Nova EON TV / EON+

Ε
Σε δύο όπως θα το έχει και η cosmote,το δορυφορικό έχει πιάτο και καλώδιο ενώ το άλλο απλά το συνδέεις και βλέπεις.Επιπλεον το πας όπου θέλεις ενώ το δορυφορικό είναι δύσκολο η μετακίνηση.
Είναι σίγουρο οτι θα μπορείς και στην cosmote να βλέπεις σε 2 μεγάλες οθόνες το ίδιο αθλητικό κανάλι; Η υπάλληλος στον γερμανό μου είπε δεν γίνεται.

Ε

Είναι σίγουρο οτι θα μπορείς και στην cosmote να βλέπεις σε 2 μεγάλες οθόνες το ίδιο αθλητικό κανάλι; Η υπάλληλος στον γερμανό μου είπε δεν γίνεται.
Δεν υπάρχει στην cosmote διάκριση στο τι είναι η συσκευή, είτε κινητό είτε 85αρα τηλεόραση πιάνει την ίδια μία θέαση αθλητικών

Οπότε απο οτι έχω καταλάβει και cosmote και νόβα θα έχεις δυνατότητα να βλέπεις ταυτόχρονα το ίδιο αθλητικό κανάλι σε 2 TV. Απο άποψη ανάλυσης, ποιότητας εικόνας και κολλημάτων σε live έχετε άποψη ποια εταιρεία είναι καλύτερη;

Οπότε απο οτι έχω καταλάβει και cosmote και νόβα θα έχεις δυνατότητα να βλέπεις ταυτόχρονα το ίδιο αθλητικό κανάλι σε 2 TV. Απο άποψη ανάλυσης, ποιότητας εικόνας και κολλημάτων σε live έχετε άποψη ποια εταιρεία είναι καλύτερη;
Δορυφορικο ΕΟΝ ιντερνετικο cosmote.

Περισσότερο το ιντερνετικό με ενδιαφέρει για μεγαλύτερη ευελιξία. Τα πακέτα και οι 2 στα 25+3 ευρω τα δίνουν απλά η νόβα έχει 3 μήνες δωρεάν. στην νόβα ήταν πιο ξεκάθαροι με τις οθόνες ήξεραν να απαντήσουν , στον οτε δεν ήξεραν τι προσφέρουν τα πακέτα τους

Σαφώς και μπορεί να γίνει Hotspot, αλλά όχι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και επί 24ωρου βάση , διότι κάποιος το έκανε και μετά τα έφτυσε το κινητό του και έτρεχε για αγορά καινούργιου.
Και σε αυτή τη περίπτωση είσαι πάλι εξαρτημένος από τα δεδομένα, πληρώνεις δυο φορές για να βλέπεις τηλεόραση, μια φορά για τα δεδομένα, δηλαδή σύνδεση Ίντερνετ (κάποιοι δεν έχουν πακέτο Unlimited Data και δεν είναι και υποχρεωμένοι να έχουν) και ακόμη μια φορά για τηλεόραση! Δηλαδή αυτό που επιζητούν οι τηλεπικοινωνίες να πληρώνεις δυο φορές για να βλέπεις τηλεόραση. Και επειδή ζούμε σε μια εποχή που τα οικονομικά είναι δύσκολα, πρακτικά το να βλέπεις τηλεόραση μέσω δορυφορικής είναι πιο οικονομικά.
Δεν υπάρχει σύγκριση δορυφορικού και ip σε θέμα μεταφερσιμότητας. Έχω Cosmote OTT και EON σε Nvidia shield και το παίρνω μαζί μου σε όλες τις διακοπές, παρέα με ένα μικρό 4g router. Unlimited data κάθε καλοκαίρι με 10 ευρώ για ένα μήνα. Αν το κατάλυμα έχει καλό wifi, δε χρειάζομαι καν το router. Μόνη περίπτωση να προτιμήσεις το δορυφορικό είναι να έχεις εξοχικό σε σημείο που δε πιάνει καν 4g σήμα.

