NassosT
Supreme Member
- 17 June 2006
- 5,091
Απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω μέχρι πριν δύο χρόνια τουλάχιστον, η Shell 100 racing γινόταν εισαγωγή από Αγγλία. Αποθηκεύονταν στα εδώ διυλιστήρια.
Το ίδιο γνωρίζω κι εγώ.
Απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω μέχρι πριν δύο χρόνια τουλάχιστον, η Shell 100 racing γινόταν εισαγωγή από Αγγλία. Αποθηκεύονταν στα εδώ διυλιστήρια.
Αν βαλω shell v power racing στο ford focus 1.4 75 hp μοντελο 2002 που οδηγω,τοτε παρατηρω οτι ελλατωνεται σημαντικα ο θορυβος που πολλοι λενε "πυρακια" (?) (αυτα τα μεταλλικα μπιχλιμπιδια που ακουγονται ωρες ωρες απο τον κινητηρα),και ο κινητηρας λειτουργει καπως πιο "σφιχτοδεμενα" και γεματα.(συγγνωμη για την περιγραφη δε μου'ρθε κατι καλητερο),αρα πρεπει να υπαρχει καποια διαφορα οντως....
Οστοσο το βιβλιο της ford λεει οτι οι βενζινες παραπανω οκτανιων,αν και μπορουν να χρησιμοποιηθουν,δεν προσφερουν τιποτα παραπανω.
Μάλλον δεν είναι έτσι. Ο κινητήρας έχει knock sensor που αντιλαμβάνεται την προανάφλεξη της βενζίνης και ρυθμίζει το αβανς αναλόγως. Από εκεί κερδίζεις σε απόδοση καυσίμου. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στο δικό μου κινητήρα που είναι άμεσου ψεκασμού (FSI). Την 95άρα την "καταπίνει" σαν φίδι. Ισως να παίζει ρόλο που είναι άμεσου ψεκασμού.Εφόσον ο κινητήρας έχει ρυθμιστεί για ανάφλεξη στο σημείο πίεσης που αντέχει ένα μίγμα π.χ. 95 οκτανίων, και βενζίνη παραπάνω οκτανίων να βάλεις, θεωρητικά δεν κερδίζεις κάτι.
Αν βαλω shell v power racing στο ford focus 1.4 75 hp μοντελο 2002 που οδηγω,τοτε παρατηρω οτι ελλατωνεται σημαντικα ο θορυβος που πολλοι λενε "πυρακια" (?) (αυτα τα μεταλλικα μπιχλιμπιδια που ακουγονται ωρες ωρες απο τον κινητηρα),.
Μάλλον δεν είναι έτσι. Ο κινητήρας έχει knock sensor που αντιλαμβάνεται την προανάφλεξη της βενζίνης και ρυθμίζει το αβανς αναλόγως. Από εκεί κερδίζεις σε απόδοση καυσίμου. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στο δικό μου κινητήρα που είναι άμεσου ψεκασμού (FSI). Την 95άρα την "καταπίνει" σαν φίδι. Ισως να παίζει ρόλο που είναι άμεσου ψεκασμού.
Προσφατα ανακαλυψα οτι το πρατηριο που πηγαινα εδω και χρονια "εκλεβε" , βαζοντας 50 ευρω σε αλλο βενζιναδικο ο δεικτης ανεβαινε ορατα πιο πανω.
Απο τοτε αλλαξα πρατηριο.
Οποτε προσοχη και στις "πειραγμενες" αντλιες.
Έδώ είναι το ζουμί!
Όταν λές στον βενζινά 'βάλε μου 30 ευρώ" και αυτός χτυπά 30 στο μηχανάκι πάνω στην αντλία θέλει προσοχή.
Είναι καλύτερα να του πείς "βάζε μέχρι να σου πώ" και μολις πλησιάσει τα 30 του λές "σταμάτα στα 30"
Οι προρυθμισμένες -για ευκολία- αντλίες είναι οι πλέον ύποπτες για κλοπή!..
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα αυτοκίνητα δεν έχουν κι αυτά κάποιο είδος πιο ακριβούς μετρητή...
ΥΓ. Οταν βλεπετε ιδιοκτητη βενζιναδικου με αυτοκινητο 60,000 ευρω και αλλα τοσα ο αδερφος του κατι δεν παει καλα.
Εγώ και πολύ κόσμος γνωρίζουμε βενζινά με Ferrari, η κόρη του το ίδιο, κάτι Cayene και είχαν βγει και σε εκπομπή αυτοκινήτου να τα διαφημίσουν.
Απορώ γιατί βάζει από εκεί ο κόσμος βενζίνη !!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.