NOVA Κεντρικη εγκατασταση

Mbeoulas

New member
23 September 2011
4
Καταρχας καλησπερα στο Forum σαν νεος χρηστης που ειμαι .
Ειμαι κατοικος εξωτερικου και διαμενω σε πολυκατοικια η οποια εχει κεντρικη δορυφορικη κεραια.Μαζι με τον διπλανο μου αγοαρασαμε ξεχωριστα το πακετο nova in a box δλδ 2 μηχανηματα ο καθενας με την καρτα του.
Ο δεκτης δουλεψε κανονικα ελλαδα αλλα εδω δεν εχει καν σημα.Διαβασα οτι μονο hotbird μπορει να δουλεψει το συγκεκριμενο αλλα το πιατο εχει 2 lnb για astra kai hotbird με ενα diseqc στο υπογειο.
Παραθετω φωτογραφιες μηπως μπορειτε να μου πειτε ποια καλωδια να αλλαξω για να δουλεψει η εστω πως θα γινει να βλεπω κανονικα .

Ευχαριστω εκ των προτερον

Attachments

• 2011-09-23 11.21.42.jpg
    2011-09-23 11.21.42.jpg
    59.5 KB · Views: 83
Αυτό είναι πολυδιακόπτης ο οποίος τροφοδοτείται από quattro LNB. Δεν έχουμε κάποια αναφορά για το αν ο δέκτης της Nova μπορεί να υποστηρίξει τέτοια σύνδεση. Νομίζω όμως πως δεν έχει τέτοια δυνατότητα.

Γιατί να μην υποστηρίζει ο πολυδιακόπτης?
Απλά το ενσωματωμένο diseqc που έχει, προφανώς λόγω ευρώπης έχει τον astra στην θέση Α ...και όπως είναι γνωστό το χαζοκούτι δεν υποστηρίζει diseqc γενικά ! (εκτός κι αν έχασα κανένα επεισόδιο).

Να συμπληρωσω επισης πως αλλος ενοικος της πολυκατοικιας ο οποιος εχει τον παλιο Panasat νομιζω λεγεται βλεπει κανονικα στο διαμερισμα του .Ο Panasat δουλευει κανονικα και στο δικο νου διαμερισμα.
Αν βοηθησει σε κατι αυτο καλο θα ειναι ....αν οχι τι μου προτεινεται να κανω;

Ο Panasat υποστηρίζει disecq....

Πρέπει να αλλάξεις τα πάνω καλώδια στον πολυδιακόπτη. Να βάλεις αυτά του SAT A (Astra) στην θέση του SAT B και το ανάποδο.
Προσοχή μην κάνεις λάθος στις συνδέσεις.

Ακολούθως όμως θα πρέπει να ειδοποιηθούν όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας για να ρυθμίσουν ανάλογα τους δέκτες τους.

Re: Απάντηση: NOVA Κεντρικη εγκατασταση

Απλά το ενσωματωμένο diseqc που έχει, προφανώς λόγω ευρώπης έχει τον astra στην θέση Α ...και όπως είναι γνωστό το χαζοκούτι δεν υποστηρίζει diseqc γενικά ! (εκτός κι αν έχασα κανένα επεισόδιο).

Δεν είχε αναφέρει κανείς εγκατάσταση με πολυδιακόπτη. Εκτός αν μου διέφυγε. Ολοι σχεδόν εδώ που έχουν πρόβλημα με τον Pace έχουν γράψει για εγκατάσταση με LNB και diseqc 2:1....

Κώστα για να μην ξεσηκώνουμε άδικα την πολυκατοικία ας ρωτήσει το διαχειριστή πως είναι οι πόρτες στους δορυφόρους.
Επίσης ας σιγουρευτεί ότι ο φίλος του που δουλεύει έχει panasat και ποιο μοντέλο.
Επειδή έχω την εντύπωση πως και ο panasat δεν δουλεύει diseqc (δεν είμαι σίγουρος όμως, ας μας απαντήσει κάποιος που ξέρει ).

Απλά o pace δεν δουλεύει με πολυδιακόπτη. Oύτε και αν μπει στη θέση Α ο hotbird.
Δεν είμαι τεχνικός, απλά έγινε δοκιμή, δεν δούλεψε και ο ξάδελφος δεν πήρε τελικά συνδρομή. :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA Κεντρικη εγκατασταση

Απλά o pace δεν δουλεύει με πολυδιακόπτη. Oύτε και αν μπει στη θέση Α ο hotbird.
Δεν είμαι τεχνικός, απλά έγινε δοκιμή, δεν δούλεψε και ο ξάδελφος δεν πήρε τελικά συνδρομή. :violent-smiley-030:

Ok thanks !
Ας το λάβει υπόψιν τότε ο φίλος !
Για να καταλάβω: πολυδιακόπτης +νοβα = :fight:

Μπουρδελο μηχανημα δλδ (sorry κιολας) .Βασικα εμεις φταιμε που δε ρωταμε αλλα που να παει και το μυαλο σου τα περισσοτερα τα διαβαζεις μετα και λες τι μαμακια εκανα και τα πληρωσα....
Απο οτι καταλαβα δλδ η λυση ειναι η να βαλουμε απο ενα δικο μας πιατο πραμα δυσκολο εδω θελει κανονικα αδεια απο πολεοδομια δεν αστειευονται η να τραβηξουμε καλωδια απο το lnb στα 2 μηχανηματα ;;; καταλαβα καλα ; αν οχι ας με διορθωσει καποιος
Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια !

Δεν είχε αναφέρει κανείς εγκατάσταση με πολυδιακόπτη. Εκτός αν μου διέφυγε. Ολοι σχεδόν εδώ που έχουν πρόβλημα με τον Pace έχουν γράψει για εγκατάσταση με LNB και diseqc 2:1....

Τελικά καλά θυμόμουν. Δεν υπήρχε αναφορά για εγκατάσταση με πολυδιακόπτη.....

Συνεπώς η μία μέχρι στιγμής αναφορά του dimitr2003 λέει ότι η δοκιμή δεν ήταν επιτυχής.

Ο pace υποστηρίζει πολυδιακόπτη που έχει τον hotbird στην πρώτη θέση.Εάν θυμάμαι σωστά υπάρχουν αρκετές αναφορές για τέτοιου είδους εγκατάσταση.

Τελικα ακομη και μετα την αλλαγη ο Pace εξακολουθει να μην εχει καν σημα...:smash:
Εχω μια ερωτηση υπαρχει τροπος απο το καλωδιο που κατεβαινει(του Hotbird) και πριν παει στον πολυδιακοπτη να συνδεσω το δικο μου καλωδιο;
Και αν ακομα και αυτο δεν γινεται τι αλλο μου προτεινεται ;

Ευχαριστω και παλι.

Τσάμπα τους αναστάτωσες φίλε μου. :damnyou:
Δυστυχώς τα lnb για πολυδιακόπτη είναι ειδικά για αυτόν κ όλες οι έξοδοι είναι μετά από αυτόν.
Ή νέο πιάτο στην ταράτσα ή κάτι τέτοιο στο μπαλκόνι αν έχεις ανοικτό το νότο σου από κάπου, αλλά είναι λίγο πιο ακριβή λύση.

http://www.satellitetv.ie/shop/index.php?controller=product&path=20&product_id=265