Nova Multiview

Ενεργοποίησα επιτέλους σήμερα το multiview. Έκανα την αρχική ενεργοποίηση με τους δέκτες σχετικά κοντά για να μην έχω θέμα με την επικοινωνία τους (χρησιμοποίησα ένα sat καλώδιο 10 μέτρα). Ο slave δέκτης σταματά να παίζει αν χάσει τον παλμό για 5 λεπτά περίπου. Αν και από την τηλεφωνική υποστήριξη επέμεναν πως πρέπει να έχω τον 865 σε RF OUT και τον 831 σε RF IN, αυτό φυσικά και δεν ισχύει. Εγώ τους ρύθμισα και τους δύο σαν RF IN και δουλεύει ΟΚ. Τώρα μένει να κάνω το πείραμα χρησιμοποιώντας την καλωδίωση επίγειας τηλεόρασης του σπιτιού, αλλά αυτό από αύριο, ήδη τα νεύρα μου από την τεράστια τηλεφωνική αναμονή είναι στα όριά τους. Η υπάλληλος βέβαια ήταν πολύ εξυπηρετική, αλλά μάλλον είναι πολύ λίγοι για τη ζήτηση που υπάρχει.

τελικα τι ισχυει?RF IN και οι 2 δηλωμενοι?
επισης-μπορω να ενεργοποιησω το multiview με μια προχειρη συνδεση και οταν τελειοποιησω την εγκατaσταση να τον ξαναβαλω επανω?(3-4 ημερες ανενεργος ο slave).

επειδη δεν ξερω εαν τελικα θα βαλω το Multiview,αλλα το καλωδιο θα περαστει ετσι κι`αλλιως.
με το ιδιο RF,μπορω απο το RF OUT να παρω UHF σημα και οτι βλεπω στον 865 να το βλεπω και σε αλλη τηλεοραση?

Last edited by a moderator:
Ναι Δημήτρη,μπορείς να επιλέξεις και στον 865 RF IN από το μενού,αντί για RF OUT.Δουλεύει όπως θα το δηλώσεις εσύ.Επίσης μπορείς και να αφήσεις ανενεργό τον slave για τις ημέρες που αναφέρεις,μόλις τον ξανασυνδέσεις θα δουλέψει κανονικά.
EDIT:
Σε αυτή την περίπτωση ειδικά,να τα βάλεις όπως είπες.Δηλαδή RF IN στον 865 για την ένωση με τον slave και RF OUT για να τον συνδέσεις στην τηλεόραση.

Last edited:
οχι hdanca.την 2ρη ερωτηση μου δεν την καταλαβες.μαλλον δεν την διατυπωσα σωστα εγω.
ξεχνα τον 2ρο δεκτη(831)και το multiview.πες οτι τελικα δεν το βαζω.
μονο η τηλεοραση στην αλλη ακρη.
μπορω απο το rf out του 865 να παρω μεσα απο συχνοτητα(π.χ UHF 36)απο το καλωδιο RF και να βλεπω οτι βλεπει ο 865?
συνδεση κλασικη για τα παλια μας βιντεο..

Φυσικά και μπορείς.Και μάλιστα,ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις το multivew τελικά,με τον τρόπο που σου είπα θα μπορείς να δεις και σε μια τρίτη τηλεόραση,φυσικά ότι παίζει ο 865.

μονο που πρεπει να ξερεις πως αμα κλεισεις τον 865, επιστρεφει σαν θεση το out. και θα πρεπει να το ξανααλλαξεις για να δουλεψει

σε ποια περιπτωση εννοεις?

Επεξεργασία:
επειδη το συνδεω τωρα.
ποιο rf βαζω στον 865 και ποιο στον 831.
συνδεση,οχι ρυθμιση απο το μενου των rf.

Last edited by a moderator:
αρα σαν συνδεσμολογια βαζω απο τον 865 να φυγει καλωδιο απο τον rf out και να καταληγει στο rf in του 831.
στο μενου ρυθμισης του rf,βαζω rf out στον 865 κα ι rf in στον 831.
καλα τα ειπα...?

Ναι αν δεν έχεις τίποτα άλλο στο rf out του 865 τα είπες μια χαρά. Αν χρησιμοποιείς το rf out του 865 , τότε όρισε το rf in για έξοδο

-ο 865 θα πρεπει να ειναι συνεχεια ανοιχτος για να παιζει και ο 831?
-μπορω απο το rf out του 831 να δινω εικονα μεσω συχνοτητας?

Καλησπέρα σας.

Διάβασα τις τελευταίες 20 σελίδες του θέματος και θα παρακαλούσα για μια μικρή βοήθεια σε σχέση με το Multiview.

Μέχρι σήμερα βλέπω στο σαλόνι από τον απλό HD αποκωδικοποιητή, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με απλό καλώδιο κεραίας από την RF Out του σε 2η TV (Antenna In) στην κρεβατοκάμαρα.
Επειδή όμως το σήμα στη 2η τηλεόραση είναι κακό (το καλώδιο το οποίο ενώνει τον αποκωδ. με τη 2η TV είναι περί τα 30 μέτρα και η εικόνα παρουσιάζει είδωλο), αγόρασα σήμερα τον PVR κάνοντας παράλληλα αίτηση για την υπηρεσία Multiview.