Όσοι έχουν Nova δορυφορικό ας περιμένουν λίγο γιατί δε βλέπω διαθέσιμους transponder στο Hotbird και αν ανέβουν 10 hd κανάλια στους υπάρχοντες αναμεταδότες θα γίνει του pixel ... 37 hd και 20 sd είναι τώρα (χωρίς τα 4 Nova Extra και το εποχικό κανάλι με ταινίες) για 250 Mbit. Με 2 Mbit στα SD, μένουν 200 Mbit για 37 HD που είναι οριακά ανεκτό. Αν γίνουν 47 μιλάμε για 4 Mbit μέσο όρο ανά κανάλι.

Δεν υπάρχει σύγκριση δορυφορικού και ip σε θέμα μεταφερσιμότητας. Έχω Cosmote OTT και EON σε Nvidia shield και το παίρνω μαζί μου σε όλες τις διακοπές, παρέα με ένα μικρό 4g router. Unlimited data κάθε καλοκαίρι με 10 ευρώ για ένα μήνα. Αν το κατάλυμα έχει καλό wifi, δε χρειάζομαι καν το router. Μόνη περίπτωση να προτιμήσεις το δορυφορικό είναι να έχεις εξοχικό σε σημείο που δε πιάνει καν 4g σήμα.

Όσοι έχουν Nova δορυφορικό ας περιμένουν λίγο γιατί δε βλέπω διαθέσιμους transponder στο Hotbird και αν ανέβουν 10 hd κανάλια στους υπάρχοντες αναμεταδότες θα γίνει του pixel ... 37 hd και 20 sd είναι τώρα (χωρίς τα 4 Nova Extra και το εποχικό κανάλι με ταινίες) για 250 Mbit. Με 2 Mbit στα SD, μένουν 200 Mbit για 37 HD που είναι οριακά ανεκτό. Αν γίνουν 47 μιλάμε για 4 Mbit μέσο όρο ανά κανάλι.
Έχει ανοίξει νέος αναμεταδότης για λογαριασμό της NOVA στον Hot Bird 13E, 12731Η, 30000, 5/6 (στη νέα δέσμη "Vivacom- EON Sat") και έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί αρκετές ψυχαγωγικές υπηρεσίες προκειμένου να ανοίξουν χωρητικότητα για τα 10 COSMOTE Sport και ήδη λειτουργούν εκεί πιλοτικά και θα ενεργοποιηθούν στις 23/08, οποίος θέλει υπάρχουν ήδη στο Public στους δέκτες της Nova...

"Hot Bird 13E Highlights": Feelgood πιλοτική κινητικότητα COSMOTE Sport για την επερχόμενη ένταξη στους αναμεταδότες της NOVA στις 13Ε!​

Για τα υπόλοιπα ο καθένας τα ρυθμίζει σύμφωνα με το πορτοφόλι του και τις ανάγκες του, με ΟΤΤ `η Δορυφορικό...

Έχει ανοίξει νέος αναμεταδότης για λογαριασμό της NOVA στον Hot Bird 13E, 12731Η, 30000, 5/6 (στη νέα δέσμη "Vivacom- EON Sat") και έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί αρκετές ψυχαγωγικές υπηρεσίες προκειμένου να ανοίξουν χωρητικότητα για τα 10 COSMOTE Sport και ήδη λειτουργούν εκεί πιλοτικά και θα ενεργοποιηθούν στις 23/08, οποίος θέλει υπάρχουν ήδη στο Public στους δέκτες της Nova...

"Hot Bird 13E Highlights": Feelgood πιλοτική κινητικότητα COSMOTE Sport για την επερχόμενη ένταξη στους αναμεταδότες της NOVA στις 13Ε!​

Για τα υπόλοιπα ο καθένας τα ρυθμίζει σύμφωνα με το πορτοφόλι του και τις ανάγκες του, με ΟΤΤ `η Δορυφορικό...
Μου διέφυγε, όντως υπάρχει και αυτή αλλά έχει ήδη άλλα 9 hd και 1 sd. Οπότε έχουμε σύνολο 47 hd 21 sd που θα γίνουν 57 hd 21 sd, για 325 Mbit. 275-280 Mbit για 57 hd, λίγο κάτω από 5mbit κατά μέσο όρο. Λογικά τα sports θα έχουν παραπάνω από τα ντοκιμαντέρ κτλ. Αυτή η συχνότητα με αυτά τα specs (8PSK 30000 5/6 και μάλιστα στο πάνω πάνω μέρος του φάσματος με τις μεγαλύτερες απώλειες στα καλώδια) κατεβαίνει εύκολα με το μικρό πιατάκι της Nova; Εγώ έχω 1,20 και δε μπορώ να κρίνω.

