Nova EPG στον DM800

Και επίσης, προσοχή...
Αν αγόρασες το δέκτη σου με έτοιμα κάποια "πονηρά" settings, πρέπει να τα κάνεις backup γιατί ασφαλώς θα χαθούν και πρέπει να τα ξαναπεράσεις.Είτε εσύ είτε αυτός που στο πούλησε...

Σ' ευχαριστω πολυ. Αφου το "χωνεψω" ολο αυτο, θα το προσπαθησω. Tο ρητο "Don't fix it if it is not broken" δεν εχει ισχυει για καποιον που θελει να μαθει!

Για τα conflicts ανακαλυψα το εξης:
Για τις εγγραφες (εχει δισκο 250gb), 1 λεπτο πριν το start time προγραμματιζα 1 zap στο καναλι της εγγραφης ετσι ωστε να μη δημιουργηθει κατασταση "Tune failed" αν καποιος εβλεπε αλλο προγραμμα εκεινη την ωρα. (Εχει διπλο tuner αλλα δεν εχω κατεβασει 2ο καλωδιο απο το πιατο). Καποιος μου ειπε οτι Recordings have priority και δεν χρειαζεται να προγραμματισω zap. Απο τοτε δεν ειδα conflicting timers αλλα επιφυλασσομαι.
Αλλο προβλημα παρουσιαζεται: ΜΕΡΙΚΕΣ φορες κοβει τον χρονο εγγραφης. Αντι για 120 λεπτα, για παραδειγμα, μπορει να γραψει 50 η ακομη και 20 δευτερολεπτα!

Το EPG σαν να καλυτερεψε τελευταια.

Και παλι ευχαριστω.

Last edited:
Το ότι σου γράφει λιγότερη διάρκεια μάλλον φταίει το ότι σου έχει πέσει η σύνδεση του Internet εκείνη την ώρα. :flipout:

Απάντηση: Re: Nova EPG στον DM800

Σ' ευχαριστω πολυ. Αφου το "χωνεψω" ολο αυτο, θα το προσπαθησω. Tο ρητο "Don't fix it if it is not broken" δεν εχει ισχυει για καποιον που θελει να μαθει!
Ο 7025 είναι εξαιρετικό μηχάνημα.
Μη φοβάσαι να "παίξεις" μαζί του. Εάν δεν το κάνεις, τότε το "πνίγεις". Ισχύει για όλα τα dreamboxes...

Καλο!!!!

Αγαπητε dimfil γραφεις οτι το "multiboot" στο 7025 αξιζει τον κοπο. Θα ηθελα αν μπορεις να μου το εξηγησεις περισοτερο.

Ποσα images ειναι εκει εξω?

Με το load_epg που βγάζει στα addons του Gemini γίνεται τελικά το φόρτωμα του EPG για την Nova;

Καλο!!!!

Αγαπητε dimfil γραφεις οτι το "multiboot" στο 7025 αξιζει τον κοπο. Θα ηθελα αν μπορεις να μου το εξηγησεις περισοτερο.

Ποσα images ειναι εκει εξω?

Υπάρχουν πολλά, όλα τα γνωστά...
Nabilo, Gemini, PliJade2, Newnigma είναι τα γνωστότερα αλλά υπάρχουν και άλλα.
Το multiboot δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται και τη διαδικασία στην έχω γράψει ήδη πιο πριν.

Τι θα κερδίσεις;
Εάν δεν είσαι "πειραχτήρι" και "ψαχτήρι" μάλλον ελάχιστα έχεις να κερδίσεις.
Αν όμως είσαι κάτι από τα παραπάνω, τότε κερδίζεις τη δυνατότητα να ελέγχεις και να δοκιμάζεις τα νέα images, να τα εγκαθιστάς/απεγκαθιστάς πανεύκολα, τα φορτώνεις με όσα plugins/picons θέλεις χωρίς πρόβλημα χώρου, να πειραματίζεσαι και να κάνεις δοκιμές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανες, και όλα αυτά ενώ μπορείς άνετα να έχεις ένα image "απείραχτο" για καθημερινή απροβλημάτιστη θέαση χωρίς επίσης να σε "αγχώνει" ο διατιθέμενος χώρος και χωρίς η flash να δουλεύει ακατάπαυστα.

