Nova και Thai Global Network

marxaram

New member
2 August 2010
18
Greece
Γεια σας παιδιά
Είμαι συνδρομητής Nova με δέκτη Panasat ird 1110. Σήμερα έβαλα να δω το TGN (Thai Global Network) και έγραφε ότι άλλαξε συχνότητα. Πήγα στο menu του δέκτη στην εγκατάσταση δικτύων, στην ρύθμιση δικτύου 2 (η ρύθμιση δικτύου 1 είναι η HOME). Έβαλα λοιπόν της ρυθμίσεις που μου δίνει το TGN (Reception Frequency: 10,815MHz, Reception Polarization: Horizontal, Symbol Rate: 27500Ksyb, FEC: 5/6 ) έκανα αποδοχή και αναζήτηση καναλιών. Μετα το πέρας της αναζήτησης των καναλιών τα κανάλια της Nova τα δείχνει κανονικά αλλά όταν πάω στις υπηρεσίες Hotbird 13 για να δω το TGN δεν υπάρχει κανένα κανάλι εκεί. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τι κάνω λάθος γιατί τα δορυφορικά συστήματα δεν είναι το δυνατό μου σημείο...

Πάντως τη διαδικασία την κάνεις σωστά και τα κανάλια όντως έπρεπε να βρίσκονται στις υπηρεσίες hotbird. Περίεργο που δεν τα βρίσκεις. Τι να πω; Δοκίμασε μια επαναφορά εργοστασιακών παραμέτρων και κάνε εκ νέου τη διαδικασία, μήπως και δουλέψει.

Re: Απάντηση: Nova και Thai Global Network

Πάντως τη διαδικασία την κάνεις σωστά και τα κανάλια όντως έπρεπε να βρίσκονται στις υπηρεσίες hotbird. Περίεργο που δεν τα βρίσκεις. Τι να πω; Δοκίμασε μια επαναφορά εργοστασιακών παραμέτρων και κάνε εκ νέου τη διαδικασία, μήπως και δουλέψει.
Το δοκίμασα και αυτό αλλα τίποτα....

Αυτή η γκάφα συμβαίνει και σε άλλους δέκτες, ενώ βλέπεις να βρίσει το κανάλι στο searching δεν υπάρχει πουθενά μετά.
Τη μόνη λύση που γνωρίζω είναι να γίνει reset ο δέκτης :tdown:

ενώ βλέπεις να βρίσει το κανάλι στο searching δεν υπάρχει πουθενά μετά.

Το θέμα είναι ότι όταν βάζω την καινούργια συχνότητα στην ρύθμιση δικτύου 2 τότε δεν εμφανίζει κανένα κανάλι στις υπηρεσίες hotbird, οχι μονο το tgn...

Μήπως έχει σχέση με το lnb? Στο σύστημα που έχω το lnb δεν είναι το ίδιο με αυτό που παρέχει η nova. Δοκίμασα τον δέκτη σε άλλη κεραία της nova με το lnb που παρέχει και το έβγαλε κανονικά.

Mήπως δεν είναι ρυθμισμένο σωστά το lnb,είναι γυρισμένο σωστά;

Αν δεν ειναι ρυθμισμένο σωστά γιατί οταν δεν βαζώ την νέα συχνότητα δείχνει τα κανάλια και οταν την βάζω τα χάνω ολα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nova και Thai Global Network

Αν δεν ειναι ρυθμισμένο σωστά γιατί οταν δεν βαζώ την νέα συχνότητα δείχνει τα κανάλια και οταν την βάζω τα χάνω ολα?
Έχεις δίκιο,τώρα είδα ότι έγραφες ότι έδειχνε τα κανάλια ,απλά δεν στα αποθηκεύει.
Μου έχει τύχει και εμένα σε κάποιο δέκτη ,και ήταν θέμα χωριτηκότητας καναλιών.
Μια άλλη περίπτωση ,ήταν αποθηκευμένα τα κανάλια με άλλο όνομα και δεν μπορούσα να τα βρω στην λίστα.

Μάλλον δεν έχει να κάνει με τον δέκτη γιατί τον δοκίμασα σε άλλη κεραία με το lnb της nova και το βρίσκει το κανάλι...

Το lnb είναι βέβαιο πως δεν ευθύνεται για το πρόβλημα. Όταν εισάγεις τη συχνότητα, κάνεις ανίχνευση μόνο σε αυτή (σάρωση νέων δικτύων);

Αφού λες ότι "δοκίμασα σε άλλη κεραία με το lnb της nova και το βρίσκει το κανάλι" γιατί δεν δοκιμάζεις με κάποιο άλλο lnb;