Το δορυφορικό είναι πιο οικονομικό μόνο αν μιλάμε για 2 σταθερές θέσεις (πχ σπίτι - εξοχικό ή σπίτι - γραφείο) που εναλλάσεσαι συχνά. Το ip όμως δίνει τεράστια ευκολία να το πάρεις όπου θες - ακόμα και στο εξωτερικό.

Μου διέφυγε, όντως υπάρχει και αυτή αλλά έχει ήδη άλλα 9 hd και 1 sd. Οπότε έχουμε σύνολο 47 hd 21 sd που θα γίνουν 57 hd 21 sd, για 325 Mbit. 275-280 Mbit για 57 hd, λίγο κάτω από 5mbit κατά μέσο όρο. Λογικά τα sports θα έχουν παραπάνω από τα ντοκιμαντέρ κτλ. Αυτή η συχνότητα με αυτά τα specs (8PSK 30000 5/6 και μάλιστα στο πάνω πάνω μέρος του φάσματος με τις μεγαλύτερες απώλειες στα καλώδια) κατεβαίνει εύκολα με το μικρό πιατάκι της Nova; Εγώ έχω 1,20 και δε μπορώ να κρίνω.

Το δορυφορικό είναι πιο οικονομικό μόνο αν μιλάμε για 2 σταθερές θέσεις (πχ σπίτι - εξοχικό ή σπίτι - γραφείο) που εναλλάσεσαι συχνά. Το ip όμως δίνει τεράστια ευκολία να το πάρεις όπου θες - ακόμα και στο εξωτερικό.
είναι ο νέος αναμεταδότης σε ισχυρό Beam για τη χώρα μας, εκεί δεν θα έχει αθλητικά κανάλια προς το παρόν...

Επίσης και με το δορυφορικό μπορείς να έχεις τις ευκολίες της ΟΤΤ, να πας με το κινητό σου `η to tablet σου στο κάμπινγκ, στο εξοχικό, στο εξωτερικό και επίσης με το δορυφορικό σου στο βουνοχωρι επάνω χωρίς να χρειάζεσαι το 4G λειτουργεί δεν λειτουργεί (με ένα εξτρά δορυφορικό πιάτο της αγοράς), και έχεις τα Live Αθλητικά γεγονότα άμεσα και χωρίς καθυστερησεις...
Άπλα όλα ρυθμίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τα οικονομικά μας.

ποσα πιο πολλα like να σου βαλω πια satzapper σε μια μερα για τις αναρτησεις σου σημερα
δεν τοχω ξανακανει στα 14χρονια που ειμαι μελος
με εξεφρασες απολυτα

Δηλαδή η εικόνα των Cosmote sport στη δορυφορική nova θα είναι κομπλέ και αντίστοιχα στην Cosmote?

Δηλαδή η εικόνα των Cosmote sport στη δορυφορική nova θα είναι κομπλέ και αντίστοιχα στην Cosmote?
Αυτό είναι το μεγαλύτερο ερώτημα..... Και πόση καθυστέρηση θα έχει είτε η μία είτε η άλλη.....

Γτ δεν τα ανοιγουν απο τωρα που εχει ευρωπαικα ματς και πρωτη αγωνιστικη?:LOL:
Για να κάνουν επανασύνδεση αυτοί που διέκοψαν για το καλοκαίρι...και στους μεν και στους δε...... 😉

Καλησπερα στην ομαδα.επειδη ληγει το συμβολαιο μου εφεραν το καινουριο δορυφορικο eon sat box το οποιο ειναι πολυ κακιστο ui.προς το πςρον για ενα μηνα θα βλεπω με το αθανατο novabox 3001 μεχρι να κοπει το σημα! που ηταν απιστευτο για εμενα ..βλεπω οτι το τελευταιο ειναι το nova gsh-2970 και εμενα μου εφεραν πριν 1 εβδομαδα αυτο εδω (chsat01) Eon sat γραφει..εχει καποια διαφορα;μηπως ειναι καλυτερο το gsh 2970?
Ο νέος δέκτης σου εμφανίζει διπλοεγγραφές στο epg όπως πχ στην φωτό;

Attachments

• IMG_1274.jpeg
    IMG_1274.jpeg
    2.2 MB · Views: 73
  • Wow
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Το έχει αυτό το πρόβλημα στη Πρώτη μέρα του EPG, στις υπόλοιπες είναι ΟΚ

20240723203821.jpg
...

