Nova Multiview

Μηπως ξερουμε ποσα μετρα ειναι το οριο του καλωδιου που συνδεει τους 2 δεκτες μεταξυ τους ;

Δεν ξέρω αν έχει καθοριστεί κάποιο συγκεκριμένο όριο,αλλά δοκιμασμένο σε μονοκόμματο καλώδιο 52 μέτρων δουλεύει άψογα.

Υπαρχει ηδη περασμενο.Τωρα γιατι καθομαι και ρωταω αφου δεν εχω ακομα προσφορα απο τη ΝΟΒΑ.Ετσι απο περιεργεια.

Όπως λέει και ο Δημήτρης,αν δεν γίνεται να περάσει εσωτερικά του σπιτιού (για αισθητικούς λόγους),αναγκαστικά περνάει εξωτερικά και διανύει μεγαλύτερη απόσταση.

Και εγώ απέξω , πάνω από την ταράτσα τα έχω και στα 4 χρόνια τώρα κανένα απολύτως πρόβλημα...

Καλησπέρα σας,
Μετά από προσφορά της Nova για Multiview αγόρασα τον 865 pvr και έγινε η εγκατάσταση από συνεργείο τους αφού πρώτα μου διαβεβαίωσαν πως γίνεται η σύνδεση των δύο αποκωδικοποιητών εξωτερικά μίας και δεν θέλω καλώδια μέσα στο σπίτι. Η σύνδεση, μου είπαν, θα γίνονταν αργότερα αφού προχωρούσε η αίτηση ενεργοποίησης για multiview. Μέτα από λίγες μέρες ήρθε άλλο συνεργείο για να ολοκληρώσει την σύνδεση των δύο αποκωδικοποιητών και μου είπε πως δεν γίνετε να ολοκληρωθεί η σύνδεση καθώς είναι μεγάλη η απόσταση, υπολογίστηκε 45-50 μέτρα καλωδίου, ώστε να υπάρχει παλμός-σήμα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Πόσα μέτρα είναι το ανώτερο όριο σύνδεσης των δυο αποκωδικοποιητών για multiview; Είναι όντως τόσο μεγάλη η απόσταση 50 μέτρων καλωδίου;
Τι άλλες επιλογές έχω για το multiview μιας και ήδη φορτώθηκα τον 865; να ζητήσω ακύρωση ή ίσως κάποια έκπτωση, τι προτείνετε;

Ευχαριστώ

εδω λογικα περιμεναμε να καταργηθει η χρεωση των ηδ εδω και δυο χρονια....

Λογικά σε λίγο καιρό θα γίνεται μέσω δικτύου το multi άρα περίμενε

Εννοείς κάτι αντίστοιχο με το Nova go? … προτιμώ ενσύρματες συνδέσεις από ασύρματες :p ...ασε που μέχρι να γίνει αυτο μπορει να πάρει χρόνο, ευχαριστώ πάντως :smile:

@ Corsair4 Ο μόνος τρόπος για θέαση Multiview είναι αυτός που σου είπαν οι τεχνικοί.
Θα πρέπει ν αποδεχθείς την σύνδεση των δυο δεκτών, έτσι ώστε ο slave να παίρνει τον παλμό.

Για τα μέτρα δεν γνωρίζω να σου πω ακριβώς. Μέσα εδώ έχουν γράψει πως λειτουργεί και με 100 μέτρα καλώδιο.
Και εγώ εξωτερικά περνάω το καλώδιο, όχι όμως τόσα μέτρα καθώς λες.

Όσο αφορά το Multiview μέσω δικτύου, δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να έρθει από σήμερα έως και σε δύο χρόνια...

