NOVA CARD ΜΕ SPLITTER ΣΕ DREAMBOX

"Το αυγό του Κολόμβου" ή αλλιώς "η στραβός ειν' ο γυαλός, ή στραβά αρμενίζουμε!

Άλλαξα την dummy με του άλλου αποκωδικοποιητή και voila!

Ούτε reader, ούτε τίποτε! Dreamcrypt και ξερό ψωμί. Τελικά ήταν απλά θέμα dummy (ή έκδοση 1.3 δουλεύει η 2.6 Όχι!!!)
Οποιοδήποτε image με cccam και τις γνωστές ρυθμίσεις! Αν κάποιος επιθυμεί μπορώ να βοηθήσω πλέον!!!

Τώρα πάμε για άλλα κόλπα!!! lol

Re: Απάντηση: NOVA CARD ΜΕ SPLITTER ΣΕ DREAMBOX

Καλησπερα σε ολους και καλα χριστουγεννα!

ειναι το πρωτο μου post στο forum μιας και αποφασισα και εγω να αρχισω να μπαινω σιγα σιγα στον κοσμο των δορυφορικων!
Αποφασισα να μοιρασω την νοβα στον ξενωνα που εχω ωστε να διατηρηθει η οικογενειακη γαληνη, μιας και τα ελευθερα καναλια της 2ης τηλεορασης τις περισσοτερες φορες δεν ειναι αρκετα!

Λοιπον...εχω εναν απαρχαιωμενο Nokia 9800s και απο τα λιγα που διαβασα αποφασισα να παραγγειλω για δευτερο αποκωδικοποιητη, εναν
Argus Edision mini 2in1 ip και ενα cardsplitter cs4 pro. To card splitter που μου ηρθε δεν ηταν σε καποιο original box αλλα απλα τυλιγμενο σε bubble wrap και περιεχει 4 ψευδοκαρτες. Το splitter ειναι ενα μαυρο κουτακι χωρις να αναγραφει τιποτα και χωρις αυτοκολλητα και διαθετει 2 λαμπακια 1 κοκκινο, 1 πρασινο, 8 θυρες για καλωδιο τηλεφωνου RJ11 και μια mini USB για την παροχη ρευματος (σε συνδεση με υπολογιστη τροφοδοτειτε με ρευμα επιτυχως, αλλα δεν δειχνει να επιδραει με αλλον τροπο)
Μιας και δεν μου εχει ερθει ο καινουριος αποκωδικοποιητης ακομα, ειπα να το δοκιμασω στον 9800 για να δω αν δουλευει.
Βαζω την γνησια καρτα που ειναι version 5 και αριθμο που ξεκιναει με 4017 xxx(δεν γνωριζω αν ειναι kappa) και αναβουν και τα 2 λαμπακια στο splitter κοκκινο και πρασινο και παραμενουν σταθερα αναμμενα. Συνδεω την ψευδοκαρτα με ενα κοινο καλωδιο τηλεφωνου και την βαζω στο irdeto cam.
Στην ψευδοκαρτα αρχιζει να αναβοσβυνει ενα κοκκινο λαμπακι, αλλα η εικονα δεν ερχετε ποτε.
Κανω κατι λαθος; διαβασα καπου οτι το καλωδιο του τηλεφωνου πρεπει να εχει 4 συρματα και βρηκα καλωδιο και με 2 συρματα ενωμενα αλλα και με 4 και τα δοκιμασα και τα 2 και δεν αλλαξε τιποτα.
Σας εκανα ολη αυτη την περιγραφη, μηπως και το splitter που μου εχει ερθει ειναι μουφα ή κατι δεν παει καλα. Το splitter το πηρα απο το μαγαζι PTM Electronics, οπου ειχα διαβασει σε διαφορα posts και το θεωρουν αξιοπιστο.
Θα μπορουσε κανεις να με βοηθησει;
Στις επομενες μερες που θα μου ερθει και o Edision Argus θα κανω δοκιμη και εκει.
Ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα με το post μου!

Γιατί δεν κάνεις το προφανές...να ρωτήσεις εκεί που το πήρες να σου εξηγήσουν αν και πως θα δουλέψει αυτό που σου πούλησαν, με το δέκτη που έχεις αλλά και με αυτόν που περιμένεις?

Επίσης είναι ψιλοπροκλητικό το να δηλώνεις ότι θα κάνεις το μοίρασμα μέσα στην επιχείρησή σου....

Γιατί δεν κάνεις το προφανές...να ρωτήσεις εκεί που το πήρες να σου εξηγήσουν αν και πως θα δουλέψει αυτό που σου πούλησαν, με το δέκτη που έχεις αλλά και με αυτόν που περιμένεις?

Επίσης είναι ψιλοπροκλητικό το να δηλώνεις ότι θα κάνεις το μοίρασμα μέσα στην επιχείρησή σου....

Ναι, εχω σκοπο να το κανω αυτο την δευτερα το πρωι, απλα ειπα μηπως εδω εχει και κανενας αλλος κατι παρομοιο και γνωριζει τιποτα περισσοτερο.

Επιχειρηση;;; Ποια επιχειρηση;;
Μαλλον δεν εγινα κατανοητος πριν. Εννοω το εξτρα δωματιο μεσα στο σπιτι οπου εχω την δευτερη τηλεοραση και αυτη τη στιγμη το χρησιμοποιω κυριως για το playstation. Προκειτε για το ιδιο σπιτι.

Συγγνώμη φίλε...παρεξήγησις...όταν είπες Ξενώνα, φαντάστηκα ξενώνα = ξανοδοχείο....άκυρο λοιπόν αυτό το κομμάτι!!!

Re: Απάντηση: NOVA CARD ΜΕ SPLITTER ΣΕ DREAMBOX

Καλησπερα σε ολους και καλα χριστουγεννα!

ειναι το πρωτο μου post στο forum μιας και αποφασισα και εγω να αρχισω να μπαινω σιγα σιγα στον κοσμο των δορυφορικων!
Αποφασισα να μοιρασω την νοβα στον ξενωνα που εχω ωστε να διατηρηθει η οικογενειακη γαληνη, μιας και τα ελευθερα καναλια της 2ης τηλεορασης τις περισσοτερες φορες δεν ειναι αρκετα!

Λοιπον...εχω εναν απαρχαιωμενο Nokia 9800s και απο τα λιγα που διαβασα αποφασισα να παραγγειλω για δευτερο αποκωδικοποιητη, εναν
Argus Edision mini 2in1 ip και ενα cardsplitter cs4 pro. To card splitter που μου ηρθε δεν ηταν σε καποιο original box αλλα απλα τυλιγμενο σε bubble wrap και περιεχει 4 ψευδοκαρτες. Το splitter ειναι ενα μαυρο κουτακι χωρις να αναγραφει τιποτα και χωρις αυτοκολλητα και διαθετει 2 λαμπακια 1 κοκκινο, 1 πρασινο, 8 θυρες για καλωδιο τηλεφωνου RJ11 και μια mini USB για την παροχη ρευματος (σε συνδεση με υπολογιστη τροφοδοτειτε με ρευμα επιτυχως, αλλα δεν δειχνει να επιδραει με αλλον τροπο)
Μιας και δεν μου εχει ερθει ο καινουριος αποκωδικοποιητης ακομα, ειπα να το δοκιμασω στον 9800 για να δω αν δουλευει.
Βαζω την γνησια καρτα που ειναι version 5 και αριθμο που ξεκιναει με 4017 xxx(δεν γνωριζω αν ειναι kappa) και αναβουν και τα 2 λαμπακια στο splitter κοκκινο και πρασινο και παραμενουν σταθερα αναμμενα. Συνδεω την ψευδοκαρτα με ενα κοινο καλωδιο τηλεφωνου και την βαζω στο irdeto cam.
Στην ψευδοκαρτα αρχιζει να αναβοσβυνει ενα κοκκινο λαμπακι, αλλα η εικονα δεν ερχετε ποτε.
Κανω κατι λαθος; διαβασα καπου οτι το καλωδιο του τηλεφωνου πρεπει να εχει 4 συρματα και βρηκα καλωδιο και με 2 συρματα ενωμενα αλλα και με 4 και τα δοκιμασα και τα 2 και δεν αλλαξε τιποτα.
Σας εκανα ολη αυτη την περιγραφη, μηπως και το splitter που μου εχει ερθει ειναι μουφα ή κατι δεν παει καλα. Το splitter το πηρα απο το μαγαζι PTM Electronics, οπου ειχα διαβασει σε διαφορα posts και το θεωρουν αξιοπιστο.
Θα μπορουσε κανεις να με βοηθησει;
Στις επομενες μερες που θα μου ερθει και o Edision Argus θα κανω δοκιμη και εκει.
Ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα με το post μου!

Λοιπόν επειδή έχω και εγώ Nokia 9800s και CS4 pro SE, να σε ενημερώσω πως λειτουργεί μια χαρά σε μπλε irdeto και η Ζετα που έχεις αλλά και η Kappa που πλέον έχω.! Ελπίζω να μη κάνεις καμιά χαζομάρα και προσπαθείς να βάλεις τη ψευδοκάρτα στο ενσωματωμένο reader του Nokia και να περιμένεις να δουλέψει. Αυτό είναι Viaccess!

