Nova EON TV / EON+

Σε φίλο σήμερα έγινε μετάβαση από δορυφορικό nova3play full adsl σε EON+ 100 full με νέο vdsl router αντί του παλιού adsl. Δεν του είπανε τίποτα για box και δουλεύει κανονικά ο δορυφορικός δέκτης ενώ έχει 1 μεγάλη οθόνη , 3 μικρές. Η ανανέωση- αναβαθμιση έγινε από κατάστημα, τελικά δεν είναι τελείως σίγουρο ότι θέλουν να σε στείλουν σε ιντερνετική τηλεόραση.
Τουλάχιστον τα καταστήματα.
Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που έχεις ήδη δορυφορική σύνδεση. Όχι σε νέες συνδέσεις.

Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που έχεις ήδη δορυφορική σύνδεση. Όχι σε νέες συνδέσεις.
Εννοώ ότι δεν επιμένουν, όπως στην αρχή, να μετατρέψεις το δορυφορικό πακέτο σε ΟΤΤ. Τουλάχιστον αυτό φαινόταν στην αρχή.

Έχει κάποιος το τωρινό boxάκι (είτε το CHOTT0102 είτε το SDSTB01) με δορυφορικό βύσμα+πιάτο? Αν ναι, έχει και αυτό usb2 και usb3 συνδέσεις όπως τα προαναφερόμενα δύο? Αν ναι, υποθέτουμε ότι τεχνικά είναι δυνατή η χρήση ως PVR, αλλά κλειδωμένη?

ευχαριστώ.

Κάτι θα παίζει με τα νέα συμβόλαια σε σχέση με τα παλιά αλλιώς να αλλάζεις και να έχεις σχεδόν τα ίδια δεν μπορώ τα σκεφτώ κάποιον άλλο λόγο.
Θέμα πολιτικής. Πρέπει με κάποιον τρόπο να ενωθούν όλοι οι χρήστες στα νέα και ενιαία προγράμματα. Φυσιολογικό είναι.

Έχει κάποιος το τωρινό boxάκι (είτε το CHOTT0102 είτε το SDSTB01) με δορυφορικό βύσμα+πιάτο? Αν ναι, έχει και αυτό usb2 και usb3 συνδέσεις όπως τα προαναφερόμενα δύο? Αν ναι, υποθέτουμε ότι τεχνικά είναι δυνατή η χρήση ως PVR, αλλά κλειδωμένη?

ευχαριστώ.
Το SDSTB01 έχει βύσμα. Δεν δέχεται δορυφορικό, ο δέκτης είναι DVB-C και Τ2 τελικά άσχετα με το αν στο μενού έχει κάτι απομεινάρια για δορυφόρο.
Έχει USB 2 και 3. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως PVR αλλά δεν το επιτρέπει η εφαρμογή.

Θέμα πολιτικής. Πρέπει με κάποιον τρόπο να ενωθούν όλοι οι χρήστες στα νέα και ενιαία προγράμματα. Φυσιολογικό είναι.
Εμένα μέχρι τώρα τρεις μήνες δεν με έχει πάρει κανένας ούτε έχουν στείλει κάποια ενημέρωση στο Viber, το μόνο που έχω είναι ενημέρωση ότι άλλαξε το nova go σε ΕΟΝ.
Στα χαρτιά είναι ωραία η ενοποίηση χρηστών, η ip tv με internet χωρίς δορυφορικό αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη η υλοποίηση τους.