Για παράδειγμα, στο δικό μου δέκτη (δεν είναι 7025 αλλά η λογική είναι η ίδια) έχω:
1. Experimental image στη flash που αναβαθμίζεται online εβδομαδιαίως
2. Newnigma "απείραχτο" για καθημερινή θέαση
3. Δεύτερη έκδοση Newnigma για κάποιους πειραματισμούς με scripts που κάνω
4. Εγκατεστημένα Gemini, Nabilo, PliJade2 που απλά έβαλα για να τα συγκρίνω και έκτοτε χρησιμοποιούνται για δοκιμές σε plugins, scripts, settings κλπ αλλά και δικούς μου πειραματισμούς με το linux

Θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά χωρίς multiboot; Και πόση διασκέδαση θα μπορούσα να αντλήσω από το χόμπυ μου αν δεν τα είχα; Γιατί, έχουμε ξαναπεί, το dreambox και γενικότερα οι linuxάτοι δέκτες είναι ξεχωριστή κατηγορία από μόνοι τους...

Με το load_epg που βγάζει στα addons του Gemini γίνεται τελικά το φόρτωμα του EPG για την Nova;

Το EPG της nova δεν χρειάζεται το load_epg script για να διαβαστεί από το dreambox.
Το έχεις διαθέσιμο έτσι και αλλιώς, με τον περιορισμό όμως ότι βλέπεις μόνο τα προγράμματα now/next, χωρίς 7ήμερο πρόγραμμα.

Το load_epg script χρησιμοποιεί διάφορα modules για να διαβάσει το epg διαφόρων υπηρεσιών και να φτιάξει το epg.dat. Στον online server του Gemini δεν υπάρχει τέτοιο module για τη nova. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το αντίστοιχο module από το DreamForumII image που λέει ότι δουλεύει και με 7ήμερο πρόγραμμα, αλλά είναι φτιαγμένο για άλλη έκδοση του load_epg. Χρειάζεται πολλές αλλαγές στο python script που δεν έχω το χρόνο να ελέγξω και να κάνω.
Αν κάποιος γνωρίζει από Python και έχει το χρόνο ίσως μπορεί να βοηθήσει...

dimfil ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το 7ήμερο πρόγραμμα το οποίο από ότι καταλαβαίνω δεν είναι εύκολα διαθέσιμο.

Ξέρει κανείς αν είναι διαθέσιμο 7ήμερο στο SKY Italy. (αν ναι γίνεται με το Load_EPG).

Αγαπητε dimfil:
Ειμαι πολυ μπερδεμενος και αυτα που ακολουθουν το επαληθευουν.

Κατ' αρχας θα τολμησω να ρωτησω καποια παραγματα που προεκυψαν πριν ακολουθησω τις συμβουλες σου. Παρακαλω απαντησε με link αν η απαντηση ειναι αλλου.

Απλως η προθυμια σου και εμφανης ζηλος σου με προετρεψαν να αποτανθω σε σενα.

1. Menu - Plugins
Κατεβαζω "MovieCut", "MovieReTitle", "PermanentClock" ---> Execution successful.
Τωρα στα Plugins βρισκω ΜΟΝΟ το "PermanentClock" ενω τα MovieCut, MovieReTitle δεν φαινονται στα available downloads.

EPGREFRESH, EPGSEARCH φαινονται στα available downloads αλλα και ειναι στα Blue-panel Gemini extras.

2. Τι πρεπει να κανω για να μπορω να βλεπω το Dreambox με start->Run-> \\(ipaddress)?
Μου λενε να κατεβασω Blue Panel ->Addons Samba...ενω το προσπαθω μου λεει 92% full και aborts.

Ποσα ΜΒ ειναι η Flash? Πως βρισκω τι εχει μεσα?

Τι διαφορα εχουν τα Plugins με τα Addons?

To be continued....
Thanks

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου, καταρχήν, αλλά θα ήθελα να σε παρακαλέσω γενικότερα να απευθύνεσαι σε όλο το φόρουμ. Όλοι προσφέρουμε εδώ, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, πάντα με γνώμονα τη διάδοση των γνώσεων. Απαντά πάντα όποιος τυγχάνει να γνωρίζει την απάντηση στο πρόβλημά σου.

1. Menu - Plugins
Κατεβαζω "MovieCut", "MovieReTitle", "PermanentClock" ---> Execution successful.
Τωρα στα Plugins βρισκω ΜΟΝΟ το "PermanentClock" ενω τα MovieCut, MovieReTitle δεν φαινονται στα available downloads.

EPGREFRESH, EPGSEARCH φαινονται στα available downloads αλλα και ειναι στα Blue-panel Gemini extras.

Το PermanentClock σωστά το βλέπεις στα plugins.
Τα άλλα δύο δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, δε γνωρίζω που χρησιμεύουν. Αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο ό,τι εγκαθιστάς να φαίνεται στα plugins. Τρανό παράδειγμα ο SatFinder...
Τα MovieCut και MovieRetitle μπορεί να χρησιμεύουν κάπου αλλού πχ στο DVD Burn plugin.
Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει πιο συγκεκριμένα.

