Nova Multiview

Απάντηση: Re: Nova Multiview

Να ρίξω χύμα καλώδιο UTP cat 5 δηλαδή με τη χρήση των ανταπτόρων ή μπορώ κάπως να χρησιμοποιήσω την καλωδίωση του τηλεφώνου του σπιτιού?

Επίσης τώρα μου ήρθε και η εξής ιδέα: Υπάρχουν κάτι συσκευές που τις βάζεις στην πρίζα του ηλεκτρικού ρεύματος και περνάς δίκτυο UTP μέσα από την ηλεκτρική καλωδίωση νομίζω.Δηλαδή λέω το εξής:

Από τον ένα δέκτη αντάπτορας από RF σε UTP στη συνέχεια καλώδιο UTP που καταλήγει μέχρι τη συσκευή που συνδέεται με μια μπρίζα του ρεύματος του σπιτιού και στη συνέχεια από την άλλη μπρίζα του ρεύματος φεύγει καλώδιο UTP το οποίο καταλήγει στον αντάπτορα από UTP σε RF και τελικά στον άλλο δέκτη.

Αυτό είναι μια καλή ιδέα επίσης?
Για πες μας το εκανες?

Αυτό είναι μια καλή ιδέα επίσης?

Όχι, δεν είναι.

Άλλο η μετάδοση ethernet δεδομένων με PLC πρωτόκολλο και άλλο η χρήση του χαλκού ενός UTP καλωδίου για να περάσει RF σήμα.

Δε θα δουλέψει αυτό που λες.

Ενοουσα με το υπάρχον δίκτυο του σπιτιού αν το τηλεφωνικο καλώδιο είναι UTP και όχι ραζιμ οκ αλλαξε πριζες σε RG 45 και δεν θα εχεις προβλημα , με Ethernet plug δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα !!!

Τελικά παιδιά μπλέχτηκα περισσότερο...τα μπριζάκια για το τηλέφωνο του σπιτιού μου δεν είναι RJ45, είναι το άλλο το απλό μπριζάκι για τηλέφωνο...ραζιμ λέγεται αυτό?Επομένως λογικά φαντάζομαι ότι το τηλεφωνικό καλώδιο ίσως να μην είναι UTP.

Στην περίπτωση που το τηλεφωνικό καλώδιο του σπιτιού μου δεν είναι UTP, μου λες φίλε danos ότι θα δουλέψει με απλή αλλαγή των μπριζών του τηλεφώνου σε μπρίζες RJ45 ??

Στην περίπτωση αυτή δηλαδή η γεφύρωση των δεκτών θα γίνει αξιοποιόντας το υπάρχον τηλεφωνικό καλώδιο του σπιτιού μου?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Nova Multiview

Για πες μας το εκανες?

Φίλε suzakias, προσπαθώ να βγάλω μια άκρη για να δω πως με συμφέρει να το κάνω καλύτερα ώστε να μην γεμίσω τον τόπο καλώδια,να έχω την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία και αν χρειαστεί να περάσω καλώδια μέσα από τη δομημένη καλωδίωση του σπιτιού,να χωράνε τα καλώδια να περάσουν από τις αναμονές!

O τεχνικός είναι απαραίτητος ή μπορούμε και από μόνοι μας να το κάνουμε??Μαστερ και slave γίνονται τοπικά μόνο από τεχνικό ή απομακρυσμένα από τηλ.εκπρόσωπο ??Τι παίζει ??

Π.χ. εγώ έχω έναν 865pvr και έναν 831 στο από πάνω δωμάτιο(μεζονέτα)
Ηδη κατεβαίνουν 2 καλώδια από ταράτσα στο ισόγειο(στον 865).Ας πούμε ότι παίρνω το 4πλό lnb.Κατεβάζω και καλώδιο στον 831.Τα συνδέω και μεταξύ τους με μερεμέτια!!

Δηλ. τι παραπάνω θα κανει ο τεχνικός ??

παιδια ποση αποσταση μπορουν να εχουν οι δεκτες μεταξυ τους?

Όχι, δεν είναι.

Άλλο η μετάδοση ethernet δεδομένων με PLC πρωτόκολλο και άλλο η χρήση του χαλκού ενός UTP καλωδίου για να περάσει RF σήμα.

Δε θα δουλέψει αυτό που λες.

Συμφωνώ!...Μάνο μήν μπερδεύσεις με utp...σύντομα...

παιδια αλλη μια ερωτηση οι δεκτες συνδεονται μεταξυ με ομοαξονικο καλωδιο σωστα απο το lnb θα κατεβασω ομοαξονικ η καλωδιο rf γιατι στην τωρινη μου εγκατασταση απο το lnb ερχεται ομοαξωνικο καλωδιο το οποιο ομως εχει ενα καρφακι μπροστα σαν οπτικη ινα το βυδωνω σε ενα ασημενιο πραγματακι και το βαζω πισω στον δεκτη αυτο εχει καλυτερη ποιοτητα απο το κλασσικο βυσμα κεραιας

Last edited:
Τον Ν connector εννοείς? Και που τον συνδέεις αυτόν στο δέκτη σου???

Επίσης δε σου προσφέρει καμία καλύτερη ποιότητα, ψυχολογική ίσως...

χθες πηρα τηλ τν Nova και ενεργοποιησα τον pvr 865 λεγοντας τους οτι θα τους παρω τιςεπομενες μερες μολις ολκληρωσω την εγκατασταση για την ενεργοποιηση του multiview.
Τωρα ομως βλεπω οτι δουλευει κανονικα και ο αλλος δεκτης!!!!! χωριςνα τους εχω συνδεσει μεταξυ τους

Τι ειναι τουτο παλι;

χθες πηρα τηλ τν Nova και ενεργοποιησα τον pvr 865 λεγοντας τους οτι θα τους παρω τιςεπομενες μερες μολις ολκληρωσω την εγκατασταση για την ενεργοποιηση του multiview.
Τωρα ομως βλεπω οτι δουλευει κανονικα και ο αλλος δεκτης!!!!! χωριςνα τους εχω συνδεσει μεταξυ τους

Τι ειναι τουτο παλι;

Για πες μας τι ακριβώς συμβαίνει? Είχες αγοράσει και τους δυο δέκτες αλλά ενεργοποίησες μόνο τον ένα και απλά έβαλες και στον δεύτερο την κάρτα και έπαιξε?Τι ακριβώς έκανες?

Για πες μας τι ακριβώς συμβαίνει? Είχες αγοράσει και τους δυο δέκτες αλλά ενεργοποίησες μόνο τον ένα και απλά έβαλες και στον δεύτερο την κάρτα και έπαιξε?Τι ακριβώς έκανες?

Ειχα αγορασει περισυ τον Αυγουστο τον 831 και χθες αγορασα τον 865 για να κανω εγκατασταση multiview.
Τους πηρα λοιπον τηλεφωνο και ζητησα ενεργοποιηση του 865 μεχρι να ολοκληρωσω την καλωσιακη εγκατασταση ωστα να τους ξαναπαρω τηλ και να μου ενεργοποιησουν το multiview.
Προφανως ενω επρεπε να μου απενεργοποιησουν τον 831 δεν το επραξαν..

Αν το αφησω ετσι λετε να μου στειλουν 2 λογαριασμους;

Ειχα αγορασει περισυ τον Αυγουστο τον 831 και χθες αγορασα τον 865 για να κανω εγκατασταση multiview.
Τους πηρα λοιπον τηλεφωνο και ζητησα ενεργοποιηση του 865 μεχρι να ολοκληρωσω την καλωσιακη εγκατασταση ωστα να τους ξαναπαρω τηλ και να μου ενεργοποιησουν το multiview.
Προφανως ενω επρεπε να μου απενεργοποιησουν τον 831 δεν το επραξαν..

Αν το αφησω ετσι λετε να μου στειλουν 2 λογαριασμους;

Πραγματικά δεν έχω ιδέα φίλε tlgex! Πάντος δες το το θέμα μη σου έρθουν μια στιγμή δυο λογαριασμοί και τραβάς τα μαλλιά σου!! Σε κάθε περίπτωση αν σου είναι εύκολο ενημέρωσε μας για το τι έγινε,γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον η περίπτωση σου!

Σημερα προσπαθησα να επικοινωνησω με την nova αλλα μετα απο 20 λεπτα αναμονη βαρεθηκα και σκεφθηκα καλυετρα να τους παρω παλι απο Δευτερα μην μπλεξω Σ/Κ και μεινώ χωρις ενεργοποιηση του 2ου δεκτη....

Αν ειχα συνδεσει απο την πρωτη μερα τους δεκτες και μεταξυ τους,δεν θα ειχα παρει χαμπαρι τιποτα!

Σχετικα με το θεμα του δευτερου λογαριασμου ειναι δικο τους προβλημα μια που και το χαρτι που υπεγραψα γραφει ποιος ειναι master και ποιος slave δεκτης...δηλαδη αναφερεται ξεκαθαρα σε multiview συστημα ( ειναι τικαρισμενη και η σχετικη επιλογη του εντυπου).
Επισης οταν τους πηρα τηλεφωνο για να ενεργοποιησω τον 865 τους ανεφερα κανονικα οτι προκειται για συστημα multiview..

Δεν νομιζω να μου δημιουργησουν προβλημα ,ειδικα αν καταγραφονται και οι συνομιλιες.....βεβαια nova ειναι αυτη και ποτε δεν ξερεις...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.
Νέος και εγώ από σήμερα στην παρέα σας.
Το φόρουμ το επισκέπτομαι πολύ καιρό και μάλιστα παίρνω σημαντικές πληροφορίες σχετικά με κινήσεις που θα ήθελα να κάνω.
Η εγγραφή μου λοιπόν έγινε σήμερα γιατί εδώ και μια βδομάδα, έβαλα την υπηρεσία Multiview και πραγματικά είμαι καταενθουσιασμένος από τις δυνατότητες αυτής.
Χρήστης Νονα εδώ και 2 χρόνια περίπου, αποφάσισα να κάνω την κίνηση αυτή και ως στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις ευκολίες που έχω.
Σταμάτημα ταινίας προκειμένου να μιλήσω στο τηλέφωνο, εγγραφή ταινιών που προβάλλονται ώρες που είμαι στο γραφείο, τρομερό μενού κλπ.
Βέβαια όσον αφορά τις υπηρεσίες της Νονα ακόμα πρέπει να κάνω λίγο υπομονή για να σχολιάσω, καθώς και το NovacinemaHD έχει διαφορετικό ήχο από τα υπόλοιπα και θα πρέπει κάθε φορά να τον προσαρμόζω και μερικές φορές στα αθλητικά του δεύτερου δέκτη μου έκανε κάποια διακοπή βγάζοντας μήνυμα για λήξη της κάρτας πρόσβασης και ούτε novademand υπάρχει ενώ είχα διαφορετική ενημέρωση από το κατάστημα:twoguns:
Ελπίζω στη συνέχεια να διορθωθούν και αυτά.
Σταματώ εδώ για να μην κουράσω άλλο και θα πούμε αρκετά στη συνέχεια:worshippy:

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.
Νέος και εγώ από σήμερα στην παρέα σας.
Το φόρουμ το επισκέπτομαι πολύ καιρό και μάλιστα παίρνω σημαντικές πληροφορίες σχετικά με κινήσεις που θα ήθελα να κάνω.
Η εγγραφή μου λοιπόν έγινε σήμερα γιατί εδώ και μια βδομάδα, έβαλα την υπηρεσία Multiview και πραγματικά είμαι καταενθουσιασμένος από τις δυνατότητες αυτής.
Χρήστης Νονα εδώ και 2 χρόνια περίπου, αποφάσισα να κάνω την κίνηση αυτή και ως στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις ευκολίες που έχω.
Σταμάτημα ταινίας προκειμένου να μιλήσω στο τηλέφωνο, εγγραφή ταινιών που προβάλλονται ώρες που είμαι στο γραφείο, τρομερό μενού κλπ.
Βέβαια όσον αφορά τις υπηρεσίες της Νονα ακόμα πρέπει να κάνω λίγο υπομονή για να σχολιάσω, καθώς και το NovacinemaHD έχει διαφορετικό ήχο από τα υπόλοιπα και θα πρέπει κάθε φορά να τον προσαρμόζω και μερικές φορές στα αθλητικά του δεύτερου δέκτη μου έκανε κάποια διακοπή βγάζοντας μήνυμα για λήξη της κάρτας πρόσβασης και ούτε novademand υπάρχει ενώ είχα διαφορετική ενημέρωση από το κατάστημα:twoguns:
Ελπίζω στη συνέχεια να διορθωθούν και αυτά.
Σταματώ εδώ για να μην κουράσω άλλο και θα πούμε αρκετά στη συνέχεια:worshippy:

Εμείς φίλε μου όλα αυτά τα κάνουμε χρόνια και δεν είχαμε μουλτιβιου επίσης βλέπαμε στο iPad διαφορετικό κανάλι στο μπαλκόνι η στη τουαλέτα, κάναμε εγγραφές που τις κάναμε DVD μετά και σταματουσαμε για να πάμε τουαλέτα και βλέπαμε από το δεκτή μας άλλους 9 δορυφόρους πλην του χοτμπερντ και όταν διακοπταμε την συνδρομή δεν χάσαμε τις ταινίες μας που αν το κάνεις δηλαδή διακοψεις τον ήπιες και βάζαμε και καμία άλλη καρτούλα , στο δέκτη μας πχ sky , canal+ κτλ , και τραβάμε από τον 2 Tera δικτυακο σκληρο μας τα τραγουδσκια μας τα βιντεάκια μας τα avi μας τις φωτογραφίες μας και βλέπαμε από άλλη τηλεόραση αυτά που έχουμε γράψει στον δίσκο στο σαλόνι και βλέπουμε και digea απο τον ιδιο δέκτη που έχουμε γιατί την πατησαμε και δώσαμε 3000 tv με mpeg 2 αυτά τα λίγα κάνουν οι δεκτές της αγοράς που χρυσοπληρωσαμε και δεν μας αφήνει η Νοβα να χρησιμοποιούμε !!

:D
174056_700b.jpg
9gag.com