NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Το πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι, εάν έκλεινες το δέκτη, όταν τον άνοιγες ξανά έκανε σάρωση από την αρχή, δηλαδή διαδικασία αρκετής ώρας μέχρι να μπορέσεις να δεις εικόνα.

Αυτό διορθώθηκε και όταν τον κλείνεις δεν κάνει τη διαδικασία της σάρωσης αλλά λίγα δεύτερα μέχρι να προσαρμοστεί.

-> little. Δεν είναι παντρεμένη με τον δέκτη η κάρτα? Τι μόντουλα CI+? Δηλαδή αν βάλω στην TV samsung που έχει υποδοχή CI+ την κάρτα μου θα παίξει?

Επίσης ο δέκτης ΔΕΝ δουλεύει σωστά με την τελευταία αναβάθμιση το ξαναλέω. Αν μπεί στην αδρανοποίηση (Αδρανοποίηση ΝΑΙ στις τεχνικές ρυθμίσεις) τότε μερικές φορές (όποτε του κατέβει) ξανακάνει σάρωση όλα τα κανάλια πάλι απ'την αρχή όταν ανοίξουμε τον δέκτη.

Αν όμως ΔΕΝ μπεί στην αδρανοποίηση (Αδρανοποίηση ΟΧΙ στις τεχνικές ρυθμίσεις) τότε όλα μια χαρά ΑΛΛΑ ο δέκτης δεν κλείνει ουσιαστικά ποτέ. Καίει αν τον πιάσεις ακόμη και το λαμπάκι να είναι ανοικτό και καταναλώνει και περίπου 18Watts.

Άρα που φτιάχτηκε το πρόβλημα?

Αυτή είναι η κανονική συμπεριφορά του δέκτη (και του pvr). Αν τον ρυθμίσεις να αδρανοποιείται, ψάχνει για νέα κανάλια όταν τον ανοίξεις.

-> makfil. Δεν ισχύει πάντα. Τις περισσότερες φορές κάνει αυτό που λες. Κιεγώ έτσι νόμιζα στην αρχή, ότι διορθώθηκε αλλά τελικά παρατήρησα ότι μερικές φορές περίπου 1 στις 5 κάνει σάρωση απ'την αρχή. Άρα το πρόβλημα ακόμη υπάρχει γιατί δεν θα έπρεπε όταν το ανοίγεις απ'την αδρανοποίηση να ξανακατεβάζει όλο το δορυφόρο απ'την αρχή λες και του έχεις κάνει επαναφορά.

-> petasis. Επίσης δεν ισχύει πάντα. Αν αυτή είναι η κανονική συμπεριφορά του δέκτη, τότε γιατί 4 στις 5 φορές που θα τον ανοίξω απ´την αδρανοποίηση δεν ψάχνει για κανάλια??

Η σωστή συμπεριφορά του δέκτη είναι να ανοίγει απ'την αδρανοποίηση χωρίς να ψάχνει για κανάλια. Τα κανάλια πρέπει να τα ψάχνει όταν θα κάνουμε εμείς χειροκίνητο ψάξιμο, όπως γίνεται με όλους τους δέκτες της αγοράς. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα του ότι ο δέκτης χάνει τις ρυθμίσεις του (αν μπεί σε αδρανοποίηση) και 1 στις 5 περίπου ΔΕΝ ψάχνει για νέα κανάλια, αλλά ξανακάνει scan όλο το δορυφόρο. Αυτό για μένα είναι πρόβλημα του firmware.

το πιο σωστο post για μενα που εχει γραφτει !!

συμφωνω 100% δεν κανει σαρωση παντα ... περιπου 1 στις 5 αντε 1 στις 7

Last edited by a moderator:
Σωστός ο vprasinos. "Αδρανοποίηση" και "απενεργοποίηση" στο "όχι" μέχρι να βγει, αν ποτέ συμβεί αυτό, αναβάθμιση που θα λύνει το πρόβλημα.

Περιμένω να έρθει ο δέκτης (πήρα την χριστουγ. προσφορά). Έχω δύο δορυφορικές κεραίες. Η Νο1 είναι 3,5 μέτρα και κοιτάει τον Άστρα. Η Νο2 είναι 1,20 κεντραρισμένη στον χότμπιρντ. Μέσω diseq καταλήγει ένα καλώδιο στον Humax 5400, ο οποίος έχει και LNB out. Θα μπορέσω να αποφύγω την εγκατάσταση του τρίτου πιάτου;

Αφού βλέπεις τον Hotbird, δεν νομίζω να σου χρειάζεται νέο πιάτο.

