Maximvs
Established Member
- 11 July 2006
- 157
Ευτυχως που υπαρχουν και σοβαρες φωνες εδω μεσα που καταλαβαινουν τι θελει να πει ο αλλος...
και αλλες σοβαροτερες που συγκρινουν το HD με το SD.......
Ευτυχως που υπαρχουν και σοβαρες φωνες εδω μεσα που καταλαβαινουν τι θελει να πει ο αλλος...
κι εγω σημερα εβαλα διπλα διπλα ενα Video AKAI του 80κατι που εχω και ενα Pop-Corn C200...Μιλαμε τρελαθηκα με την εικονα του Pop-Corn!!!!! Η μερα με τη νυχτα!!!!...
Η συγκριση ειναι εντελως αστοχη γιατι και οι δυο τηλεορασεις παραπανω ειναι συγχρονες , καμια δεν ειναι του 1980.
Αλλο αν και η συγκριση HD με SD ειναι και αυτη αστοχη.
ΥΓ. Παντως η NOVA δεν εχει και την καλυτερη δυνατη ποιοτητα εικονας τουλαχιστον σε καποια καναλια οπως το ANT1 και το Star. Αυτο ειναι γνωστο.
Αφου ακομη δεν εχεις καταλαβει το νοημα των οσων ειπα , γιατι το συνεχιζεις ; αστο να παει στο καλο....εγω το ειπα γιατι ειναι τελειως αστοχη η συγκριση HD με SD...και αυτο που ειπα ειναι Video AKAI του '80 και ενα pop-corn,δηλαδη συγκριση πηγων . Δεν ειπα για τηλεορασεις του '80.
Αφου ακομη δεν εχεις καταλαβει το νοημα των οσων ειπα , γιατι το συνεχιζεις ; αστο να παει στο καλο....
Μηπως ειχες δει το καβαλα-παναθηναικος σε hd απο την nova ; Αν το ειχες δει δεν εχει νοημα να συνεχιζουμε την κουβεντα... με τον pace βλεπω παντως..Eγραψες...
"Για γελια ειναι η εικονα απο nova... Χθες διπλα διπλα μια samsung 46' A656 που επαιζε ΝΕΤ απο nova και μια panasonic 42' που επαιζε ερτ hd.... σε 5'κλεισαμε την nova , δεν αντεχες να βλεπεις..."
Πες μας τι δεν καταλαβαινουμε γιατι θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε!!...τι πιο καθαρο απο το οτι συγκρινεις HD με SD?.Εκτος αν εννοεις τη συγκριση της ΝΕΤ μεσω ψηφιακου μπουκετου ΕΡΤ και ΝΕΤ απο την μεταδοση της Νοva.Εκει αντε να πω πως ισως,ισως να εχει λιγο καλυτερη εικονα η ψηφιακη της ΕΡΤ αν και δεν το νομιζω.Και επισης παιζει ρολο και με ποιο δεκτη βλεπεις?.Με τον παλιο της Nova ή με τον Pace?.
Αλλα να μου συγκρινεις SD μεταδοση με HD , πιστευω πως οντως δεν στεκει.
Μηπως ειδες σε HD της Nova το τελικο κυπελλου Ισπανιας?.Εκει να κανουμε συγκριση της ERT-HD με την Nova.
φιλικα παντα , Θωμας.
Δεν τα λέτε σωστά...το novasports HD εκπέμπει σε 720p,πράγμα που σημαίνει ότι ευνοείται η κίνηση λόγω των 50 πλήρων καρέ.Η ΕΡΤ εκπέμπει πάλι σε 1440*1080i,μεγαλύτερη ανάλυση,περισσότερη λεπτομέρεια,interlaced σήμα στα 50hz (2 καρέ των 25 hz,το ένα με τα οριζόντια και το άλλο με τα κάθετα εικονοστοιχεία).Επίσης ρόλο παίζει το bitrate που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε αθλητικά γεγονότα.Η ΕΡΤ με ~12 mbps και ανάλυση 1440x1080 είναι οριακά.Η ΕΡΤ πάλι με ανάλυση 720p και ~10mbps bitrate είναι καλύτερα.
Από όσο ξέρω είναι 720p.Και όλα τα ντοκυμαντέρ είναι 1080i.Δεν με ενδιαφέρουν τα αθλητικά συνεπώς και έχω να το παρακολουθήσω καιρό.Όντως είναι χαζομάρα να δείχνει κάρτα και να ''τρώει'' 10 mbps...
1080i - 25720p το novasports hd; Δε Νομίζω Τάκη ...
Η ανάλυση όλων των Nova HD καναλιών είναι 1080i50. Το δε bitrate είναι στα 12-13Mbit για Cinema/Sports και στα 8mbit για τα κανάλια με τα ντοκυμαντέρ. Η χαζομάρα τους είναι ότι χρησιμοποιούν CBR και όχι VBR με στατιστική πολυπλεξία.
Δεν τα λέτε σωστά...το novasports HD εκπέμπει σε 720p,πράγμα που σημαίνει...
1080i - 25
720p- 50
δεν υπάρχει 1080i και 50
η νονά είναι στο 1080i 25
δεν είναι λανθασμένα είναι σωστά η δυνατότητα με τα ήδη υπάρχον δορυφορικά αυτό δίνη 1080i στα 25 frame kai 720p 50 frame.Η EBU, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου, χρησιμοποιεί το 1080i/25. Είναι 50 frames μισής ανάλυσης (interlaced). Δεν είναι 25. Συνεπώς το 1080i/25 δεν εκφράζει την πλήρη αλήθεια, ότι δηλαδή η κίνηση αποτελείται από 50 καρέ, αν και μισά (γι' αυτό και το i).
Πάλι η παραπληροφόρηση σε OΛΟ της το μεγαλείο από έναν Μember κιόλας
–αν δεν ξέρεις καλύτερα να μην γράφεις τίποτα!
1080i50 είναι τα hd της νοβα
δεν είναι λανθασμένα είναι σωστά η δυνατότητα με τα ήδη υπάρχον δορυφορικά αυτό δίνη 1080i στα 25 frame kai 720p 50 frame.
και το 1080 δεν είναι ακριβώς 1080 , είναι λεπτομέρειες που μονο ειδική μπορούνε να δούνε.
αυτό που καθορίζει την δύναμη τις καθαρής εικόνας μετά είναι τα bitrare .όσο πιο πολύ τόσο πιο καθαρή.
τα frame δίνουνε την κίνηση , εγώ δορυφορικά προτιμώ 720p , έχει τέλεια κίνηση καρέ .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.