Nova Multiview

επειδή πάω και σε Νόβα για να έχω multiview, μου δίνουν τον 3001HD, ο 5001 που αναφέρετε είναι νεότερος και καλύτερος?

Επίσης επειδή το σπίτι ειναι μεζονέντα, γίνεται ο τεχνικός να κατεβάσει 2 καλώδια δορυφορικού σήματος (π.χ διπλό LNB) γιατί το powerline δεν παίζει καλά στο σπίτι και η μια TV είναι σε διαφορετικό όροφο (υπνοδωμάτιο)

Το powerline με το LNB, καμμία σχέση.
Το LNB είναι κομμάτι του κεραιοσυστήματος λήψης του δορυφορικού σήματος, ουσιαστικά αυτό που διαχωρίζει συχνότητα:/πόλωση και στέλνει το σήμα της στο καλώδιο.
Το powerline αναμεταδότης δικτύου (LAN) μέσω ρεύματος.

Πρακτικά τα LNBs για τη λήψη του δορυφορικού σήματος στο δέκτη της Nova, ένα LNB / καλώδιο ανά δέκτη, εκτός αν ο δέκτης είναι PVR και θέλεις να βλέπεις άλλα από αυτό που γράφεις; Που θέλει 2 λήψεις.
Powerline χρειάζεσαι αν θες να δώσεις internet μέσω πριζών στους δέκτες για το Nova on demand

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι ξέρω τι είναι το LNB, απλώς λέω πως το κάνουν το Multiview?
Μέσω LAN και σύνδεσης των 2 δεκτών μέσα στο σπίτι (αυτό για μένα δεν ειναι καθόλου πρακτικό)
Θα προτιμούσα κάθε δέκτης να πέρνει σήμα απο τo καλώδιο της κεραίας/δορυφόρου...

Ο 5001 είναι νεότερος του 3001 που μου δίνουν?
να ζήτησω τον 5001 ?

Η σύνδεση των δυο δεκτών πλέον γίνεται μέσω του τοπικού δικτύου internet στο σπίτι. Πρέπει και οι δυο δέκτες να συνδέονται πάνω στο router, και αν αυτό είναι ανέφικτο να γίνει και για τους δυο με καλώδιο απευθείας πάνω στο router τότε γίνεται με συσκευές Powerline.

O 5001 είναι PVR έχει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο και έχει και υψηλό κόστος γύρω στα 150 ευρώ για αγορά. Το θέμα όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα δεν είναι εμπορικά διαθέσιμος για όλους τους συνδρομητές.

Συγνωμη αλλα επειδη δεν καταλαβαινω , τι σημαινει δεν ειναι εμπορικα διαθεσιμος;;;;
Και πως δινεται σε φιλους συνδρομητες ;;
Αν χαριζεται οκ τοτε , αλλα αν πωλειται , οπως και συμβαινει , τοτε ειναι εμπορικη πραξη και ειναι εμπορικα διαθεσιμος.

ξέρουμε πότε θα ειναι διαθέσιμος? ίσως καλύτερα να περίμενα την νέα σύνδεση μέχρι να μπορώ να πάρω τον 5001, τι λέτε?

Re: Απάντηση: Nova Multiview

Συγνωμη αλλα επειδη δεν καταλαβαινω , τι σημαινει δεν ειναι εμπορικα διαθεσιμος;;;;
Και πως δινεται σε φιλους συνδρομητες ;;
Αν χαριζεται οκ τοτε , αλλα αν πωλειται , οπως και συμβαινει , τοτε ειναι εμπορικη πραξη και ειναι εμπορικα διαθεσιμος.

Εμπορικά διαθέσιμος σημαίνει οτι δεν διατίθεται για όποιον συνδρομητή Nova θέλει να τον αποκτήσει αυτή την στιγμή. Δίνεται μόνο προς αντικατάσταση προβληματικών PVR δεκτών 865 που δεν μπορούν να επισκευαστούν και χρίζουν αντικατάστασης. Έτσι τον έχουν αποκτήσει φίλοι συνδρομητές προς παρόν.

ξέρουμε πότε θα ειναι διαθέσιμος? ίσως καλύτερα να περίμενα την νέα σύνδεση μέχρι να μπορώ να πάρω τον 5001, τι λέτε?

Κανεις δεν το ξέρει αυτό ακόμα. Εγώ σε μια πολυ αισιόδοξη πρόγνωση θα έλεγα πως θα ειναι διαθέσιμος το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο πριν ξεκινήσει η αθλητική σεζόν, αλλά και πάλι αυτό ειναι δίκη μου εκτίμηση τίποτα επίσημο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nova Multiview

Αγαπητέ δεν με ενδιαφέρει και δεν εστιασα ποτέ για ποιο λόγο πουλιέται.
Η ουσία είναι ότι γίνεται πράξη εμπορικη , και άρα πρέπει να είναι διαθεσιμος...

Ο 5001 για την ώρα δεν πωλείτε σε καταστήματα. Άρα δεν είναι διαθέσιμος.
Όσοι τον έχουν αποκτήσει, τον πήραν προς αντικατάσταση του παλιού PVR 865 που τους χάλασε.

Αυτό ισχύει έως και σήμερα, αυτό έγραψε και ο cmoustakas παραπάνω.

Αν στο σπίτι έχεις μονοφασικού ρολόι πάρε οποία θες κάνουν όλα. Αν έχεις τριφασικό ρολόι να προτιμήσεις τα devolo.

Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις??

Όταν έχουμε μονοφασικού ρολόι στο σπίτι παίζουν όλα τα powerlines. Όταν ομως έχουμε τριφασικό μόνο τα devolo ειναι ιδανικά να παίξουν πάνω σε τριφασικό.

https://www.devolo.com/gr/Products/dLAN-1200+

[h=3]Επισκόπηση πλεονεκτημάτων[/h]
  • Το οικιακό σας δίκτυο σε κάθε πρίζα ρεύματος. Βγάλτε το από το κουτί. Βάλτε το στην πρίζα. Αυτό ήταν! Ο απλός τρόπος σύνδεσης μέσω του εσωτερικού οικιακού δικτύου παροχής ρεύματος. Και αμέσως μετατρέπεται όποια πρίζα θέλετε σε σημείο πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
  • Η άριστη σύνδεση στο Διαδίκτυο για προσωπικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών. Χωρίς απώλειες σήματος - σταθερά και συνέχεια.
  • Με ταχύτητα έως και 1.000 Mbps - για τις πιο απαιτητικές μεταφορές δεδομένων.
  • Ακόμη καλύτερες αποδόσεις και μεγαλύτερη εμβέλεια με την τεχνολογία range+.
  • Πανεύκολη εγκατάσταση. Βγάλτε το από το κουτί, βάλτε το στην πρίζα - αυτό ήταν!
  • Μέσω της θύρας Gigabit LAN μπορείτε οποτεδήποτε να συνδέσετε μία διαδικτυακή συσκευή στο Διαδίκτυο (π.χ. κονσόλες παιχνιδιών ή smart TV).
  • Χάρη στην ενσωματωμένη πρίζα, θα μπορείτε πλέον να αξιοποιήσετε όλες τις πρίζες στον χώρο σας.
  • Ελάτε στον κόσμο των νικητών: μαζί με πάνω από 10 εκατομμύρια ευχαριστημένους πελάτες του devolo dLAN® σε όλο τον κόσμο.
  • Απόλυτη λειτουργεία και σε τριφασικό ρεύμα
  • Πλήρης εγγύηση 3 ετών.

Αν πάρω αυτά που έχουν πρίζα πάνω και βάλω πάνω σε αυτά πολύπριζο θα έχω πρόβλημα;

Όχι κανένα πρόβλημα, εξάλλου για αυτό τον λόγο έχων την πρίζα πάνω για να σου αντικαθιστούν αυτή την πρίζα που σου δεσμεύουν.