Απάντηση: Re: Nova Multiview

Καλησπέρα σας,
Μετά από προσφορά της Nova για Multiview αγόρασα τον 865 pvr και έγινε η εγκατάσταση από συνεργείο τους αφού πρώτα μου διαβεβαίωσαν πως γίνεται η σύνδεση των δύο αποκωδικοποιητών εξωτερικά μίας και δεν θέλω καλώδια μέσα στο σπίτι. Η σύνδεση, μου είπαν, θα γίνονταν αργότερα αφού προχωρούσε η αίτηση ενεργοποίησης για multiview. Μέτα από λίγες μέρες ήρθε άλλο συνεργείο για να ολοκληρώσει την σύνδεση των δύο αποκωδικοποιητών και μου είπε πως δεν γίνετε να ολοκληρωθεί η σύνδεση καθώς είναι μεγάλη η απόσταση, υπολογίστηκε 45-50 μέτρα καλωδίου, ώστε να υπάρχει παλμός-σήμα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Πόσα μέτρα είναι το ανώτερο όριο σύνδεσης των δυο αποκωδικοποιητών για multiview; Είναι όντως τόσο μεγάλη η απόσταση 50 μέτρων καλωδίου;
Τι άλλες επιλογές έχω για το multiview μιας και ήδη φορτώθηκα τον 865; να ζητήσω ακύρωση ή ίσως κάποια έκπτωση, τι προτείνετε;

Ευχαριστώ

Εφόσον η απόσταση μεταξύ των δεκτών είναι αυτή που λες,προχώρα άφοβα στην εγκατάσταση του καλωδίου εξωτερικά.Είναι δοκιμασμένο και δουλεύει
χωρίς κανένα πρόβλημα σε τέτοια απόσταση.

Απάντηση: Re: Nova Multiview

Μέτα από λίγες μέρες ήρθε άλλο συνεργείο για να ολοκληρώσει την σύνδεση των δύο αποκωδικοποιητών και μου είπε πως δεν γίνετε να ολοκληρωθεί η σύνδεση καθώς είναι μεγάλη η απόσταση, υπολογίστηκε 45-50 μέτρα καλωδίου, ώστε να υπάρχει παλμός-σήμα.

Μάλλον το θέμα του έχει κολλήσει στο θέμα απόστασις, (μέτρα σε καλώδιο) από τους τεχνικούς..

Πες τους να συνδέσουν τους 2 δεκτές σε μια μικρότερη απόσταση εντός σπιτιού να δώσουν το οκ να σου ενεργοποιηθεί το multiview και μετα περνάς μόνος σου καλώδιο εκτός σπιτιού όπως θες.

Re: Απάντηση: Re: Nova Multiview

Εφόσον η απόσταση μεταξύ των δεκτών είναι αυτή που λες,προχώρα άφοβα στην εγκατάσταση του καλωδίου εξωτερικά.Είναι δοκιμασμένο και δουλεύει
χωρίς κανένα πρόβλημα σε τέτοια απόσταση.

Άντε να κάναμε λάθος σε 5 μέτρα καθως προσπαθησα να το μετρησω ξανά κι εγω αλλα πάνω απο 55 μέτρα καλωδίου δεν είναι με τίποτα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις-προτάσεις σας
Από αυτά που μου λέτε προκύπτουν κάποιες απορίες και κάποιος εκνευρισμός :hmmmm2:

Φαίνετε πως:
1) Το ένα συνεργείο έχει διαφορετική τεχνική κατάρτιση από το άλλο και ίσως τσιγκουνεύτηκε τα υλικά ; (π.χ. καλώδιο)
2) Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ένα ακριβές όριο απόστασης για σύνδεση καλωδίου της υπηρεσίας multiview από μεριάς NOVA. Να πωλεί δηλαδή κάποιος κάτι στις μέρες μας χωρίς προϋποθέσεις και προδιαγραφές.
3) Μου μπαίνουν περίεργες ιδέες πως είναι πολιτική της Forthnet αυτά τα κολλήματα. Υποχρεώνει τον πελάτη να αγοράσει τον αποκωδικοποιητή 865, να ανανεώσει το συμβόλαιο του με δέλεαρ το δωρεάν multiview και εντελώς τυχαία δεν μπορεί να στο παρέχει λόγο απόστασης καλωδίου.

Τις επόμενες μέρες θα επισκεφτώ το κατάστημα που υπέγραψα την σύμβαση και μου διαβεβαίωσε πως γίνεται 99% εξωτερική σύνδεση και θα ρωτήσω για το συνεργείο που επίσης μου διαβεβαίωσε ότι γίνετε.