Nova Multiview

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ MULTIVIEW ΣΗΜΕΡΑ 18/06.
ΜΕ 2 HD PVR 865 - ΣΑΛΟΝΙ (Master) & ΔΩΜΑΤΙΟ (Slave).

Καμια σχεση το μηκος του ομοαξονικου καλωδιου που συνδεει τους δεκτες, ποιος τα λεει αυτα??
Mπορει να ειναι 5 μετρα, μπορει να ειναι και 50 μετρα.

Εγκατασταση απο ανεξαρτητο τεχνικο.

Η τιμη εξαρταται και απο το καλωδιο και οχι μόνο. Αν εχεις εσυ δικο σου ή σου φερει ο τεχνικος, μηκος & ποιοτητα καλωδιων, δυσκολιες εγκαταστασης, αν εχεις ή οχι πιατο, LNB QUAD...κλπ....η δικια μου πηγε πανω απο 100ευρώ.....παρολο που ειχα πιατο και quad lnb.

ΤΙΜΕΣ αποκωδικοποιητων οπως εχουμε πει απο εδω παλιοτερα.
ΧΡΕΩΣΕΙΣ υπηρεσιων multiview+hd το ιδιο.

Ενεργοποιηση τηλεφωνικα απο την Νοβα: χρειαστηκαν διεργασιες 1-1,50 ωρας τουλαχιστον με μπαραζ τηλεφωνηματων που μου εκαναν τεχνικοι της νοβα μεχρι να φτασουμε στο επιθυμητο αποτελεσμα, αλλα τελος καλο-ολα καλα!
Το προβλημα ηταν κυριως η ενεργοποιηση του Slave.

Λεπτομερεια: αν βγαλεις το ομοαξονικο καλωδιο του Slave, μετα απο 3 λεπτα διακοπτεται η νοβα απο την τηλεοραση, για ευνοητους λογους...οταν το ξαναβαλεις επανερχεται μετα απο 5-10 δευτερα.
Ποιοτητα εικονας πολυ καλη, και στα sd και στα hd. (Καλυτερη απο τον πανασατ).
Ακριβεια σηματος 100%
Σταθμη σήματος 75-80%
Κατα τα αλλα δεν εχω ψαξει πολυ τους pvr ακομα.

Λογικο αφου sharing κάνει και αυτο που η νοβα λέει multiview πολυ καλο πάντως αυτο με το μακρύ καλώδιο χαρα στα γειτονικά σπίτια ή στα πάνω κάτω τώρα στην κρίση να μοιράσουν στα δυο την συνδρομή αν έχουν και φορθνετ τζαμα θα τους έρθει !!! Για τρίτο δέκτη ξέρουμε ; Στον ίδιο χώρο (χαχα) φυσικά !!!

Παιδιά να κάνω κάποιες τεχνικού χαρακτήρα ερωτήσεις σχετικά με το multiview.Ειδικά όσοι έχουν κάποιες τεχνικές γνώσεις από εδώ μέσα ας μου δώσουν τα φώτα τους αν μπορούν!Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Στο σπίτι μου σε κάθε δωμάτιο έχει διπλά-δίπλα δυο μπριζάκια.Το κάθε μπριζάκι έχει δυο υποδοχές.Αυτές είναι υποδοχές RF όπως λέγονται;Για να βοηθήσω, στη μια από αυτές τις υποδοχές συνδέω την τηλεόραση για να πάρει σήμα από την επίγεια κεραία.
Θέλω να ρωτήσω:
Μήπως ,αφού υπάρχει αυτή η καλωδίωση στο σπίτι, δεν χρειάζεται να κατέβουν χύμα τα (4 συνολικά,2 προς κάθε δέκτη PVR 865) δορυφορικά καλώδια από το LNB προς τους δυο δέκτες?Μήπως δηλαδή από τα υπάρχοντα μπριζάκια σε κάθε δωμάτιο θα μπορούσα να συνδέσω τον κάθε δέκτη της nova?
Επίσης μήπως η σύνδεση με ομοαξονικό των δυο δεκτών μεταξύ τους μπορεί να γίνει μέσω της καλωδίωσης αυτής που ανέφερα ότι υπάρχει στο σπίτι?

Ας με βοηθήσει αν υπάρχει κάποιος γνώστης κάποιων τεχνικών ζητημάτων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μάνος.

Υ.Γ.: Ευχαριστώ φίλε john44ath για τις πληροφορίες σου σχετικά με την εγκατάσταση σου!Όπως βλέπεις θέλω να μάθω λίγα τεχνικά ζητήματα για το πως περίπου θα γίνει,ώστε να μπορώ να επιβλέπω τον κάθε τεχνικό που θα έρθει.(Αν έχει τύχει ποτέ να μπλέξεις με μερεμέτια και καμώματα τεχνικών σε σπίτια,θα καταλάβεις γιατί αυτή η επιμονή μου!!)

Last edited:
Στο σπίτι μου σε κάθε δωμάτιο έχει διπλά-δίπλα δυο μπριζάκια.Το κάθε μπριζάκι έχει δυο υποδοχές.Αυτές είναι υποδοχές RF όπως λέγονται;Για να βοηθήσω, στη μια από αυτές τις υποδοχές συνδέω την τηλεόραση για να πάρει σήμα από την επίγεια κεραία.
Θέλω να ρωτήσω:
Μήπως ,αφού υπάρχει αυτή η καλωδίωση στο σπίτι, δεν χρειάζεται να κατέβουν χύμα τα (4 συνολικά,2 προς κάθε δέκτη PVR 865) δορυφορικά καλώδια από το LNB προς τους δυο δέκτες?Μήπως δηλαδή από τα υπάρχοντα μπριζάκια σε κάθε δωμάτιο θα μπορούσα να συνδέσω τον κάθε δέκτη της nova?

Αν οι πρίζες είναι TV/RADIO το πιθανότερο είναι να έχουν ένα καλώδιο και όχι δυο. Αν έχουν 2 καλώδια η καθεμιά, τότε πιστεύω πως ναι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για τα tuners των 865.

Για να είσαι όμως ΟΚ και για τους 2 δέκτες, πρέπει αυτά τα καλώδια να είναι αυτόνομα στα σημεία που θα βάλεις τους δέκτες και όχι με πρίζες διελεύσεως να πάνε τα ίδια καλώδια και στα 2 σημεία.

Επίσης μήπως η σύνδεση με ομοαξονικό των δυο δεκτών μεταξύ τους μπορεί να γίνει μέσω της καλωδίωσης αυτής που ανέφερα ότι υπάρχει στο σπίτι?

Αν το δομημένο καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις για την σύνδεση των δυο δεκτών μεταξύ τους είναι αυτόνομο και δεν χρησιμοποιείται για άλλο σκοπό (επίγεια ή sat κεραία), τότε πιστεύω πως μπορεί να γίνει.

Μιλάμε όμως πλέον για 5 διαφορετικά καλώδια.

2 από το πιάτο στον πρώτο δέκτη.
2 από το πιάτο στον δεύτερο δέκτη
1 από τον ένα δέκτη στον άλλο.

Στην περίπτωσή σου, σύμφωνα με την περιγραφή σου, υπάρχουν 3 σενάρια.

1. Έχεις 4 δομημένα καλώδια αυτόνομα (2 σε κάθε 2πλό πριζάκι), άρα μπορείς να έχεις 2 δέκτες με τα 2 tuners ενεργά και χρειάζεσαι άλλο 1 για την μεταξύ των δεκτών σύνδεση ή στον ένα δέκτη θα χρησιμοποιείς μόνο το ένα tuner.

2. Έχεις 2 δομημένα καλώδια αυτόνομα (1 σε κάθε 2πλό πριζάκι), άρα μπορείς να έχεις 2 δέκτες με ένα tuner ενεργό και χρειάζεσαι άλλο 1 για την μεταξύ των δεκτών σύνδεση ή μόνο ένα δέκτη με τα 2 tuners ενεργά.

2. Έχεις 2 δομημένα καλώδια (1 σε κάθε 2πλό πριζάκι), τα οποία περνάνε από όλα τα δωμάτια και είναι κοινά. Σ' αυτή την περίπτωση μπορείς να έχεις ένα δέκτη με τα 2 tuners ενεργά, ή 2 δέκτες με ένα tuner ενεργό ο καθένας, χωρίς να υπάρχει διαθέσιμο καλώδιο για την μεταξύ τους σύνδεση.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρεις πόσα καλώδια κατεβαίνουν σε κάθε πρίζα και αν είναι διελεύσεως ή τερματικές.

Το ειδα στην πολυκατοικια μου σημερα να δουλευει σαν το μοιρασμα στο σπιτι ειναι καμια διαφορά μονο τα hd που πλεον μπρορεις να δεις σε δυο σημεια του γειτονα .... ο τεχνικος ηταν της νοβα και καλός γνωστης του αθληματος ( εβριζε τους δεκτες ) εβαλε μεικτες TV SAT στο καλωδιο του μαστερ δεκτη και επεστεψε το επιγειο στο πιατο οπου πηρε το επιγειο με αλλο μικτη γεφυρωσε τη δορυφορικη γραμμη του δευτερου δεκτη με αλλους μεικτες TV SAT και επαιξε μια χαρα το μοναδικο μου δεν μου αρεσε ηταν οτι κατηργησε την TVSAT πριζα αλλα μου ειπε οτι δεν θα δουλευε και γιαυτο εβαλε τους μεικτες

με 4 μεικτες γεφυρωμενους πεζει μια χαρα !!

Φίλε nocarder,

Σε ευχαριστώ θερμά για τον κόπο σου να με διαφωτίσεις όσο καλύτερα μπορούσες.Άργησα να απαντήσω καθώς μίλησα και με το μηχανικό μου να δω τι εγκατάσταση ακριβώς έχω.Λοιπόν:

2. Έχεις 2 δομημένα καλώδια αυτόνομα (1 σε κάθε 2πλό πριζάκι), άρα μπορείς να έχεις 2 δέκτες με ένα tuner ενεργό και χρειάζεσαι άλλο 1 για την μεταξύ των δεκτών σύνδεση ή μόνο ένα δέκτη με τα 2 tuners ενεργά.

Μάλλον σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βρίσκομαι αλλά όχι απόλυτα και θα εξηγήσω αμέσως αφού πω πως είναι η καλωδίωση στο σπίτι μου.Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Συνολικά στο σπίτι υπάρχουν απ'οσο βλέπω 7 ανεξάρτητα δορυφορικά καλώδια και άλλα 7 φθηνά επίγεια.Σε 7 σημεία του σπιτιού υπάρχουν από 2 διπλά μπριζάκια σε κάθε σημείο (συνολικά δηλαδή υπάρχουν 14 διπλά μπριζάκια σε ολόκληρο το σπίτι).Και τα 14 είναι τερματικά,δεν μοιράζεται κάτι.

Τώρα ας επικεντρωθούμε σε ένα οποιοδήποτε από τα 7 σημεία του σπιτιού.Σε κάθε τέτοιο σημείο όπως προείπα υπάρχουν 2 διπλά μπριζάκια.Σε καθένα από αυτά τα δυο διπλά μπριζάκια καταλήγει 1 ανεξάρτητο καλώδιο.Πιο συγκεκριμένα στο ένα από τα δυο διπλά μπριζάκια καταλήγει 1 επίγειο (φτηνό,της πλάκας) καλώδιο και στο ακριβώς διπλανό διπλό μπριζάκι καταλήγει 1 δορυφορικό.

Επομένως νομίζω ότι όπως είναι τώρα δεν φτάνουν για να συνδεθούν δυο NovaBox HD PVR 865, ένας σε κάποιο από τα 7 σημεία και ένας σε κάποιο άλλο.

Αυτό που πρέπει να γίνει λοιπόν στην περίπτωση μου είναι να αντικατασταθεί το φθηνό επίγειο καλώδιο που έχει μπει στο ένα από τα δυο διπλά μπριζάκια σε κάθε σημείο,ώστε να μπορούν χρησιμοποιηθούν έτσι 2 ανεξάρτητα δορυφορικά καλώδια σε κάθε σημείο?
Είναι έτσι ρε παιδιά,τα λέω καλά?Δεν τα ξέρω κι εγώ καλά,προσπαθώ να τα μάθω σιγά σιγά.
Επίσης ένα ακόμα ερώτημα που έχω είναι:Αν στην παρούσα εγκατάσταση για multiview με δυο PVR 865, όπως έχω περιγράψει σε προηγούμενο post με τετραπλό LNB κλπ όπως έχουμε πει,θέλω να προσθέσω ένα ακόμα παράκεντρο LNB (π.χ. διπλό LNB) για να πιάσω τον Eurobird 9A (9 E) και τα π.χ 2 ανεξάρτητα καλώδια που θα έρθουν να συνδεθούν προφανώς με άλλο δέκτη της αγοράς ανεξάρτητα από τη nova.Είναι ΟΚ η παραπάνω δομή?
Έχει καμμιά σχέση το γεγονός ότι οι δέκτες της nova δεν υποστηρίζουν diseqc (τουλάχιστον προς το παρόν) αφού τη λήψη του Eurobird 9A (9 E) από το παράκεντρο LNB θα την κάνω με άλλο δέκτη της αγοράς?Προφανώς θα κατέβουν χωριστά καλώδια από το παράκεντρο LNB που θα στοχεύει στον Eurobird 9A (9 E), ανεξάρτητα από τα 4 καλώδια για τη nova.
Επίσης ειδικά αν είναι κάποιος από Ηράκλειο Κρήτης που βρίσκομαι,με 1m πιάτο λογικά θα είμαι ΟΚ για τα παραπάνω?

Ξέρω ότι θα είναι αρκετά κουραστική ίσως η περιγραφή μου,αλλά νομίζω αν δεν τα έλεγα τόσο αναλυτικά ίσως δεν γινόταν κατανοητό πως είναι η καλωδίωση!Πραγματικά ελπίζω να κατάφερα να τα εκφράσω σωστά!Για ότι δεν έχω διατυπώσει με σαφήνεια ενδεχομένως πείτε μου!

Ευχαριστώ θερμά θερμά και μόνο για τον κόπο να διαβάσετε όλο το παραπάνω!!

Θερμές ευχαριστίες εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια!!

Φιλικά,

Μάνος.

Last edited:
Βλέπω ότι μάλλον σας έβαλα πολύ δύσκολα παιδιά...Αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να τα πω πιο απλά,ίσως να μην ήταν κατανοητό πως είναι η εγκατάσταση!

Τουλάχιστον μήπως ξέρει κανείς να μου απαντήσει στο δεύτερο ερώτημα μου?
Το δεύτερο ερώτημα είναι: Έστω ότι έχω την ακόλουθη εγκατάσταση:

Έχω στοχεύσει στον Hotbird 13E για τη nova με ένα τετραπλό LNB (για multiview) και δίπλα έχω ένα ακόμα παράκεντρο LNB (π.χ.διπλό) στον Eurobird 9A (9E).
Τα καλώδια που κατεβαίνουν από το παράκεντρο LNB που κοιτάει στον Eurobird 9A (9E) θα συνδεθούν με κάποιο HD δέκτη της αγοράς (ανεξάρτητα από τους δέκτες της nova).

Το ερώτημα μου είναι για την παραπάνω εγκατάσταση, είναι πρόβλημα ότι οι δέκτες της nova δεν υποστηρίζουν diseqc ή αφού το καλώδιο για τον Eurobird 9A (9E) θα συνδεθεί με κάποιο άλλο HD δέκτη της αγοράς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα??

Βρίσκομαι Ηράκλειο Κρήτης.Αν τυχαίνει να είναι κάποιος από Κρήτη και ειδικά Ηράκλειο και έχει στοχεύσει προς Eurobird 9A (9E) ας με πληροφορήσει με πόσο μεγάλο πιάτο έχει απροβλημάτιστη λήψη.Με 1 μέτρο γνωρίζει κάποιος αν είμαι εντάξει?

Ευχαριστώ θερμά!

Μάνος.

Last edited:
Φίλε john44ath,

Καλορίζικο και σου εύχομαι να το χαρείς μετά από τόσο καιρό αναμονής! Κι εγώ μάλλον με βλέπω να καταλήγω σε multiview με δυο HD PVR 865.

Επειδή έχω ακούσει από πολλούς συναδέλφους εδώ ότι είναι καλύτερο αν μπορεί κανείς να βάλει κάποιο μεγαλύτερο πιάτο από το 65 εκατοστών που σου δίνει η nova,ώστε να είσαι καλυμμένος και σε χειρότερες καιρικές συνθήκες,σκέφτομαι να βάλω κάποιο gibertini του ενός μέτρου και όσον αφορά τα δορυφορικά καλώδια να προτιμήσω τα πολύ καλά και θωρακισμένα καλώδια της Commscope.
Αν και ίσως να μην ενδιαφέρει όλους τους αναγνώστες του παρόντος νήματος,θα μπορούσες να αναφέρεις αν στην εγκατάσταση σου τοποθέτησες κάποιο μεγαλύτερο πιάτο από αυτό που δίνει η nova όπως και το αν έβαλες κάποια καλά δορυφορικά καλώδια (με θωράκιση κλπ).
Προσπαθώ όπως καταλαβαίνεις να εκτιμήσω μια τάξη μεγέθους για το κόστος της εγκατάστασης και των υλικών αν για παράδειγμα βάλω:

1.πιάτο gibertini 1m
2.καλό δορυφορικό καλώδιο commscope
3.καλής ποιότητας LNB (π.χ. MTI Highline)

Μάνο δέν σε έχω ξεχάσει..προσπαθώ να βρώ το σωστό timming για να σου απαντήσω...πάντως άν επιλέξεις τα 1,2,3 εγγυημένα 100% δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα με την Nova!.

Architech

Απάντηση: Re: Nova Multiview

Το ερώτημα μου είναι για την παραπάνω εγκατάσταση, είναι πρόβλημα ότι οι δέκτες της nova δεν υποστηρίζουν diseqc ή αφού το καλώδιο για τον Eurobird 9A (9E) θα συνδεθεί με κάποιο άλλο HD δέκτη της αγοράς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα??
Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Βρίσκομαι Ηράκλειο Κρήτης.Αν τυχαίνει να είναι κάποιος από Κρήτη και ειδικά Ηράκλειο και έχει στοχεύσει προς Eurobird 9A (9E) ας με πληροφορήσει με πόσο μεγάλο πιάτο έχει απροβλημάτιστη λήψη.Με 1 μέτρο γνωρίζει κάποιος αν είμαι εντάξει?
Με ένα μέτρο είσαι άρχοντας.

Να πώ και εγώ μια ενδιαφέρων ίσως υλοποίηση?

Αν σε μια πολυκατοικία με 3-10 διαμερίσματα , ένα διαμέρισμα βάλει το master HD δέκτη της Nova και το RF καλώδιο της Nova για σύνδεση με τον δεύτερο δέκτη αντίς να το δώσει στο δεύτερο δέκτη-διαμέρισμα το περάσει σε RF modulator και το δώσει σε όλη την πολυκατοικία σαν κανάλι μήπως όλα τα διαμερίσματα με την αγορά ενός απλού HD δέκτη έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της δηλ. ο κύριως δέκτης σαν s**ver και οι υπόλοιποι σαν cli**t?...

To έχει σκεφτεί κανείς?

Βλέπω ότι μάλλον σας έβαλα πολύ δύσκολα παιδιά...Αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να τα πω πιο απλά,ίσως να μην ήταν κατανοητό πως είναι η εγκατάσταση!

Τουλάχιστον μήπως ξέρει κανείς να μου απαντήσει στο δεύτερο ερώτημα μου?
Το δεύτερο ερώτημα είναι: Έστω ότι έχω την ακόλουθη εγκατάσταση:

Έχω στοχεύσει στον Hotbird 13E για τη nova με ένα τετραπλό LNB (για multiview) και δίπλα έχω ένα ακόμα παράκεντρο LNB (π.χ.διπλό) στον Eurobird 9A (9E).
Τα καλώδια που κατεβαίνουν από το παράκεντρο LNB που κοιτάει στον Eurobird 9A (9E) θα συνδεθούν με κάποιο HD δέκτη της αγοράς (ανεξάρτητα από τους δέκτες της nova).

Ευχαριστώ θερμά!

Μάνος.

Μάνο πρίν μερικά χρόνια με Gibertini 1m κέτρο 13Ε και παράκεντρα 9Ε κανένα πρόβλημα ακόμα και σε τρελή βροχή και δυνατούς ανέμους...εγγυημένα 100%

Από Ηράκλειο Κρήτης Architech

Φίλε nocarder,

Σε ευχαριστώ θερμά για τον κόπο σου να με διαφωτίσεις όσο καλύτερα μπορούσες.Άργησα να απαντήσω καθώς μίλησα και με το μηχανικό μου να δω τι εγκατάσταση ακριβώς έχω.Λοιπόν:

Μάλλον σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βρίσκομαι αλλά όχι απόλυτα και θα εξηγήσω αμέσως αφού πω πως είναι η καλωδίωση στο σπίτι μου.Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Συνολικά στο σπίτι υπάρχουν απ'οσο βλέπω 7 ανεξάρτητα δορυφορικά καλώδια και άλλα 7 φθηνά επίγεια.Σε 7 σημεία του σπιτιού υπάρχουν από 2 διπλά μπριζάκια σε κάθε σημείο (συνολικά δηλαδή υπάρχουν 14 διπλά μπριζάκια σε ολόκληρο το σπίτι).Και τα 14 είναι τερματικά,δεν μοιράζεται κάτι.

Τώρα ας επικεντρωθούμε σε ένα οποιοδήποτε από τα 7 σημεία του σπιτιού.Σε κάθε τέτοιο σημείο όπως προείπα υπάρχουν 2 διπλά μπριζάκια.Σε καθένα από αυτά τα δυο διπλά μπριζάκια καταλήγει 1 ανεξάρτητο καλώδιο.Πιο συγκεκριμένα στο ένα από τα δυο διπλά μπριζάκια καταλήγει 1 επίγειο (φτηνό,της πλάκας) καλώδιο και στο ακριβώς διπλανό διπλό μπριζάκι καταλήγει 1 δορυφορικό.

Επομένως νομίζω ότι όπως είναι τώρα δεν φτάνουν για να συνδεθούν δυο NovaBox HD PVR 865, ένας σε κάποιο από τα 7 σημεία και ένας σε κάποιο άλλο.

Αυτό που πρέπει να γίνει λοιπόν στην περίπτωση μου είναι να αντικατασταθεί το φθηνό επίγειο καλώδιο που έχει μπει στο ένα από τα δυο διπλά μπριζάκια σε κάθε σημείο,ώστε να μπορούν χρησιμοποιηθούν έτσι 2 ανεξάρτητα δορυφορικά καλώδια σε κάθε σημείο?
Είναι έτσι ρε παιδιά,τα λέω καλά?Δεν τα ξέρω κι εγώ καλά,προσπαθώ να τα μάθω σιγά σιγά.
Επίσης ένα ακόμα ερώτημα που έχω είναι:Αν στην παρούσα εγκατάσταση για multiview με δυο PVR 865, όπως έχω περιγράψει σε προηγούμενο post με τετραπλό LNB κλπ όπως έχουμε πει,θέλω να προσθέσω ένα ακόμα παράκεντρο LNB (π.χ. διπλό LNB) για να πιάσω τον Eurobird 9A (9 E) και τα π.χ 2 ανεξάρτητα καλώδια που θα έρθουν να συνδεθούν προφανώς με άλλο δέκτη της αγοράς ανεξάρτητα από τη nova.Είναι ΟΚ η παραπάνω δομή?
Έχει καμμιά σχέση το γεγονός ότι οι δέκτες της nova δεν υποστηρίζουν diseqc (τουλάχιστον προς το παρόν) αφού τη λήψη του Eurobird 9A (9 E) από το παράκεντρο LNB θα την κάνω με άλλο δέκτη της αγοράς?Προφανώς θα κατέβουν χωριστά καλώδια από το παράκεντρο LNB που θα στοχεύει στον Eurobird 9A (9 E), ανεξάρτητα από τα 4 καλώδια για τη nova.
Επίσης ειδικά αν είναι κάποιος από Ηράκλειο Κρήτης που βρίσκομαι,με 1m πιάτο λογικά θα είμαι ΟΚ για τα παραπάνω?

Ξέρω ότι θα είναι αρκετά κουραστική ίσως η περιγραφή μου,αλλά νομίζω αν δεν τα έλεγα τόσο αναλυτικά ίσως δεν γινόταν κατανοητό πως είναι η καλωδίωση!Πραγματικά ελπίζω να κατάφερα να τα εκφράσω σωστά!Για ότι δεν έχω διατυπώσει με σαφήνεια ενδεχομένως πείτε μου!

Φιλικά,

Μάνος.

Το αν το καλώδιο είναι φτηνό ή ακριβό δεν πρέπει να σε απασχολεί και τόσο. Βέβαια αν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασής του, φυσικά θα είναι καλύτερα να το αλλάξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως, έχοντας 2 καλώδια σε κάθε σημείο, μπορείς να έχεις το PVR σε όποιο σημείο θες, με τα 2 tuners ενεργά, αλλά για multiview χρειάζεσαι άλλο ένα καλώδιο για να συνδέσεις τους 2 δέκτες μεταξύ τους.

Αν μπορείς κάνε άλλη μια ερώτηση στο μηχανικό, αν οι σωλήνες που είναι περασμένα τα καλώδια χωράνε να περάσεις άλλο ένα. Αν χωράει έχεις λύσει το πρόβλημα σου.

Ευχαριστώ θερμά τους φίλους Serafeim Karakostas και τον πατριώτη μου φίλο Architech!

Επομένως με ένα gibertini του ενός μέτρου με κέντρο 13E και παράκεντρα 9Ε είμαι μια χαρά!Επίσης δεν θα έχω πρόβλημα με το θέμα μη υποστήριξης diseqc από τους δέκτες της nova αφού τον 9Ε θα τον λάβω με ξεχωριστό καλώδιο σε άλλο HD δέκτη της αγοράς.

Όσον αφορά την ιδέα που ανέφερες φίλε Architech δεν γνωρίζω,απλά παιδιά από εδώ ανέφεραν σε προηγούμενο post ότι,τουλάχιστον προς το παρόν το multiview της nova θα δουλεύει μόνο με δυο δέκτες (HD PVR 865 + HD 831 ή HD PVR 865 + HD PVR 865).Τώρα τι είδους περιορισμούς έχουνε βάλει (ή ενδεχομένως δεν έχουνε βάλει...) για να μη γίνετε η ιδέα που ανέφερες δεν ξέρω καθόλου!

Ευχαριστώ θερμά παιδιά,μου λύσατε τα δυο βασικά μου ερωτήματα,μου μένει τώρα το θέμα της εσωτερικής καλωδίωσης του σπιτιού μου,όπως το έχω περιγράψει λίγα post πιο πάνω!Αν έχετε κάποια ιδέα μου λέτε,αλλιώς δεν πειράζει θα μιλήσω κατευθείαν με τον εγκαταστάτη.

Μάνο δέν σε έχω ξεχάσει..προσπαθώ να βρώ το σωστό timming για να σου απαντήσω...πάντως άν επιλέξεις τα 1,2,3 εγγυημένα 100% δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα με την Nova!.

Architech

Φίλε Architech σε ευχαριστώ και πάλι θερμά!Μην αγχώνεσαι,εγώ σου είμαι ευγνώμων για την πολύτιμη βοήθεια και το χρόνο σου!

Μάνος.

Φίλε nocarder,

Φιλικά,

Μάνος.

Επειδή είσαι πεισματάρης...όπως και εγώ!...σύντομα θα έχεις τις απαντήσεις που ψάχνεις απο επώνυμο μαγαζί της περιοχής μας ελπίζω μόνο να έχεις διατυπώσει σωστά όλα τα παραπάνω!

Το αν το καλώδιο είναι φτηνό ή ακριβό δεν πρέπει να σε απασχολεί και τόσο. Βέβαια αν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασής του, φυσικά θα είναι καλύτερα να το αλλάξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως, έχοντας 2 καλώδια σε κάθε σημείο, μπορείς να έχεις το PVR σε όποιο σημείο θες, με τα 2 tuners ενεργά, αλλά για multiview χρειάζεσαι άλλο ένα καλώδιο για να συνδέσεις τους 2 δέκτες μεταξύ τους.

Αν μπορείς κάνε άλλη μια ερώτηση στο μηχανικό, αν οι σωλήνες που είναι περασμένα τα καλώδια χωράνε να περάσεις άλλο ένα. Αν χωράει έχεις λύσει το πρόβλημα σου.

Φίλε nocarder,

Ευχαριστώ θερμά κι εσένα για τις πολύτιμες συμβουλές σου!Δεν ξέρω αν κατάλαβες καλά,όπως στα περιγράφω πιο πάνω,το θέμα είναι ότι έχω μεν 2 ανεξάρτητα καλώδια σε κάθε σημείο,αλλά το ένα από αυτά είναι επίγειο καλώδιο,δεν είναι δορυφορικό!!Είναι το απλό άσπρο επίγειο καλώδιο!!

Επομένως νομίζω ότι το ένα επίγειο θα πρέπει να το αλλάξω και να περάσω δορυφορικό και τότε θα μπορώ όπως λες να έχω τον HD PVR 865 με τα 2 tuners ενεργά και μένει φυσικά το ζήτημα για το τρίτο καλώδιο που θα συνδέει τους δέκτες μεταξύ τους.
Τι πιστεύεις κι εσύ δεν θα πρέπει το το αλλάξω το ένα επίγειο??

Θα ρωτήσω αυτό που λες,αν χωράνε οι σωλήνες να περαστεί ακόμα ένα καλώδιο για τη σύνδεση των 2 δεκτών μεταξύ τους.Αυτό θα πρέπει να γίνει και στα 7 σημεία στην περίπτωση που θέλω να έχω τους 2 δέκτες σε οποιοδήποτε από τα σημεία του σπιτιού όπου έχω μπριζάκια...Σωστά?!

Θα κάνω ακόμα κάποιες ερωτήσεις λοιπόν...

Ευχαριστώ και πάλι!

Μάνος.

Επειδή είσαι πεισματάρης...όπως και εγώ!...σύντομα θα έχεις τις απαντήσεις που ψάχνεις απο επώνυμο μαγαζί της περιοχής μας ελπίζω μόνο να έχεις διατυπώσει σωστά όλα τα παραπάνω!

Έλα φίλε Architech,

Δεν είμαι καθόλου ειδικός στο θέμα δορυφορικών όπως θα έχεις καταλάβει πολύ καλά,απλά προσπαθώ να καταλάβω πως θα δουλέψουν κάποια πράγματα! Ελπίζω να τα έχω διατυπώσει σωστά, τώρα δεν πέρνω και όρκο!!

Συνάδελφε και πατριώτη Architech, έχεις ή δουλεύεις σε μαγαζί με δορυφορικά είδη και εγκαταστάσεις?Αν είναι πες μου...!

Μάνος.

Last edited:
Έλα φίλε Architech,

Δεν είμαι καθόλου ειδικός στο θέμα δορυφορικών όπως θα έχεις καταλάβει πολύ καλά,απλά προσπαθώ να καταλάβω πως θα δουλέψουν κάποια πράγματα! Ελπίζω να τα έχω διατυπώσει σωστά, τώρα δεν πέρνω και όρκο!!

Συνάδελφε και πατριώτη Architech, έχεις ή δουλεύεις σε μαγαζί με δορυφορικά είδη και εγκαταστάσεις?Αν είναι πες μου...!

Μάνος.

Μάνο δέν έχω , ούτε δουλεύω σε μαγαζί με δορυφορικά όμως λόγου τής πολυετής ενασχόλησής μου με αυτά , έχουν δημιουργηθεί αρκετές φιλίες με τους επαγγελματίες της περιοχής...(όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στο forum αυτό) συγκεκριμένα το ποστ σου έγινε forward σε φίλο επιχειρηματία όπου σήμερα-αύριο (αν και εκτός ωραρίου καταστημάτων) θα μου απαντήσει για την περίπτωσή σου και χωρίς καμοία δέσμευση φυσικά!.
Αν και απο ότι μου είπε τηλ. η λύση είναι μπροστά σου και είναι και απλή!...
Δείξε λίγο υπομονή!...

Architech

Φίλε nocarder,

Φιλικά,

Μάνος.

Μάνο οι λύσεις σου είναι οι εξείς:

Υλοποίηση Α Μεσοτοιχίας:
Αν τα δυο δωμάτια τα χωρίζει τοίχος στην ουσία δηλ το ένα δωμάτιο είναι πίσω απο το άλλο , αλλάζεις τα απλά καλώδια που πηγαίνουν στα ένα απο τα δύο μπριζάκια με δορυφορικά κάνεις έπειτα ένα ξετρύπι απο την μεσοτοιχία , απο την πλάτη του ενούς κουτιού στην πλάτη του άλλου όπου ρίχνεις ενα rf καλώδιο για την επικοινωνία των δύο δεκτών και τέλος , είσαι έτοιμος!...να αναφέρω ότι όσον αφορά το "ξετρύπι" έχει υλοποιηθεί και στην δική μου περίπτωση αλλά αντί rf καλώδιο έχει περαστεί το λευκό πλακέ HDMI της Atlona για να πέρνει σήμα-εικόνα η tv του υπνοδωματίου απο το δορυφορικό δέκτη του σαλονιού , και ο τηλεχειρισμός με τα γνωστά gadgets του εμποριου , μια υλοποίηση πολύ διακριτική και που δύσκολα κάποιος παρατηρεί την όλη τροποποίηση.
Η Υλοποίηση Α είναι και η πιο δαπανηρή μιας και ο κάθε ηλεκτρολόγος χρεώνει απο 5-8 euro το μέτρο περαστικά , χώρια το κόστος του καλωδίου και την πιθανή αλλαγή των μπριζών(4) σε Sat/RF/FM (αν σε ενδιαφέρει η Digea)...οπότε βάση των μέτρων σου μπορείς να βγάλεις ένα πρόχειρο κόστος , όμως είναι και η πιο νοικοκυρεμένη υλοποίηση και χωρίς κανένα περιορισμό στο Multiview.

Υλοποίηση Β χρήση υπάρχον εξοπλισμού με περιορισμούς:
Στην περίπτωση αυτή χρεισιμοποιείς ότι έχεις δηλ.
Σε κάθε δωμάτιο την μία τερματική μπρίζα με το δορυφορικό καλώδιο για το ένα απο τα δύο Tuner του κάθε δέκτη την άλλη μπρίζα με το απλό καλώδιο της τηλεόρασης αντί να το αλλάζεις με δορυφορικό και σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι την εκμεταλεύεσαι για την σύνδεση των δυο δεκτών απλά γεφυρώνοντας απο την ταράτσα σου ή όπου καταλήγουν τα καλώδια του σπιτιού σου τις δύο μπρίζες-καλώδια και έτσι έχεις την επικοινωνία των δύο δεκτών(απο τι στιγμή που οι μπρίζες είναι τερματικές) και έτσι έχεις την θέαση της NOVA HD σε δύο δωμάτια χωρίς όμως την ταυτόχρονη παρακολούθηση και εγγραφή απο τον ίδιο δέκτη παραμόνο ενναλακτικά είτε απο τον ένα είτε απο τον αλλο δέκτη αλλά χωρίς να δώσεις ούτε ένα ευρό και χωρίς να κάνεις το σπίτι σου κόσκινο!.Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα πρέπει να αλλαχτούν τα (2) δυο μονο μπριζάκια σε SAt/RF/FM

Υλοποίηση Γ χρήση υπάρχον εξοπλισμού με μικρές τροποποιήσεις , χωρίς περιορισμούς:
Στην περίπτωση αυτή χρεισιμοποιείς ότι έχεις δηλ. την υλοποίση Β
και απλά ρίχνεις δύο εξωτερικά καλώδια επιπλέον , ένα για τον κάθε δέκτη ένα για κάθε δεύτερο tuner και είσαι κομπλέ με μικρές τροποποιήσεις και κόστος!

Αυτές είναι οι μόνες λύσεις σου Μάνο...διαλέγεις ανάλογα το πορτοφόλι σου και την όρεξη για μεραμέτια...άν και προσωπικά θα σε συμβούλευα να περίμενες να κατασταλάξει το τοπίο σχετικά με NOVA-OTE σίγουρα θα βγείς κερδισμένος άν δείξεις την κατάλληλη αρετή , έπειτα περίμενες τόσο καιρό για μερικούς μήνες ακόμα δεν χάλασε και ο κόσμος

Architech

Υ.Γ:Δεδομένου την δυσκολία των εποχών ο φίλος-επιχειρηματίας προτείνει την υλοποίηση Β μιας και δεν έχει κάποιο σημαντικό κόστος και πολύ σπάνια θα χρειαστείς να γράφεις και να παρακολουθείς ταυτόχρονα απο τον ίδιο δέκτη απο την στιγμή που θα έχεις ένα δεύτερο για να το κάνει αυτό!

Last edited:
Φίλε Architech,

Σε υπερευχαριστώ για την υπερπλήρη πρόταση σου και ανάλυση!!Δεν σε έχω ξεχάσει καθόλου,απλά μελετάω τα όσα μου πρότεινες σε συνδιασμό με όσα συζήτησα με τα παιδιά που ήρθαν χθες σπίτι μου από το μαγαζί στην κατηφόρα στη Στρυμώνος (δεν ξέρω αν θα πρέπει να αναφέρω εδώ το όνομα του,το συγκεκριμένο μαγαζί μου το είχες προτείνει κι εσύ παλιότερα,επομένως θα κατάλαβες για ποιο μιλάω).

Ένα από αυτά που με προβλημάτισαν και δεν το ξεκαθάρισα και από τις λύσεις που μου πρότεινες εσύ είναι το εξής:
Φυσικά και με ενδιαφέρει η Digea (να δούμε αν θα έρθει τελικά τον Οκτώβριο),οπότε αν αλλαχθούν οι μπρίζες σε κάθε σημείο με Sat/RF/FM,δεν έχω καταλάβει πως θα έχω και επίγειο σήμα,αφού όπως ανέφερα,σε κάθε μπρίζα καταλήγει από ένα καλώδιο (στην μια επίγειο στην άλλη δορυφορικό).Δεν θα χρειαζόταν ένα τρίτο καλώδιο για το επίγειο σήμα??? Αλλιώς πως θα γίνει,θα περάσει μέσα από ένα από τα δυο καλώδια που υπάρχουν το επίγειο σήμα?? Θα περάσει ταυτόχρονα με το δορυφορικό??? !!!
Αρκούν δηλαδή τα δυο καλώδια (ένα σε κάθε μπρίζα) και αλλαγή των μπριζών σε Sat/RF/FM για να έχω και επίγειο σήμα (για Digea)??

Επίσης κάτι που με προβλημάτισε από τα παιδιά που ήρθαν είναι ότι όπως μου ανέφεραν δεν υπάρχει πρόβλημα που στο ένα από τα δυο μπριζάκια περνάει επίγειο φθηνό καλώδιο.Μου λένε πως μια χαρά περνάει και από το φθηνό επίγειο το δορυφορικό σήμα και πως τις όποιες απώλειες δεν τις βλέπω εγώ στο δέκτη...
Δεν είμαι ειδικός όπως το έχω τονίσει αλλά ψάχνομαι και προσπαθώ να καταλάβω σιγά σιγά πως δουλεύουν τα πράγματα,αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν κάνει το απλό επίγειο καλώδιο που υπάρχει τώρα για δορυφορικό σήμα...Τι γνώμη έχεις φίλε Architech?

Επίσης να σε ρωτήσω σκεφτόμουν ίσως για κάποιο συνδιασμό των Α και Β που αναφέρεις.Δηλαδή αν ενδεχομένως όπως ανέφερε πιο πάνω και ο φίλος nocarder,να περαστεί αν είναι δυνατόν κάποιο επιπλέον καλώδιο rf,ώστε σε κάθε σημείο του σπιτιού,να καταλήγουν 2 δορυφορικά καλώδια και ένα rf (δηλαδή στο ένα από τα δυο καλώδια να περαστεί μαζί και ένα καλώδιο rf)
Έτσι δεν θα γλιτώσω τρυπήματα στους τοίχους για το rf?

Η ιδέα είναι (όπως νομίζω με κατάλαβες στην υλοποίηση Α που ανέφερες), να μπορώ σε οποιαδήποτε από τις 7 θέσεις του σπιτιού απλά μεταφέρωντας έναν από τους δυο δέκτες που μετέχουν στο multiview,να βλέπω (και να δουλεύει το multiview φυσικά, δηλαδή να παραμένουν δεμένοι μέσω rf,όπως πρέπει, οι δυο δέκτες)
Αν το κόστος είναι πολύ μεγάλο για να γίνει και στα 7 σημεία θα κοιτούσα να γίνει ενδεχομένως σε λιγότερα σημεία,τουλάχιστον για αρχή...θα δούμε
Όσον αφορά τα (2 ενδεχομένως) καλώδια από το παράκεντρο LNB αυτά θα έρθουν υποχρεωτικά χύμα φίλε Architech??
Είναι κι άλλες παρατηρήσεις μου και απορίες μου που θα θελα να σου πω,αλλά ας μην τα βάλω κάτω όλα μαζί...μπορεί να μην τα διατυπώσω σωστά!
Όπως και να έχει σε υπερευχαριστώ για τον κόπο σου για την ανάλυση σου!!

Φιλικά,

Μάνος.

Last edited:
Να σημειώσω επίσης ότι μόλις είδα ότι τα σχετικά με την υπηρεσία multiview αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της nova, εδώ:

http://www.nova.gr/el-gr/nova/2066-.cmt?

Επίσης απ'οτι βλέπω στο συμβόλαιο που έχει σε pdf στη σελίδα της η nova,δεν την έχουν προσθέσει ακόμα την υπηρεσία μέσα στο συμβόλαιο.

Μάνος.

Τα 9.90 αφορούν για HD και στις δύο τηλεοράσεις ή μόνο στην μία? Το ρωτάω αυτό, διότι στο Sky για παράδειγμα, χρεώνουν το HD ξεχωριστά για κάθε τηλεόραση. Το γνωρίζει κανείς αυτό?

Υ.Γ.: Τραγικό που ακόμα και σε αυτό το φυλλάδιο διαφημίζουν την περήφημη υπηρεσία Nova Plus. Πάλι καλά που δεν μας λένε και για την υπηρεσία Nova Remote Control που σου δίνει την δυνατότητα να αλλάζεις κανάλια από τον καναπέ.