογες που ειναι επι πληρωμης ή δεν υπαρχουν σε Android (εγω εχω πολλες) , ειναι δυσκολο να βρεις υποκαταστατα.

Αν τα ξεπερασεις παντως , δε θα εχεις αλλες ιδιαιτερες δυσκολιες... ειναι πια πολυ καλες συσκευες , με μεγαλη ευελιξια.

Φυσικα, το κυριοτερο ειναι να συνηθισεις το μεγεθος! :p
 
Όλες οι εφαρμογές που έχω είναι δωρεάν. Ένα δυο παιχνίδια που έχω αγοράσει ειναι universal οπότε θα τα έχω στο iPad mini. Βρήκα ένα σφραγισμένο note 3 με ανταλλαγή το 5 συν 100 από μένα. Το σκέφτομαι..
 
To note 3 ειναι αιχμή της τεχνολογίας αυτή την στιγμή. ta features που εχει επάνω ούτε κατά διάνοια δε τα έχει ο ανταγωνισμός.
Οσο για την μεταφορα αρχειων απο mac αυτο ειναι αστειο, φυσικα και απροβλημάτιστα...
αν δε σε ενοχλει το μέγεθος (ενταξει δεν ειναι και κανένα τερας) και το penακι δε προδιαθέτει για αλληλεπίδρασης με το κινητό ακριβέιας, τότε με κλειστά μάτια Note3
 
Αν μπορείς να επεκταθείς για το πενάκι θα με βοηθούσες. Έχω διαβάσει ότι έιναι πολύ πρακτικό και αρκετά καλύτερο από το προηγούμενο. Έχεις άλλη άποψη;
 
μπορεις να εξηγησεις το "απροβληματιστα" σε σχεση με τα mac ?
Εγω εχω εντελως αντιθετη αποψη. Και μονο που δε μπορεις να το δεις σα σκληρο δισκο, για μενα ειναι θεμα.
Και μη μου πεις για το android file transfer ,γιατι αποτελει "τριτη" λυση , κι εμενα μου δημιουργει μεγαλο προβλημα σταθεροτητας.
Επισης, δε συνεργαζεται ευκολα με itunes-iphoto kai imovie....
Ουτε μπορεις να κανεις ευκολα sync με mac osx calendar-contacts κλπ.... αρα το να λες οτι ειναι απροβληματιστο ειναο μαλλον υπερβολικο.


Δε λεω οτι δεν υπαρχουν λυσεις, αλλα ειναι σα να λεω σε εναν pc user οτι το να εχει iphone στο pc του, ειναι απροβληματιστο! Δεν ειναι....