nova ερωτησεις!

yiannis-jap

New member
17 November 2009
48
kavala.gr
θελω να βαλω νοβα στο σπιτι εχω κεραια στημενη και η γραμμες ειναι ετοιμες αλωστε το δουλευα παλια .το προβλημα μου ειναι οτι θελω να βαλω νοβα(εχω και forthnet) αλλα θελω να το εχω σε δυο τηλεορασεις με δυο μηχανιματα ας ειναι αλλα να βλεπει ο καθενας οτι καναλι θελει απο το νοβα.γινετε αυτο ?

Γίνετε αυτό με την υπηρεσία NOVA PVR.

Πάρε τους ένα τηλεφωνο να σου πουν, αφού έχεις και φορθνετ θα έχεις έκπτωση και στις 2 υπηρεσίες.

Ψάξε και στις φορθνετ το σαιτ να βρεις προσφορές.

Απάντηση: Re: nova ερωτησεις!

Γίνετε αυτό με την υπηρεσία NOVA PVR.

Πάρε τους ένα τηλεφωνο να σου πουν, αφού έχεις και φορθνετ θα έχεις έκπτωση και στις 2 υπηρεσίες.

Ψάξε και στις φορθνετ το σαιτ να βρεις προσφορές.
ευχαριστω φιλε μου.θα το δω τωρα.

πηρα τελικα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι δεν γινετε ακομα αυτο με το pvr στην περιοχη μου (καβαλα)και οτι θα γινει λογικα μετα το πασχα !υπαρχη κανενας αλλος τροπος?

Περίεργο που δεν γίνετε στην περιοχή σου διότι ο δορυφόρος βλέπει παντού... τι να πω... παντού έπρεπε να γίνετε, μήπως έπεσες σε άσχετο υπάλληλο;

Αν θες πάρε τους πάλι τηλ το απόγευμα και ξαναρώτα, διάβασε και παρακάτω και ρώτα αν έχεις απορία.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=39053

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=68548

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=50629

Είναι τελείως ^#!$#$@ τελικά...pvr μπορείς να έχεις παντού...δεν επηρεάζεται ανάλογα με την περιοχή!

Απάντηση: Re: nova ερωτησεις!

Περίεργο που δεν γίνετε στην περιοχή σου διότι ο δορυφόρος βλέπει παντού... τι να πω... παντού έπρεπε να γίνετε, μήπως έπεσες σε άσχετο υπάλληλο;

Αν θες πάρε τους πάλι τηλ το απόγευμα και ξαναρώτα, διάβασε και παρακάτω και ρώτα αν έχεις απορία.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=39053

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=68548

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=50629
και γω αυτο σκεφτηκα και πηρα τηλεφωνο και ξανθη και μου ειπαν το ιδιο!ευχαριστω παντος να σε καλα:guitarist:

Ρε παιδιά,νομίζω ο φίλος μας θέλει ανεξάρτητη θέαση από δυο τηλεοράσεις ταυτόχρονα...

Αυτό θα γίνεται όταν βγει το multiview με σύνδεση δυο δεκτών ,όπως τα έχουμε πει αρκετές φορές στο νήμα για τον NovaBox HD PVR 865.

Λογικά θα του είπαν για μετά το Πάσχα πως θα βγάλουν το multiview...Μην μπερδευόμαστε!

Νομίζω λοιπόν για το multiview είπανε από Πάσχα του φίλου μας!

Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καθυστερούν τόσο αυτή την υπηρεσία multiview ,αφού είναι τόσος κόσμος που τη θέλει(κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς)

Φιλικά,
Μάνος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: nova ερωτησεις!

Περίεργο πράμα αυτό, το σήμα από ότι ξέρουμε όλοι μας είναι διάμεσου δορυφόρου και όχι από καλώδιο. Μήπως βρε παιδιά δεν έχουν στης περιοχές δέκτες να δώσουν? yiannis-jap μήπως δεν κατάλαβαν καλά?
καταλαβανε πιστευω γιατι τους ειπα τη ακριβως θελω να κανω και μονοι τους μου ειπαν θελεις pvr αλλα ακομα δεν ειναι διαθεσιμο εδω .ο πρωτος μου ειπε μετα το πασχα και ο αλλος μεσα στον μαρτιο.
Ρε παιδιά,νομίζω ο φίλος μας θέλει ανεξάρτητη θέαση από δυο τηλεοράσεις ταυτόχρονα...

Αυτό θα γίνεται όταν βγει το multiview με σύνδεση δυο δεκτών ,όπως τα έχουμε πει αρκετές φορές στο νήμα για τον NovaBox HD PVR 865.

Λογικά θα του είπαν για μετά το Πάσχα πως θα βγάλουν το multiview...Μην μπερδευόμαστε!

Νομίζω λοιπόν για το multiview είπανε από Πάσχα του φίλου μας!

Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καθυστερούν τόσο αυτή την υπηρεσία multiview ,αφού είναι τόσος κόσμος που τη θέλει(κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς)
Φιλικά,
Μάνος.
δεν κανει δηλαδη το pvr αυτην την δουλεια?θελω να εχω σε δυο tv το νοβα αλλα η καθε μια να παιζει οτι καναλι θελει?

Δηλαδή τώρα αν εγώ γίνω "γραφικός" φταίω;:slapface:
:grinning-smiley-043

γινε γινε ετσι και αλιως δεν μας ακουνε αυτα τα σαΐνια!:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: nova ερωτησεις!

Δηλαδή τώρα αν εγώ γίνω "γραφικός" φταίω;:slapface:
:grinning-smiley-043
οχι βρε, μην χαλιεστε εν βρασμο. Εγω την μακακια εν βρασμου την κανω συχνα. Ηρεμησε και μετα γραψε οτι θες.:antlers::grinning-smiley-043

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν ο κόσμος λέει PVR εννοεί τις δυνατότητες του αποκωδικοποιητή να γράφει προγράμματα, να κάνει pause, να έχει μέσα πολλαπλά tuner κτλ. Το ότι η Nova "μας" συνδίασε τον όρο αυτό με την χρήση 2 τηλεοράσεων είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Για αυτό το λόγο λοιπόν, παρόλο που αυτή την στιγμή υπάρχει ο PVR HD αποκωδικοποιητής, δεν υπάρχει αυτή η υπηρεσία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Στην προ-HD εποχή, για να δεις Νοva σε 2 τηλεοράσεις, έπρεπε να είσαι κάτοχος ΕΝΟΣ PVR αποκωδικοποιητή, από τον οποίο έφευγε ένα καλώδιο στην μία τηλεόραση και ένα δεύτερο στην άλλη. Οι αποκωδικοποιητές αυτοί δεν πωλούνται πλέον από την Nova, συνεπώς (λογικά μιλόντας) δεν μπορείς και να γίνεις συνδρομιτής αυτής της υπηρεσίας.
Στο μέλλον λοιπόν (Πάσχα?) θα λανσαριστεί η υπηρεσία multiview (αλήθεια η παλαιά "PVR" θα διακοπεί???). Με αυτή την υπηρεσία θα μπορείς να δεις Nova σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις αλλά με μία διαφορά. Ενώ μέχρι τώρα ήθελες έναν αποκωδικοποιητή, τώρα θα χρειάζεσαι από έναν σε κάθε τηλεόραση. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να έχεις τουλάχιστον έναν PVR-HD.
Συνεπώς αυτό που σου είπε για το ότι η υπηρεσία δεν μπορεί να σου προσφερθεί είχε μισή αλήθεια. Όντως δεν μπορείς να βάλεις Nova σε 2 τηλεοράσεις, αλλά όχι γιατί φταίει η τοποθεσία σου, αλλά επειδή με τον υπάρχον εξοπλισμό που προμηθεύει πλέον η Nova, η υπηρεσία αυτή δεν προσφέρεται ακόμα.

Καλά.. καλοκαίρι μου έλεγαν (πάντα σε τηλέφωνα στην nova μιλάω) ότι μέχρι τον Οκτώβρη-Νοέμβρη θα βγάλουν το multiview και μάλιστα θα το συνδύαζαν με προσφορές για εμάς τους παλιούς που ήξεραν ότι είμαστε ριγμένοι και να κάνω υπομονή. Νοέμβρη μου έλεγαν πως καθυστέρησαν λίγο αλλά είναι 100% σίγουρο ότι μέχρι τέλος Δεκέμβρη ΑΝΤΕ το πολύ Γενάρη θα το βγάλουν. Τώρα λένε για Πάσχα. Δεν καταλαβαίνω την λογική του πρέπει η κάρτα σου να είναι παντρεμένη (που και γιαυτό υπήρχε λύση με κόψιμο μετά το 1ο hop πχ) και να παίζει μόνο σε ένα δέκτη αλλά δεν σου δίνω ΚΑΜΙΑ δυνατότητα να μπορείς να έχεις την υπηρεσία στις άλλες τηλεοράσεις του σπιτιού σου. Έχω την εντύπωση πως όσο καθυστερεί ο ΟΤΕ τόσο λιγότερο την ενδιαφέρει την nova να προσφέρει οτιδήποτε.

Πολύ σωστά τα ανέλυσε ο φίλος μας tsiouficto παραπάνω,οπότε δεν θα τα αναφέρω ξανά!
Το μόνο που έχω να προσθέσω σε αυτά που μας είπε ο φίλος μας tsiouficto είναι η παρακάτω ένσταση.Ο φίλος μας ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι:

Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να έχεις τουλάχιστον έναν PVR-HD.

Σύμφωνα με διάφορα που έχουμε πει από παλιά με τον φίλο john44ath και άλλα παιδιά δεν θα ισχύει το παραπάνω,δηλαδή το multiview θα μπορεί να γίνει με δυο HD δέκτες της Nova ,με όλους τους δυνατούς συνδιασμούς,δηλαδή:

1.NovaBox HD 831 + NovaBox HD 831
2.NovaBox HD PVR 865 + NovaBox HD PVR 865
3.NovaBox HD PVR 865 + NovaBox HD 831

Συνεπώς δεν είναι απαραίτητο κατ'ανάγκη να έχεις τουλάχιστον ένα NovaBox HD PVR 865 για να κάνεις multiview.

Τα παραπάνω αν θυμάμαι καλά μας τα είχαν αναφέρει παλαιότερα οι φίλοι john44ath και dimitris οι οποίοι είχαν πληροφόρηση μέσα από τη Nova.

Το βασικό είναι να σταματήσει η σύγχυση που είχε δημιοθργηθεί με "τον παλιό PVR 3001" της Nova.Οσον αφορά το ερώτημα τι θα γίνει με τους χρήστες του παλιού PVR 3001 ,ο φίλος μας john44ath μας είχε αναφέρει πως θα γίνονταν κάποιες ειδικές προσφορές προς αυτούς τουσ χρήστες και σήμερα στο νήμα του NovaBox HD PVR 865 μας έγραψε ότι τους έχουν στείλει και σχετικό έγγραφο από τη Nova εδώ και δυο μήνες.

Για μένα το βασικό θέμα είναι γιατί πια τόσο καθυστέρηση με αυτή την υπηρεσία?? Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω!Είμαστε πολλοί χρήστες που ζητάμε κάτι τέτοιο εδώ και πολύ καιρό και περιμένουμε....

Όποιος έχει κάποια νεώτερη πληροφορία σχετικά με το θέμα,ας το αναφέρει προφανώς!

Φιλικά,
Μάνος.

Μου εχουν στειλει επιστολη για το multiview απο αρχες Νοεμβριου και οτι πολυ συντομα θα διατεθει με προτεραιοτητα σε εσας τους συνδρομητες μας pvr3001...!! προφανως και με ειδικη για εμας προσφορα για τον δευτερο δεκτη.
Πριν κανενα μηνα καποιος ασχετος υπαλληλος στο τηλ.κεντρο μου ειπε οτι δεν υπαρχει ενημερωση ακομα και ισως ομως βγει το multiview στο τελος της περιοδου!? ετσι ακριβως ειπε......ποιας περιοδου χριστιανε μου του λεω.....προς καλοκαιρι-σεπτεμβριο-οκτωβριο μου λεει......
φαινεται καθαρα πωε δεν σεβονται κανεναν συνδρομητη και ειδικα εκεινους που λογικα πρεπει να τους "θεωρουν" Premium....αφου ηδη εμεις πληρωνουμε εξτρα 7,75, αλλα για καποιον περιεργο λογο δεν μας επιτρεπουν να βλεπουμε hd χωρις να χανουμε τα υπολοιπα προνομια μας....και ποιος ξερει για ποσο καιρο ακομα.....αντ'αυτου σε καποιους λενε βαλε 2 συνδρομες αν θελεις.....
τα συμπερασματα δικα σας...

Οσο για τα τεχνικα ειναι οπως τα λεει ο φιλος keraki

Και για να καταλαβετε τι πονηροι ειναι, μας λενε οτι μας δινουν το nova plus ΔΩΡΕΑΝ!!!! Δηλ.μας κανουν και χαρη, μας αγαπανε και μας δινουν τετοια σουπερ υπηρεσια δωρεαν!!
Τι ειναι το nova plus?...τιποτα περισσοτερο απο αυτο που μπορει να προσφερει ο δεκτης hd pvr.
Πουθενα στον πλανητη δεν χρεωνει κανενας παροχος κατι τετοιο,
Αυτο που χρεωνεται εξω ειναι το Multiview και βεβαια θα χρεωνεται και εδω οταν βγει!!
Α ρε οτε.....κανε και καμια κινηση σωστη, μπας και κουνηθει τιποτα σ'αυτη την βρωμοχωρα που ζουμε και το μονοπωλιο της κυριας σπασει.