Επίσης δες αν το card splitter σου είναi κάτι σαν αυτό γιατί η αναφορά σου για 8 θύρες RJ11 που έχει το δικό σου, με προβλημάτισε για την αυθεντικότητά του splitter σου. Από ότι ξέρω το αυθεντικό έχει δύο RJ45 που τροφοδοτούν δύο καλώδια με RJ11 το κάθε ένα στο άλλο του τέλος, αντίστοιχα για ένα αποκωδικοποιητή το κάθε ένα (το CS4 pro δίνει δηλαδή έως 4 συνδέσεις) Επίσης μη ξεχνάς πως υπάρχει πάντα περιορισμός "έως 3 διαφορετικά κανάλια" σε τέτοια αλλά και σε άλλα συστήματα λόγω περιορισμού από τον πάροχό μας!

Πρόσεξε να κάνεις σωστή τη συνδεσμολογία στα καλώδια όπως σου προτείνει οπρομηθευτής και ο κατασκευαστής! Στο δικό μου η σύνδεση σε κάθε client γίνεται με 4 καλώδια!

Επίσης για το τέλος να αναφέρω πως είσαι και εκτός θέματος! Εδώ μιλάμε για splitter σε Dreambox!

Καλά Χριστούγεννα!!!

Υ.Γ.

Τώρα που είδα το site του προμηθευτή σου πρόσεξα πως περιγράφει αυτό που ξέρω και έχω στην κατοχή μου (βλέπε παραπάνω)! Δες αν μιλάμε για τον ίδιο!

Last edited:
Σημερα πηρα τηλ το πρωι να τους ρωτησω και με το που βρηκα την λυση τραβαγα τα μαλια μου!!!!!!!

1)Το καλωδιο ειναι τηλεφωνου RJ11 σε RJ11 cross = ΣΩΣΤΟ
2)H μοντουλα irdeto και ο 9800 συμβατα = ΣΩΣΤΟ
3)To splitter και οι ψευδοκαρτες μια χαρα = ΣΩΣΤΟ

Το λαθος λοιπον που ητανε;

Οταν εβαζα στο ρευμα το splitter αναβει ενα κοκκινο λαμπακι και θεωρησα οτι ειναι το power on. Οταν εβαζα την καρτα στο τελος αναβε και ενα πρασινο λαμπακι, οποτε σκεφτηκα οτι εκει ειναι το σημειο που διαβαζει την καρτα. Υπηρχε ομως και η περιπτωση να σπρωξεις την καρτα λιγο πιο βαθεια με περισσοτερη δυναμη, αλλα εκει σβηνανε ολα τα λαμπακια και σκεφτηκα οτι εκει απλα χανετε η επαφη με την καρτα και οτι μπορει να προκαλει ζημια στο splitter γιατι ισως η υποδοχη της καρτας να μην ειναι καλα κατασκευασμενη.

E...λοιπον αυτο ηταν το λαθος!!!! :slapface: :BDBDG54:

Σημερα πηρα τηλ το πρωι να τους ρωτησω και με το που βρηκα την λυση τραβαγα τα μαλια μου!!!!!!!

1)Το καλωδιο ειναι τηλεφωνου RJ11 σε RJ11 cross = ΣΩΣΤΟ
2)H μοντουλα irdeto και ο 9800 συμβατα = ΣΩΣΤΟ
3)To splitter και οι ψευδοκαρτες μια χαρα = ΣΩΣΤΟ

Το λαθος λοιπον που ητανε;

Οταν εβαζα στο ρευμα το splitter αναβει ενα κοκκινο λαμπακι και θεωρησα οτι ειναι το power on. Οταν εβαζα την καρτα στο τελος αναβε και ενα πρασινο λαμπακι, οποτε σκεφτηκα οτι εκει ειναι το σημειο που διαβαζει την καρτα. Υπηρχε ομως και η περιπτωση να σπρωξεις την καρτα λιγο πιο βαθεια με περισσοτερη δυναμη, αλλα εκει σβηνανε ολα τα λαμπακια και σκεφτηκα οτι εκει απλα χανετε η επαφη με την καρτα και οτι μπορει να προκαλει ζημια στο splitter γιατι ισως η υποδοχη της καρτας να μην ειναι καλα κατασκευασμενη.

E...λοιπον αυτο ηταν το λαθος!!!! :slapface: :BDBDG54:

Για λόγους πληρότητας και καθαρά "εγκυκλοπαιδικά" πες μας αν τελικά μιλάμε για το ίδιο card splitter γιατί μάλλον από ότι περιγράφεις είναι διαφορετικό και από αυτό που έχω αλλά και με αυτό που η ptm διαφημίζει!

Ναι, οντως το splitter που μου εστειλαν ειναι διαφορετικο απο την περιγραφη. Σας βαζω μια φωτο να το δειτε.
Εχει 8 RJ11 θυρες και μου εστειλαν και 4 ψευδοκαρτες.
Η παροχη ρευματος ειναι με mini USB, αλλα ο υπολογιστης παρολο που το τροφοδοτει με ρευμα επιτυχως, αδυνατει να το αναγνωρισει σαν συσκευη data.

28122010511.jpg

Παντως παιζει κομπλε, οπου και αυτο ειναι το θεμα!