nova ερωτησεις!

Συνεπώς δεν είναι απαραίτητο κατ'ανάγκη να έχεις τουλάχιστον ένα NovaBox HD PVR 865 για να κάνεις multiview.

Αν υπάρχει εσωτερική πληροφόριση, τότε έχεις δίκιο. Απλά επειδή δεν έχω ακούσει κάτι επίσημο, αυτό με την απαραίτητη κατοχή ενός PVR το είπα γιατί αυτό κάνει απότι γνωρίζω το Sky με την δική του υπηρεσία multiroom η οποία είναι το ίδιο πράγμα. Μπορεί και σε αυτό να κάνω λάθος...:chinscratch:

Κατάλαβα φίλε μου το συλλογισμό σου!Όπως ανέφερα και πριν οι φίλοι dimitris και john44ath που είχαν ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα και είχαν μιλήσει με ανθρώπους στη Nova,όπως είχαν πει παλαιότερα (προφανώς όχι με κάτι άσχετους τύπους της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης,οι οποίοι όπως έχω καταλάβει με όσα ακούω εδώ,είναι τις περισσότερες φορές τουλάχιστον αναξιόπιστοι...) θα γίνεται με όλους τους συνδιασμούς δεκτών.Απομένει να δούμε τελικά μόλις βγει πως θα γίνει!
Φίλε john44ath πεστα για ακόμα μια φορά!Φαντάσου πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας που διαφημίζουν ως "υπηρεσία" την "υπηρεσία Nova plus" που "μας κάνουν και τη χάρη" και μας την παρέχουν δωρεάν...ενώ η εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων ,το time shift και το πάγωμα του ζωντανού προγράμματος είναι οι ιδιότητες που έχει από τη μάνα του ένας PVR δέκτης...
Αλλά σου λέει ο πατέρας μου,ο πατέρας σου και ο κάθε άλλος μη γνώστης που να το καταλάβει...

Επίσης όσον αφορά τον παλιό δέκτη PVR 3001 επειδή είχε τριπλή είσοδο LNB και επομένως μπορούσες να έχεις ανεξάρτητη θέαση δε δυο τηλεοράσεις (και επιπλέον να γράφεις και άλλο ένα κανάλι) ήταν δικαιολογημένα πιστεύω τα 7.74 euro (δεν θυμάμαι και ακριβώς την τιμή) με την έννοια ότι σου παρείχε ανεξάρτητη θέαση σε δεύτερη tv.Κακώς όμως την συγκεκριμένη υπηρεσία την έλεγαν υπηρεσία PVR,αφού το να πληρώνεις κάτι παραπάνω για μια δεύτερη ανεξάρτητη θέαση είναι θεμιτό το να πληρώνεις όμως για μια δυνατότητα που την έχει πάνω του ο δέκτης (και προφανώς έχεις πληρώσει κάτι παραπάνω τον δέκτη για να είναι PVR) είναι τελείως άκυρο να την πληρώνεις!Επομένως στον παλιό δέκτη τη συγκεκριμένη υπηρεσία έπρεπε να τη λένε "δεύτερη θέαση" ή κάτι τέτοιο που σχετίζεται με τη δεύτερη ανεξάρτητη θέαση και σε καμμιά περίπτωση με τη δυνατότητα PVR η οποία είναι εγγενής δυνατότητα του δέκτη.

Τα έχει ξαναπεί και παλιότερα ο φίλος μας john44ath αλλά δεν πειράζει να τα λέμε ξανά να τα μαθαίνουν κι άλλοι να βλέπουν τι κόλπα γίνονται...

Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:
Απομένει να δούμε τελικά μόλις βγει πως θα γίνει

Από ένα φυλλάδιο που είχα δεί (σε μαγαζί εγκαταστάτη της nova) οι δέκτες για το multiview θα συνδέονται μεταξύ τους με καλώδιο δικτύου.

Από ένα φυλλάδιο που είχα δεί (σε μαγαζί εγκαταστάτη της nova) οι δέκτες για το multiview θα συνδέονται μεταξύ τους με καλώδιο δικτύου.