Είσαι σίγουρος; Στο κατάστημα (Φόρθνετ) που έκανα την αίτηση μου είπαν ότι ο δέκτης δεν θα παίξει Νόβα αν μπει σε υπάρχον σύστημα, παρά μόνο αν κουμπώσει μόνος του σε κεραία με ένα Lnb που θα βλέπει μόνο χοτμπιρντ. Γι´ αυτό ρωτάω, αν υπάρχει κάποιο κόλπο για να αποφύγω την τρίτη κεραία...

-> makfil. Δεν ισχύει πάντα. Τις περισσότερες φορές κάνει αυτό που λες. Κιεγώ έτσι νόμιζα στην αρχή, ότι διορθώθηκε αλλά τελικά παρατήρησα ότι μερικές φορές περίπου 1 στις 5 κάνει σάρωση απ'την αρχή. Άρα το πρόβλημα ακόμη υπάρχει γιατί δεν θα έπρεπε όταν το ανοίγεις απ'την αδρανοποίηση να ξανακατεβάζει όλο το δορυφόρο απ'την αρχή λες και του έχεις κάνει επαναφορά.

-> petasis. Επίσης δεν ισχύει πάντα. Αν αυτή είναι η κανονική συμπεριφορά του δέκτη, τότε γιατί 4 στις 5 φορές που θα τον ανοίξω απ´την αδρανοποίηση δεν ψάχνει για κανάλια??

Η σωστή συμπεριφορά του δέκτη είναι να ανοίγει απ'την αδρανοποίηση χωρίς να ψάχνει για κανάλια. Τα κανάλια πρέπει να τα ψάχνει όταν θα κάνουμε εμείς χειροκίνητο ψάξιμο, όπως γίνεται με όλους τους δέκτες της αγοράς. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα του ότι ο δέκτης χάνει τις ρυθμίσεις του (αν μπεί σε αδρανοποίηση) και 1 στις 5 περίπου ΔΕΝ ψάχνει για νέα κανάλια, αλλά ξανακάνει scan όλο το δορυφόρο. Αυτό για μένα είναι πρόβλημα του firmware.

Ο δέκτης κάνει αναζήτηση κάθε φορά που ξεκινά από αδρανοποίηση, και κάθε φορά που ξεκινά από διακοπή ρεύματος.
Και ο λόγος είναι απλός, ο δέκτης πρέπει να ενημερωθεί για προσθήκες/διαγραφές καναλιών και μετακινήσεις.

Είσαι σίγουρος; Στο κατάστημα (Φόρθνετ) που έκανα την αίτηση μου είπαν ότι ο δέκτης δεν θα παίξει Νόβα αν μπει σε υπάρχον σύστημα, παρά μόνο αν κουμπώσει μόνος του σε κεραία με ένα Lnb που θα βλέπει μόνο χοτμπιρντ. Γι´ αυτό ρωτάω, αν υπάρχει κάποιο κόλπο για να αποφύγω την τρίτη κεραία...

Αρκεί να είναι στην 1η θέση του disecq και θα παίξει.

Last edited by a moderator:
Περιμένω να έρθει ο δέκτης (πήρα την χριστουγ. προσφορά). Έχω δύο δορυφορικές κεραίες. Η Νο1 είναι 3,5 μέτρα και κοιτάει τον Άστρα. Η Νο2 είναι 1,20 κεντραρισμένη στον χότμπιρντ. Μέσω diseq καταλήγει ένα καλώδιο στον Humax 5400, ο οποίος έχει και LNB out. Θα μπορέσω να αποφύγω την εγκατάσταση του τρίτου πιάτου;
Φαντάζομαι πως ο humax θα παραμείνει ενεργός. Στο κάτοπτρο που έχεις για hotbird αλλάζεις το lnb με twin και η μία έξοδος θα πάει στο DiSEqC, όπως μέχρι τώρα, και η άλλη απευθείας στον pace. Θα κατεβάσεις δηλαδή δεύτερο καλώδιο για τον pace.

Θα παίξει και χωρίς αλλαγή στην εγκατάσταση, απλά ο humax να είναι σβηστός όταν παίζει ο pace.

@Theox και @Serafeim Karakostas, ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Φαντάζομαι θα τα ξέρουν αυτά οι τεχνικοί που θα έρθουν να περάσουν την κεραία και να μου τα ενώσουν σωστά.

