Nova Multiview

Re: Απάντηση: Nova Multiview

Δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αυτό φίλε μου. Άλλωστε στο τελευταίο μου μήνυμα έγραψα πως την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρει η ίδια η Nova για τις ασάφειες, κατά την γνώμη μου, στις προδιαγραφές απόστασης και όχι οι τεχνικοί.

Απλά όταν ο ένας τεχνικός μου δηλώνει πως δεν γίνεται και ο άλλος πως γίνεται και δουλεύει το multiview δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, δεν νομίζεις; :smile: ...Ε λοιπόν αυτά τα ερωτήματα έγραψα κι εγώ πριν λίγες μέρες.

Τελικά επειδή ο καθένας λέει ότι θέλει, θα σας παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία και όχι θεωρίες του αέρα, για το συγκεκριμένο θεμα. Εδώ και 4 περίπου χρόνια έχω multiview με καλώδια περασμένα εξωτερικά και σε απόσταση πάνω από 50 μέτρα. Τα παιδιά που είχαν έρθει να μου τα φτιάξουν, ποτέ δεν μου ανέφεραν ότι υπάρχει περιορισμός απόστασης αλλά αντιθέτως με συμβούλεψαν να το κάνουμε εξωτερικά για να μην γεμίζει το σπιτι και καλώδια τρύπες κλπ. Μάλιστα το άφησαν καθαρά επάνω μου να αποφάσισω , η μόνη διαφορά θα ήταν επειδή το καλώδιο δεν θα έφτανε ότι θα έπρεπε αυτοί να φέρουν δικό τους μονοκόμματο το οποίο και χρεώθηκα εγώ επιπλέον. Για να μην τα πολυλογο λοιπόν η δουλειά που έγινε ήταν εξαιρετική και 4 χρόνια τώρα δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα στην λειτουργία της υπηρεσίας...

Όλοι την προσωπική μας εμπειρία γράφουμε και όχι θεωρίες του αέρα.

+ κάποια τεχνικά θέματα που είναι ευχάριστο να μαθαίνουμε από μέλη και να τα έχουμε υπόψιν μας. (βλέπε ποστ malakudi)
+ κάποια ζητήματα που θέτει στάνταρ η nova άσχετα αν δεν περιγράφονται πουθενά σε site κλπ.
Αν δουλεύει στα 50 η 100 μέτρα, έχει ειπωθεί πολλάκις εδώ μέσα.
Σε κάθε νέα αναβάθμιση δεν θα ξέρουμε όμως τι μας περιμένει. και δεν θα φταίει η nova αν δεν περνάει ο παλμός, από την στιγμή που προτείνουν 25 - 30 μέτρα το πολύ.

εχουμε καμια εξελιξη με τα ethernet μπα ε?
σκεφτομαι για multiview αλλα το συν 9.90 μου ειναι καπως
συν οτι εχω τον 3001 και πρεπει να αγορασω (?) τον 831
αλλος τροπος?

Σου εξήγησα μέσω ΠΜ ότι δεν μπορείς να αγοράσεις τον 831! Παίρνεις αυτόν που σου δίνει η nova κι η κάρτα σου είναι παντρεμένη με τον δέκτη αυτόν. Δεν μπαίνει σε άλλο. Προς το παρόν δεν σου παρέχεται η δυνατότητα multiview με τον 3001 που έχεις. Αναμένεται μελλοντικά να δοθεί μέσω ethernet κι όχι μέσω RF όπως δίνεται τώρα με τον 831 και τον 865. Επίσης αναμένονται να δοθούν κι άλλα καλούδια μέσω ethernet. Αν είχες ζητήσει από την αρχή multiview θα είχες πάρει τον 831. Τώρα ο δέκτης που έχεις, ο 3001 θεωρείται καλύτερος από τον 831. Στο μόνο που πάσχει είναι ότι δεν έχει ενσωματωμένο modulator για να δώσεις εικόνα και σε 2η τηλεόραση. Το πρόβλημα λύνεται με αγορά αυτόνομου modulator (σαν αυτόν που σου έστειλα σε link, είτε άλλου φθηνότερου) ή με τη χρήση απ' ευθείας καλωδίων ήχου κι εικόνας με βύσματα RCA. Αν χρησιμοποιήσεις modulator με RF καλώδιο, μπορείς να προσθέσεις και ματάκια (IR receiver/transmitter) για να αλλάζεις τα κανάλια κι απομακρυσμένα.

Εγώ στη θέση σου θα περίμενα να δω τι βγει μέσω ethernet. Μαζί με το multiview πάντως δίνονται και τα HD...

