Nova Multiview

για να εχεις 3 η 4 διαφορετικες θεασεις ... σε τι σπιτι πρεπει να μενεις ? και πρεπει να θες πολυ να δεις τηλεοραση :) off topic

Συγγνώμη,αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω.Τι πάει να πει σε τι σπίτι πρέπει να μένεις?Το τι ανάγκη και τι γούστα έχει ο καθένας,αφορούν μόνο τον ίδιο.Κάποιος μπορεί να θέλει να βλέπει NOVA και στην...κουζίνα του.Και ναι,μπορεί να θέλει να δει και πολύ τηλεόραση.Κάτι που φαίνεται παράξενο σε σένα,είναι αναγκαίο και αυτονόητο για κάποιον άλλο.Σ' αυτή την κατεύθυνση λοιπόν,είναι πολύ σωστή η εξέλιξη αυτή από τη NOVA.

Last edited by a moderator:
Χαρη, τσάμπα πήρες από τα μούτρα το παλικάρι, άσε που φαντάζομαι ότι το είπε αστειεύομενος .
Εν μέρει πάντως , έχει δίκιο. Και εγώ το βρίσκω υπερβολικό, ειδικά το νούμερο "4" .
Αν πάντως πάει ασύρματη δικτύωση, θα εξυπηρετεί και τους γείτονες.
Βέβαια εγώ θα πρότεινα να ανεβάσουν τον αριθμό στο novago, αλλά δεν....

Last edited:
Παιζει να ειναι κλειδωμενο και να μην εξυπηρετει κανενα γειτονα... Αριστη λυση η ασυρματη συνδεση απο τα καλωδια.. ( Αν ισχυει βεβαια )

Πώς είναι δυνατόν να είναι κλειδωμένο??? Δεν σε καταλαβαίνω.
Δεν θα αρχίσω την μπαρουφολογία, θα περιμένω να δω το ασύρματο ή να μάθω κάτι και τότε μόνο θα ξανά αναφερθώ σε αυτό το "ασύρματο "

Νίκο, δεν τον πήρα από τα μούτρα.Λυπάμαι αν φάνηκε έτσι.Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι για πολλούς,όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό,το multivew είναι από τους καθοριστικότερους παράγοντες για να επιλέξει κάποιος έναν πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης.Πίστεψέ με (αν και βγαίνω εκτός εδώ),ο ΟΤΕ έχει κάνει τεράστιο λάθος που δεν έχει δώσει την ανάλογη σημασία στη δυνατότητα ανεξάρτητης θέασης σε περισσότερους του ενός δέκτες.Και δεν είναι καθόλου υπερβολικό να δίνεται η δυνατότητα αυτή σε περισσότερες από 2 ανεξάρτητες θεάσεις.Πάντως,την ασύρματη δικτύωση τη βλέπω πολύ θετικά.Για τους γείτονες,σε κάποια περίπτωση θα είναι καλύτερα(αν πρόκειται για το διπλανό διαμέρισμα ή το πολύ για τον πάνω ή κάτω όροφο)...Με την παρούσα μορφή όμως,μπορείς να το μοιράσεις ασύγκριτα πιο μακρυά.Άρα από αυτή την άποψη θα είναι και ασφαλέστερο,αφού δεν θα μπορεί να μοιραστεί μακρυά.

Τώρα είδα το post σου.Μα με την ασύρματη δικτύωση,δεν θα είναι δυνατό να δει κανείς λαθραία. Εφόσον κάθε δέκτης (και ο master και οι slaves)θα είναι δηλωμένος για να έχει την δυνατότητα να δει.Έτσι συμβαίνει και τώρα.Δεν μπορείς να συνδέσεις όποιον δέκτη θέλεις,παρά μόνο αυτούς που έχεις δηλώσει,master και slave δηλαδή.

Ότι σου έγραψα, ήταν με φιλικό ύφος. Καμία μομφή σε σένα.
Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα σου περί ΟΤΕ.
Και τέλος, η αναφορά μου στα περί γείτονα, εννοείται ότι αναφερόμουν σε μοίρασμα της νομιμης συνδρομής δίνοντας "slave δέκτη" στον γείτονα , ένα αντίστοιχο φαινόμενο παρουσιαστηκε και με τις συσκευές του NovaGO, και φυσικά δεν αναφερόμουν σε όποιο δέκτη θες.
Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο αυτό.

Ναι βρε συ,το κατάλαβα ότι μου τα λες φιλικά.Θα πρέπει να ήμουν στόκος για να μην το καταλάβω.Ίσα ίσα που καλά έκανες και μου είπες να μην παίρνω από τα μούτρα το παλικάρι.Δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση.

Μα αυτή τη στιγμή,αν έχεις multivew έχεις και έξτρα χρέωση 9,90 ευρώ το μήνα.

Αυτό ήθελα να μάθω, σε ευχαριστώ χάρη

Αυτα που σας ειπα για τον νεο δεκτη και τις δυνατοτητες ειναι 100% επιβεβαιωμενα,επισης συντομα θα ερθει και νεα αναβαθμιση για τους δεκτες που λυνει τα προβλημα που παρουσιαστηκαν με την τελευταια.Ο νεος δεκτης οπως ειπα αργει,δηλαδη η διαθεση ειναι για Μαρτιο...

Το 4 ίσως είναι υπερβολικό, αλλά έχοντας multiview θα ήθελα άλλη μια θέση θέασης. Τώρα έχω ένα στο καθιστικό και ένα στην κρεβατοκάμαρα. Θα ήθελα και ένα για την κρεβατοκάμαρα της γιαγιάς που μένει μαζί μας. Αλλά δε θα έδινα πάνω από 5 ευρώ επιπλέον (τώρα το multiview είναι δώρο λόγω πληρωμής με πιστωτική).

Εικάζω πως θα ειναι κατι σαν multiview 2, ως μια εξτρα υπηρεσια στην εξτρα υπηρεσια οπου με μια συνδρομη (τα 5 ευρω θα ελεγα και εγω, 10+5 δηλαδη) θα μπορουσες να εχεις απο 2 εως 4 δεκτες. Ποσό ανα δέκτη μου ακουγεται υπερβολικό, εκτος και αν αυτο ειναι χαμηλο.

Διάβασα όλο το thread και το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που θέλω δεν είναι εφικτό, αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας. Το σπίτι μου έχει 2 ορόφους και σε κάθε όροφο πηγαίνει 1 ξεχωριστή γραμμή από την ταράτσα που μεταφέρει το επίγειο και το δορυφορικό σήμα. Στην ταράτσα υπάρχουν 4πλά LNBs και χρησιμοποιούνται οι 2 έξοδοι (γιά τους 2 όροφους). Χρησιμοποιούνται combiners έτσι ώστε το καλώδιο που κατεβαίνει σε κάθε όροφο να μεταφέρει δορυφορικό και επίγειο σήμα.
Στον κάθε όροφο χρησιμοποιείται splitter για να μοιραστεί το σήμα στις πρίζες που υπάρχουν στα δωμάτια και κάθε πρίζα διαχωρίζει το σήμα σε δορυφορικό και επίγειο.
Αυτό που θέλω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω το multiview ώστε να παρακολουθώ τηλεόραση τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο όροφο χωρίς να χρειαστεί να τροποποιήσω σημαντικά την υπάρχουσα εγκατάσταση. Θέλω να αποφύγω να ανοίγω τρύπες στους τοίχους, να περάσω επιπλέον καλώδια κλπ. Θα ήθελα όλες οι αλλαγές να γίνουν στην ταράτσα. Το πρόβλημά μου είναι πως θα περάσει το multiview control σήμα χωρίς να χρειαστεί να περάσω επιπλέον καλώδιο. Επίσης θέλω να έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ επίγεια τηλεόραση όπως και τώρα. Είναι αυτό που θέλω εφικτό;

Re: Απάντηση: Nova Multiview

Το 4 ίσως είναι υπερβολικό, αλλά έχοντας multiview θα ήθελα άλλη μια θέση θέασης. Τώρα έχω ένα στο καθιστικό και ένα στην κρεβατοκάμαρα. Θα ήθελα και ένα για την κρεβατοκάμαρα της γιαγιάς που μένει μαζί μας. Αλλά δε θα έδινα πάνω από 5 ευρώ επιπλέον (τώρα το multiview είναι δώρο λόγω πληρωμής με πιστωτική).

Για μένα Πάνο,όταν δοθεί αυτή η δυνατότητα για επιπλέον των 2 θέσεων,δεν θα πρέπει να υπάρχει καν επιπλέον χρέωση.Και τα 5 ευρώ τα βρίσκω υπερβολικά επειδή θέλει κάποιος να βλέπει και σε άλλο δωμάτιο.Ελπίζω ότι θα είναι δωρεάν,αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Πώς είναι δυνατόν να είναι κλειδωμένο??? Δεν σε καταλαβαίνω.
Δεν θα αρχίσω την μπαρουφολογία, θα περιμένω να δω το ασύρματο ή να μάθω κάτι και τότε μόνο θα ξανά αναφερθώ σε αυτό το "ασύρματο "

Ε λεμε και καμια μπαρουφα που και που....

για να δουμε αυτο με το ασυρματο , εγω δεν εχω βαλει multiview λογο του καλωδιου που πρεπει να εχει απο τον Α στον Β. Ισως να υπαρχει καμια μοντα να κανεισ κατι στην ταρατσα και απο εκει να βγαζεις ενα καλωδιο για καθε μηχανιμα ? παντος εαν λεει απο μαρτιο (δεν ειμαι σιγουρος) εχουμε καιρο ... ασ δουμε τι πακετο θα εχουμε και τι χρηση τοτε και βλεπουμε

Απάντηση: Re: Nova Multiview

Με Ethernet και ένα απλό vpn θα είναι πολύ εύκολος ο διαμοιρασμός σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου πιάνει hotbird. Το θεωρώ απίθανο.

Όχι,γιατί δεν μπορεί να έχει εικόνα όποιος δέκτης θέλουμε.Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε και τώρα στο multivew να χρησιμοποιήσουμε όποιο δέκτη θέλουμε.Δεν είναι έτσι όμως.Θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι δέκτες με συγκεκριμένες κάρτες αυτές που θα ανοίγουν για να δείχνουν εικόνα.Αυτές δηλαδή που θα είναι δηλωμένες στη NOVA.Και λογικά,δεν νομίζω να δοθεί η δυνατότητα μέσω ethernet.Άλλο πράγμα είναι το οικιακό δίκτυο μέσω wi-fi.

Με Ethernet και ένα απλό vpn θα είναι πολύ εύκολος ο διαμοιρασμός σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου πιάνει hotbird. Το θεωρώ απίθανο.
Αν ελέγχει το roundtrip και επιτρέπει μέχρι πχ 5 ms , το vpn σου δε πρόκειται να δουλέψει.

Διάβασα όλο το thread και το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που θέλω δεν είναι εφικτό, αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας. Το σπίτι μου έχει 2 ορόφους και σε κάθε όροφο πηγαίνει 1 ξεχωριστή γραμμή από την ταράτσα που μεταφέρει το επίγειο και το δορυφορικό σήμα. Στην ταράτσα υπάρχουν 4πλά LNBs και χρησιμοποιούνται οι 2 έξοδοι (γιά τους 2 όροφους). Χρησιμοποιούνται combiners έτσι ώστε το καλώδιο που κατεβαίνει σε κάθε όροφο να μεταφέρει δορυφορικό και επίγειο σήμα.
Στον κάθε όροφο χρησιμοποιείται splitter για να μοιραστεί το σήμα στις πρίζες που υπάρχουν στα δωμάτια και κάθε πρίζα διαχωρίζει το σήμα σε δορυφορικό και επίγειο.
Αυτό που θέλω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω το multiview ώστε να παρακολουθώ τηλεόραση τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο όροφο χωρίς να χρειαστεί να τροποποιήσω σημαντικά την υπάρχουσα εγκατάσταση. Θέλω να αποφύγω να ανοίγω τρύπες στους τοίχους, να περάσω επιπλέον καλώδια κλπ. Θα ήθελα όλες οι αλλαγές να γίνουν στην ταράτσα. Το πρόβλημά μου είναι πως θα περάσει το multiview control σήμα χωρίς να χρειαστεί να περάσω επιπλέον καλώδιο. Επίσης θέλω να έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ επίγεια τηλεόραση όπως και τώρα. Είναι αυτό που θέλω εφικτό;

Έτσι όπως δίνεται το multiview επί του παρόντος, δεν μπορείς. Κάνε υπομονή μέχρι το Φθινόπωρο γιατί έχει ακουστεί κάτι για νέους δεκτές με WiFi.