Διαβάζοντας τα posts αντιλαμβάνομαι ότι μεσολαβεί τουλάχιστον δεκαήμερο μέχρι να με καλέσουν για να έρθουν να κάνουν την εγκατάσταση (τέτοιο χρόνο μου έδωσαν και από το κατάστημα), θα ήθελα να σας ρωτήσω τα παρακάτω πριν αρχίσω μόνος μου τα πειράματα:

1. Αν στη θέση του απλού αποκωδικοποιητή βάλω μόνος μου το νέο PVR με τη νέα κάρτα και καλέσω την forthnet για να τον ενεργοποιήσουν θα βλέπω κανονικά; Γνωρίζω ότι θέλει 2 καλώδια από το πιάτο για να κάνει την εγγραφή ωστόσο προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει η εγγραφή παρά μόνο η θέαση.

2. Για την αντικατάσταση του απλού αποκωδικοποιητή με τον PVR και προκειμένου ο PVR να πιάσει τα κανάλια, αρκεί ένα Scan από το Menu του ή χρειάζεται και περαιτέρω ρυθμίσεις;

3. Μεταφέροντας τον απλό HD στη 2η TV και συνδέοντας το υπάρχον καλώδιο από την RF Out του PVR στην RF In του απλού HD και έπειτα τον απλό με τη 2η TV με HDMI, θα μπορώ να βλέπω στη 2η TV το ίδιο κανάλι που βλέπει ο PVR; Γνωρίζω ότι ο απλός αποκωδικοποιητής θα χρειάζεται και αυτός καλώδιο από το πιάτο για multiview αλλά αναρωτιέμαι αν μέσω διασύνδεσης των δύο αποκωδικοποιητών, ο απλός HD θα λαμβάνει το σήμα του PVR με σκοπό την καλυτέρευση του σήματος στη 2η TV μέχρι να γίνει η κανονική εγκατάσταση του Multiview από τον τεχνικό.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Καλησπέρα και σε σένα.Απαντώ πρώτα απ' όλα στα ερωτήματά σου.
1. Ναι.
2. Μόλις συνδέσεις στο ρεύμα τον 865 θα ψάξει μόνος του και θα βρει τα κανάλια.Εσύ αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις τις περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις να είναι και οι 2 όχι.
3. Όχι,δε θα βλέπεις με αυτόν τον τρόπο στη 2η τηλεόραση το ίδιο κανάλι που θα παίζει ο 865.Αυτή η σύνδεση όμως είναι απαραίτητη για να δουλέψει το multivew.Όταν ενεργοποιηθεί,με αυτήν τη σύνδεση θα μπορείς να βλέπεις στη δεύτερη τηλεόραση ανεξάρτητο κανάλι.
Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι ότι για να ενεργοποιήσεις τον 865,θα πρέπει να περιμένεις να γίνει η εγκατάσταση.Αφού αυτή ολοκληρωθεί από τον τεχνικό που θα έρθει στο σπίτι,κατόπιν θα μπορεί να ενεργοποιηθεί και ο 865.Γι αυτό λοιπόν,θα πρέπει είτε να περιμένεις τον τεχνικό,είτε να ειδοποιήσεις το κατάστημα που έγινε η αίτηση,ότι θα κάνεις μόνος σου την εγκατάσταση,οπότε και θα μπορείς να ενεργοποιήσεις τον 865.Όσο είναι σε εκρεμμότητα η εγκατάσταση,δεν θα σου ενεργοποιήσουν τον 865.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Όπως στα είπε ο Χάρης είναι, απλά τον 865 μπορείς και τώρα να τον ενεργοποιήσεις (για να βλέπεις) απλά θα υπολειτουργεί. Αν δηλαδή απλά αντικαταστήσεις τον 831 που είχες με τον 865, χωρίς να πειράξεις την καλωδίωση θα βλέπεις και μέσα όπως έβλεπες τόσο καιρό.

Επίσης αν διαβάσεις εδώ θα βρεις κολπάκια να δουλεύει προσωρινά με ένα καλώδιο και το PVR καθώς και το OnDemand

Last edited:
Σας ευχαριστώ θερμά για τις άμεσες και κατατοπιστικότατες απαντήσεις.

Αντιλαμβάνομαι οτι δεν έχω να κερδίσω τίποτα με την πρόωρη εγκατάσταση του PVR, καθώς το σήμα στη δεύτερη τηλεόραση δεν θα παρουσιάσει καμία βελτίωση μέχρι να γινει η πλήρης εγκατάσταση του multiview.

Αναμονή και υπομονή λοιπόν.

Ευχαριστώ και πάλι.

αφου εχεις παρει τον 865,φανταζομαι πηρες και το upgrade kit(καλωδια,quad lnb).
εαν πιανουν λιγο τα χερια σου,ανεβα ταρατσα,βγαλε το μονό lnb και βαλε το quad στην ιδια θεση.
απο κει και περα κατεβαζεις 2 καλωδια για το 2πλο tuner του 865 και ενα για τον 831.
τελος σου μενει το καλωδιο του multiview που φανταζομαι οτι ειναι ευκολο να περαστει.
εκανα την ιδια δουλεια πριν μια εβδομαδα και σε ενα 3ωρο τα ειχα ετοιμα ολα.