Ναι έχει αναφερθεί αυτό που λες: Οτι δηλαδή θα συνδέονται μεταξύ τους με καλώδιο δικτύου νομίζω και ο καθένας φυσικά με το πιάτο (σε μια ή δυο υποδοχές αναφέρομαι αναλυτικά παρακάτω).

Ας αναφέρω τις διάφορες συνδεσμολογίες όπως τις έχω καταλάβει από όσα έχουν ειπωθεί από τους φίλους παλιότερα,ώστε να έχετε μια εποπτεία:
(Με μια μικρή επιφύλαξη αφού δεν είμαι κάποιος έμπειρος στο θέμα,απλά παραθέτω το τι έχω καταλάβει από όσα μας έχουν πει τα παιδιά εδώ κατά καιρούς.Αν κάπου σφάλω ας με διορθώσουν οι ειδικοι!)

Ας αναφέρουμε τις συνδεσμολογίες για τα διάφορα δυνατά είδη multiview:

1.Αν θέλεις να κάνεις multiview με δυο NovaBox HD PVR 865 χρειάζεσαι τετραπλό (quad) LNB (αφού από το κάτοπτρο θα φεύγουν 2 καλώδια προς καθένα από τους δυο NovaBox HD PVR 865) και φυσικά οι δυο δέκτες θα είναι "δεμένοι" μεταξύ τους με καλώδιο δικτύου.
2.Αν θέλεις να κάνεις multiview με δυο NovaBox HD 831 χρειάζεσαι διπλό LNB (αφού αφού από το κάτοπτρο θα φεύγει 1 καλώδιο προς καθένα από τους δυο NovaBox HD 831) και φυσικά οι δυο δέκτες θα είναι "δεμένοι" μεταξύ τους με καλώδιο δικτύου.

3.Αν θέλεις να κάνεις multiview με ένα NovaBox HD PVR 865 και με ένα NovaBox HD 831 χρειάζεσαι και πάλι τετραπλό (quad) LNB (αφού νομίζω με τρεις εξόδους δεν πρέπει να βγαίνουν LNB). Στην περίπτωση αυτή από το κάτοπτρο φεύγουν 2 καλώδια προς τον NovaBox HD PVR 865 και 1 προς τον NovaBox HD 831, άρα συνολικά 3 καλώδια (η μια υποδοχή του quad LNB περισεύει στην περίπτωση αυτή) και φυσικά οι δυο δέκτες θα είναι "δεμένοι" μεταξύ τους με καλώδιο δικτύου.

Για ότι άλλο και διορθώσεις ας επιμεληθούν οι πιο ειδικοί της παρέας μας!

Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:
Άμα ο κάθε δέκτης έχει απευθείας σύνδεση με το πιάτο, τότε γιατί να συνδέονται και μεταξύ τους?

Χωρίς να το γνωρίζω έγκυρα αυτό που ρωτάς ούτε κι εγώ, νομίζω ότι ο λόγος που θα συνδέονται και μεταξύ τους οι δυο δέκτες που κάνουν multiview είναι για να διασφαλιστεί ότι οι δυο δέκτες βρίσκονται στα όρια ενός σπιτιού και δεν έχουν φύγει προς το υπερπέραν...!
Κάποιοι φίλοι έχουν αναφέρει ότι στο αντίστοιχο multiroom του sky οι δέκτες συνδέονται στην τηλεφωνική γραμμή του σπιτιού κι έτσι διασφαλίζεται ότι είναι εντός μιας οικείας.

Φιλικά,
Μάνος.

Άμα ο κάθε δέκτης έχει απευθείας σύνδεση με το πιάτο, τότε γιατί να συνδέονται και μεταξύ τους?

Για να διαβάζει την κάρτα της Nova και ο άλλος δέκτης. Προφανώς η κάρτα θα είναι τοποθετημένη στον έναν απ' τους δύο δέκτες, συνεπώς χρειάζεται και η μεταξύ τους σύνδεση ......

Last edited:
Για να διαβάζει την κάρτα της Nova και ο άλλος δέκτης. Προφανώς η κάρτα θα είναι τοποθετημένη στον έναν απ' τους δύο δέκτες, συνεπώς χρειάζεται και η μεταξύ τους σύνδεση ......