Όπως είπε και ο φίλος vfmobile το παρατήρησα και εγώ ότι τελικά μόνο στα HD κανάλια "αχρηστεύονται" τα κουμπιά της έντασης ήχου του pace. Συμβαίνει σε όλους αυτό ή είναι ελάττωμα μόνο του δικού μου δέκτη;
Επίσης μέχρι τώρα κατέβαζα με ένα καλώδιο και δορυφορικό και επίγειο σήμα και με τον digimax δεν είχα πρόβλημα. Στο manual του pace λέει πως δεν λειτουργεί σωστά με χρήση σπλίτερ, παίζει να έχω θέμα; (προς το παρόν αφαίρεσα την επίγεια κεραία αλλά αν γίνεται θέλω να την ξανα-"κατεβάσω" με το ίδιο καλώδιο του δορυφόρου)

@Theox και @Serafeim Karakostas, ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Φαντάζομαι θα τα ξέρουν αυτά οι τεχνικοί που θα έρθουν να περάσουν την κεραία και να μου τα ενώσουν σωστά.

Δεν χρειάζεσαι νέα εγκατάσταση, ούτε νέο κάτοπτρο, το έχεις το κάτοπτρο και βλέπει hotbird. Δεν κατάλαβες τι σου έγραψαν τα παιδιά...

Ο δέκτης κάνει αναζήτηση κάθε φορά που ξεκινά από αδρανοποίηση, και κάθε φορά που ξεκινά από διακοπή ρεύματος.
Και ο λόγος είναι απλός, ο δέκτης πρέπει να ενημερωθεί για προσθήκες/διαγραφές καναλιών και μετακινήσεις.

Με τη λογική αυτή αμα βγάλεις την τηλεόραση απο την πρίζα θα ξαναψάχνει για κανάλια (ειδικά όσες εχουν και δορυφορικό δέκτη οπως η δικιά μου) αλλά δεν το κάνουν . Εγω πρώτη φορά το βλέπω και είχα αρκετούς δέκτες. Ενα Dreambox τον έβαλα στο ρεύμα μετά από μήνες και έπαιζε μια χαρα, αμα θέλω νεα κανάλια τα ψαχνω από επιλογή. Στην πραγματικότητα ο Pace δίνει συνέχεια ρεύμα στο LNB και αν έχεις σπλιτερ για να δωσεις και σε αλλο δέκτη δεν γίνεται. Για να παίξει ο δορυφορικός δέκτης της τηλεόρασης ,πρέπει, αν έχω την απενεργοποίηση στο οχι να βγάλω το κλώδιο απο τον Pace. Κανάλια δεν προστίθενται κάθε μέρα, αμα θελεις να ενημερωθεί ο δέκτης σου κανεις αναζήτηση δεν την κάνει μόνος του κάθε φορά από μόνος του εκτός αμα εχει το firmware το συγκεκριμένο που έχει αμνησία και είναι για γέλια. Εδώ μέσα γράφονται και σωστά μάλιστα, τοσα για την κατανάλωση ρεύματος και θεωρείς σωστό να μένει ανοιχτός πάντα, άσε που νομίζω ότι έτσι δεν πληρεί και την Ευρωπαική νομοθεσία.
Διαμαρτυρηθείτε στη Nova μπας και φτιάξουν κανένα firmware της προκοπής

Με τη λογική αυτή αμα βγάλεις την τηλεόραση απο την πρίζα θα ξαναψάχνει για κανάλια (ειδικά όσες εχουν και δορυφορικό δέκτη οπως η δικιά μου) αλλά δεν το κάνουν . Εγω πρώτη φορά το βλέπω και είχα αρκετούς δέκτες. Ενα Dreambox τον έβαλα στο ρεύμα μετά από μήνες και έπαιζε μια χαρα, αμα θέλω νεα κανάλια τα ψαχνω από επιλογή. Στην πραγματικότητα ο Pace δίνει συνέχεια ρεύμα στο LNB και αν έχεις σπλιτερ για να δωσεις και σε αλλο δέκτη δεν γίνεται. Για να παίξει ο δορυφορικός δέκτης της τηλεόρασης ,πρέπει, αν έχω την απενεργοποίηση στο οχι να βγάλω το κλώδιο απο τον Pace. Κανάλια δεν προστίθενται κάθε μέρα, αμα θελεις να ενημερωθεί ο δέκτης σου κανεις αναζήτηση δεν την κάνει μόνος του κάθε φορά από μόνος του εκτός αμα εχει το firmware το συγκεκριμένο που έχει αμνησία και είναι για γέλια. Εδώ μέσα γράφονται και σωστά μάλιστα, τοσα για την κατανάλωση ρεύματος και θεωρείς σωστό να μένει ανοιχτός πάντα, άσε που νομίζω ότι έτσι δεν πληρεί και την Ευρωπαική νομοθεσία.
Διαμαρτυρηθείτε στη Nova μπας και φτιάξουν κανένα firmware της προκοπής

