Nova in a box (Ερωτήσεις - Απορίες...)

Re: Νεος κάτοχος Nova (in a box) και μερικές απορίες...

μπορεις σε εσενα δεν εχει σχεση αλλο το τετραπλο lnb που εχει 4 διαφορετικες εξοδους απο το diseqc

μπορεις σε εσενα δεν εχει σχεση αλλο το τετραπλο lnb που εχει 4 διαφορετικες εξοδους απο το diseqc
:SFGSFGSF::firstprize:

Φίλος είχε αναφέρει ότι δουλεύει πλέον το diseqc μετά από μία αναβάθμιση. Αλλά και να μη δουλεύει, συνήθως αν βάλεις στην πρώτη θέση του diseqc τον Hotbird, δουλεύει.

Και μόλις είχα διαβάσα το thread το προσπάθησα, αλλά μάταια. Στο ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ μου επιβεβαίωσαν πως η υπηρεσία diseqc δεν λειτουργεί. Όλοι ξέρουμε ότι τελευταία έχουν επεκταθεί οι επισκέψεις εκ Κάντζας ορμώμενων με στόχο να μετατρέψουν το εγκυρότατο forum εδώ σε τμήμα τεχνικής ανεξυπηρέτησης, όπως συμβαίνει με το 18345.

Diseqc δεν λειτουργεί. Σε εμένα που κατέβασα την τελευταία αναβάθμιση και έκανα και Hard Reset (για να πιάσει 1000%) δεν λειτουργεί η υπηρεσία.

Σημερα ενεργοποιησα το δικο μου πακετο. Εχω πιατο με 4 lnb weye front με τον horbite στην πρωτη θεση του diseqc Δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Εγινε η σαρωση κανονικα.

Η επιλογή Diseqc λειτουργεί μόνο για χρήση επιλογής θέσης που ανταποκρίνεται στη θέση που βρίσκεται o δορυφόρος Hot Bird 13E (για τις υπηρεσίες nova), στην εγκατάσταση DiSEqC 4/1 `η 2/1 που διαθέτουμε στη ταράτσα `η στο μπαλκόνι με περισσότερους δορυφόρους. Δεν λειτουργεί για να λάβουμε άλλους δορυφόρους πέραν του Hot Bird 13E, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικά προσθήκη συχνότητας δικτύου, για να κάνουμε χειροκίνητη σάρωση σε άλλο δορυφόρο, παρά μόνο στις 13Ε... Στο δικό μου nova in a box λειτουργεί κανονικά στη Diseqc 1.0 - θέση 2 (που βρικεται o Hot Bird 13E), μια και στη θέση 1 βρίσκεται ο δορυφόρος Astra 19.2E....)...

Απάντηση: Νεος κάτοχος Nova (in a box) και μερικές απορίες...

Με λίγα λόγια ο hotbird λειτουργεί κανονικά σε εγκαταστάσεις με DiSEqC σε όποια θέση - πόρτα του DiSEqC και αν βρίσκεται;

Εμένα μου είπε ο τεχνικός της nova ότι όταν βλέπει diseqc δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δέκτης τους και θα είναι μάταιο να το αγοράσω(το nova in a box).Έτσι το παγώνω το ζήτημα κι αναμένω το εγχείρημα του ΟΤΕ για να δω αν θα είμαι εκεί πιο τυχεροός.

Δεν μπορώ να ρισκάρω όμως 100 ευρώ για να το διαπιστώσω εκ των υστέρων.

Δεν είναι θέμα ρίσκου. Απλά δεν ενεργοποιείς το DiSEqC από το μενού του δέκτη και δεν υπάρχει πρόβλημα. Πολύς κόσμος το λειτουργεί έτσι.

Re: Απάντηση: Νεος κάτοχος Nova (in a box) και μερικές απορίες...

Δεν είναι θέμα ρίσκου. Απλά δεν ενεργοποιείς το DiSEqC από το μενού του δέκτη και δεν υπάρχει πρόβλημα. Πολύς κόσμος το λειτουργεί έτσι.

Θα μπορεί μετά να βλέπει τους υπόλοιπους δορυφόρους;Εγώ έχω 8πλό diseqc.

Ο δέκτης μου είναι ο Manhattan Plaza XT-CM.Μόλις απενεργοποίησω το diseqc χάνονται οι δορυφόροι.Το έχω στο 1.1 για 8 δορυφόρους.Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι άλλο και δεν το καταλαβαίνω.

Φαντάζομαι πως έχεις το hotbird στη θέση 1 του DiSEqC. Οπότε συνεχίζεις να βλέπεις κανονικά από το manhattan όλους τους δορυφόρους. Από το lnb out του δέκτη συνδέεις ένα μικρό καλώδιο στο lnb in του pace. Από αυτόν θα βλέπεις nova έχοντας όμως την ίδια στιγμή απενεργοποιημένο το manhattan. Αν θέλεις να δουλεύεις ταυτόχρονα και τους δύο δέκτες, υπάρχει η λύση να κατεβάσεις ξεχωριστό καλώδιο για τον pace.

Τι καλώδιο χρειάζεται για τη σύνδεση των 2 δεκτών;O pace είναι ο δέκτης της Nova;

Καλησπέρα σας. Έχω μια ερώτηση. Γνωρίζει κανείς τι εννοεί ο ποιητής στην διαφήμιση του Nova in a box? Βλέποντας την διαφήμιση περνά απο κάτω στα γρήγορα ένα κοιμενάκι που λέει ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ισχύει το nova sport pack. Μέσα στο site δεν το διευκρινίζει πουθενά. Ενοεί ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχω δικαίωμα να ενεργοποιήσω το 2 μήνες sport pack ή θα τελειώσει η συνδρομή στις 30 Σεπτεμβρίου ανεξάρτητα το πότε την ενεργοποίησα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ Sorry αν είναι χαζή η ερώτηση.

Απάντηση: Re: Νεος κάτοχος Nova (in a box) και μερικές απορίες...

Ενοεί ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχω δικαίωμα να ενεργοποιήσω το 2 μήνες sport pack ή θα τελειώσει η συνδρομή στις 30 Σεπτεμβρίου ανεξάρτητα το πότε την ενεργοποίησα.
Το πρώτο. Φυσικά δεν τελειώνει η συνδρομή στις 30/9.

Μια ερώτηση και απο μένα
Εχω ήδη 1,20αρι σε hotbird
Αν πάρω το σετακι με 99 και μετά τους 2 μήνες βάλω μια καρτα al jazeera
θα παίξει?
χρειαζεται μοντουλα irdeto η το εχει ενσωματωμενο ο δεκτης?
Τα ρωτάω αυτά διότι μου φαίνεται ελκυστικό να πάρω ενα δεκτη+ενα 60αρι+lnb+2 μήνες sportspack μονο με 99
Κι αλλη μία
Πως θα συνδέσω τους δέκτες με το καλώδιο της κεραίας?
Στη σειρά η με διακλάδωση?
Ευχαριστω για την προσοχή σας
Βασίλης