Nova και pixeliasma σε Samsung ue 46 d8000

elio21

New member
16 May 2011
5
Καλημέρα σε όλους, χθες ηρθε τεχνικος της Nova και μου τοποθετησε το πιατο στην πολυκατοικια. δεν ημουν ο ιδιος εκει και οταν επεστρεψα παρατηρησα pixeliasma σε ορισμενα καναλια π.χ. Nova sports 5 οπου γυρω απο τους παικτες παρουσιαζε pixeliasma, σε αλλα καναλια π.χ. Nat Geo HD η εικονα ηταν πολυ καλη αλλα για HD περιμενα κατι καλυτερο.

το σημα ειναι στο 67% και ποιοτητα γυρω στο 90% και καποιες φορες 100%.

το καλωδιο υπηρχε μεσα στον τοιχο και η πολυκατοικια ειναι 2 ετων.
εκανα update στον αποκωδικοποιητη σαν να εφτιαξε ελαχιστα αλλα το pixeliasma παραμενει.....

εχετε καμμια ιδεα τι να κανω?
να τραβηξω καλωδιο εξωτερικα και να το παω πανω στο κουτι ?

ολες οι προτασεις καλοδεχουμενες.
Ευχαριστω πολυ:worshippy:

Στα κανονικα καναλια το πιξελιασμα δεν το γλυτωνεις!
Τωρα στα HD σε μερικες σκηνες το βλεπω και εγω το πιξελιασμα αλλα φαινεται οτι το βιντεο εκεινη την στιγμη δεν ηταν σε HD αλλα σε κανονικο!Οποτε ειναι αναλογα το τι παιζει εκεινη την στιγμη ...Παντως εχω δει και ντοκυμαντερ που σε αποδοση εικονας μου εχουν φυγει τα σαγονια!!!!

ευχαριστω , ομως μιλαω για ενοχλητικο pixeliasma , αν ηταν λιγο οκ αλλα ειδικα σε αγωνα ποδοσφαιρου π.χ. σου σπαει τα νεύρα...

Last edited by a moderator:
Ειναι προβλημα που το εχουν ολες οι Samsung (και εγω samsung εχω και εχει αναφερθει στο φορουμ αυτο το προβλημα)
Η μονη λυση ειναι να γυρισεις την εικονα σε game mode. Το προβλημα λυνεται τελειως αλλα δεν εχεις την επιλογη εικονας κινηματογραφου.

ευχαριστω πολυ loufjohn , θα το κοιταξω μολις παω σπιτι και θα σου ξαναστειλω. στα settings το βρισκω αυτο?

Ναι. Θα γλιτωσεις μια για παντα. Δεν ξερω γιατι το εχουν αυτο οι Samsung αλλα ειναι πολυ ενοχλητικο. Ειναι κατι ας πουμε σαν φωτοστεφανο με τετραγωνακια.

Ειναι προβλημα που το εχουν ολες οι Samsung (και εγω samsung εχω και εχει αναφερθει στο φορουμ αυτο το προβλημα)
Η μονη λυση ειναι να γυρισεις την εικονα σε game mode. Το προβλημα λυνεται τελειως αλλα δεν εχεις την επιλογη εικονας κινηματογραφου.

Και εγώ έχω 3 Samsung στο σπίτι , ο κουνιάδος μου έχει 2 , ο αδερφός μου επίσης 2 , και τα φιλαράκια μου στο σύνολο καμια 20αριά Samsung και όλοι βλέπουν άψογη εικόνα από τις τηλεοράσεις τους !

Ούτε τετραγωνάκια , ούτε τριγωνάκια..... :cool4:

ο τεχνικος πρεπει να εχει κανει μ@λ@κεια λογικα, δεν ημουν οταν την τοποθετησε στο σπιτι .

θα ξαναστειλει τεχνικο η nova να το δει.....

ευχαριστω , ομως μιλαω για ενοχλητικο pixeliasma , αν ηταν λιγο οκ αλλα ειδικα σε αγωνα ποδοσφαιρου π.χ. σου σπαει τα νεύρα..

Κοιταξε τις ρυθμισεις σου , χαμηλωσε φωτεινοτητα , βγαλε εκτος ολα τα φιλτρα (θορυβου , προηγμενης αντιθεσης κτλ) και παιξε και λιγο με τις ρυθμισεις του motion plus.

Aν και τα χαμηλης ποιοτητας καναλια της NOVA μονο σε πλασμα βλεπονται αλλα τουλαχιστον θα βελτιωσεις λιγο την κατασταση.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Nova και pixeliasma σε Samsung ue 46 d8000

Με τα νούμερα σήματος που γράφονται στο πρώτο μήνυμα δεν τίθεται θέμα εγκατάστασης.

Ακριβώς. Το πρόβλημα οφείλεται στην τηλεόραση και στο χαμηλό bitrate των SD καναλιών της Nova (κυρίως).....

Εγώ που έχω Samsung μου το έκανε με δέκτη DM800 HD και ενώ είχα πολύ περισσότερο σήμα, καλώδιο απ' ευθείας στον δέκτη και δεν είχα βρει την αιτία.

Πιθανών ρυθμίσεις της TV.

Δεν είχα δοκιμάσει σε game mode...

Οπότε αποκλείεται να είναι από την εγκατάσταση, standard θέμα της TV είναι.