Nova EON TV / EON+

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

όντως ο δέκτης κλειδώνει στον launcher της nova και δεν βγαίνει από αυτόν. Όλες οι εφαρμογές παίζουν και κατεβαίνουν κανονικά (εκτός νετφλιξ) και πηγαίνουν στον φάκελο apps+games.
Οπότε για το ερώτημα σου Disney και HBO και cosmote κλπ παίζουν. Μόνο το νετφλιξ δεν υπάρχει.
Το μενού είναι εύχρηστο γρήγορο και στις αλλαγές και γενικά ελαφρύ αλλά....
Για να φτιάξεις ή να τροποποιήσεις λίστα αγαπημένων καναλιών μέσα από το box δεν... Πρέπει να σκανάρεις qr και να κάνεις τη δουλειά σε mobile ή PC.
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα δεν κρατάει το σημείο που βρίσκεσαι στις σειρές ή ταινίες που παρακολουθείς.
Αν φτιάξουν κι αυτά τα 2 θεωρώ ότι ξεπερνά χαλαρά αυτή της Telecom.
Τέλος υποθέτω ότι το update δόθηκε σε πολύ περιορισμένο αριθμό χρηστών για να αποφευχθούν τα προβλήματα. Γιατί μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπω άλλη αναφορά εδώ μέσα
Για να ξεπερασει την Telekom θελει πολλααααα ψωμια ακομα.

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε,
στον δέκτη που έχω (SDSTB02),
όποτε κάνω αναζήτηση
στο επιγειο σήμα, μου κατεβάζει μόνο
τα πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ τα τοπικά,
τ' αποκλείει, σαν να μην υπάρχει σήμα!

Και το αναφέρω, διότι κατοικώ σε πόλη
της Κεντρικής Μακεδονίας!!!

Συμβαίνει το ίδιο και σ' εσάς;
Ή βλέπετε, κανονικά τα τοπικά
της περιοχής σας;

* Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την "Version"
(11.6.76) του δέκτη ή του λειτουργικού
σηστύματος Adroid (1 Ιουνίου 2024)!

• Like
Reactions: ANAGNPANA
Μια χαρά αλλάζει ο launcher. Εγώ έβαλα άλλον.Το εικονίδιο που γράφει launcher είναι το πρώην EON app.

5160e82662b9a924b6f2958a7fae6c41.jpg

Στάλθηκε από το CPH2791 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εσύ έχεις το νέο δέκτη, EON Mini Box - CHMBX01 - 2026. Και βλέπω το Launcher σου έχει και Google Play άρα μπορείς να κατεβάζεις οποία εφαρμογή είναι διαθέσιμη. Το netflix disney+ hbomax είναι διαθέσιμα στο νέο δέκτη και μπορούν να λειτουργήσουν;
Ανέφερες ότι άλλαξες Launcher, από που γίνεται αυτή η αλλαγή;

Επίσης στον νέο ΟΤΤ Δέκτη (EON Mini Box – CHMBX01), όταν είσαι π.χ στην εφαρμογή του YouTube (`η οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή) και πατάς Exit για να βγεις, σε βγάζει άμεσα στο Interface της νέας εφαρμογής “EON 3.0”, `η στο γνωστό κεντρικό Google TV Interface;

Και αν μπορείς βγάλε μας και μια φώτο μέσα από το νέο Launcher (πρώην EON app).
Επίσης ο νέος OTT δέκτης έχει είσοδο σύνδεσης για επίγειο σήμα;

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Enki and ANAGNPANA
1. Πώς αλλάζει ο Launcher & τι γίνεται με την «Έξοδο»

Η συμπεριφορά του κουμπιού Home / Exit: Από προεπιλογή, όταν πατάς έξοδο από οποιαδήποτε εφαρμογή, το σύστημα σε επιστρέφει απευθείας στο περιβάλλον του νέου EON 3.0 (το οποίο τρέχει πλέον ως ο κύριος Launcher) και όχι στο κλασικό Google TV interface.

Πώς παρακάμπτεται:

Κατεβάζεις από το επίσημο Google Play Store τον Projectivy Launcher.

Μέσα από τις ρυθμίσεις του Projectivy, ενεργοποιείς την επιλογή Override current launcher (παράκαμψη του εργοστασιακού launcher).

Παρέχεις την απαιτούμενη άδεια προσβασιμότητας (Accessibility Service) στις ρυθμίσεις του Android.

Αποτέλεσμα: Κάθε φορά που πατάς έξοδο ή το κουμπί Home, ανοίγει απευθείας ο Projectivy Launcher χωρίς να σε πετάει πίσω στο περιβάλλον της EON. Η κανονική πλατφόρμα της EON παραμένει προσβάσιμη ως ξεχωριστό εικονίδιο εφαρμογής («Launcher») στη λίστα σου.

2. Google Play Store & Streaming Εφαρμογές

Google Play Store: Υπάρχει κανονικά πλήρης πρόσβαση στο Play Store του Android TV, επομένως μπορείς να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε διαθέσιμη εφαρμογή (VPNs, media players, browsers, YouTube κ.ά.).

Streaming πλατφόρμες (Disney+, Max κ.λπ.): Όλες οι γνωστές πλατφόρμες όπως Disney+ και HBO Max λειτουργούν κανονικά, εκτός από το Netflix .

Επίσης, ο δέκτης δεν έχει είσοδο για επίγειο σήμα (κεραία).