1) Ακόμα και οι τηλεοράσεις ψάχνουν για νέα κανάλια, παρότι αλλάζουν σπανιότερα από τα δορυφορικά.
2) Συγχέεις τον εαυτό σου που γνωρίζεις από δορυφορικά, με την πλειοψηφία των πελατών της νόβα, που περιμένουν να είναι ο δέκτης στην πρίζα και να ρυθμίζονται όλα αυτόματα. Δεν τους απασχολεί ούτε το θέμα 2ος δέκτης στο ίδιο καλώδιο, ούτε θέλουν να κάνουν σαρώσεις όταν η νόβα αποφασίζει να αλλάξει συχνότητες (πόσο μάλλον όταν βάζει νέα κανάλια που δεν θα το μάθουν ποτέ).

Εσύ διαφωνείς με αυτό τον τρόπο λειτουργίας, εγώ συμφωνώ.

To Epg του δεκτη γιατι βγαζει μονο για τα 2 επομενα προγραματα και οχι για 12ωρο προγραμα?Πολυ σπανια θα τα βγαλει ολα .Μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση?Επιπλεων εχω κανει και αναβαθμιση του δεκτη.

Σε κάποιες παρτίδες του 831 υπηρχε πρόβλημα. Στον πεθερό μου που έιχε το ιδιο προβλημα, αφου εκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μετα την αναβαθμιση και τα εβγαλε κανονικά. Βέβαια καποιες φορές δεν βγάζει τιποτε ή αργεί παρα πολύ. Μην την ψάχνεις παραπανω. Καποιος είχε αναφέρει τον 831 για ντέφι της Εφης Θώδη και ακομα γελάω όταν το θυμάμαι. Επίσης καποιος άλλος ειχε αναφέρει πως το firmware που "φοράει" ο δέκτης ειναι τοσο απλοϊκό που ειναι σαν το έφτιαξε η μανα του τζάμπα. και αν δεν έχουμε ακούσει εδω μέσα. Παραπονο δεν έχουμε.

Δεν χρειάζεσαι νέα εγκατάσταση, ούτε νέο κάτοπτρο, το έχεις το κάτοπτρο και βλέπει hotbird. Δεν κατάλαβες τι σου έγραψαν τα παιδιά...
Νομίζω ότι κατάλαβα. Θα μπει ο χότμπιρντ σε diseq 1 και θα βλέπω κανονικά, απλά για να παίζει ο Νοβαδέκτης θα πρέπει να είναι κλειστός ο Humax

1) Ακόμα και οι τηλεοράσεις ψάχνουν για νέα κανάλια, παρότι αλλάζουν σπανιότερα από τα δορυφορικά.
2) Συγχέεις τον εαυτό σου που γνωρίζεις από δορυφορικά, με την πλειοψηφία των πελατών της νόβα, που περιμένουν να είναι ο δέκτης στην πρίζα και να ρυθμίζονται όλα αυτόματα. Δεν τους απασχολεί ούτε το θέμα 2ος δέκτης στο ίδιο καλώδιο, ούτε θέλουν να κάνουν σαρώσεις όταν η νόβα αποφασίζει να αλλάξει συχνότητες (πόσο μάλλον όταν βάζει νέα κανάλια που δεν θα το μάθουν ποτέ).

Εσύ διαφωνείς με αυτό τον τρόπο λειτουργίας, εγώ συμφωνώ.

Ναι αλλά αν δούλευε σωστα η απενεργοποίηση στο ναι θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι ενώ τωρα δεν υπάρχει νορμαλ επιλογή για οσους έχουν και άλλο δέκτη. Δεν ζητάω τιποτα παραπάνω απο ότι προσφέρουν όλοι οι δέκτες της αγοράς.

Status
Not open for further replies.