Γεια σας παιδιά, έβαλα και γω το EON TV, πολύ όμορφο boxάκι και το χειριστήριο απίστευτο! (βέβαια το φοβάμαι μην πέσει γιατί φαίνεται κάπως εύθραυστο)
Υπάρχει κάποια προστατευτική θήκη που μπορούμε να του βάλουμε για να το σώσουμε από καμιά βουτιά?
Όσο για την ποιότητα της εικόνα, θα την έλεγα σκέτο καλή!
Τους πήρα τηλέφωνο και μου έχουν ξεκλειδώσει το wifi και το έχω ασύρματα και δουλεύουν όλες οι συσκευές που το έχω συνδέσει μια χαρά.
Απλά το θέμα είναι πως αν το αφήσω πολλές ώρες ξεσυνδέεται από το ίντερνετ, μένει μόνο το πράσινο λαμπάκι αναμμένο και δεν μπορώ να βρω δίκτυο ξανά παρά ΜΟΝΟ αν από μενού κάνω επανεκίνηση της συσκευής! Μετά δουλεύει πάλι ρολόι χωρίς καμιά αποσύνδεση ή κόλλημα όση ώρα και αν βλέπω! Το έχει κανείς άλλος το θέμα αυτό?
Επίσης μια τελευταία ερώτηση, στην ποιότητα της εικόνας ποια είναι καλύτερη λύση από τα 2 που έχει σαν επιλογή?

Το SDSTB01 έχει βύσμα. Δεν δέχεται δορυφορικό, ο δέκτης είναι DVB-C και Τ2 τελικά άσχετα με το αν στο μενού έχει κάτι απομεινάρια για δορυφόρο.
Έχει USB 2 και 3. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως PVR αλλά δεν το επιτρέπει η εφαρμογή.
σίγουρα κάποιο από αυτά τα boxάκια παίρνουν δορυφορικό σήμα, γιατί μου πρότειναν να μου δώσουν τέτοιο ως αντικατάσταση του novabox831* αλλά να συνεχίσω να έχω δορυφορικό σήμα (καθ' ότι παλιός "δορυφορικός πελάτης" ΚΑΙ μόνο 24άρα σύνδεση στην περιοχή).

edit: υποθέτω ότι ΔΕΝ είναι το "rf in" βύσμα του SDSTB01 αυτό που παίρνει καλώδιο από δορυφόρο, σωστά?

*μετά από 8 χρόνια κατοχής και αμέτρητα παρακαλετά στις επόμενες τρεις διαδοχικές δίχρονες ανανεώσεις να μου αλλάξουν το 831 με ένα 3001 γιατί το 831 είχε 1002 προβλήματα και μου έχει σπάσει τα νεύρα, επιτέλους δέχτηκαν ότι το νέο κουσούρι - να δείχνει "δεν έχω σήμα" με 87% ποιότητα σήματος - "είναι βλάβη και θα σας αλλάξουμε το μηχάνημα". Και ως λύση μου προτείνουν το νέο μηχανάκι, δηλαδή να χάσω PVR και on demand δυνατότητες...

edit2: κάπου πήρε το μάτι μου ότι στους παραμένοντες δορυφορικούς, δίνουν έναν "τύπου Octagon SX88, που δεν έχει καν θύρα USB".

Last edited:
  • Like
Reactions: seaman13
Δίνουν τον GSH-2970. Καμία σχέση με EON Box, είναι απλά δορυφορικός χωρίς Internet (δηλαδή μόνο live, όχι CUTV, VoD ή PVR)

Ο νέος δορυφορικος δέκτης είναι απαράδεκτος, είναι σα να σου λέει βάλε ott.
Καμία σχέση με τους pace...

Αν διαβάσατε στον ΟΤΕ, και εκεί κόβουν το hybrid στους δορυφορικους δέκτες...

• Like
Reactions: sotiris4

Δεν είδα όμως να διαμαρτύρεστε στην εταιρία. Ούτε και για το γεγονός ότι ΔΕΜ παρέχει την πλήρη εμπειρία σε πόσους διαμένουν σε νησιά, όπου δεν έχουν άλλη επιλογή. Μάλλον σας αρέσει όπως φαίνεται.

Δεν τον λες και απαράδεκτο σαν δεκτή. Απλά έχει κάποια bugs που όντως μπορουν να χαρακτηριστούν απαράδεκτα. Τουλάχιστον σε μένα έκανε τα εξής: 1) σε ανύποπτες στιγμές παγωνε εντελώς ο δεκτης με αποτέλεσμα να θέλει βγάλσιμο από τη μπριζα, 2) πολυ συχνά σταματούσαν να παιζουν τα δορυφορικά κανάλια παρολο που η ένταση και η ποιοτητα σήματος εγγραφε 100. Φυσικά είχε και κάποια οφέλη που δεν είχε ο pace: 1) κανονική αρίθμηση στα κανάλια όταν έμπαιναν στη λίστα αγαπημένων 2) τηλεκοντρόλ με εκμαθηση εντολών. Σε εικόνα ο pace ανώτερος.

