nova in a box διαφημιστική καμπάνια: Μήπως κινείται στα όρια της παραπλάνησης;

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Τουλάχιστον 5 γνωστοί μου με ρώτησαν για την προσφορά του Nova in a box που δίνει 6 μήνες θέαση με με 169 ευρώ και τον εξοπλισμό δώρο. Όλοι όσοι είδαν τη διαφήμιση πίστευαν πως οι 6 μήνες αφορούν το full pack. Μάλιστα όταν τους εξηγούσα πως είναι μόνο για 1 μήνα, αυτοί επέμεναν αφού "το είδαν στην τηλεόραση".

Προσωπικά δεν έχω δει τη διαφήμιση στην τηλεόραση για να κρίνω, όμως δε μπορεί και οι 5 γνωστοί μου να είναι χαμηλής αντίληψης. Όσοι έχετε δει τη διαφήμιση, μήπως κινείται στα όρια της παραπλάνησης; Ποια η γνώμη σας;

Στη διαφήμιση αν δεν κάνω λάθος αναφέρει για "μέχρι και 6 μήνες προπληρωμένους"...Και νομίζω πως αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση...

Last edited:
Μάλιστα, "όλος ο κόσμος της Nova", "μέχρι 6 μήνες".

Νομίζω όντως κινείται στα όρια της παραπλανητικής διαφήμισης.

Είναι όσο παραπλανητικές είναι και όλες οι διαφημίσεις σε όλο τον πλανήτη που αφορούν προσφορές. Το ίδιο ισχύει και για τις εκπτώσεις "έως 50%", το ίδιο ισχύει και με το ίντερνετ "εως 24 Mbps", το ίδιο ισχύει και με τα απορρυπαντικά πιάτων "έως και 3000 πιάτα". Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κάποιον, δεν ζούμε στο 1950, αλλά πλέον μπορεί κάποιος να καταλάβει τι σημαίνει όταν ακούει σε μία διαφήμιση την περίφημη λέξη "ΕΩΣ" ή "ΜΕΧΡΙ".

Νομίζω τη διαφορά τη κάνει η φράση "έως 6 μήνες" που σημαίνει από 1 μήνα έως 6. Πολλοί συγκρατούν μόνο το 6 αλλά αυτός είναι και ο σκοπός μιας διαφήμισης να αντιλαμβάνεται το ευρύ κοινό αυτό που θέλει ο διαφημιζόμενος.

Ειναι στυγνη παραπλανηση.
Επισης λεει χωρις καμια δεσμευση, πως γινεται αυτο αφου το συμβολαιο γινετε για ενα χρονο.
Οτι να ναι.

Απάντηση: Re: nova in a box διαφημιστική καμπάνια: Μήπως κινείται στα όρια της παραπλ

Ειναι στυγνη παραπλανηση.
Επισης λεει χωρις καμια δεσμευση, πως γινεται αυτο αφου το συμβολαιο γινετε για ενα χρονο.
Οτι να ναι.

Δε έχει συμβόλαιο χρόνου. Ανάλογα τι διαλέξεις είναι από 1 εώς 6 μήνες. Μετά υπογράφεις καινούριο συμβόλαιο.

Είναι όσο παραπλανητικές είναι και όλες οι διαφημίσεις σε όλο τον πλανήτη που αφορούν προσφορές. Το ίδιο ισχύει και για τις εκπτώσεις "έως 50%", το ίδιο ισχύει και με το ίντερνετ "εως 24 Mbps", το ίδιο ισχύει και με τα απορρυπαντικά πιάτων "έως και 3000 πιάτα". Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κάποιον, δεν ζούμε στο 1950, αλλά πλέον μπορεί κάποιος να καταλάβει τι σημαίνει όταν ακούει σε μία διαφήμιση την περίφημη λέξη "ΕΩΣ" ή "ΜΕΧΡΙ".

Και ποιος είπε ότι το "μέχρι 24 Mbps" δεν είναι το ίδιο παραπλανητικό; Επειδή δηλαδή το ανεχόμαστε, είναι σωστό; Ή μήπως το "απεριόριστο internet" της κινητής τηλεφωνίας που έγινε 100MB;

Στη συγκεκριμένη διαφήμιση αναφέρει στην ίδια φράση τα "όλος ο κόσμος της Nova" και το "μέχρι 6 μήνες", κάτι που είναι ψευδές. Όλος ο κόσμος της Nova είναι το full pack, και αυτό δε το παίρνεις "μέχρι 6 μήνες" αλλά για 1 μήνα. Από την άλλη, αν θες 6 μήνες, δεν παίρνεις "όλο τον κόσμο της Nova" αλλά ένα μικρό υποσύνολο αυτού (το start pack). Για μένα πρόκειται περί παραπλάνησης, για να μη πω καμιά ποιο βαριά λέξη που αρχίζει από α.

Νομίζω οτι ο malakudi έχει δίκιο...
Δεν μπορούν να ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ τα "όλος ο κόσμος της nova" και το "ΜΕΧΡΙ και 6 μήνες" στην ίδια διαφήμιση...

