Nova και LNB

Καλησπέρα,

Επειδή με μια μικρή έρευνα που έκανα δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα κάνω ένα καινούργιο post.

Εγώ έχω την κεραία στην ταράτσα και ο τεχνικός της Nova που την εγκατέστησε αντί να κατεβάσει δεύτερο καλώδιο έβαλε ένα Combiner στο οποίο συνέδεσε και το καλώδιο απο το πιάτο και το άλλο απο την απλή κεραία μου και κατέβηκε στο υπόγειο (5 ορόφους) όπου και είχα μέχρι πριν 2 βδομάδες τον απλό αποκωδικοποιητή και τώρα το Novabox HD.

Εχτές απόγευμα με την καταιγίδα έχασα το σήμα εντελώς και δεν βρίσκει τα μπουκέτα με την καμία, όσα reset και να κάνω.

Αυτό είχε ξανασυμβεί και με τον απλό αποκωδικοποιητή (πάλι μετά απο έντονη βροχόπτωση) και τότε είχα φωνάξει τον τεχνικό που έβαλε την κεραία και είχε αλλάξει το LNB γιατί όπως μου είχε πεί είχε βραχυκυκλώσει.

Η ερώτηση μου είναι αν ισχύει αυτό, οτι μπορει βραχυκυκλωσεί το LNB με τον καιρό ή αν υπάρχει περίπτωση να φταίει το combiner που έχει βάλει ο τεχνικός.
Αν ισχύει το βραχυκύκλωμα, μπορώ να βάλω κάποιο άλλο πιό ενισχυμένο-μονωμένο LNB? Έχει κάποιος κάτι να προτείνει??
Το πιάτο είναι το απλό της Nova και το LNB το απλό επίσης των 20 ευρώ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια

Η κακοκαιρία ήταν τόσο έντονη τις προάλλες που χάθηκε το σήμα στους περισσότερους από εμάς σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας. Μάλιστα όχι σε έναν δορυφόρο μόνο αλλά σταδιακά σε όλους, που σημαίνει ότι δεν είναι να δυνατό να μιλάμε για ταυτοχρόνως 5 χαλασμένα LNB.

Ψηφιακά έπιανα κανονικά

Re: Απάντηση: Nova και LNB

Το πιο πιθανό είναι να είναι και πάλι θέμα lnb (ειδικά αν δεν έχει μονωθεί).

Σιγουρα είναι παλι το LNB, οταν λες να μονωθεί; να το μονωσω με ταινια; να βάλω και καλυτερο LNB? ή να βαλω το απλό με τα είκοσι ευρώ και να του βαλω γύρω γύρω μονωτική ταινία;

Καταρχήν είκοσι ευρώ κοστίζουν τα καλύτερα lnb της αγοράς, τα απλά δεν υπερβαίνουν τα δέκα ευρώ. Ναι, να το μονώσεις με ταινία.

Re: Απάντηση: Nova και LNB

Καταρχήν είκοσι ευρώ κοστίζουν τα καλύτερα lnb της αγοράς, τα απλά δεν υπερβαίνουν τα δέκα ευρώ. Ναι, να το μονώσεις με ταινία.

Εμ άμα δεν ασχολείσε εντατικά που να ξέρεις φίλε Σεραφείμ, ευχαριστώ για τις πληροφορίες,

Βλέπω είσαι και κοντοπατριώτης, εγώ τώρα είμαι για τετραήμερο Βόνιτσα....