και μονο που δεν εχει pvr και ondemand ο νεος δεκτης ειναι μαπα εντελως.

σιγα τα πλεονεκτηματα που αναφέρεις, μεχρι και η εικονα λες ειναι χειροτερα. επιλ φειλ

Πριν λίγο ξεκλείδωσα και στο δικό μου κουτάκι της EON+ την επιλογή για τη σύνδεση με Wi-Fi
Όλα παίζουν καλά , όπως πρώτα , και η αλλαγή στα κανάλια πάλι είναι αστραπιαία !!

Απλά πάρτε στο 13731 και ζητήστε τεχνικό να σας ανοίξει την επιλογή του Wi-Fi
Σε 1 λεπτό σας το φτιάχνει !

Το νούμερο αυτό δεν έχει καμία απολύτως χρέωση !

• Like
Reactions: patrickdrd
και μονο που δεν εχει pvr και ondemand ο νεος δεκτης ειναι μαπα εντελως.

σιγα τα πλεονεκτηματα που αναφέρεις, μεχρι και η εικονα λες ειναι χειροτερα. επιλ φειλ
Νταξει η εικόνα δεν είναι και τόσα χάλια, απλά δεν έχει τα πλουσια χρώματα και την λεπτομερεια του pace (συμφωνα με τα δικά μου μάτια). Το ότι λείπουν on demand και pvr είναι fail αλλά όχι λόγος για να απορρίψεις τον δεκτή (καλο θα ήταν βέβαια να είχε τουλάχιστον pvr). Για μένα το μόνο που χρειάζεται είναι ένα update που να λυνει τα σοβαρά bugs και τα υπόλοιπα (on demand και pvr) ας τα προσφερει στον internetικο δέκτη.

Νταξει η εικόνα δεν είναι και τόσα χάλια, απλά δεν έχει τα πλουσια χρώματα και την λεπτομερεια του pace (συμφωνα με τα δικά μου μάτια). Το ότι λείπουν on demand και pvr είναι fail αλλά όχι λόγος για να απορρίψεις τον δεκτή (καλο θα ήταν βέβαια να είχε τουλάχιστον pvr). Για μένα το μόνο που χρειάζεται είναι ένα update που να λυνει τα σοβαρά bugs και τα υπόλοιπα (on demand και pvr) ας τα προσφερει στον internetικο δέκτη.
το να σε γυρνάνε ~6-7 χρόνια πίσω σε ότι αφορά τέτοιες ευκολίες (ειδικά το PVR, πληρώνεις συνδρομητική και δεν μπορείς να δεις αυτό που θες όποτε γουστάρεις ή/και μπορείς?) ενώ μάλιστα δεν έχεις επιλογή για αυτό (σε περιοχές με adsl όπως εγώ), είναι επικότατο fail. για φάπες. κυριολεκτικές.

πραγματικα εκει στη νοβα τα νεα αφεντικα ξερουν τι κανουν.ειχαν ενα εξαιρετικο δορυφορικο δεκτη τον pace 3001 και πανε και τον αντικαθιστουν με μια σαβουρα για ποιο λογο.δηλαδη εμεις που εχουμε τους pace θα τρεμουμε μη μας χαλασει.

Και όχι μόνο αυτό. Τους πρότεινα μέχρι και να τους πάω τον δικό μου 831 και να αγοράσω με δικά μου έξοδα μεταχειρισμένο 3001 και να τον πάω να τον παντρέψουν με την κάρτα μου και η ευθύνη δικιά μου για το αν δουλεύει ο 3001, και η απάντηση ήταν "αν ο 3001 ανήκε σε πελάτη/ΑΦΜ που χρωστάει στην εταιρία, δεν θα μπορούμε να το κάνουμε γιατί ο συγκεκριμένος πελάτης που είχε τον δέκτη θα χρωστάει στην εταιρία", λες και χρωστάω εγώ που τους τον πηγαίνω.