Τα EpgRefresh και EpgSearch είναι προεγκατεστημένα στα addons του Gemini. Δεν χρειάζεται να τα ξαναεγκαταστήσεις από τα available plugins.

2. Τι πρεπει να κανω για να μπορω να βλεπω το Dreambox με start->Run-> \\(ipaddress)?
Μου λενε να κατεβασω Blue Panel ->Addons Samba...ενω το προσπαθω μου λεει 92% full και aborts.
Είναι ψιλογεμάτη η flash σου... Πρέπει να έχεις βάλει "πολύ πράμα" από plugins, picons κλπ...
Σωστά σου είπαν για το Samba. Όμως, γιατί να μπλέξεις και με άλλες ρυθμίσεις τώρα που ακόμη παλεύεις να βρεις το δρόμο σου στο dreambox; Αφού υπάρχει έτοιμο, ενεργοποιημένο το ftp! Φτάξε στα windows (μπλιαχ...) ένα νέο Network place όπου θα δώσεις σαν διεύθυνση το ftp://dreamIP
Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις...
Άσε που με Samba, καραδοκεί η (μικρή πάντως) πιθανότητα να δημιουργήσεις πρόβλημα στα permissions του DM. Σπάνιο, αλλά πιθανό...

Ποσα ΜΒ ειναι η Flash? Πως βρισκω τι εχει μεσα?
Η flash είναι 64Mb. Μέσα είναι... όλα!
Από το μενού των plugins μπορείς να δεις τι έχεις εγκαταστήσει. Υπάρχουν βέβαια και άλλα (πχ picons) που μόνο εσύ ξέρεις αν τα έβαλες και πόσα έβαλες. Το ίδιο συμβαίνει με ότι αρχείο εγκατέστησες χειροκίνητα.
Με την εντολή ipkg list μέσω telnet μπορείς επίσης να έχεις μια εικόνα του τι πακέτο ipkg έχει εγκατασταθεί...

Το δεύτερο, μάλλον είναι όρος που χρησιμοποιεί η Gemini team για τα προεγκατεστημένα plugins...

To be continued....
Εδώ είμαστε...

1. Menu - Plugins
Αυτά τα 2 τα βρίσκεις όταν είσαι στην λίστα εγγραφών και πατήσεις menu και χρησιμεύουν για να αλλάξεις όνομα σε μια εγγραφή και να εκτελέσεις το κόψιμο που έχεις ορίσει στο cutlist editor

Σ' ευχαριστω giannis1010. Αυτο ακριβως ηθελα να κανω με αυτα: Να "κοψω" τα διαφημιστικα απο εγγραφες που εχω κανει. Θα το δοκιμασω αμεσα. Το cutlist Editor που το βρισκω? Αν θελεις μου λες τη διαδικασια.

Μιας και μιλαμε για εγγραφες, μου φαινεται οτι "Recordings Have Priority: On" δεν δουλευει σε μενα γιατι εχω βρει recordings που οταν τα "επαιξα" το μονο που ειδα ηταν "Tune failed"!!! Ετσι ξαναγυρισα στην συνηθεια να προγραμματιζω zap στο καναλι που θελω 1 λεπτο πριν προγραμματισω την εγγραφη, το οποιο μου δινει ΜΕΡΙΚΕΣ φορες conflicting timers παρολω που σιγουρα δεν ειναι "conflicting". Καποιο bug ειναι σιγουρα εδω. Καποια μερα θα ευκαιρεσω να κατεβασω 2ο καλωδιο για το 2ο tuner!!!

Re: Απάντηση: Re: Nova EPG στον DM800

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου, καταρχήν, αλλά θα ήθελα να σε παρακαλέσω γενικότερα να απευθύνεσαι σε όλο το φόρουμ. Όλοι προσφέρουμε εδώ, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, πάντα με γνώμονα τη διάδοση των γνώσεων. Απαντά πάντα όποιος τυγχάνει να γνωρίζει την απάντηση στο πρόβλημά σου.

Very humble σωστος και αξιος!

Αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο ό,τι εγκαθιστάς να φαίνεται στα plugins.
Τα EpgRefresh και EpgSearch είναι προεγκατεστημένα στα addons του Gemini. Δεν χρειάζεται να τα ξαναεγκαταστήσεις από τα available plugins.

Απλως μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι 1 Plugin θα φαινεται στα Plugins ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ στα available downloads η το αντιθετο.