12a040523a36a10777702d612d524e22.jpg

345cac4d77a7f69806cc95360e77df80.jpg
5005b9391d17950d1c8ca519ca902893.jpg

Last edited by a moderator:
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα δεν κρατάει το σημείο που βρίσκεσαι στις σειρές ή ταινίες που παρακολουθείς.
καλά είναι δυνατόν; με την παλιά έκδοση μπορεί να μην κρατούσε το σημείο στο replay αλλά τουλάχιστον το κρατούσε στο vod. Τωρα ούτε αυτο;

μακάρι, γιατί έτσι όπως το έγραψε ο φίλος ο τρίτος καταλαβαίνει για το vod.
Από τις λίγες πληροφορίες που έχουμε εγώ συμπαιρένω ότι καμία ουσιαστική βελτίωση δεν έχουμε, μόνο γραφικά αλλάξανε.

Το μεγάλο αγκάθι ερχόμενος από Cosmote είναι ο περιορισμός εγκατάστασης της εφαρμογής σε μια tv και ένα κινητό επιπλέον. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η μιζέρια αφού όπως και να χει σε δύο συσκευές θα έπαιζε.

1. Πώς αλλάζει ο Launcher & τι γίνεται με την «Έξοδο»

Η συμπεριφορά του κουμπιού Home / Exit: Από προεπιλογή, όταν πατάς έξοδο από οποιαδήποτε εφαρμογή, το σύστημα σε επιστρέφει απευθείας στο περιβάλλον του νέου EON 3.0 (το οποίο τρέχει πλέον ως ο κύριος Launcher) και όχι στο κλασικό Google TV interface.

Πώς παρακάμπτεται:

Κατεβάζεις από το επίσημο Google Play Store τον Projectivy Launcher.

Μέσα από τις ρυθμίσεις του Projectivy, ενεργοποιείς την επιλογή Override current launcher (παράκαμψη του εργοστασιακού launcher).

Παρέχεις την απαιτούμενη άδεια προσβασιμότητας (Accessibility Service) στις ρυθμίσεις του Android.

Αποτέλεσμα: Κάθε φορά που πατάς έξοδο ή το κουμπί Home, ανοίγει απευθείας ο Projectivy Launcher χωρίς να σε πετάει πίσω στο περιβάλλον της EON. Η κανονική πλατφόρμα της EON παραμένει προσβάσιμη ως ξεχωριστό εικονίδιο εφαρμογής («Launcher») στη λίστα σου.

2. Google Play Store & Streaming Εφαρμογές

Google Play Store: Υπάρχει κανονικά πλήρης πρόσβαση στο Play Store του Android TV, επομένως μπορείς να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε διαθέσιμη εφαρμογή (VPNs, media players, browsers, YouTube κ.ά.).

Streaming πλατφόρμες (Disney+, Max κ.λπ.): Όλες οι γνωστές πλατφόρμες όπως Disney+ και HBO Max λειτουργούν κανονικά, εκτός από το Netflix .

Επίσης, ο δέκτης δεν έχει είσοδο για επίγειο σήμα (κεραία).

12a040523a36a10777702d612d524e22.jpg

345cac4d77a7f69806cc95360e77df80.jpg
5005b9391d17950d1c8ca519ca902893.jpg

@ petros_ksp: Ευχαριστούμε για όλες τις εκτενείς πληροφορίες και τα στιγμιότυπα.

Από ότι κατάλαβα η ενεργοποίηση του κλασικού “Google TV interface”, είναι κλειδωμένη και δεν υπάρχει σαν δυνατότητα ρύθμισης για να επανέλθει σε αυτό ο νέος ΟΤΤ δέκτης με “EON 3.0”;

Επίσης όταν άνοιξες για πρώτη φορά το ξεχωριστό μενού “Apps + Games” και πριν προσθέσεις τις δικές σου εφαρμογές, οι προτεινόμενες εφαρμογές αρχικώς στο “Apps + Games”, προφανώς θα πρέπει να ήταν μόνο το “Google Play Store”, το “Google Games” και ίσως και το “Magenta TV” και καμία άλλη εφαρμογή προτεινόμενη;

Οπότε έχουν απόλυτο δίκιο στα καταστήματα Nova, όταν λένε ότι ο νέος ΟΤΤ δέκτης με “EON 3.0” (που δίνουν στους νέους συνδρομητές), ότι έχει φτιαχτεί έτσι, για να δουλεύει αποκλειστικά στο περιβάλλον υπηρεσιών περιεχομένου “Nova – ΕΟΝ TV”, ώστε να μην μπερδεύονται οι μη εξοικειωμένοι χρηστές-συνδρομητές, `η και να μην προσελκύονται, από τα πολλά προσφερόμενα περιεχόμενα υπηρεσιών, άλλων εφαρμογών που προτείνονται από το κλασικό “Google TV interface”!

• Like
Η ποιότητα εικόνας βελτιώθηκε;
Και επειδή έχω πολύ καιρό να δω Nova Sports απευθείας από EON (βλέπω από Magenta), τα σπασιματάκια στην εικόνα που εμφανίζονται κατά καιρούς έχουν εξαλειφθεί;

• Like
μακάρι, γιατί έτσι όπως το έγραψε ο φίλος ο τρίτος καταλαβαίνει για το vod.
Από τις λίγες πληροφορίες που έχουμε εγώ συμπαιρένω ότι καμία ουσιαστική βελτίωση δεν έχουμε, μόνο γραφικά αλλάξανε.
Ακριβως αυτο! Το εγραψα πριν μερες. (Εννοω οτι αλλαξανε λιγο την εμφανιση).