Nova Multiview

Παιδια εδω και δυο μερες η ωρα στο δευτερο δεκτη ειναι τελειως λαθος αν και στον πρωτο δεκτη ειναι μια χαρα. Υπαρχει καμια ιδεα για λυση?

καλησπέρα και απο μένα,
είμαι νέος σε αυτά και σχετικά άσχετος, οπότε θα ήθελα μια μικρή βοήθεια...

κάνω μια μικρή ανακαίνιση στο διιαμέρισμά μου και σκέφτομαι να κάνω την καλωδίωση για το multiview.

εκτός του master και του slave, θέλω να έχω εικόνα και σε έναν άλλο όροφο, προφανώς όχι ανεξάρτητο αλλά να βλέπει οτι δείχνει ένας απο τους 2 δέκτες.
πως επιλέγω ποιον απο τους 2 θα βλέπω στον αλλον οροφο;;

ταυτόχρονα -δεν ξερω αν γίνεται- πως μπορω στον δικό μου οροφο (με το multiview) να το συνδυασω καλωδιακά και με το επιγειο ψηφιακό. θα βάλω καινουρια κεραία και
καινουριο καλωδιο.

ποια η καλωδίωση ολου αυτού του σχεδιασμού;;;;

αν κάνω ολη την καλωδίωση και για καποιους μηνες δεν παρω το multiview θα εχω προβλημα με το επιγειο;

χίλια ευχαριστώ προκαταβολικά

αφου μου πηρε ενα βραδυ να διαβασω 80 σελιδες να κανω και εγω την ερωτηση μου .ο μαστερ δεκτης για να συνδεθει με το σλαιβ θα πρεπει να εχει f out kai o slave rf in ? Ρωτω γιατι καποιοι φιλοι ειπαν για πολλες εναλλακτικες rfin me rfin κτλ......

αφου μου πηρε ενα βραδυ να διαβασω 80 σελιδες να κανω και εγω την ερωτηση μου .ο μαστερ δεκτης για να συνδεθει με το σλαιβ θα πρεπει να εχει f out kai o slave rf in ? Ρωτω γιατι καποιοι φιλοι ειπαν για πολλες εναλλακτικες rfin me rfin κτλ......

Μπορείς να το κάνεις κι έτσι,αρκεί να το επιλέξεις και από το μενού του master.

Ρωταω εδω αν και δεν ειναι ακριβως το καταλληλο θεμα... εδωσα απο τον pvr με το rf out σε αλλη τv στο δωματιο αναλογικα σημα ωστε να βλπω οτι και ο pvr... αλλα το σημα που ερχεται ειναι χαλια ... εχει πολλα χιονιο.... παιζει να ειναι κατι στις συνδεσεις ή θελει καποιον ενισχυτή;

Τα χιόνια οφείλονται σε απωλειες (ποιοτητα καλωδιου, ενωσεις, μηκος, κτλ) και παρεμβολές απο υπαρχοντα αναλογικά σηματα.

το μηκος ειναι 6 μετρα περιπου ισως και λιγο παραπανω και εχει και ενωση... αρα η λυση ειναι ενισχυτής;

Το μήκος είναι πολύ μικρό για να έχεις χιόνια.Προφανώς κάποια ένωση είναι που σου δημιουργεί το πρόβλημα.Δε νομίζω να λυνότανε με χρήση ενισχυτή.Απ' ότι καταλαβαίνω,οι πρίζες σου αυτές είναι σε σειρά?Ή μήπως δεν παρεμβάλλονται καθόλου πρίζες και ενώνονται οι 2 δέκτες με απευθείας καλώδιο (έστω κι αν έχεις και κάποια μούφα)?Αν είναι σκέτο καλώδιο,τότε έχει να κάνει με τις ενώσεις.Τσέκαρε τα βύσματα και θα είσαι ΟΚ.

Με τετοιο μηκος και με μια αξιοπρεπή ενωση δεν δικαιολογούνται μεγάλες απώλειες. Δοκίμασε αλλες συχνότητες μηπως και δεις βελτιωση. Η χρηση ενισχυτη εχει καποιο κοστος και μπορει να δημιουργησει προβληματα. Καλυτερα av transmitter (υπαρχει θεμα στα νηματα του οτε) αν δεν μπορει να λυθει ετσι.

Με τετοιο μηκος και με μια αξιοπρεπή ενωση δεν δικαιολογούνται μεγάλες απώλειες. Δοκίμασε αλλες συχνότητες μηπως και δεις βελτιωση. Η χρηση ενισχυτη εχει καποιο κοστος και μπορει να δημιουργησει προβληματα. Καλυτερα av transmitter (υπαρχει θεμα στα νηματα του οτε) αν δεν μπορει να λυθει ετσι.
αλλες συχνοτητες πως; στο 36 το πιανω.. απο τον nova pvr αλλαζει αυτο;

Από το μενού του 865 αλλάζει,αλλά εφόσον έχεις χιόνια με τόσο μικρή απόσταση,δεν θα αλλάξει αυτό ακόμα κι αν βάλεις διαφορετική συχνότητα.Τσέκαρε τις ενώσεις σου.

αν απο το καλωδιο του αναλογικου περναει και αναλογικο(κεραια) και το rf που ερχεται απο δεκτη δικαιολογητε;

Φίλε μου,για να καταλάβω καλά...Μπορείς να εξηγήσεις την συνδεσμολογία?Είναι απευθείας καλώδιο?Περνάει μέσα από τις πρίζες που έχεις επίγεια λήψη?Αν είναι έτσι,να υποθέσω ότι οι πρίζες είναι σε σειρά?

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι να κινηθεί λίγο το νήμα.
1. Για να λειτουργήσει το multiview ο ένας δέκτης πρέπει να είναι ο 865 ή γίνεται με 2 δέκτες 831;
2. Το rf out του πρώτου δέκτη εκτός από τον παλμό, δίνει και εικόνα την οποία στέλνουμε σε τηλεόραση
και βλέπουμε κανονικά; (με ένα splitter στο rf out)
Συγνώμη αν έχουν ήδη απαντηθεί αλλά η αναζήτηση δεν βοήθησε ιδιαίτερα και οι 80 σελίδες είναι αρκετές.
Ευχαριστώ.

1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 831,ή 2 865 ή 1+1.
2. Ναι,δίνει και εικόνα σε τηλεόραση.Αντί για splitter,επέλεξε από το μενού του πρώτου δέκτη να έχεις το RF IN για multivew.Και πάρε από το RF OUT για έξοδο προς την τηλεόραση.

σκεφτομαι να παρω δευτερο δεκτη αν συμφωνησω με τη νοβα στη ανανεωση συμβολαιου.....μπορω βαζοντας τον δευτερο δεκτη στο αλλο δωματιο
(π.χ. κρεββατοκαμαρα) χωρεις να βαλω δευτερο lb

....απλος παραληλα να δωσω στον δευτερο δεκτη με καλωδιο κεραιας και να βλεπω ...παντα ο ενας κλειστος ;
στη αγορα του δεκτη υπαρχει σχεδιο συνδεσμολογιας ....ειμαι τεχνικος και πιανουν τα χερια μου(ηλεκτρολογος......δεν εχω ασχοληθη τεχνικα
ποτε μετα δοριφορικα)......

ευχαριστω

Γίνεται να παίζουν & ταυτόχρονα με dc blocker & splitter να στείλεις σήμα
αλλά θα σε περιορίζει στο να βλέπεις μόνο τα κανάλια που είναι σε αναμεταδότες τις νόβα στον ένα δέκτη