Είναι ψιλογεμάτη η flash σου... Πρέπει να έχεις βάλει "πολύ πράμα" από plugins, picons κλπ...

Μου εχουν βαλει.... Ετσι το πηρα. Προσπαθω να απενεξαρτοποιηθω slowly but surely.

Τι ειναι τα picons?

Αφού υπάρχει έτοιμο, ενεργοποιημένο το ftp! Φτάξε στα windows (μπλιαχ...) ένα νέο Network place όπου θα δώσεις σαν διεύθυνση το ftp://dreamIP

Εχει διαφορα αυτο με το απλως βαζοντας το σαν URL στον ΙΕ? (Αντικαθιστας Το "dreamIP" με τα νουμερα?)

Από το μενού των plugins μπορείς να δεις τι έχεις εγκαταστήσει. Υπάρχουν βέβαια και άλλα (πχ picons) που μόνο εσύ ξέρεις αν τα έβαλες και πόσα έβαλες. Το ίδιο συμβαίνει με ότι αρχείο εγκατέστησες χειροκίνητα.
Με την εντολή ipkg list μέσω telnet μπορείς επίσης να έχεις μια εικόνα του τι πακέτο ipkg έχει εγκατασταθεί...

Θα δωσω screenshot για τα plugins, για τα αλλα δεν ξερω τι μου εχουν βαλει.
Πριν την εντολη ipkg, θα πρεπει να μαθω τι ειναι telnet!!

Το δεύτερο, μάλλον είναι όρος που χρησιμοποιεί η Gemini team για τα προεγκατεστημένα plugins...

Παντως Menu --> Plugins παρεχει διαφορετικα αποτελεσματα απο Blue panel --> settings --> Addons (gemini server).

Για multiboot με BarryAllen γινεται να γινει χωρις να πειραξω my present setup, η πρεπει να αρχισω initializing the system?

Ευχαριστω πολυ.

Last edited:
Το cutlist Editor που το βρισκω?

Ok. Το βρηκα το cutlist editor και εκανα τα cuts που ηθελα. Τωρα τα MovieCut, MovieRetitle τζαμπα τα κατεβασα? Δεν τα βλεπω στο μενου. Πως τα ξεφορτωνω?

Re: Απάντηση: Re: Nova EPG στον DM800

Αφού υπάρχει έτοιμο, ενεργοποιημένο το ftp! Φτάξε στα windows (μπλιαχ...) ένα νέο Network place όπου θα δώσεις σαν διεύθυνση το ftp://dreamIP

Ζηταει username, password. Υπαρχει Default?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova EPG στον DM800

Ζηταει username, password. Υπαρχει Default?

Τα default είναι:
username = root
password = dreambox

Δοκίμασε με αυτά

Εάν τον αγόρασες "έτοιμο" όπως είπες, ίσως ο προηγούμενος τα εχει αλλάξει. Θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία μαζί του για να στα πει γιατί θα τα χρειαστείς πολλές φορές διαφορετικά θα πρέπει να φτιάξεις εξαρχής το image.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova EPG στον DM800

...Τι ειναι τα picons?
...Για multiboot με BarryAllen γινεται να γινει χωρις να πειραξω my present setup, η πρεπει να αρχισω initializing the system?

Picons είναι μικρά εικονίδια με το logo του καναλιού που μπορεί να φαίνεται στο skin αλλά και στο oled display. Πρέπει να τα υποστηρίζει το skin για να τα δεις αλλά τα περισσότερα το υποστηρίζουν. Προσωπικά μου αρέσουν και τα χρησιμοποιώ, προσθέτουν πολλά στην αισθητική του skin.

Γίνεται, μπορείς να βάλεις το Barry Allen στο ήδη εγκατεστημένο image της flash.
Όμως, μιας και το δικό σου δεν είναι CVS και μάλιστα είναι ήδη αρκετά παλιό - Gemini δεν είπαμε;) - θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με τα υπόλοιπα που θα βάλεις στο usb stick. Το καλύτερο κατά την άποψή μου ειναι να φτιάξεις από την αρχή το δέκτη σου για να τον έχεις απο εδώ και πέρα στον πλήρη έλεγχό σου.
Το multiboot αξίζει τον κόπο, μια φορά θα το φτιάξεις και θα δεις ότι θα κερδίσεις πολλά.
Προσοχή όμως, εάν αυτός που στο πούλησε σου έχει δώσει έτοιμα κάποια "πονηρά" configs που σου δίνουν "φως" εκεί που κανονικά δεν θα έπρεπε, πρέπει να τα κάνεις backup και να τα ξαναπεράσεις μετά.

Last edited: