Nova Multiview

Εμείς φίλε μου όλα αυτά τα κάνουμε χρόνια και δεν είχαμε μουλτιβιου επίσης βλέπαμε στο iPad διαφορετικό κανάλι στο μπαλκόνι η στη τουαλέτα, κάναμε εγγραφές που τις κάναμε DVD μετά και σταματουσαμε για να πάμε τουαλέτα και βλέπαμε από το δεκτή μας άλλους 9 δορυφόρους πλην του χοτμπερντ και όταν διακοπταμε την συνδρομή δεν χάσαμε τις ταινίες μας που αν το κάνεις δηλαδή διακοψεις τον ήπιες και βάζαμε και καμία άλλη καρτούλα , στο δέκτη μας πχ sky , canal+ κτλ , και τραβάμε από τον 2 Tera δικτυακο σκληρο μας τα τραγουδσκια μας τα βιντεάκια μας τα avi μας τις φωτογραφίες μας και βλέπαμε από άλλη τηλεόραση αυτά που έχουμε γράψει στον δίσκο στο σαλόνι και βλέπουμε και digea απο τον ιδιο δέκτη που έχουμε γιατί την πατησαμε και δώσαμε 3000 tv με mpeg 2 αυτά τα λίγα κάνουν οι δεκτές της αγοράς που χρυσοπληρωσαμε και δεν μας αφήνει η Νοβα να χρησιμοποιούμε !!

Δε διαφωνώ καθόλου σε οτι λες, το αντίθετο μάλιστα.
Περίπου το ίδια έκανα και εγώ με ταινίες από το δίκτυο και μεταφορά σε WD PLAYER κοκ.
Απλώς σημείωσα ότι σαν υπηρεσία εμένα με βολεύει πάρα πολύ και ως στιγμής (πολύ νωρίς βέβαια) είμαι αρκετά ικανοποιημένος

Καλημέρα,

Σχετικά με την χρήση του καλωδίου UTP για την ένωση των 2 αποκωδικοποιητών, υποθέτω ότι μιλάμε για ένα καλώδιο δικτύου συνεχές.

Στην δικιά περίπτωση (και φαντάζοαι και σε πολλούς άλλους) σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού καταλήγει ένα καλώδιο δικτύου. Τα καλώδια αυτά έχουν κοινή αφετηρία, όπου και υπάρχει ένα lan switch.

Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η καλωδίωση που σας περιγράφω για την ένωση δύο αποκωδικοποιητών σε δύο διαφορετικά δωμάτια (τερματικά σημεία του δικτύου).

Καλημέρα,

Σχετικά με την χρήση του καλωδίου UTP για την ένωση των 2 αποκωδικοποιητών, υποθέτω ότι μιλάμε για ένα καλώδιο δικτύου συνεχές.

Στην δικιά περίπτωση (και φαντάζοαι και σε πολλούς άλλους) σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού καταλήγει ένα καλώδιο δικτύου. Τα καλώδια αυτά έχουν κοινή αφετηρία, όπου και υπάρχει ένα lan switch.

Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η καλωδίωση που σας περιγράφω για την ένωση δύο αποκωδικοποιητών σε δύο διαφορετικά δωμάτια (τερματικά σημεία του δικτύου).

Πάρε ένα τέτοιο για να ενώσεις τα δύο καλώδια στο switch (απλά τα βγάζεις και τα ενώνεις)
50-113-large.jpg

!B8WZrmgB2k~$(KGrHqV,!k0Ey+jC2OPoBM2)eHER6w~~0_35.JPG

τα πουλάνε στα περισσότερα ηλεκτρονικάδικα...

Για να συνεχίσω να στέλνω και δίκτυο στα δωμάτια σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω splitter που χωρίζει στα δύο το καλώδιο δικτύου (4+4 σύρματα). Το ένα μισό να το κουμπώσω στο switch και το άλλο μισό να το χρησιμοποιήσω για την επικοινωνία των αποκωδικοποιητών.

Δεν ξέρω αν το ομοαξονικό θα συνεχίσει να παίζει και πάνω από τα 4 σύρματα.

Καλωδιο δυκτιου με ποσα καλωδια απο το utp ,4 kanoyn 100mb 8 kanoyn 1 tera μαλλον και με δυο καλωδια πρεπει να γινεται το τοπικο...

Έχει κανείς υλοποιήσει multiview με μετατροπή σε utp και σε υπάρχον τοπικό δίκτυο? Για να ξέρουμε να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο η όχι

Απο οτι ξερω υπαρχει ανταπτορας rf se utp με δυο καλωδια απο το utp που παει μεχρι 100μ και κανει 12 ευρω ειναι για μεταφορα σηματος απο καμερα ασφαλειας και ειναι σετακι απο 2 τεμαχια οποτε πρεπει να κανει λογικα.....

γεία και χαρά σας παιδιά..
Για την σύνδεση των δεκτών μεταξύ τους πρέπει το καλώδιο να είναι μονοκόμματο?γιατί εγώ ένωσα 2 καλώδια με φύσα θυληκό θυληκό &τα φισάκια τους, και απο την Νοβα μου λένε οτι αυτό δημιουργεί πρόβλημα και δεν επιτρέπει στον κωδικό να περάσει και στον slave δέκτη.
Ισχύει?

Προφανώς ο τεχνικός στο τηλέφωνο ήταν πιο άσχετος απο εμένα.
Μετά απο έναν τυπικό έλεγχο στις συνδέσεις,επανάληψη τηλεφωνήματος στην Νοβα&επανάληψη διαδικασίας όλα είναι εντάξει.
Σας ευχαριστώ για τον όποιο χρόνο σπαταλήσατε για την περίπτωση μου.

Διαβάζοντας όλο το νήμα, μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες:

Γνωρίζουμε αν το multiview περιορίζεται σε 2 δέκτες?

Αν υποτεθεί ότι βάζουμε ένα octo lnb και έχουμε 1 master (865) και 3 slave (861) δέκτες, θα μπορούσαμε θεωρητικά να μοιράσουμε το σήμα στους 4 δέκτες, χρησιμοποιώντας ένα splitter για το μοίρασμα από το ομοαξονικό του master στους 3 slave?

Ενδιαφέρομαι να έχω nova σε όλα τα δωμάτια, έστω κι αν πρέπει να αγοράσω 4 δέκτες ώστε να μπορώ να το πετύχω.

Προς το παρόν υπάρχει δυνατότητα για 2 δέκτες. Δε νομίζω να καθυστερήσει πάντως η διάθεση παραπάνω δέκτη. Ειδικά τώρα πού το επίπεδο του surf lock είναι στο 1..

Καλησπέρα κι από 'μένα...

Μπορεί κάποιος να βάλει link από φωτογραφία αντάπτορα rf σε utp?

Είναι όπως αυτόν?

Επίσης μπορούμε αντί μιάς κεραίας με 4πλο lnb να χρησιμοποιήσουμε 2 κεραίες με 2πλο lnb? δηλ κάθε δέκτης να συνδεθεί σε διαφορετική κεραία με 2 καλώδια για τα tuners και μεταξύ τους οι δέκτες με ομοαξονικό καλώδιο?

Ευχαριστώ προκαταβολικά....

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους.
Μια ερώτηση ρε παιδιά γιατί έχω χαθεί.
Για να γλυτώσω το 3πλό lnb και επειδή στην ταράτσα έχω 2 πιατα που βλέπουν hotbird , μπορώ να στείλω ένα σε κάθε αποκοδικοποιητή και απλά να περάσω ένα μεταξύ τους για το κλείδωμα ; Θα παίξει

Ευχαριστώ πολύ.
Κάπου διάβασα στο forum οτι δεν είναι απόλυτα αναγκαίο και το διπλό καλώδιο από την κεραία στον κεντρικό αποκωδικοποιητή (Δεν θα έχω κάποιες δυνατότητες) .Ισχύει αυτό ; Ουσιαστικά πάω να γλυτώσω το κόστος του τεχνικού αφού πρέπει να δώσω τα 140 για την αγορά του PVR

Θα έχεις εκτός λειτουργίας το ένα tuner του δέκτη, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζονται κάποιες λειτουργίες, π.χ. δεν θα έχεις δυνατότητα παρακολούθησης ενός καναλιού και ταυτόχρονης εγγραφής ενός άλλου.

Χθές ενεργοποιήσα και εγώ το multiview (πήρα το upgrade pack). Τα ποστς στο forum με βοήθησαν να το στήσω μόνος μου (αλλαγή LNB , καλωδιώση (χρησιμοποιήσα τα καλώδια του πακέτου)) και να γλυτώσω τα χρήματα του τεχνικού. Σας ευχαριστώ όλους.

-Μάνος

ΥΓ. ο 865 είναι λίγο ποιο αργός απο τον 831 όταν αλλάζεις κανάλια ή είναι η ιδέα μου?