εγω αναρωτιεμαι πες πως το περνω και αφου το φτιαξω περνω την νοβα να μου ανοιξει την καρτα,και την ρωταω εχω την καρτα προπληρωμενη για εξι μηνες ετσι.λοιπον συμφωνα με την διαφημηση πρεπει να μου ανοιξει ολο το πακετο για εξι μηνες, αφου λεει ολος ο κοσμος της νοβα σε ενα πακετο, απο κει και περα δεν αναφερετε σε συμβολαιο, και αφου εγω δω για εξι μηνες που με συμφερει γιατι η συνδρομη σε ολο το πακετο ειναι 60 ευρω το μηνα σταματαω την συνδρομη.και αν μου πουν αλλα τοτε παιρνω την διαφημηση και παω σε ενα δικηγορο τους τραβαω και μια μυνηση και ασφαλιστικα μετρα για κοροιδια πελατων και τους αλλαζω τα φωτα.ετσι πρεπει να φερεσαι αν ο αλλος προσπαθει να σε εξαπατησει η ειναι απατεωνας.:devil-smiley-029:

Copy Paste από το site τους :

"Όλη η Nova σε ένα κουτί μόνο με 169 !

Για πρώτη φορά όλη η Nova σε ένα κουτί εύκολα και απλά. Το Nova in a Box περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, μαζί με προπληρωμένο χρόνο συνδρομής συνολικής αξίας 300 *, μόνο με 169 . Έτσι μπορείτε να απολαύσετε το τηλεοπτικό υπερθέαμα της Nova εύκολα, οικονομικά και χωρίς την υποχρέωση ετήσιου συμβολαίου. To μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να επιλέξετε τις υπηρεσίες που επιθυμείτε.

* Αφορά στο συνδυασμό εξοπλισμού και υπηρεσίας Start Pack για 6 μήνες.

Nova εύκολα και απλά!
Όλος ο εξοπλισμός Nova
Προπληρωμένη συνδρομή έως 6 μήνες
Χωρίς δεσμεύσεις
Nova σε 3 βήματα.
1. Συμπληρώστε και στείλτε την αίτηση στη Nova
2. Εγκαταστήστε τον εξοπλισμό

3. Απολαύστε το τηλεοπτικό υπερθέαμα της Nova.

Περιεχόμενα Nova in a Box:
Εξοπλισμός Nova:
- Αποκωδικοποιητής NovaBox HD 831
- Nova Κάρτα Πρόσβασης
- Δορυφορική Κεραία 65cm με Universal LNB
- Καλώδια 30m και βάσεις στήριξης.
Προπληρωμένη συνδρομή - δυνατότητα επιλογής μίας από τις παρακάτω:
- 1 μήνας υπηρεσίας Full Pack
- 2 μήνες υπηρεσίας Sports+Value ή υπηρεσίας Cinema+Value
- 4 μήνες υπηρεσίας Value Pack
- 6 μήνες υπηρεσίας Start Pack.
Μετά το τέλος της προπληρωμένης συνδρομής, αν επιθυμείτε συνεχίζετε σε όποια υπηρεσία επιλέξετε με την εκάστοτε μηνιαία συνδρομή.
"

Με κόκκινο bold η διευκρίνηση για το πακέτο....

Το ξέρω βρε, απλά δείχνω την πραγματικότητα της τηλεόρασης και των διαφημίσεων !!!!!!:D

Που πήγε η πραγματικότητα και δεν το ξέρουμε ????? Μπας και την είδε κανείς ???

ρε τι παθαμε με την νοβα........ ολη μερα, αλλη δουλεια δεν εχουμε να κανουμε στα δορυφορικα. Αμαν ποια ελεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς...αφου στο τελος θα κανει αυτο που θελει η νοβα. Υμαρτον παναγιαμ....ελεησον και σωσον υμας απο την νοβα, σι γαρ δωσεις το φως το απολυτο εις τον πιατο μου. Αμην.

με προλαβε ο φιλος malakudi.εγω δεν εχω ιντερνετ και ειμαι και ασχετος απο δορυφορικα βλεπω λοιπον την ρημαδα την διαφημηση ειμαι και λιγο χαζος και λεω παω να το αγορασω για 6 μηνες ολο το πακετο.και στο μαγαζι ο υπαλληλος κανει την παπια οτι ειναι ολο το πακετο υπογραφω την συμβαση το περνω και μετα βριζω που δεν εχω ολο το πακετο για 6 μηνες.τοτε τι κανω η τους :furious3: η πας σε δικηγορο η λες πιαστηκα μακακας.

Αν ήταν προσφορά της προκοπής, έπρεπε και τα 169 ευρώ της τιμής να αφορούν σε προπληρωμή κάποιου πακέτου (π.χ. 3 μήνες value + sport pack, 8 μήνες start pack κ.τ.λ.). Προσωπικά δεν τη θεωρώ καν προσφορά.