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι στο Public του έχουν φορτώσει αυτόματα να κατεβάζει παμπάλαια Data FTA δορυφορικών καναλιών από τον Hot Bird 13Ε (από τη δεκαετία των 00s πχ. Viva Polska ), καμία σχέση με το Public στο Novabox , και δεν δουλεύει κανένα κανάλι από αυτά τα προφορτομενα FTA καναλια π.χ. Rai 1, Rai 3 κτλ. Προφανώς θα το λύσουν με μια επόμενη αναβάθμιση...

Μπορείς όμως να πας στο μενού Σάρωση και αναζήτηση FTA και να κατεβάσεις προσεκτικά από κάποιες επιλεγμένες συχνότητες (βλέποντας τους πινάκες συχνοτήτων π.χ. Lyngsat), καμιά 70 άρια FTA κανάλια, γιατί είναι περιορισμένες οι θέσεις αποθήκευσης από το 3140 μέχρι το 3200, καθώς μετά οι θέσεις καναλιών είναι κλειδωμένες μέχρι το 7600, που ξεκινούν τα ραδιόφωνα... Ενώ στην COsmote φορτώνεις από τη θέση 800 έως και 1000 FTA κανάλια από 4 δορυφόρους....

20240808234153.jpg

Μπορείς και στον CHSAT01 να φορτώσεις FTA κανάλια από 4 δορυφόρους με προρυθμισμένους δορυφόρους (Hot Bird 13E, Eutelsat 16E, Astra 19.2E, Thor 0.8W), αλλά οι θέσεις FTA καναλιών είναι περιορισμένες, αναγνωρίζει EPG, 3ημερο EPG (στα Rai), πενθήμερο EPG (σε όλα τα Γερμανικά κανάλια σε Astra 19.2E,), κάτι που υπερτερεί σε αυτό το τομέα από το δορυφορικό δέκτη της COsmote.

20240809003056.jpg

Δεν έχει δυνατότητα εγγραφών και Timeshift (δεν διαθέτει είσοδο USB), Οπότε On Demand και Replay TV βλέπεις από την εφαρμογή της ΕΟΝ (σε Smart TV, Box, Mobile)...

20240809003222.jpg

Έχει μενού Εφαρμογών (καθώς διαθέτει είσοδο Lan), για μελλοντική χρήση! Αυτή τη στιγμή είναι άδειο, αλλά στο μέλλον μπορεί να μπουν εφαρμογές πρόσβασης π.χ. “You Tube, EON, Cloud Recording”, κάνεις δεν ξέρει τι έχουν στα πλάνα τους...

Κατά άλλα δουλεύει άψογα τις δορυφορικές υπηρεσίες Nova, Όπως και τα Επίγεια ψηφιακά και είναι έτοιμος και για τις δυο πλατφόρμες για την μετάβαση σε HEVC!

Last edited:
Σε άλλους δορυφόρους μπορεί να πάει (πχ HellasSat) ή μόνο σε αυτούς τους 4;

Να υποθέσω πως kl!d3i@ biss δε παίρνει, σωστά; (Ρωτάω γιατί αυτός ο δέκτης φαίνεται να είναι πιο ανοιχτός-ελεύθερος, σε σχέση με τους pace)

Επίσης βλέπω πως το ui του είναι κάπως διαφορετικό σε σχέση με τον GSH-2970. Είναι κάποιο update που μπορεί να πάρει ο gsh-2970 ή προσδιορίζεται μόνο για τους eon sat;

(Ζητώ συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, απλά είμαι λίγο αρχάριος με τα δορυφορικά, κι όπως είπα, μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως η nova/eon δίνει τόσο ελεύθερο δέκτη)