NOVA και DiSEqC

jinkostas

New member
21 June 2006
63
Καλημέρα σας

Στην πολυκατοικία μας υπάρχει εγκατάσταση ενός πιάτου με 2 NLB τα οποία παλαιότερα έδειχναν τον Hotbird και τον Astra.
Θυμάμαι παλαιότερα στον δέκτη dreambox που είχα στην κατοχή μου κάπου μέσα στις ρυθμίσεις έβαζα ότι έχει Diseqc
και ότι ο Astra είναι στο AA και ο Hotbird είναι στο AΒ.

Η Παραπάνω εγκατάσταση ενεργοποιήθηκε ένα μέρη και συγκεκριμένα ο πατέρας μου έβαλε OTEtv
ήρθε το τεχνικός έκανε την εγκατάσταση και την αντίστοιχη παραμετροποίηση στο πιάτο και όλα ΟΚ.

Το θέμα είναι ότι θέλω εγώ να βάλω Nova χρησιμοποιώντας το NLB που υποθέτω ότι στοχεύει ακόμη
στον Hotbird. Εάν είναι οκ η στόχευση θα υπάρχει κάποιο θέμα με το Diseqc διότι κάτι τέτοιο διαβάζω στο Internet.

Ευχαριστώ
 
Λύθηκε με κάποια αναβάθμιση του αποκοδοικοποιητή; Γιατί κάποιον εγκαταστάτη που ρώτησα λέει ότι όσες εγκαταστάσεις έχει κάνει έχουν πρόβλημα. Τώρα εάν δεν υπάρχει πρόβλημα μήπως θα πρέπει να τα βάλω την Nova σε κάποιο συγκεκριμένη θέση στο diseq; ή κάποια συγκκριμένη μάρκα και τύπος;
 
Παιδια καλησπέρα,
Έχω μια λίγο χαζή ερώτηση αλλά μιας και δεν τα κατέχω και πολύ τα δορυφορικά θα την κάνω.
Έχω πιάτο με 2 τετραπλά LNB το ένα στης 9 και το αλλό στα 19 και αυτα συνδεδεμένα σε 4τραπλώ diseqc.
Σήμερα μου ήρθε η Nova και τους λέω το μόνο που θα κάνετε είναι το LNB απο της 9 να το πάτε στης 13 και τίποτα αλλό. Αφου μου γκρίνιαξαν ότι έτσι δεν θα παίξει εγώ επέμενα να το κάνουν.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι έπαιξε αφού έβαλε ρύθμιση στον δέκτη στα LNB 3/4 και εδώ είναι η απορία μου και δεν κατάλαβα αφου το LNB είναι στην θέση 2, δεν θα 'επρεπε και στον δέκτη να βάλουμε 2/4 ?
Το μόνο που αλλάξαμε μετά ήταν το δικό μου LNB με ένα άλλο 4απλό μιας και το σήμα ήταν 25-50 και 90 (με το καινούργιο ήμασταν 50+ και 100).
Αλλά δεν μου κάθετε κάτι. Υπάρχει τρόπος να δω σε πιά θέση είναι ποιος δορυφόρος ? (το να πάω στα κεραμίδια πάλι το απολύουμε για την ώρα :) )
Αν βοηθάει υπάρχει και ένα PC με μια skystar απλή για δοκιμές.
 
Last edited by a moderator:
Έχω μία δύσκολη ερώτηση.
Η πολυκατοικία μας έχει κεντρική κεραία, Astra & Hotbird. Στο σαλόνι και άλλα τρία δωμάτια υπάρχουν πρίζες τηλεόρασης, καθεμία με μονή έξοδο SAT.
Μέχρι τώρα βλέπω Nova με τον 831 συνδεδεμένο στην πρίζα του σαλονιού. Θέλω όμως να χρησιμοποιήσω τον 865 (που έχω αγοράσει εδώ και 3 χρόνια!), δεν θέλω να τον ενεργοποιήσω όμως πριν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει.
Τράβηξα και ένα άλλο καλώδιο από την πρίζα ενός άλλου δωματίου. Δείχνουν να είναι ανεξάρτητα (αν συνδέσω το δεύτερο καλώδιο σε Topfield, βλέπει κανονικά Astra και Hotbird την ώρα που ο 831 είναι στη Nova).
Κάθε καλώδιο από μόνο του δουλεύει μια χαρά με τον 831 (παρότι το δεύτερο έχει στάθμη μόνο 15%). Αν τα συνδέσω στον 865 (χωρίς ενεργοποιημένη κάρτα και με diseqc 1.0 στη θέση 2 από 4), η πρώτη είσοδος (IN 1)"βλέπει" κανονικά σήμα από οποιοδήποτε από τα δυο καλώδια, σκανάρει και βρίσκει όλα τα κανάλια και μου δείχνει και τη Βουλή, αλλά η δεύτερη (IN 2) δεν "βλέπει" σήμα (στάθμη 0%) ό,τι και να κάνω. Το συνέδεσα με γεννήτρια παλμών diseqc (που είχα για τον 831 πριν το νέο firmware) μήπως και δεν δουλεύει το diseqc στη δεύτερη είσοδο, αλλά πάλι 0% μου δείχνει με οποιοδήποτε από τα δύο καλώδια.
Δεν ξέρω τι να υποθέσω.
Α) Είναι χαλασμένη η δεύτερη είσοδος;
Β) Το πρόβλημα θα διορθωθεί όταν ενεργοποιηθεί η κάρτα του 865;
Γ) Να πάρω δεύτερη γεννήτρια diseqc, να απενεργοποιήσω το diseqc στον 865 και να συνδέσω κάθε καλώδιο μέσω γεννήτριας;
Δ) "Ξέχνα το, δεν παίζει. Μείνε με τον 831";
Εάν έχετε κάποια ιδέα, πληροφορία ή πρόταση, θα το εκτιμούσα αφάνταστα.
 
Πρώτα απ' όλα πρέπει να μάθεις αν ο 865 παίζει με diseqc. Όλα τα άλλα που γράφεις θα μπορέσουν να απαντηθούν μετά, γιατί το ότι έχεις ή δεν έχεις σήμα γενικότερα όταν υπάρχει ένας δέκτης που δεν συνεργάζεται με κάποια diseqc μπορεί να έχει ό,τι συμπεριφορά μπορείς να φανταστείς.
 
Ευχαριστώ.
Όταν έχω τη ρύθμιση του diseqc στο "Ανενεργό", δεν πιάνω τίποτε σε καμία από τις 2 εισόδους. Όταν τη βάλω στο "2 από 4" πιάνω μόνο στην IN 1.
Πιάνω, πα να πει όχι μόνο ότι δείχνει στάθμη σήματος >0, αλλά ότι σκανάρει και βρίσκει όλα τα κανάλια και τη Βουλή που δεν είναι κωδικοποιημένη τη βλέπω κανονικά.
Αυτή τη συμπεριφορά (να πιάνει στην IN 1, αλλά όχι στην IN 2) την έχει ανεξάρτητα από το ποιο από τα δύο καλώδια βάζω στην κάθε είσοδο.
Όλα αυτά βέβαια μετά την αναβάθμιση του firmware, γιατί πριν δεν έπιανε τίποτε ούτε στην IN 1, ό,τι και να έβαζα στις ρυθμίσεις diseqc.
Οπότε μάλλον παίζει με diseqc (όσον αφορά την IN 1).
Υπάρχει περίπτωση να έχει δυνατότητα diseqc η IN 1, αλλά όχι η IN 2;