Οι κάρτες θα είναι δύο. Η σύνδεση των δύο δεκτών (master-slave) χρειάζεται για να επιβεβαιώνεται ότι η δεύτερη κάρτα παραμένει στον ίδιο χώρο. Τώρα πως αυτό λειτουργεί τεχνικά δε γνωρίζω, αν όμως η δεύτερη κάρτα παίρνει κανονικά updates από τον αέρα είναι πολύ πιθανό, εφ' όσον πάρει διαζύγιο, να παίζει και απομακρυσμένα. Ίσως γι' αυτό να καθυστερεί και η πώληση της υπηρεσίας, αφού πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του συστήματος.

Οι κάρτες θα είναι δύο. Η σύνδεση των δύο δεκτών (master-slave) χρειάζεται για να επιβεβαιώνεται ότι η δεύτερη κάρτα παραμένει στον ίδιο χώρο. Τώρα πως αυτό λειτουργεί τεχνικά δε γνωρίζω, αν όμως η δεύτερη κάρτα παίρνει κανονικά updates από τον αέρα είναι πολύ πιθανό, εφ' όσον πάρει διαζύγιο, να παίζει και απομακρυσμένα. Ίσως γι' αυτό να καθυστερεί και η πώληση της υπηρεσίας, αφού πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του συστήματος.

Δύο κάρτες; Δε θα ήταν πιο απλό ένα λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στον ένα δέκτη να διαβάζει την κάρτα απ' τον άλλο με απευθείας σύνδεση μεταξύ τους; Κάτι σαν home network;

Η συνδρομή θα είναι μία; (ολίγον αυξημένη μάλλον)...

Δύο κάρτες; Δε θα ήταν πιο απλό ένα λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στον ένα δέκτη να διαβάζει την κάρτα απ' τον άλλο με απευθείας σύνδεση μεταξύ τους; Κάτι σαν home network;

Η συνδρομή θα είναι μία; (ολίγον αυξημένη μάλλον)...

Ναι θα είναι δύο οι κάρτες, έτσι γίνεται σε όλα τα irdeto multiroom (αλλά και στο nds). Αν οι δέκτες έκαναν cs μέσω δικτύου δε θα ήταν και τόσο ασφαλές.

Η συνδρομή θα είναι μία (ένας λογαριασμός), προσαυξημένη κατά κάποιο ποσό. Η ασφάλεια όμως του συστήματος όπως το καταλαβαίνω εγώ εξαρτάται από την προϋπόθεση η κάρτα να μη παίζει σε άλλο δέκτη. Από τη στιγμή που στην πράξη το "ξεπάντρεμα" υφίσταται, ίσως είναι δύσκολο να διασφαλίσουν ότι η δεύτερη κάρτα θα συνεχίσει να παίζει στον ίδιο χώρο. Επίσης, αν έχω καταλάβει καλά, δε θα δίνεται δυνατότητα για 3ο δέκτη. Μόνο 2.

Last edited:
χαζομαρα θα ειναι να συνδεοντε οι δυο δεκτες μεταξυ τους ρε γτμ.θα γεμισουμε το σπιτι με καλοδια!

Στην προ-HD εποχή, για να δεις Νοva σε 2 τηλεοράσεις, έπρεπε να είσαι κάτοχος ΕΝΟΣ PVR αποκωδικοποιητή, από τον οποίο έφευγε ένα καλώδιο στην μία τηλεόραση και ένα δεύτερο στην άλλη. Οι αποκωδικοποιητές αυτοί δεν πωλούνται πλέον από την Nova, συνεπώς (λογικά μιλόντας) δεν μπορείς και να γίνεις συνδρομιτής αυτής της υπηρεσίας

Δηλαδη αυτην την στιγμη με τον Pace 831 δεν μπορει καποιος να δει σε 2 τηλεορασεις το ιδιο καναλι?

Αυτο πως δουλευει το συνδεεις στην τηλεοραση που εχει nova και υπαρχει δεκτης που λαμβανει το σημα στην αλλη που δεν εχει?
Το bandwidth εινα ιικανοποιητικο η παιζουν κολληματα?

Αυτο πως δουλευει το συνδεεις στην τηλεοραση που εχει nova και υπαρχει δεκτης που λαμβανει το σημα στην αλλη που δεν εχει?
Το bandwidth εινα ιικανοποιητικο η παιζουν κολληματα?

Ta video senders ειναι μια παλια καλη και δοκιμασμενη λυση. Το συστημα δουλευει ως εξης. Συνηθως εχουμε εναν πομπο και ενα δεκτη αλλα υπαρχουν συστηματα στα οποια συνδεουμε και εξτρα δεκτες.
Απο το Novabox φευγει ενα scart το οποιο ερχεται στην εισοδο του πομπου. Στην δευτερη τηλεοραση συνδεουμε με scart τον δεκτη. Ο πομπος στελνει ασυρματα το σημα που δεχεται στηνη εισοδο του και ο δεκτης με τη σειρα του λαμβανει το σημα και μεσω scart το δινει στην τηλεοραση (η αναλογα με τους δεκτες σε αντιστοιχες τηλεορασεις.)
Δεν υπαρχουν κοληματα αλλα υπαρχουν παρεμβολες συνηθως απο φουρνους μικροκυμματων με αλλοιωση ηχου και εικονας για οσο αυτοι λειτουργουν. Μικρο τομ κακο για τη δουλεια που κανουν . Εννοειται οτι μπορουμε να ελεγχουμε τον δεκτη μας με τηλεχειρισμο.
Υπαρχουν πολλων κατηγοριων τιμης video senders με εξαιρετικη ποιοτητα εικονας (στα πλαισια του ασυρματου) οποτε λαβε και αυτο υποψη σου.
Νικος

A ωραια ευχαριστω για την πληροφορια.
Γνωριζεις/ετε καποιον καλο και δοκιμασμενο να προτεινεται?
Επισης η ακτινοβολια που παραγεται ειναι προβλημα γιατι εχουμε και μωρο στο σπιτι?

A ωραια ευχαριστω για την πληροφορια.
Γνωριζεις/ετε καποιον καλο και δοκιμασμενο να προτεινεται?
Επισης η ακτινοβολια που παραγεται ειναι προβλημα γιατι εχουμε και μωρο στο σπιτι?

Αν δεν με απατουν οι τεχνικες μου γνωσεις τα video senders λειτουργουν με δυο βασικες συχνοτητες την 2,4 GHZ & 5,8 GHZ. Η πρωτη κατηγορια ειναι αυτη που εχει και τις πιο εκνευριστικες παρεμβολες που ανεφερα πιο πανω. Η ποιοτητα εικονας ειναι ιδια και στις δυο κατηγοριες.
Τα παιδια δυστυχως ειναι πολυ ευαισθητα σε καθε ειδους ακτινοβολια λογω του νευρικου τους συστηματος που αναπτυσσεται και εδω δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να σε διαβεβαιωσει οτι μια ακτινοβολια ειναι ασφαλης η οχι καθως εξαρταται απο πολλους παραγοντες αναμεσα τους, η ιδια η ιδιοσυγκρασια του ατομου, η ηλικια του, η συχνοτητα και το μηκος κυματος της ακτινοβλιας η χρονικη διαρκεια εκθεσης σε αυτη και αλλοι .Καλον ειναι λοιπον να μην υπαρχουν πολλα ασυρματα δικτυα στο σπιτι ωστοσο δεν πιστευω οτι η συγκεκριμενη ακτινοβολια και η ισχυς της ειναι και ποινικα κολασιμη.
Τελος δεν μπορω να σου συστησω κατι που δεν εχω δοκιμασει αν εκαιρεσεις το μηχανακι που εχω το οποιο δουλευει σα σκυλι 8 συναπτα ετη χωρις κανενα απολυτως προβλημα. (εχει καταργηθει δυστυχως) Ωστοσο επειδη εχω δοκιμασει για λιγο σε συναδελφους μερικα εβγαλα το συμπερασμα οτι κατηγορια τιμης 30-40 ευρω καλυτερα να αποφευγευται. Δες κατηγορια τιμης αποι 60-90 ευρω το ζευγαρι πομπου δεκτη.
Νικος