Καλωδια δυσκολα να τρυπησουμε τοιχους και τετοια.. Ειναι πλαγια τα δωματια 15 μετρα μακρια κ παρεμβαλλεται αποθηκακι κτλ..
Μονη λυση το modulator λοιπον με κανενα 70 ευρω μου προτειναν... Κ αυτο οριακα βεβαια αν πιανει
Οποτε με δοκιμη μονο ε; Δηλαδη να πω εναν μαστορα ελα να δουμε; Της νοβα η αλλον;

Καλησπέρα, μου είπαν απο τμήμα προσφορών ότι για το multiview δεν απαιτείται ο δέκτης 865. Γίνεται δηλαδή με δύο 831. Ισχύει αυτό?

@giorgosn Μια μικρή διευκρίνηση, για την ώρα δεν μπορείς να έχεις Multiview με το νέο novabox.

Άρα λοιπόν αν δεν έχεις 2 κουτιά ήδη (όποια και να είναι αυτά) προσοχή και διευκρίνηση στο κατάστημα που προφανώς θ απευθυνθείς για αγορά δέκτη.

Υπάρχει εσωτερική καλωδίωση από το ένα δωμάτιο στο άλλο;

Οχι.. Στο μισο σπιτι που ειναι η νοβα οχι, στη γκαρσονιερα που μενω εγω κολλητα 15 μετρα απο το κουτι ναι..

Υπάρχει τίποτα νεότερο με την υπηρεσία πότε θα ενεργοποιηθεί στον νέο δέκτη και πως θα γίνετε τελικά η ζεύξη μεταξύ τον δεκτών ?

Τελικά με την νέα αναβάθμιση μπορούν να παίξουν ο 831 δέκτης με τον 3001 δέκτη;Και πώς;

Όχι με αυτή που έγινε τώρα αλλά με την επόμενη, και ο τόνος θα στέλνεται μέσα απο το router του Ίντερνετ που υπάρχει πλέον σε όλα τα σπίτια. Κοινός ο τόνος θα περνάει μέσω δυκτίου.

Να ρωτήσω κι εγώ γιατί ομολογώ πως δεν έχω καταλάβει.
Αν το multiview δωθεί μέσω δικτύου θα γίνει υποχρεωτικά ; Εγώ πχ έχω multiview με τον παλιό κλασικό τρόπο , θα πρέπει να συνδέσω τους αποκωδικοποιητές με το δύκτιο για να δουλέψει (τον ένα ήδη τον έχω λόγω VOD).
Και κάτι ακόμη , στο σπίτι της μητέρας μου πχ θα ήθελα να της βάλω multiview στο υπνοδωμάτιο. Αρκεί να αγοράσω έναν αποκωδικοποιητή και pοwerline και να τους συνδέσω μέσω του δικτύου; Τι θα γίνεται άραγε με τις χρεώσεις ;

Έχω multiview μέχρι τον Οκτώβριο χωρίς χρέωση
Με 12μηνη ανανέωση συνεχίζεται δωρεάν;

Απο τον Νοέμβριο θα αρχίσει να χρεώνεται κανονικά βάση του εκάστοτε κατάλογου. Για να το πάρεις πάλι δωρεάν θα πρέπει να επαναδιαπρατευτης το συμβόλαιο σου με τη nova απο την αρχή για καινούργια ανανέωση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω κι εγώ γιατί ομολογώ πως δεν έχω καταλάβει.
Αν το multiview δωθεί μέσω δικτύου θα γίνει υποχρεωτικά ; Εγώ πχ έχω multiview με τον παλιό κλασικό τρόπο , θα πρέπει να συνδέσω τους αποκωδικοποιητές με το δύκτιο για να δουλέψει (τον ένα ήδη τον έχω λόγω VOD).
Και κάτι ακόμη , στο σπίτι της μητέρας μου πχ θα ήθελα να της βάλω multiview στο υπνοδωμάτιο. Αρκεί να αγοράσω έναν αποκωδικοποιητή και pοwerline και να τους συνδέσω μέσω του δικτύου; Τι θα γίνεται άραγε με τις χρεώσεις ;

Όχι δεν θα ειναι υποχρεωτικό μέσω δυκτιου θα μπορεί να μείνει όπως το έχεις και τώρα.

Αν στο σπίτι τις μητέρας σου θες να το κανεις αυτή την στιγμή θα πρέπει να συνδεθεί όπως το έχεις και εσύ, αν το κανεις όταν εχει δωθεί η υπηρεσία μέσω δυκτιου γιατί τώρα δεν γίνεται τότε ναι θα πάρεις power lines αν αυτό σε βολεύει. Σε κάθε περίπτωση θες δεύτερο δέκτη.

Για τιμές μόνο η nova ξέρει εμείς όχι.

Κανα νέο για multi view; Ακομα με το ομοαξονικο ειναι; Εχω κλειδωμένη τιμη σρο full για πάντα αλλα η δέσμευση εχει λήξει. Πληρώνοντας με κάρτα δεν θα έπρεπε να εχω καταρχήν το 13ο μήνα δωρεάν ; Για τσάμπα multi view μπορώ να ανανεώσω δεσμευόμενος για 12 μήνες;

Last edited by a moderator: