Καλησπερα σε ολους και καλα χριστουγεννα!
ειναι το πρωτο μου post στο forum μιας και αποφασισα και εγω να αρχισω να μπαινω σιγα σιγα στον κοσμο των δορυφορικων!
Αποφασισα να μοιρασω την νοβα στον ξενωνα που εχω ωστε να διατηρηθει η οικογενειακη γαληνη, μιας και τα ελευθερα καναλια της 2ης τηλεορασης τις περισσοτερες φορες δεν ειναι αρκετα!
Λοιπον...εχω εναν απαρχαιωμενο Nokia 9800s και απο τα λιγα που διαβασα αποφασισα να παραγγειλω για δευτερο αποκωδικοποιητη, εναν
Argus Edision mini 2in1 ip και ενα cardsplitter cs4 pro. To card splitter που μου ηρθε δεν ηταν σε καποιο original box αλλα απλα τυλιγμενο σε bubble wrap και περιεχει 4 ψευδοκαρτες. Το splitter ειναι ενα μαυρο κουτακι χωρις να αναγραφει τιποτα και χωρις αυτοκολλητα και διαθετει 2 λαμπακια 1 κοκκινο, 1 πρασινο, 8 θυρες για καλωδιο τηλεφωνου RJ11 και μια mini USB για την παροχη ρευματος (σε συνδεση με υπολογιστη τροφοδοτειτε με ρευμα επιτυχως, αλλα δεν δειχνει να επιδραει με αλλον τροπο)
Μιας και δεν μου εχει ερθει ο καινουριος αποκωδικοποιητης ακομα, ειπα να το δοκιμασω στον 9800 για να δω αν δουλευει.
Βαζω την γνησια καρτα που ειναι version 5 και αριθμο που ξεκιναει με 4017 xxx(δεν γνωριζω αν ειναι kappa) και αναβουν και τα 2 λαμπακια στο splitter κοκκινο και πρασινο και παραμενουν σταθερα αναμμενα. Συνδεω την ψευδοκαρτα με ενα κοινο καλωδιο τηλεφωνου και την βαζω στο irdeto cam.
Στην ψευδοκαρτα αρχιζει να αναβοσβυνει ενα κοκκινο λαμπακι, αλλα η εικονα δεν ερχετε ποτε.
Κανω κατι λαθος; διαβασα καπου οτι το καλωδιο του τηλεφωνου πρεπει να εχει 4 συρματα και βρηκα καλωδιο και με 2 συρματα ενωμενα αλλα και με 4 και τα δοκιμασα και τα 2 και δεν αλλαξε τιποτα.
Σας εκανα ολη αυτη την περιγραφη, μηπως και το splitter που μου εχει ερθει ειναι μουφα ή κατι δεν παει καλα. Το splitter το πηρα απο το μαγαζι PTM Electronics, οπου ειχα διαβασει σε διαφορα posts και το θεωρουν αξιοπιστο.
Θα μπορουσε κανεις να με βοηθησει;
Στις επομενες μερες που θα μου ερθει και o Edision Argus θα κανω δοκιμη και εκει.
Ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα με το post μου!